Conference League

Παναθηναϊκός – Λανς: Ανάλυση, στατιστικά και προγνωστικά για τη ρεβάνς του ΟΑΚΑ

Ο Παναθηναϊκός έχασε τεράστια ευκαιρία για ένα θετικό αποτέλεσμα στην έδρα της Λανς, για την πρώτη αναμέτρηση των play offs του Conference League. Ηττήθηκε με 2-1, αν και έπαιζε με παίκτη παραπάνω από το 20ό λεπτό. Κυνηγούσε το σκορ από νωρίς (4’ Φρανκόφσκι), δέχτηκε και δεύτερο τέρμα στο 34’ από τον Σαΐντ και μείωσε στο 53’ με ένα καταπληκτικό γκολ του Ιωαννίδη.

Τίποτα δεν έχει τελειώσει φυσικά, για καμιά τους. Την Πέμπτη (29/8, 21:00) διεξάγεται η ρεβάνς στο ΟΑΚΑ και οι «πράσινοι» θέλουν μονάχα ένα τέρμα για να φέρουν το ζευγάρι σε ισορροπία ενώ οι Γάλλοι παίζουν για δύο αποτελεσματα στοιχημα.

Η αναμέτρηση ξεχωρίζει στο στοιχημα και στη NetBet μπορεί να βρείτε μεγάλη γκάμα προσφερόμενων αγορών, πλούσια ειδικά στοιχήματα και δυνατότητα bet builder.

«Ζωντανός» για τη ρεβάνς έμεινε ο Παναθηναϊκός με το απίθανο γκολ του Ιωαννίδη στη Γαλλία, αλλά η εικόνα του παραμένει προβληματική. Παίζοντας άλλωστε για τόσο μεγάλο χρονικό διάστημα με αριθμητικό πλεονέκτημα, θα έπρεπε να διεκδικήσει σαφώς περισσότερα πράγματα η ομάδα του Ντιέγκο Αλόνσο, που έδειχνε να βρίσκεται μία ταχύτητα κάτω από τους Γάλλους. Στο πρωτάθλημα οι Κυπελλούχοι Ελλάδας γλίτωσαν στο 96′ το… σοπκ φιλοξενώντας τον Λεβαδειακό (1-0), με αλλαγές και πάλι από τον Ουρουγουανό τεχνικό στην ενδεκάδα. Σωτήρας ο υπό αποχώρηση Σπόραρ που μπήκε ως αλλαγή.

Πρόβλημα της τελευταίας στιγμής με τον φορ Γερεμέγεφ στον ΠΑΟ, που έμεινε εκτός. Παραμένει τραυματίας ο Μπάλντοκ, δεν υπολογίζονται ο εξτρέμ Βέρμπιτς και ο χαφ Πέρεθ, ενώ αποχώρησε ο εξτρέμ Αϊτόρ.

Πιθανή ενδεκάδα (4-2-3-1): Ντραγκόφσκι – Βαγιαννίδης, Γεντβάι, Ίνγκασον, Μλαντένοβιτς – Τσέριν, Αράο – Τετέ, Μπακασέτας, Τζούρισιτς (ή Πελίστρι) – Ιωαννίδης

Η Λανς λίγο έλειψε να χάσει τη νίκη και το προβάδισμα πρόκρισης κόντρα στον Παναθηναϊκό, ωστόσο το VAR λίγο πριν το τέλος ακύρωσε πέναλτι υπέρ της ελληνικής ομάδας, με τους Γάλλους να επικρατούν με 2-1. Με… φόρα από την Ευρώπη, επικράτησε της Μπρεστ με 2-0 εντός για τη Ligue 1. Με τέσσερις αλλαγές στην ενδεκάδα σε σχέση με το ματς της περασμένη Πέμπτης, κυριάρχησε, άνοιξε το σκορ με τον Τσάβεζ (19’), λίγο πριν το τέλος του ημιχρόνου, με αυτογκόλ έγραψε το 2-0, κάνοντας το 2/2 στο γαλλικό πρωτάθλημα ενώ ολοκλήρωσε ξανά το ματς με δέκα παίκτες λόγω αποβολής του Μασάδο.

Τιμωρημένος ο στόπερ Μεδίνα, τέλος ο έτερος βασικός στόπερ Ντανσό που πωλήθηκε στη Ρόμα έναντι 25 εκατ. ευρώ, τραυματίες οι χαφ Σαμπό και Ελ Αϊναουί. Σημαντική η επιστροφή του μέσου Νταβίντ Κόστα.

Πιθανή ενδεκάδα (3-4-1-2): Σαμπά – Γκραντί, Κουσάνοφ, Μ. Σαρ – Φρανκόφσκι, Μεντί, Τομασόν, Μασάδο – Ντα Κόστα – Σοτοκά, Σαΐντ.

Παράδοση

Παναθηναϊκός και Λανς αντάμωσαν άλλες δύο φορές στο παρελθόν. Σε όμιλο του Champions League το 1998-99 κάνοντας από μια νίκη εντός με 1-0 (με γκολ από Λεωνίδα Βόκολο και Βαγκνέ Ελουά αντίστοιχα) και στα νοκ άουτ του UEFA το 2006-07 με τους Γάλλους να προκρίνονται με 3-1 στο «Μπολάρ» (49’ και 70’ Ισάμ Τζεμαά, 90’ πέν. Αρούνα Ντιντάν / 65’ Δημήτρης Σαλπιγγίδης) και ισοπαλία 0-0 στο ΟΑΚΑ.

Οι εν λόγω αναμετρήσεις είναι και οι μόνες της Λανς ενάντια σε ελληνικές ομάδες.

Ο Παναθηναϊκός μετρά πλέον συνολικά 4-3-9 κόντρα σε Γάλλους και, επιμέρους, 4-1-3 εντός έδρας: νίκησε 2-0 την Οσέρ το 1987, 3-1 τη Ναντ το 1995, 1-0 τη Λανς το 1998 και 1-0 τη Μαρσέιγ πέρυσι.

Τι κάνει ο ΠΑΟ μετά από ήττα με 2-1 στο πρώτο;

Για έβδομη φορά στην ιστορία του ο Παναθηναϊκός καλείται να ανατρέψει σκορ ήττας με 2-1 εκτός έδρας στην Ευρώπη – και δεύτερη από τότε που καταργήθηκε ο κανονισμός του εκτός έδρας γκολ. Ο απολογισμός των «πράσινων» μετά από τέτοιο σκορ είναι δύο προκρίσεις και τέσσερις αποκλεισμοί (με 2-1-3).

Ο Παναθηναϊκός έκανε λοιπόν την ανατροπή άλλες δύο φορές. Το 1968 στον 1ο γύρο του Κυπέλλου Εκθέσεων απέκλεισε την Ντάρινγκ με 2-0 στη ρεβάνς – η βέλγικη αυτή ομάδα διαλύθηκε το 1973. Και, το 1999, στον 2ο γύρο του UEFA Cup, οι «πράσινοι» είχαν ελπίδες με το γκολ του αείμνηστου Ιγκόρ Σιμπνιέφσκι στο Γκρατς και, όντως, πέρασαν νικώντας 1-0 την Γκράτσερ στο ΟΑΚΑ με πέναλτι του Καρλ Χάιντς Φλίπσεν στο 90’.

Αντίθετα, ο ΠΑΟ δεν τα κατάφερε το 1962 στο Πρωταθλητριών με την Πολόνια Μπίτομ (ήττα 4-1), το 1972 στο Πρωταθλητριών με την ΤΣΣΚΑ Σόφιας (ήττα 2-0 σε ματς που επαναλήφθηκε διότι στο πρώτο ο διαιτητής δεν μέτρησε… σωστά τα πέναλτι!), το 1985 στο UEFA με την Τορίνο 1-1 και πέρυσι, στα play offs του Champions League, με την Μπράγκα χάνοντας 1-0 στο ΟΑΚΑ.

Προγνωστικά

Δικαιολογημένος ο φαβοριτισμός των Γάλλων με την εικόνα που έχουν οι δύο ομάδες αυτή τη στιγμή. Το ΟΑΚΑ μπορεί να είναι κατάμεστο αλλά από μόνο του δεν αρκεί. Σίγουρα αυτό είναι ένα συν για την ομάδα του Αλόνσο αλλά από την άλλη, η Λανς είναι οργανωμένη καλά. Το goal/goal με το under 4,5 δεν μπορεί να περάσει απαρατήρητο, μιας και δύσκολα θα ξεφύγει σε τόσο υψηλά επίπεδα το σκορ.

Ο Φώτης Ιωαννίδης ήταν αυτός που κράτησε ζωντανό το «τριφύλλι» με το απίθανο γκολ που πέτυχε στη Γαλλία, παίρνοντας όλη την άμυνα της Λανς παραμάζωμα. Ο διεθνής επιθετικός πήρε την ψυχολογία που χρειαζόταν, ξεκουράστηκε την Κυριακή στο πρωτάθλημα και μπορεί να… ματώσει ξανά τα αντίπαλα δίχτυα.

⚽ (29/8, 21:00) ♦️ Παναθηναϊκός – Λανς ▶️ Goal/goal & under 4,5 2.10

⚽ (29/8, 21:00) ♦️ Παναθηναϊκός – Λανς ▶️ Γκολ Ιωαννίδης 2.79

Χάρη στη NetBet λες «ναι στο παιχνίδι» με

Επιλέγοντας τη NetBet στοίχημα, μπορείτε να απολαύσετε μια μεγάλη γκάμα από κορυφαία αθλήματα και αγορές. Ό,τι κι αν επιλέξετε, να θυμάστε πάντα να στοιχηματίζετε με υπευθυνότητα. Στη NetBet, η διασκέδαση των παικτών είναι η υπ’ αριθμόν ένα προτεραιότητά μας – μπορείτε να ανατρέξετε στη σελίδα μας, συμβουλές και εργαλεία υπεύθυνου στοιχηματισμού, για περισσότερες πληροφορίες.

H Netbet είναι κάτι παραπάνω από μια απλή πλατφόρμα ψυχαγωγίας. Πρόκειται για μία ζωντανή κοινότητα ανθρώπων που αναζητούν ακριβώς την ίδια ποιότητα και διασκέδαση με εσένα.

Εξ ου και λες «ναι στο παιχνίδι» απολαμβάνοντας σούπερ προσφορές* σε ένα σύγχρονο, γρήγορο και φιλικό περιβάλλον, με απόλυτη ασφάλεια για τις συναλλαγές σου και άμεση διευθέτηση.

  • Οι αποδόσεις ενδέχεται να υπόκεινται σε αλλαγές | *Ισχύουν όροι και προϋποθέσεις

21+ | ΑΡΜΟΔΙΟΣ ΡΥΘΜΙΣΤΗΣ ΕΕΕΠ | ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΕΘΙΣΜΟΥ & ΑΠΩΛΕΙΑΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ | ΓΡΑΜΜΗ ΒΟΗΘΕΙΑΣ ΚΕΘΕΑ: 210 9237777 | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ