Ποδόσφαιρο

Αυτή είναι η ιστορία του στοιχήματος στην Ελλάδα

Τετάρτη, 17 Σεπτεμβρίου 1997. Σε ένα πρακτορείο, παραδόξως γεμάτο αργά το βράδυ, οι πελάτες είχαν σταματήσει να ενδιαφέρονται για τη «ζωντανή» δράση της μίας οθόνης (έδειχνε το Ολυμπιακός – Πόρτο) και επικεντρώθηκαν σε μια δεύτερη, με σχεδόν «στατική» εικόνα. Μετέδιδε τα γραφικά του ολλανδικού teletext, που αναβόσβηναν ανά λεπτό και παρουσίαζαν τα στοιχημα αποτελεσματα των αγώνων για το stoixima εκείνη την ώρα…

  • Το Bet Builder είναι στη NetBet! Τώρα, χτίζεις εσύ το στοίχημά σου, όπως το θες, πετυχαίνοντας υψηλότερες αποδόσεις συνδυάζοντας με τις συνδυαστικές επιλογές σου!

Κάπως έτσι μπήκε το στοίχημα στην Ελλάδα, στα μέσα της δεκαετίας του ‘90. Υπό ένα τότε ακόμη… γκρίζο καθεστώς, με «ιδιωτικό» δίκτυο αυτοσχέδιων πρακτόρων, που αποτελούνταν από κάθε καρυδιάς καρύδι: από παντοπώλες και ιδιοκτήτες καφενείων μέχρι ιδιοκτήτες πρακτορείων. Από εκείνη την πρωτόγονη εποχή μέχρι τη σημερινή, το στοίχημα στην Ελλάδα πέρασε από πολλές φάσεις. Πρόλαβε να γνωρίσει άνθηση, προβληματισμό και εσωστρέφεια, μ’ ένα κράτος αρχικά ανίκανο και στη συνέχεια αρτηριοσκληρωτικό να ρυθμίσει μια αγορά, που θα μπορούσε να εξελιχθεί σε μια από τις πιο προσοδοφόρες γι’ αυτό. Η εποχή αυτή μοιάζει πλέον πολύ μακρινή.

Όλα αυτά τελείωσαν στις 28 Ιανουαρίου 2000, όταν κυκλοφόρησε το πρώτο κουπόνι του Πάμε Στοίχημα, του στοιχηματικού παιχνιδιού που έκτοτε ανθίζει στην Ελλάδα. Σκεφτείτε ότι τα πρώτα κουπόνια στοιχήματος που κυκλοφόρησαν στην Ελλάδα ήταν σε μορφή… χαρτιού, στην αρχή είχαν αποδόσεις μόνο (!) για στοίχημα 1Χ2, στη συνέχεια προστέθηκε και το over/under 2,5 γκολ ενώ το λιγότερο ζητούμενο ήταν 4άδες και, σπανίως, 3άδες! Άλλες εποχές, μακρινές…

Σταδιακά το στοίχημα άρχιζε να εξαπλώνεται και μέσω διαδικτύου. Συντηρητικά και επιφυλακτικά στην αρχή, πιο άνετα στη συνέχεια, οι νεότεροι σε ηλικία Έλληνες μπήκαν στις ιστοσελίδες των κυριότερων ιστοσελίδων, δημιούργησαν λογαριασμούς και άρχισαν να παίζουν. Σταδιακά άρχισε η γιγάντωση καθώς επεκτάθηκε και η προσπάθεια ενημέρωσης του κοινού. Οι παραδοσιακές εφημερίδες που κυκλοφορούσαν τότε έβαλαν στην άκρη το ΠΡΟ-ΠΟ κι άρχισαν να διαθέτουν τις σελίδες τους για το στοίχημα. Γρήγορα άρχισαν να αυξάνονται τα φύλλα. Οι αθλητικές εφημερίδες αφιέρωσαν περισσότερες σελίδες στη διεθνή ενημέρωση και απέκτησαν στήλες με προγνωστικά. Το διαδίκτυο κατακλύστηκε. Το στοίχημα γιγαντώθηκε. Σε κάποια χρονική στιγμή κυκλοφορούσαν οκτώ στοιχηματικές εφημερίδες με συνολική κυκλοφορία που ξεπερνούσε τις 240.000 φύλλα την εβδομάδα!

Η πρώτη σοβαρή προσπάθεια του κράτους να ασχοληθεί με τη ρύθμιση του διαδικτυακού στοιχήματος έγινε το 2011 με την ψήφιση του νόμου 4002, ο οποίος εφαρμόστηκε τον επόμενο χρόνο, για να μπουν οι ξένες πλατφόρμες στο κάδρο, προβλέφθηκε μια μεταβατική περίοδος. Δόθηκαν αρχικά 24 προσωρινές άδειες και, κατόπιν, τα τελευταία χρόνια, χάρη στην ΕΕΕΠ το τοπίο εκσυγχρονίστηκε οριστικά. Το άλλοτε κρατικό μονοπώλιο έδωσε τη θέση του στις επενδύσεις μεγάλων εταιρειών του εξωτερικού και ο καθημερινός ανταγωνισμός τους με διαρκείς προσφορές* λειτουργεί υπέρ του παίκτη…

Χάρη στη NetBet λες «ναι στο παιχνίδι» με

Επιλέγοντας τη NetBet στοίχημα, μπορείτε να απολαύσετε μια μεγάλη γκάμα από κορυφαία αθλήματα και αγορές. Ό,τι κι αν επιλέξετε, να θυμάστε πάντα να στοιχηματίζετε με υπευθυνότητα. Στη NetBet, η διασκέδαση των παικτών είναι η υπ’ αριθμόν ένα προτεραιότητά μας – μπορείτε να ανατρέξετε στη σελίδα μας, συμβουλές και εργαλεία υπεύθυνου στοιχηματισμού, για περισσότερες πληροφορίες.

H Netbet είναι κάτι παραπάνω από μια απλή πλατφόρμα ψυχαγωγίας. Πρόκειται για μία ζωντανή κοινότητα ανθρώπων που αναζητούν ακριβώς την ίδια ποιότητα και διασκέδαση με εσένα.

Εξ ου και λες «ναι στο παιχνίδι» απολαμβάνοντας σούπερ προσφορές* σε ένα σύγχρονο, γρήγορο και φιλικό περιβάλλον, με απόλυτη ασφάλεια για τις συναλλαγές σου και άμεση διευθέτηση.

  • Ισχύουν όροι και προϋποθέσεις

21+ | ΑΡΜΟΔΙΟΣ ΡΥΘΜΙΣΤΗΣ ΕΕΕΠ | ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΕΘΙΣΜΟΥ & ΑΠΩΛΕΙΑΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ | ΓΡΑΜΜΗ ΒΟΗΘΕΙΑΣ ΚΕΘΕΑ: 210 9237777 | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ