Nations League

Ιρλανδία – Ελλάδα: Με… όπλο το ελληνικό αήττητο

Η Ελλάδα, μετά τη νίκη της επί της Φινλανδίας στα στοιχημα αποτελεσματα, δοκιμάζεται στο Δουβλίνο ενάντια στην Ιρλανδία για τη 2η αγωνιστική του ομίλου της στο Nations League. Η αναμέτρηση ξεχωρίζει στο stoixima και στη NetBet μπορεί να βρείτε μεγάλη γκάμα προσφερόμενων αγορών, πλούσια ειδικά στοιχήματα και δυνατότητα bet builder.

Μην ξεχνάς τη διπλή προσφορά* γνωριμίας από τη Netbet!

Με το… καλησπέρα στο Nations League, η Αγγλία επιβεβαίωσε ότι είναι το ξεκάθαρο φαβορί στον όμιλο. Νίκησε 2-0… σβηστά την Ιρλανδία στο Δουβλίνο. Δύο παίκτες που έχουν περάσει από τις «μικρές» εθνικές ομάδες της Ιρλανδίας, οι Ντέκλαν Ράις και Τζακ Γκρίλις, ήταν αυτοί που έκαναν τη «ζημιά» στο πρώτο 45λεπτο για τους γηπεδούχους, στο ντεμπούτο του Λι Κάρσλεϊ ως υπηρεσιακού τεχνικού στον πάγκο των Άγγλων. Ο μέσος της Άρσεναλ άνοιξε το σκορ στο 11′ κι από δική του ασίστ στο 26΄ ο μεσοεπιθετικός της Μάντσεστερ Σίτι έβαλε τα «Τρία Λιοντάρια» σε θέση… οδηγού.

Ντεμπούτο με το… αριστερό, αναμενόμενα μάλλον, Χέιμιρ Χάλγκριμσον, πρώην ομοσπονδιακό της Ισλανδία – και κράτησε ως βοηθό τον μέχρι πρότινος υπηρεσιακό Τζον Ο’Σι. Ο Χάλγκριμσον μαζί με τον Λάγκερμπακ έστειλαν την Ισλανδία στο Euro 2016, ενώ ο ίδιος την έφτασε και στο Μουντιάλ 2018. Στόχος του Ισλανδού τεχνικού είναι να επαναφέρει την Ιρλανδία στο επίπεδο που ήταν κάποτε.

Εκτός αποστολής ο νεαρός κίπερ Μπαζούνου (Σαουθάμπτον), ο χρήσιμος μέσος Κάλεν (Μπέρνλι) και ο πολύτιμος εξτρέμ Τζόνστον (Γουέστ Μπρομ), όλοι ταλαιπωρούνται από τραυματισμούς.

Πιθανή ενδεκάδα (4-4-2): Κέλεχερ – Κόουλμαν, Ό’σι, Κόλινς, Μπρέιντι – Ογκμπένε, Μπράουνι, Σμόλμποουν, Σμόντκις – Φέργκιουσον, Ίντα.

Η αποστολή

Τερματοφύλακες: Κουίβιν Κέλεχερ (Λίβερπουλ),Μαρκ Τράβερς (Μπόρνμουθ), Μαξ Ο’ Λέιρι (Μπρίστολ Σίτι).

Αμυντικοί: Σέιμους Κόουλμαν (Έβερτον), Ματ Ντόχερτι (Γουλβς), Ντάρα Ό’ Σι (Ίπσουιτς), Άντριου Ομομπαμιντέλε (Νότιγχαμ Φόρεστ), Τζέικ Ο’ Μπράιαν (Έβερτον), Λίαμ Σκέιλς (Σέλτικ), Νέιθαν Κόλινς (Μπρέντφορντ), Καλούμ Ο’ Ντόουντα (Κάρνιφ), Ρόμπι Μπρέιντι (Πρέστον).

Μέσοι: Γούιλ Σμόλμποουν (Σαουθάμπτον), Τζέισον Νάιτ (Μπρίστολ Σίτι), Τζέισον Μολάμπι (Γουέστ Μπρομ), Άλαν Μπράουνι (Σάντερλαντ), Κέισι Μακατίρ (Λέστερ).

Επιθετικοί: Άνταμ Αϊντα (Σέλτικ), Τρόι Πάροτ (Άλκμααρ), Έβαν Φέργιουσον (Μπράιτον), Τσιντόζι Ογκμπένε (Ίπσουιτς), Τζακ Ρόμπινσον (Κάρντιφ), Σάμι Σμόντκις (Μπλάκμπερν).

Ιδανική ήταν η πρεμιέρα της Ελλάδας στον 2ο όμιλο της League B στο Nations League καθώς νίκησε τη Φινλανδία με 3-0 στο «Γεώργιος Καραϊσκάκης» έχοντας ως απόλυτο πρωταγωνιστή τον Φώτη Ιωαννίδη, ο οποίος σημείωσε δύο γκολ (23’, 76’) και είχε κι ένα δοκάρι. Το τρίτο τέρμα για την ελληνική ομάδα, στο ντεμπούτο του Ιβάν Γιοβάνοβιτς στον «γαλανόλευκο» πάγκο, σημειώθηκε με αυτογκόλ του Κόλμαν (37′) σε ένα πολύ «γεμάτο» βράδυ, όπου η Ελλάδα έβγαλε φρεσκάδα και διάθεση να παρουσιάσει κάτι καινούργιο. Ντεμπούτο και για τον 21χρονο άσο της Σλάβια Πράγας Χρήστο Ζαφείρη, ο οποίος πέρασε ως αλλαγή στο δεύτερο ημίχρονο (67’) καταγράφοντας την πρώτη συμμετοχή του με την Εθνική.

«Ηταν το πρώτο παιχνίδι, να ξεκινήσει η ομάδα με νίκη για πολλούς λόγους και αυτό ήταν το ζητούμενο. Ξεκινήσαμε μια διοργάνωση με νίκη όπως ήθελα. ο γκολ του Φώτη μας βοήθησε να μην έχουμε τόσο άγχος και ας μην άλλαξε το παιχνίδι μας χωρίς την μπάλα, αλλά κάναμε διαχείριση με άνεση. Πρέπει να διορθώσουμε αρκετά πράγματα μέσα στα ματς, αλλά είδα τα παιδιά να προσπαθούν πολύ» είπε ο Γιοβάνοβιτς.

Έλειψε και λογικά δε προλαβαίνει ο Γιώργος Μασούρας του Ολυμπιακού, σε δύο αλλαγές στην ενδεκάδα αναμένεται να προχωρήσει ο Σερβοέλληνας εκλέκτορας, με τον Σιώπη αντί του Μάνταλου και ίσως τον Βαγιαννίδη σε ρόλο εξτρέμ αντί του Χατζηγιοβάνη.

Πιθανή ενδεκάδα (4-2-3-1): Βλαχοδήμος – Ρότα, Μαυροπάνος, Κουλιεράκης, Τσιμίκας – Μπουχαλάκης, Σιώπης –  Βαγιαννίδης, Μπακασέτας, Πέλκας – Ιωαννίδης.

Η αποστολή

Τερματοφύλακες: Οδυσσέας Βλαχοδήμος (Νιούκαστλ), Κωνσταντίνος Τζολάκης (Ολυμπιακός), Χρήστος Μανδάς (Λάτσιο).

Αμυντικοί: Κώστας Τσιμίκας (Λίβερπουλ), Παντελής Χατζηδιάκος (Κάλιαρι), Κωνσταντίνος Μαυροπάνος (Γουέστ Χαμ), Δημήτρης Γιαννούλης (Άουγκσμπουργκ), Λάζαρος Ρότα (ΑΕΚ), Κωνσταντίνος Κουλιεράκης (Βόλφσμπουργκ), Αντρέας Ντόι (Ολυμπιακός), Γιώργος Βαγιαννίδης (Παναθηναϊκός).

Μέσοι: Τάσος Μπακασέτας (Παναθηναϊκός), Πέτρος Μάνταλος (ΑΕΚ), Αντρέας Μπουχαλάκης (Χέρτα Βερολίνου), Δημήτρης Πέλκας (Μπασακσεχίρ), Μανώλης Σιώπης (Κάρντιφ), Σωτήρης Αλεξανδρόπουλος (Σταντάρ Λιέγης), Κώστας Γαλανόπουλος (ΑΕΚ), Γιάννης Κωνσταντέλιας (ΠΑΟΚ), Χρήστος Ζαφείρης (Σπάρτα Πράγας).

Επιθετικοί: Γιώργος Μασούρας (Ολυμπιακός), Βαγγέλης Παυλίδης (Μπενφίκα), Τάσος Δουβίκας (Θέλτα), Χρήστος Τζόλης (Κλαμπ Μπριζ), Τάσος Χατζηγιοβάνης (Εγιούπσπορ), Φώτης Ιωαννίδης (Παναθηναϊκός).

Αήττητη η Εθνική!

Ιρλανδία και Ελλάδα θα ανταμώσουν για συνολικά έκτη φορά, προηγήθηκαν τρία φιλικά αλλά και τα προκριματικά του Euro 2024, με τη γαλανόλευκη αήττητη με απολογισμό 4-1-0. Σε εκείνα τα προκριματικά η Ελλάδα νίκησε με 2-1 στη Νέα Φιλαδέλφεια (15’ πέν. Μπακασέτας, 49’ Μασούρας / 27’ Κόλινς) και με 2-0 στο Δουβλίνο (20’ Γιακουμάκης, 45’ Μασούρας).

Προγνωστικά

⚽ (10/5, 21:45) ♦️ Ιρλανδία – Ελλάδα ▶️ 2 dnb 1.85

⚽ (10/5, 21:45) ♦️ Ιρλανδία – Ελλάδα ▶️ Γκολ Ιωαννίδης 3.75

Χάρη στη NetBet λες «ναι στο παιχνίδι» με

Επιλέγοντας τη NetBet στοίχημα, μπορείτε να απολαύσετε μια μεγάλη γκάμα από κορυφαία αθλήματα και αγορές. Ό,τι κι αν επιλέξετε, να θυμάστε πάντα να στοιχηματίζετε με υπευθυνότητα. Στη NetBet, η διασκέδαση των παικτών είναι η υπ’ αριθμόν ένα προτεραιότητά μας – μπορείτε να ανατρέξετε στη σελίδα μας, συμβουλές και εργαλεία υπεύθυνου στοιχηματισμού, για περισσότερες πληροφορίες.

H Netbet είναι κάτι παραπάνω από μια απλή πλατφόρμα ψυχαγωγίας. Πρόκειται για μία ζωντανή κοινότητα ανθρώπων που αναζητούν ακριβώς την ίδια ποιότητα και διασκέδαση με εσένα.

Εξ ου και λες «ναι στο παιχνίδι» απολαμβάνοντας σούπερ προσφορές* σε ένα σύγχρονο, γρήγορο και φιλικό περιβάλλον, με απόλυτη ασφάλεια για τις συναλλαγές σου και άμεση διευθέτηση.

  • Οι αποδόσεις ενδέχεται να υπόκεινται σε αλλαγές | *Ισχύουν όροι και προϋποθέσεις

21+ | ΑΡΜΟΔΙΟΣ ΡΥΘΜΙΣΤΗΣ ΕΕΕΠ | ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΕΘΙΣΜΟΥ & ΑΠΩΛΕΙΑΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ | ΓΡΑΜΜΗ ΒΟΗΘΕΙΑΣ ΚΕΘΕΑ: 210 9237777 | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ