Euro 2024 Ποδόσφαιρο

Euro 2024: Ανάλυση και προγνωστικά | Τουρκία – Γεωργία | Πορτογαλία – Τσεχία

Με τις αναμετρήσεις του 6ου ομίλου ολοκληρώνεται η 1η αγωνιστική των ομίλων του Euro 2024 στα αποτελεσματα στοιχημα. Η Τουρκία αντιμετωπίζει την πρωτάρα Γεωργία και η Πορτογαλία την Τσεχία, σούπερ αγώνες για το στοιχημα gr.

Τουρκία – Γεωργία | Ανάλυση 

Πρεμιέρα στις αναμετρήσεις του 6ου ομίλου με το ματς Τούρκων με τους Γεωργιανούς στο Ντόρτμουντ όπου αναμένονται πάνω από 50.000 Τούρκοι στο γήπεδο!

Για τρίτη συνεχόμενη και συνολικά έκτη φορά είναι παρούσα στα τελικά του Euro η Τουρκία, το 2000 ήταν στους «8» και το 2008 στα ημιτελικά, μένοντας εκτός από τη Γερμανία από γκολ στο 91’. Ο Βιντσέντζο Μοντέλα ανέλαβε τον Σεπτέμβριο μετά την εντός έδρας ισοπαλία με τη Λετονία, οδήγησε σε άψογο σερί την τα «λιοντάρια» και κατέλαβαν την πρωτιά του ομίλου τους (αφήνοντας πίσω Κροατία, Ουαλία, Αρμενία και Λετονία).

Προβληματισμός στα φιλικά: 0-0 στην Μπολόνια με την Ιταλία (4/6), ήττα 2-1στη Βαρσοβία από την Πολωνία (10/6).

Ο στόπερ Οζάν Καμπάκ της Χόφενχαϊμ τραυματίστηκε στο φιλικό με την Ιταλία και έμεινε εκτός, όπως και ο ανέτοιμος στόπερ Τσαγκλάρ Σουγιουντσού της Ατλέτικο Μαδρίτης. Αγωνιστικά νέα: Συμμετείχε μόνο στις προπονήσεις στη Γερμανία, ο στόπερ Σαάτσι (Μπράγκα) και ήταν ο τελευταίος που κόπηκε από την αποστολή. Εκτός λόγω τραυματισμού οι στόπερ Σογιουντσού, Καμπάκ και ο φορ Ουνάλ. Τραυματίστηκε στο πρόσφατο φιλικό με την Πολωνία ο σημαντικός μεσοεπιθετικός Ιρφάν Καχβετσί της Φενέρμπαχτσε, χάνει σίγουρα το σημερινό, ίσως και το επόμενο με τους Πορτογάλους. Από ενοχλήσεις ταλαιπωρείται ο μέσος Ισμαήλ Γιοκσέκ και είναι αμφίβολος. Μετά τον τραυματισμό του Ενές Ουνάλ της Μπόρνμουθ, φαινόταν να πηγαίνει χωρίς κλασικό φορ, τελικά επικράτησε η λογική και κλήθηκε στο… παρά ένα ο Μπερτούγκ Γιλντιρίμ της Ρεν.

Ιστορική στιγμή για τη Γεωργία που θα εμφανιστεί για πρώτη φορά σε τελική φάση Euro αλλά και σε τελική φάση γενικά, απόρροια της πρόκρισής της επί της Ελλάδας στα πέναλτι στον τελικό των play offs του Nations League. Ο Βιλί Σανιόλ έχει κάνει εξαιρετική δουλειά τα τελευταία χρόνια, αδιαμφισβήτητα.

Στην «πρόβα» ενόψει της πρεμιέρας τα πήγε εξαιρετικά, καθώς επιβλήθηκε 3-1 του Μαυροβουνίου σε φιλική αναμέτρηση. Πρόκειται για μια συμπαγή αμυντικά ομάδα, οργανωμένη αλλά με δυστοκία στο σκοράρισμα παρά την παρουσία του σταρ Κβίτσα Κβαρατσχέλια της Νάπολι.

Λίγο πριν ανακοινωθεί η αποστολή, ο μέσος Ζάμπα Κανκάβα της Σλόβαν Μπρατισλάβας δήλωσε ότι αποσύρεται από την εθνική ενώ ήταν ανέτοιμος, ερχόμενος από τραυματισμό, ο μπακ Ιρακλί Αζαρόβι της ουκρανικής Σαχτάρ Ντόνετσκ. Απών ελέω τιμωρίας ο αναπληρωματικός τερματοφύλακας Γκιόργκι Λόρια της Ντινάμο Τιφλίδας (παλιότερα σε ΟΦΗ και Ολυμπιακό). Ίσως μείνει εκτός και ο μέσος Οτάρ Κιτεϊσβίλι της Στουρμ Γκρατς που ταλαιπωρείται από ενοχλήσεις

Οι πιθανές ενδεκάδες

Τουρκία (4-2-3-1): Γκιουνόκ – Αϊχάν, Ντεμιράλ, Μπαρντακτσί, Καντιόγλου – Γιουκσέκ, Τσαλχάνογλου – Γιλντίζ, Γιαζιτσί, Ακτούρκογλου – Γιλμάζ.

Γεωργία (3-5-2): Μαμαρντασβίλι – Κβιρκβέλια, Κάσια, Ντβάλι – Κακαμπάτζε, Κοτσορασβίλι, Κβεκβεσκίρι, Τσακβετάτζε, Σενγκέλια – Μικαουτάτζε, Κβαρατσκέλια.

Stat attack

  • Έχουν δώσει συνολικά άλλα 5 ματς, στο 3-1-1 υπέρ της Τουρκίας ο απολογισμός.
  • Εξ αυτών δύο ήταν επίσημα, για τα προκριματικά του Μουντιάλ 2006 και η Τουρκία παραχώρησε 1-1 εντός και νίκησε 5-2 στην Τιφλίδα.
  • Άλλη μία φορά έχει αγωνιστεί η Τουρκία στο Ντόρτμουντ, σε φιλικό με τη Βραζιλία στις 5/6/2007, με τελικό αποτέλεσμα 0-0.
  • Η Γεωργία γίνεται η 36η διαφορετική ομάδα που μετέχει σε τελική φάση Euro. Όλες οι άλλες 35, έχουν σκοράρει.
  • Ο προπονητής της Γεωργίας, Βίλι Σανιόλ, έγινε ο πρώτος Γάλλος που πάει σε τελική φάση με «ξένη» ομάδα.

Προγνωστικά

Δεν τα βάζεις εύκολα με την αμυντική διάταξη της Γεωργίας, ούτε βγαίνεις φουλ μπροστά μη σε… τιμωρήσει ο Κβαρατσχέλια. Συν τη δυστοκία που επέδειξαν εσχάτως οι Τούρκοι, σε λογική fun bet προφανώς, τζογάραμε για το πρώτο 0-0 του Euro 2024. Πιο ρεαλιστικά, το ασιατικό +0,75 της Γεωργίας (πληρωμή σε Χ ή 2, επιστροφή μίζας σε άσο ως ένα γκολ διαφορά) είναι εκ των ων ουκ άνευ.


Πορτογαλία – Τσεχία | Ανάλυση

Ιβηρες και Τσέχοι αναμετρώνται στη Λειψία.

Πρωταθλήτρια Ευρώπης το 2016 στη Γαλλία, φιναλίστ ως οικοδέσποινα το 2004 (ελέω… Ελλάδας), στα ημιτελικά το 1984, το 2000 και το 2012, η Πορτογαλία έχει «χτίσει» καλή παράδοση στα Euro. Στο προηγούμενο απογοήτευσε όμως, χάνοντας από το Βέλγιο στους «16» αλλά ταξίδεψε στη Γερμανία ως ένα από τα φαβορί της διοργάνωσης.

Η πρόσληψη του Ρομπέρτο Μαρτίνεθ αντί του Φερνάντο Σάντος έφερε και νέα νοοτροπία και έγινε πιο θεαματική, κάτι που αναδεικνύεται και από τις 10/10 νίκες στα προκριματικά με 36-2 γκολ! Αξιοσημείωτο φυσικά ότι αυτό θα είναι το έκτο Euro του Κριστιάνο Ρονάλντο και μάλλον… το τελευταίο.

Δεν υπάρχουν σημαντικά θέματα στην αποστολή. Oι αρχικές απουσίες του αριστερού μπακ Ράφαελ Γκερέιρο της Μπάγερν και του μέσου Οτάβιο της Αλ Νασρ άνοιξαν την πόρτα για τους Νέλσον Σεμέδο της Γουλβς και Ματέους Νούνιες της Μάντσεστερ Σίτι.

Η Τσεχία δεν έχει… χάσει ούτε μια τελική φάση από το 1996 και είναι παρούσα σε όγδοο συνεχόμενο Euro, έχοντας φτάσει στον τελικό το 1996, στα ημιτελικά το 2004 και στους «8» και το 2012 και το 2021, μένοντας εκτός από τη Δανία. Ωστόσο δεν είχε καλή πορεία στα προκριματικά, εξ ου και ο Γιάροσλαβ Σιλχάβι παραιτήθηκε και αντικαταστάθηκε από τον Ιβάν Χάσεκ μόλις τον Ιανουάριο. Ενδεικτικό ότι στα τελευταία 15 επίσημα η Τσεχία μετρά είναι 5-5-5 και οι δύο νίκες είναι κόντρα στα Νησιά Φερόε και τη Μολδαβία…

Στα προκριματικά σε βατό όμιλο τερμάτισε 2η, υστερώντας στην ισοβαθμία με την Αλβανία, ενώ άφησε τρίτη την Πολωνία.

Ο εν δυνάμει βασικός μέσος Μίχαλε Σάντιλεκ της Τβέντε τραυματίστηκε και κόπηκε από την αποστολή (είχε ατύχημα με… τρίκυκλο και υπέστη κάκωση στο πόδι). Ως αντικαταστάτης επιλέχθηκε ο μέσος Πετρ Σέβτσικ της Σλάβια Πράγας.

Πιθανές ενδεκάδες

Πορτογαλία (4-3-3): ΝτιόγκοΚόστα – Κανσέλο, Ρούμπεν Ντίας, Σίλβα, Μέντες – Βιτίνια, Παλίνια, Μπρούνο Φερνάντες – Μπερνάρντο Σίλβα, Ρονάλντο, Λεάο.

Τσεχία (3-4-1-2): Στάνεκ – Χόλες, Χράνατς, Κρέιτσι – Τσούφαλ, Σούτσεκ, Προβόντ, Ντούντερα – Χλόζεκ – Σικ, Κούχτα.

Stat attack

Στο 4-0-1 η παράδοση υπέρ της Πορτογαλίας, όλα σε επίσημα. Είναι συνολικά στο 7-4-4 αν υπολογιστούν και οι αγώνες προ του 1992, επί εποχής Τσεχοσλοβακίας.

  • Έχουν μάλιστα συναντηθεί άλλες τρεις φορές σε τελική φάση Euro με απολογισμό 2-0-1 για τους Ιβηρες:
      • 1-0 η Τσεχία στον προημιτελικό του Euro 1996 στο Μπέρμιγχαμ με γκολ του Κάρελ Πομπόρσκι στο 53’.
      • 3-1 η Πορτογαλία σε όμιλο του Euro 2008 στη Γενεύη (8’ Ντέκο, 63’ Κριστιάνο Ρονάλντο, 81’ Ρικάρδο Κουαρέσμα / 17’ Λίμπορ Σιόνκο).
      • 1-0 η Πορτογαλία στον προημιτελικό του Euro 2012 στη Βαρσοβία (το γκολ ο Κριστιάνο Ρονάλντο στο 79’).
  • Βρέθηκαν αντιμέτωπες και στο τελευταίο Nations League και η Πορτογαλία πήρε και τα δύο ματς, με 2-0 στη Λισσαβώνα και 4-0 στην Πράγα.
  • Με τον Ρομπέρτο Μαρτίνεθ στον πάγκο η Πορτογαλία «τρέχει» με απολογισμό 13-0-2 και οι δύο ήττες ήταν σε φιλικά ματς.
  • Η Τσεχία είναι η ομάδα με το χαμηλότερο μέσο όρο ηλικίας από όσες συμμετέχουν στην τελική φάση.
  • Από απόψε θα μετρά 6 συμμετοχές σε Euro (2004-2024) ο Κριστιάνο Ρονάλντο, περισσότερες από κάθε άλλον που με 25 αγώνες σε τελική φάση έχει επίσης το σχετικό ρεκόρ (26 από απόψε).
  • Ο CR7… απειλεί και το ρεκόρ του γηραιότερου σκόρερ που είναι ο Αυστριακός Ιβιτσα Βάστιτς το 2008 ενάντια στην Πολωνία (38 ετών και 257 ημερών) καθώς στην πρεμιέρα της Πορτογαλίας, απόψε, ο Ρονάλντο είναι 39 ετών και 135 ημερών.
  • Στο προηγούμενο Euro, ο Τσέχος Πάτρικ Σικ ήταν η πρώτος της διοργάνωσης με 5 γκολ, όσα πέτυχε και ο Κριστιάνο Ρονάλντο.

Προγνωστικά

Combo πορτογαλικής νίκης με τουλάχιστον δύο γκολ στον αγώνα, η κύρια επιλογή.

Σε πιο ειδικά, ο Κριστιάνο Ρονάλντο δεν αγωνίστηκε στα πρώτα δύο φιλικά της Πορτογαλίας, έπαιξε μόνο κόντρα στην Ιρλανδία και σημείωσε δύο… γκολάρες έχοντας και ένα φάουλ στο δοκάρι. Έχει και καλή παράδοση ενάντια στους Τσέχους, ποντάρεται.

Σφυρίζει, δε, ο Ιταλός Μάρκο Γκουίντα που σε 28 επίσημα ματς στη φετινή σεζόν έδειξε 108 κίτρινες κάρτες (3,85 κατά μέσο όρο) και υπέδειξε… 15 πέναλτι!

Προγνωστικά Τρίτης 18/6

⚽ (18/6, 19:00) ♦️ Τουρκία – Γεωργία ▶️ 2 +0,75 ΑΗ 1.90

⚽ (18/6, 19:00) ♦️ Τουρκία – Γεωργία ▶️ Ακριβές σκορ 0-0 9.40

⚽ (18/6, 22:00) ♦️ Πορτογαλία – Τσεχία ▶️ 1 & over 1,5 1.75

⚽ (18/6, 22:00) ♦️ Πορτογαλία – Τσεχία ▶️ Γκολ Ρονάλντο 1.83

⚽ (18/6, 22:00) ♦️ Πορτογαλία – Τσεχία ▶️ Καταλογισμός πέναλτι 2.65

Χάρη στη NetBet λες «ναι στο παιχνίδι» με

Επιλέγοντας τη NetBet στοίχημα, μπορείτε να απολαύσετε μια μεγάλη γκάμα από κορυφαία αθλήματα και αγορές. Ό,τι κι αν επιλέξετε, να θυμάστε πάντα να στοιχηματίζετε με υπευθυνότητα. Στη NetBet, η διασκέδαση των παικτών είναι η υπ’ αριθμόν ένα προτεραιότητά μας – μπορείτε να ανατρέξετε στη σελίδα μας, συμβουλές και εργαλεία υπεύθυνου στοιχηματισμού, για περισσότερες πληροφορίες.

H Netbet είναι κάτι παραπάνω από μια απλή πλατφόρμα ψυχαγωγίας. Πρόκειται για μία ζωντανή κοινότητα ανθρώπων που αναζητούν ακριβώς την ίδια ποιότητα και διασκέδαση με εσένα.

Εξ ου και λες «ναι στο παιχνίδι» απολαμβάνοντας σούπερ προσφορές* σε ένα σύγχρονο, γρήγορο και φιλικό περιβάλλον, με απόλυτη ασφάλεια για τις συναλλαγές σου και άμεση διευθέτηση.

  • Οι αποδόσεις ενδέχεται να υπόκεινται σε αλλαγές | *Ισχύουν όροι και προϋποθέσεις

21+ | ΑΡΜΟΔΙΟΣ ΡΥΘΜΙΣΤΗΣ ΕΕΕΠ | ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΕΘΙΣΜΟΥ & ΑΠΩΛΕΙΑΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ | ΓΡΑΜΜΗ ΒΟΗΘΕΙΑΣ ΚΕΘΕΑ: 210 9237777 | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ