Europa League

Τα… προηγούμενα ΠΑΟΚ και Ολυμπιακού με τις προσεχείς αντιπάλους τους στο Europa League!

Στις 25 και 26 Σεπτεμβρίου γράφεται, κακά τα ψέματα, ιστορία για το ελληνικό ποδόσφαιρο καθώς ΠΑΟΚ και Ολυμπιακός θα λάβουν μέρος στην πρώτη, χρονικά, League Phase του Europa League. Μια νέα διαδικασία για κάθε ομάδα: τέσσερα ματς εντός έδρας και τέσσερα εκτός, απέναντι σε ισάριθμους διαφορετικούς αντιπάλους και με στόχο να πλασαριστούν στις πρώτες 24 από τις συνολικά 36 συμμετέχουσες για να μπουν στα play offs. Αν, δε, «τρυπώσουν» στην 8άδα, ακόμη καλύτερα καθώς θα περάσουν απευθείας στους «16».

Η NetBet μπορεί κανείς να βρει κανείς ασύγκριτες αποδόσεις και κορυφαία πλατφόρμα για στοιχημα live, όπως και νέα, σούπερ παιχνίδια στο live casino online.

Από τον… Ζλάταν στο «Ολντ Τράφορντ» ο ΠΑΟΚ

Ο πρωταθλητής Ελλάδας, ΠΑΟΚ ξεκινά το φετινό του ταξίδι από την Κωνσταντινούπολη ενάντια στη Γαλατασαράι, στο παρθενικό αντάμωμα των δύο συλλόγων. Στη μόνη του άλλη επίσκεψη στην Τουρκία είχε αποκλείσει, το 2010, τη Φενέρμπαχτσε με 1-1 στην παράταση χάρη στο γκολ του Ζλάταν Μουσλίμοβιτς.

Στις 3 Οκτωβρίου ο ΠΑΟΚ θα υποδεχθεί τη Στεάουα Βουκουρεστίου και τη μόνη άλλη φορά που φιλοξένησε Ρουμάνους ήταν το μακρινό 1970, νικώντας 1-0 την Ντινάμο Βουκουρεστίου (αλλά από το 5-0 του α’ αγώνα είχε ήδη αποκλειστεί). Ακολουθεί στις 24/10 η φιλοξενία της Πλζεν, επίσης πρώτη φορά τη συναντά – και θετικό ότι απαριθμεί 3/3 νίκες υποδεχόμενος Τσέχους: 6-1 την Πρίμπραμ το 2001, 1-0 τη Σλάβια το 2002 και 2-0 τη Σλόβαν Λίμπερετς το 2016.

Στις 7 Νοεμβρίου οι παίκτες του Ραζβάν Λουτσέσκου θα μπουν στο… θέατρο των ονείρων, ως αποκαλείται το εμβληματικό «Ολντ Τράφορντ» για την ιστορική, από κάθε άποψη, αναμέτρηση με τη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ. Ο «δικέφαλος του Βορρά» έχει μια νίκη (2-1 την Τότεναμ το 2011), μια ισοπαλία (1-1 με την Αρσεναλ το 1997) και μια ήττα (4-0 από την Τσέλσι) επί αγγλικού εδάφους.

Στις 28/11 ο ΠΑΟΚ θα παίξει για πρώτη φορά στην ιστορία του ενάντια σε Λετονούς (με αντίπαλο τη RFS στη Ρίγα) και στις 12 Δεκεμβρίου θα αντιμετωπίσει στην Τούμπα τη Φέρεντσβαρος. Πρώτο αντάμωμα και με τον εν λόγω σύλλογο, στο 0-2-2 η παράδοση των Θεσσαλονικέων ενάντια σε Ούγγρους.

Οι υποχρεώσεις του ΠΑΟΚ στη League Phase του Europa League κλείνουν τον Ιανουάριο. Στις 23/1 θα υποδεχθεί την τσέχικη Σλάβια Πράγας, από την οποία είχε αποκλειστεί το 2022 με νίκη 1-0 στην Τούμπα με γκολ του Γ. Χ. Γεωργιάδη και συντριβή 4-0 στη ρεβάνς. Και, στις 30/1, ολοκληρώνει παίζοντας στο Σαν Σεμπαστιάν ενάντια στη Σοσιεδάδ: στο 0-2-4 το ρεκόρ του επί ισπανικού εδάφους, οι ισοπαλίες το 1990 με τη Σεβίλλη και το 2020 με τη Γρενάδα (αμφότερες με 0-0).

Το ευρωπαϊκό ταξίδι του Ολυμπιακού

Ως νικητής του περσινού Conference League, ο Ολυμπιακός εξασφάλισε της απευθείας την παρουσία του στη League Phase του Europa League. Η ομάδα του Χοσέ Λουίς Μεντιλίμπαρ ρίχνει στη μάχη στις 26 Σεπτεμβρίου αντιμετωπίζοντας στο «Groupama Stadium» τη Λιόν. Είναι η τέταρτη φορά που οι «ερυθρόλευκοι» επισκέπτονται το Λιόν και στις προηγούμενες επισκέψεις τους υπέστησαν ισάριθμες ήττες: 4-1 το 1963 (και αποκλείστηκαν, παρά τη νίκη με 2-1 στη ρεβάνς), 1-0 το 2000 με 1-0 στο πλαίσιο ομίλων Champions League και, το 2005, ξανά σε ομίλους της κορυφαίας διασυλλογικής διοργάνωσης, με 2-1.

Ακολουθεί στις 3 Οκτωβρίου η φιλοξενία της Μπράγκα του περσινού προπονητή του Ολυμπιακού, Κάρλος Καρβαλιάλ. Στο 8-2-9 ο συνολικός απολογισμός του ΟΣΦΠ με Πορτογάλους, επιμέρους στο 7-0-3 εντός έδρας (με ήττες στα τελευταία δύο, από Σπόρτινγκ και Πόρτο). Στις 24/10 θα επισκεφθεί το Μάλμε, και μάλιστα για δεύτερη φορά στην ιστορία του: είχαν ανταμώσει σε ομίλους το 2014, είχε ηττηθεί με 2-0 στη Σουηδία και επιβληθεί με 2-0 στο Καραϊσκάκη (με γκολ από Νταβίντ Φουστέρ, Τσόρι Ντομίνγκες, Κώστα Μήτρογλου και Ιμπραΐμ Αφελάι).

Ο Ολυμπιακός υποδέχεται στις 7 Νοεμβρίου τη Ρέιντζερς μετρώντας 2/2 νίκες τις άλλες φορές που υποδέχθηκε σκωτσέζικες ομάδες (3-0 την Ντανφέρμλιν το 1968 και 2-0 τη Σέλτικ το 1974) και στις 28/11 θα παίξει στο Βουκουρέστι ενάντια στη Στεάουα με στόχο να μην ηττηθεί για πρώτη φορά στην ιστορία του επί ρουμάνικου εδάφους (έχασε με 3-0 από τη Σπορτούλ το 1976, με 3-0 το από την Ουνιβερσιτάτεα Κραϊόβα το 1981 και με 1-0 ξανά από την Ουνιβερσιτάτεα το 1984).

Το 2024 στη διοργάνωση κλείνει για τους «ερυθρόλευκους» με την υποδοχή της Τβέντε στο Καραϊσκάκη, έχοντας υπέρ τους την παράδοση: 4-2-0 φιλοξενώντας ολλανδικές ομάδες, ανάμεσά τους και η πρόκριση στην παράταση επί του Αγιαξ το 1983.

Οι υποχρεώσεις του Ολυμπιακού στην εν λόγω νεοσύστατη φάση ολοκληρώνονται το νέο έτος. Στις 23 Ιανουαρίου παίζει στο «Ντραγκάο» ενάντια στην Πόρτο, την οποία συναντά για πέμπτη φορά: στο 3-1-4 η μεταξύ τους παράδοση συνολικά, στο 0-1-3 με γηπεδούχους τους «δράκους». Και, στις 30/1, φιλοξενεί την Κάραμπαχ, την οποία είχε αντιμετωπίσει ξανά σε όμιλο του Europa το 2022, αποσπώντας 0-0 στο Μπακού και χάνοντας με 3-0 στο Καραϊσκάκη.

Χάρη στη NetBet λες «ναι στο παιχνίδι» με

Επιλέγοντας τη NetBet στοίχημα, μπορείτε να απολαύσετε μια μεγάλη γκάμα από κορυφαία αθλήματα και αγορές. Ό,τι κι αν επιλέξετε, να θυμάστε πάντα να στοιχηματίζετε με υπευθυνότητα. Στη NetBet, η διασκέδαση των παικτών είναι η υπ’ αριθμόν ένα προτεραιότητά μας – μπορείτε να ανατρέξετε στη σελίδα μας, συμβουλές και εργαλεία υπεύθυνου στοιχηματισμού, για περισσότερες πληροφορίες.

H Netbet είναι κάτι παραπάνω από μια απλή πλατφόρμα ψυχαγωγίας. Πρόκειται για μία ζωντανή κοινότητα ανθρώπων που αναζητούν ακριβώς την ίδια ποιότητα και διασκέδαση με εσένα.

Εξ ου και λες «ναι στο παιχνίδι» απολαμβάνοντας σούπερ προσφορές* σε ένα σύγχρονο, γρήγορο και φιλικό περιβάλλον, με απόλυτη ασφάλεια για τις συναλλαγές σου και άμεση διευθέτηση.

Οι αποδόσεις ενδέχεται να υπόκεινται σε αλλαγές | *Ισχύουν όροι και προϋποθέσεις

21+ | ΑΡΜΟΔΙΟΣ ΡΥΘΜΙΣΤΗΣ ΕΕΕΠ | ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΕΘΙΣΜΟΥ & ΑΠΩΛΕΙΑΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ | ΓΡΑΜΜΗ ΒΟΗΘΕΙΑΣ ΚΕΘΕΑ: 210 9237777 | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ