Power Slap

Όσα πρέπει να γνωρίζετε για το Power Slap

Το Power Slap είναι ένα μαχητικό άθλημα που έχει εμφανιστεί στη σκηνή τα τελευταία χρόνια και έχει κερδίσει γρήγορα τεράστια δημοτικότητα. Η έννοια του αθλήματος περιλαμβάνει απλώς τους αγωνιζόμενους να χαστουκίζουν ο ένας τον άλλο, όσο πιο δυνατά γίνεται.

Αυτή η φαινομενικά απλή ιδέα υποστηρίζεται από μια ενδιαφέρουσα ιστορία και εξέλιξη του αθλήματος, το οποίο πλέον περιλαμβάνει έναν συνεχώς αυξανόμενο αριθμό αγώνων και ζωντανών μεταδόσεων αυτών.

Η NetBet είναι και επίσημα νέος συνεργάτης αθλητικών στοιχημάτων του Power Slap. Διαβάστε παρακάτω για όλα όσα πρέπει να γνωρίζετε για την εντυπωσιακή αυτή διοργάνωση.

Οι κανόνες του Power Slap

Για τον μέσο θεατή, το Power Slap φαίνεται χαοτικό. Αλλά, όπως και σε άλλα αθλήματα, οι διαγωνιζόμενοι ακολουθούν έναν προσεκτικά σχεδιασμένο σύνολο κανονισμών για να προστατεύσουν εαυτούς και να ελαχιστοποιήσουν τους τραυματισμούς. Κάθε αγώνας έχει έναν επίσημο διαιτητή, με τους εξής κανόνες:

  • Κάθε αγώνας αποτελείται συνήθως από 3 έως 5 γύρους, αν και ο διοργανωτής καθορίζει τον αριθμό των γύρων. Οι γύροι δεν μπορούν να υπερβαίνουν τους 10.
  • Ο μαχητής που χαστουκίζει πρώτος έχει 60 δευτερόλεπτα για να δώσει το πρώτο χτύπημα, μετά από το οποίο ο αποδέκτης αυτού έχει 60 δευτερόλεπτα για να ανακάμψει, να επανέλθει στη θέση μάχης και να ανταποδώσει το χαστούκι.
  • Αν ένας μαχητής πέσει στο έδαφος και δεν σηκωθεί αμέσως στα πόδια του, ο διαιτητής θα μετρήσει έως το δέκα. Αν ο μαχητής καταφέρει να σηκωθεί, πρέπει να αποδείξει ότι μπορεί να συνεχίσει. Διαφορετικά, ο αντίπαλός του κερδίζει με τεχνικό νοκ άουτ (TKO).
  • Οι κριτές χρησιμοποιούν ένα σύστημα βαθμολόγησης με δέκα βαθμούς (όπως στην πυγμαχία) για να βαθμολογήσουν κάθε γύρο.
  • Οι αποδέκτες των χαστουκιών απαγορεύεται να τραβούν τους ώμους ή να σηκώνουν το κεφάλι τους.
  • Γροθιές και χτύπημα με κλειστές παλάμες απαγορεύονται, επιτρέπονται μόνο τα ανοιχτά χαστούκια.
  • Οι διαγωνιζόμενοι πρέπει να παραμένουν όρθιοι, χωρίς βοήθεια, καθ’ όλη τη διάρκεια του αγώνα, χωρίς να χρησιμοποιούν το άλλο χέρι ή κάποια υποστήριξη.
  • Οι διαγωνιζόμενοι πρέπει να φορούν προστατευτικά στόματος και εσωτερικά προστατευτικά αυτιών.
  • Κοσμήματα (στο κεφάλι, λαιμό, χέρια και δάχτυλα), κράνη, καπέλα και ταινίες χεριών απαγορεύονται κατά τη διάρκεια ενός αγώνα.

Οι κατηγορίες του Power Slap

Οι κατηγορίες στο Power Slap είναι πολύ παρόμοιες με αυτές στις μικτές πολεμικές τέχνες.

Οι άνδρες αθλητές αγωνίζονται στις κατηγορίες Ημιβαρέων (Welterweight), Μεσαίων Βαρών (Middleweight), Ελαφρών Βαρών (Light Heavyweight), Βαρέων Βαρών (Heavyweight) και Υπερβαρέων Βαρών (Super Heavyweight).

Οι γυναίκες αγωνίζονται μόνο στην κατηγορία Φτερών (Featherweight), αν και αυτό αναμένεται να αλλάξει στο μέλλον.

Η ιστορία του Power Slap

Οι ρίζες του Power Slap μπορούν να ανιχνευθούν σε λαϊκές παραδόσεις και μονομαχίες που προέκυψαν σε πόλεις και κωμοπόλεις ενώ επίσημα… γεννήθηκε στη Ρωσία. Βίντεο από τους αγώνες έγιναν viral στο διαδίκτυο, δίνοντας στο άθλημα μεγάλη προβολή λόγω της γεμάτης δράση φύσης του. Αυτοί οι αγώνες οδήγησαν σε πλήρως οργανωμένες αναμετρήσεις, με την πιο αξιοσημείωτη να είναι το Ρωσικό Πρωτάθλημα Χαστουκιών (Russian Slap Championship), ανοίγοντας το δρόμο για ανταγωνιστικούς αγώνες.

Η δημοτικότητα των αγώνων χαστουκιών σύντομα προσέλκυσε την προσοχή άλλων χωρών, με τις Ηνωμένες Πολιτείες να προωθούν περαιτέρω το άθλημα μέσω των social media. Οι άνθρωποι άρχισαν να παρατηρούν το δυναμικό του για παραγωγή viral περιεχομένου, με αποτέλεσμα να δημιουργηθούν αφιερωμένες λίγκες και διαγωνισμοί.

Το άθλημα έλαβε την μεγάλη του ώθηση το 2022, όταν από τον CEO του UFC, Dana White, ιδρύθηκε το Power Slap και το περιέγραψε ως “την απόλυτη δοκιμασία αντοχής”. Το UFC άρχισε να προωθεί αγώνες και μαχητές, τραβώντας ακόμα περισσότερα βλέμματα στο Power Slap και αυξάνοντας τη νομιμότητά του στον χώρο των μαχητικών αθλημάτων.

Ιστορικές διοργανώσεις στο Power Slap

Χάρη στο UFC και τον White, οι αγώνες του Power Slap έχουν λάβει ευρεία δημοσιότητα. Το άθλημα παρακολουθείται πλέον από ένα μεγαλύτερο κοινό, με κοινωνικές πλατφόρμες να αποκτούν εκατομμύρια προβολές από κλιπ του Power Slap. Εδώ είναι μερικά από τα μεγαλύτερα γεγονότα μέχρι στιγμής:

  • Power Slap 1: παρουσίασε μερικούς από τους πιο καυτούς μαχητές του αθλήματος και μεταδόθηκε ζωντανά με τη νέα επαγγελματικότητα που παρέχει η επιρροή του UFC.
  • Power Slap 2 The Rematch: εισήγαγε το κοινό στην πιθανότητα για αντιπαλότητες και αγώνες υψηλού κινδύνου μεταξύ αναγνωρίσιμων χαστουκιστών. Πραγματοποίησε την υπόσχεση του White για συναρπαστική δράση, προσθέτοντας περαιτέρω στην αξιοπιστία του αθλήματος.
  • Power Slap International Showdown: παρουσίασε κορυφαίους μαχητές από όλο τον κόσμο που αγωνίστηκαν για το δικαίωμα να καυχηθούν μπροστά σε ένα παγκόσμιο κοινό.

Οι πιο γνωστοί μαχητές

Στην αρένα του Power Slap, αρκετοί αστέρες του αθλήματος έχουν ανέλθει στην κορυφή, κερδίζοντας φήμη για τα δυνατά χτυπήματά τους και την εξαιρετική αντοχή τους. Εδώ είναι μερικά από τα πιο εξέχοντα ονόματα στον τρέχοντα χώρο του Power Slap:

  • Ron “The Wolverine” Bata: Γνωστός για την έξυπνη και στρατηγική προσέγγισή του, ο Bata είναι ένας από τους πιο ανθεκτικούς χαστουκιστές στον κόσμο. Γνωστός για την απίστευτη ικανότητά του να απορροφά χτυπήματα και την καταστροφική του δύναμη.
  • Darius “The Destroyer” Mata-Varona: Γνωστός επίσης για την καταστροφική του δύναμη, το όνομα του Destroyer είναι ευρέως γνωστό στην κοινότητα του Power Slap.
  • Frank “The Tank” Holland: Ο Holland είναι γνωστός για το υπόβαθρό του σε μαχητικά αθλήματα, το οποίο του δίνει ένα ανταγωνιστικό πλεονέκτημα. Είναι ένας από τους πιο ανθεκτικούς αθλητές του αθλήματος και είναι δύσκολο να νικηθεί λόγω της εμπειρίας του.

Τα Μεγαλύτερα Νοκ Άουτ/Χαστούκια

Ο αστάθμητος παράγοντας του Power Slap είναι τα εκπληκτικά νοκ άουτ που παράγει το άθλημα, μια τέλεια απεικόνιση της ακατέργαστης δύναμης και της δράσης που προσφέρει η διοργάνωση. Ακολουθούν μερικά από τα μεγαλύτερα στην ιστορία του αθλήματος:

  • Darius Mata-Varona (Power Slap 1): Ο Destroyer έστειλε τον αντίπαλό του στο πάτωμα στον πρώτο αγώνα της διοργάνωσης με το UFC, τελειώνοντας τον αγώνα και νοκ άουτ τον αντίπαλό του με ένα μόνο χαστούκι.
  • Ron Bata (Power Slap 2): Στον πολυαναμενόμενο αγώνα του με τον Holland στο Power Slap 2, η ακρίβεια και η τεχνική του Bata επικράτησαν έναντι ενός ανθεκτικού Holland, καθώς τον έστειλε στο πάτωμα με ένα χαστούκι που ταρακούνησε την αρένα.
  • Vernon Cathey (Power Slap International Showdown): Ο πρώην διαγωνιζόμενος στους Αγώνες Highland, εδραίωσε τη θέση του ως ανερχόμενο αστέρι στο Power Slap με ένα εκπληκτικό χτύπημα που άφησε τον αντίπαλό του αναίσθητο αμέσως, σοκάροντας το ζωντανό κοινό.

Πώς να παρακολουθήσετε το Power Slap

Με την ταχύτατα αυξανόμενη δημοτικότητα του νέου αθλήματος, οι παλιοί και νέοι οπαδοί μπορούν να παρακολουθήσουν ζωντανά και δωρεάν το Power Slap στην πλατφόρμα βίντεο Rumble.


Επιλέγοντας τη NetBet στοίχημα, μπορείτε να απολαύσετε μια μεγάλη γκάμα από κορυφαία αθλήματα και αγορές. Ό,τι κι αν επιλέξετε, να θυμάστε πάντα να στοιχηματίζετε με υπευθυνότητα. Στη NetBet, η διασκέδαση των παικτών είναι η υπ’ αριθμόν ένα προτεραιότητά μας – μπορείτε να ανατρέξετε στη σελίδα μας, συμβουλές και εργαλεία υπεύθυνου στοιχηματισμού, για περισσότερες πληροφορίες.

H Netbet είναι κάτι παραπάνω από μια απλή πλατφόρμα ψυχαγωγίας. Πρόκειται για μία ζωντανή κοινότητα ανθρώπων που αναζητούν ακριβώς την ίδια ποιότητα και διασκέδαση με εσένα.

Εξ ου και λες «ναι στο παιχνίδι» απολαμβάνοντας σούπερ προσφορές* σε ένα σύγχρονο, γρήγορο και φιλικό περιβάλλον, με απόλυτη ασφάλεια για τις συναλλαγές σου και άμεση διευθέτηση.

 

21+ | ΑΡΜΟΔΙΟΣ ΡΥΘΜΙΣΤΗΣ ΕΕΕΠ | ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΕΘΙΣΜΟΥ & ΑΠΩΛΕΙΑΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ | ΓΡΑΜΜΗ ΒΟΗΘΕΙΑΣ ΚΕΘΕΑ: 210 9237777 | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ