NetBet Blog

Euro 2024: Ολλανδία – Τουρκία | Η φόρμα του Χάκπο και οι ελλείψεις του Μοντέλα

Ολλανδία και Τουρκία αναμετρώνται στο 74.475 θέσεων «Ολίμπιασταντιον» του Βερολίνου για τα προημιτελικά του Euro 2024 και στη NetBet θα βρείτε τεράστια γκάμα προσφερόμενων αγορών για στοιχημα. Βet builder, cash out και καθημερινές προσφορές για stoixima.

Όποια προκριθεί, παίζει στα ημιτελικά με Αγγλία ή Ελβετία.

Διαιτητής ο Γάλλος Κλερμάν Τουρπέν. 

Ολλανδία – Τουρκία | Ανάλυση

Η Ολλανδία… κατάπιε στους «16» τη Ρουμανία, έκανε το καλύτερο παιχνίδι της στο Euro 2024 και έφτασε εύκολα εντέλει στην πρόκριση με 3-0. Προσπάθειες για γκολ 23-5, κατοχή μπάλας 65%, ποσοστό κερδισμένων διεκδικήσεων της μπάλας 67%, ποσοστό κερδισμένων εναέριων διεκδικήσεων της μπάλας 73%, περισσότερα κόρνερ (13-4), ευστοχία μεταβιβάσεων άνω του 90% οι αριθμοί των «οράνιε» που έχασαν άλλες τόσες ευκαιρίες για μεγαλύτερο σκορ. Τα γκολ οι Χάκπο στο 20’ και Μάλεν στο 83’ και στο 93’.

Απίθανος ο Κόντι Χάκπο της Λίβερπουλ με 3 γκολ έως τώρα –όπως και στο τελευταίο Μουντιάλ- έχει βάλει τα 6 από τα 12 της καριέρας του δηλαδή σε τελική φάση μεγάλων διοργανώσεων και αποτελεί, πλέον, φυσικό ηγέτη της.

Το θετικό είναι πως ο Ρόναλντ Κούμαν δεν αντιμετωπίζει σοβαρά αγωνιστικά προβλήματα, ενώ ο ίδιος έδειξε και στα προηγούμενα ματς πως δεν θέλει να διαφοροποιεί πρόσωπα και σύστημα. Με 4-2-3-1 παρατάχθηκε στα 2/3 ματς του ομίλου (4-3-3 με Αυστρία), αλλά και κόντρα στη Ρουμανία, στο ίδιο σχήμα θα κατασταλάξει και ενάντια στην Τουρκία. Ο εξτρέμ Μπέρχβαϊν ήταν το νέο πρόσωπο κόντρα στους Βαλκάνιους, ωστόσο ο Μάλεν ανακτά τη θέση του στο δεξί άκρο της επίθεσης, άλλωστε σκόραρε δις. Ο μπακ-χαφ Μάατσεν λόγω ίωσης είναι αμφίβολος.

Πάντως σε κάθε ματς ο Κούμαν κάνει και μια έκπληξη, αλλά αυτή τη φορά το ενδεχόμενο για νέα πρόσωπα μοιάζει πολύ μικρό. Ο Ντε Φράι ήταν κακός στα τελευταία δύο ματς, ίσως παίξει για πρώτη φορά ο Ντε Λιχτ στα στόπερ.

Πιθανή ενδεκάδα (4-3-3): Φερμπρούχεν – Ντάμφρις, Ντε Λιχτ, Φαν Ντάικ, Άκε – Σχάουτεν, Σίμονς, Ρέιντερς – Μάλεν, Ντεπάι, Χάκπο.

Η αποστολή της Ολλανδίας

Τερματοφύλακες: Γιούστιν Μπάιλοφ (Φέγενορντ), Μαρκ Φλέκεν (Μπρέντφορντ), Μπαρτ Φερμπρούχεν (Μπράιτον)

Αμυντικοί: Νέιθαν Άκε (Μάντσεστερ Σίτι), Ντάλεϊ Μπλιντ (Τζιρόνα), Ματάις ντε Λιχτ (Μπάγερν), Στέφαν ντε Φράι (Ίντερ), Τζέρεμι Φρίμπονγκ (Λέβερκουζεν), Λουτσχαρέλ Χεερτρούιντα (Φέγενορντ), Μίκι Φαν ντε Φεν (Τότεναμ), Βίρτζιλ φαν Ντάικ (Λίβερπουλ), Ίαν Μάατσεν (Ντόρτμουντ)

Μέσοι: Ντένζελ Ντάμφρις (Ίντερ), Ράιαν Χράφενμπερχ (Λίβερπουλ), Γιόεϊ Φέερμαν (Αϊντχόφεν), Τιγιάνι Ρέιντερς (Μίλαν), Γέρντι Σχούτεν (Αϊντχόφεν), Χεορχίνιο Βαϊνάλντουμ (Αλ Ετιφάκ), Τσάβι Σίμονς (Λειψία)

Επιθετικοί: Στέφεν Μπέρχβαϊν (Άγιαξ), Μπράιν Μπρόμπεϊ (Άγιαξ), Μέμφις Ντεπάι (Ατλέτικο Μαδρίτης), Κόντι Χάκπο (Λίβερπουλ), Ντόνιελ Μάλεν (Ντόρτμουντ), Φουτ Φέγχορστ (Χόφενχαϊμ), Γιόσουα Ζίρζκεϊ (Μπολόνια)

ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΕΣ ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ* ΑΠΟ ΤΗ NETBET ΣΤΟ ΕΥΡΩΠΑΪΚΟ!

Επρεπε, για να περάσει στους «8» η Τουρκία, να βρει δύο γκολ αμυντικός για πρώτη φορά μετά από 40 χρόνια σε τελική φάση Euro! Το έκανε ο Μερίχ Ντεμιράλ. Δύο εκτελέσεις κόρνερ, η πρώτη στο 1’, η δεύτερη στο 59’, 2-0 η Τουρκία κόντρα στην Αυστρία, άλλλες δύο επεμβάσεις του γκολκίπερ Γκιουνόκ ήταν αυτές που κράτησαν τη νίκη των γειτόνων, ειδικά αυτή στο 95’ σε προβολή του Μπάουμγκαρτνερ ήταν εκπληκτική. Οι Αυστριακοί, και αυτοί από κόρνερ, είχαν μειώσει στο 66’ αλλά οι Τούρκοι άντεξαν, δίχως να έχουν τον έλεγχο στον αγώνα – απλώς ήταν πιο αποτελεσματικοί.

Η Τουρκία, από εκεί που είχε 16 χρόνια να περάσει από όμιλο, έφτασε στους «8» για τρίτη φορά στην ιστορία της σε Euro, όλες στον 21ο αιώνα. Εκεί σταμάτησε το 2000, έφτασε ως την 3η θέση το 2008, φέτος έχει ήδη ξεπεράσει κάθε στόχο που είχε τεθεί, με τον Βιτσέντζο Μοντέλα να δρέπει τους καρπούς της επιτυχίας. Άλλωστε η ομάδα του μετρά τρεις νίκες και μια ήττα από την Πορτογαλία έως τώρα, εντυπωσιάζοντας.

Επί των αγωνιστικών, εξέτισαν μεν ο αρχηγός μέσος Τσαλχάνογλου  και ο γνωστός μας στόπερ Ακαϊντίν αλλά συμπλήρωσαν κάρτες οι μέσοι Κιουκτσού και Γιουκσέκ ενώ, κατόπιν έρευνας, τιμωρήθηκε με ποινή δύο αγωνιστικών ο σκόρερ των δύο τερμάτων της επικράτησης κόντρα στην Αυστρία, ο στόπερ Ντεμιράλ επειδή συνόδευσε τον πανηγυρισμό του με χειρονομία – συμβολισμό της εθνικιστικής οργάνωσης «Γκρίζοι Λύκοι» – και η UEFA είναι άτεγκτη σε αυτά…

Ο Ντεμιράλ πέρα από τα δύο γκολ, είχε και 17 επεμβάσεις, οι περισσότερες σε ματς στο φετινό Euro μετά τις 12 του Κβερκβέλια στο Γεωργία – Τσεχία, σημαντική η απουσία του και θα τον αντικαταστήσει, αναγκαστικά, ο Ακαϊντίν. Στο τελευταίο ο Μοντέλα παρέταξε τριάδα στα στόπερ αλλά, με την επάνοδος του Τσαλχάνογλου στο κέντρο, λογικά ο Ιταλός εκλέκτορας θα γυρίσει σε 4-2-3-1. Υπάρχει και το σενάριο να πάρει ο Καβεχτσί φανέλα βασικού, ως εσωτερικός μέσος μαζί με Τσαλχάνογλου και τον Αϊχάν «κόφτη».

Πιθανή ενδεκάδα (4-2-3-1): Γκιουνόκ – Μουλντούρ, Ντεμιράλ, Μπαρντακτσί, Καντιόγλου – Αϊχάν, Οζκάν – Γιλμάζ, Τσαλχάνογλου, Γιλντίζ – Γκιουλέρ.

Η αποστολή της Τουρκίας

Τερματοφύλακες: Μερτ Γκιουνόκ (Μπεσίκτας), Ουγκουρτσάν Τσακίρ (Τραμπζονσπόρ), Αλτάι Μπαγιντίρ (Μάντσεστερ Γιουν.)

Αμυντικοί: Ζεκί Τσελίκ (Ρόμα), Μερτ Μιουλντιούρ (Φενερμπαχτσεέ), Αμπντουλκερίμ Μπαρντακτσί (Γαλατασαράι), Αχμετσάν Καπλάν (Άγιαξ), Μερίχ Ντεμιράλ (Αλ Αχλί), Φέρντι Καντιόγλου (Φενερμπαχτσέ), Σαμέτ Ακαϊντίν (Φενερμπαχτσέ)

Μέσοι: Χακάν Τσαλχάνογλου (Ίντερ), Ισμαήλ Γιουκσέκ (Γαλατασαράι), Κάαν Αϊχάν (Γαλατασαράι), Οκάι Γιοκουσλού (Γουέστ Μπρομ), Ορκούν Κιοκτσού (Μπενφίκα), Σαλίχ Οζκάν (Ντόρτμουντ), Ιρφάν Καχβετσί (Φενερμπαχτσέ), Κερέμ Ακτούρκογλου (Γαλατασαράι), Αρντά Γκιουλέρ (Ρεάλ Μαδ.)

Επιθετικοί: Γιουνούς Ακγκούν (Λέστερ), Κενάν Γιλντίζ (Γιουβέντους), Μπαρίς Αλπέρ Γιλμάζ (Γαλατασαράι), Μπερτούγκ Γιλιντιρίμ (Ρεν), Τσενκ Τοσούν (Μπεσίκτας), Σεμίχ Κιλιτσόι (Μπεσίκτας), Γιουσούφ Γιαζίτσι (Λιλ)

Προϊστορία

Στο 6-6-4 η συνολική τους παράδοση, σε επίσημα και φιλικά, υπέρ της Ολλανδίας.

Τελευταίες τους χρονικά συναντήσεις ήταν στα προκριματικά του Μουντιάλ 2022, με την Ολλανδία να συνθλίβει τους Τούρκους με 6-1 στο Αμστερνταμ (χατ-τρικ ο Ντεπάι κι από ένα οι Κλάασεν, Μάλεν και Τιλ) αλλά να ηττάται με 4-2 στην Κωνσταντινούπολη (από δύο γκολ οι Μπουράκ Γιλμάζ και Χακάν Τσαλχάνογλου).

Επιμέρους στα επίσημα η παράδοση είναι στο 5-2-3.

Ολλανδία και Τουρκία συναντιούνται για πρώτη φορά σε τελική φάση.

Opta stats

Stat attack

ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΕΣ ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ* ΑΠΟ ΤΗ NETBET ΣΤΟ ΕΥΡΩΠΑΪΚΟ!

Προγνωστικά

Προφανής και αναμενόμενος ο φαβοριτισμός της Ολλανδίας, ωστόσο δεν θα έχει καθόλου εύκολο έργο απέναντι σε μια Τουρκία που εντυπωσιάζει ως τώρα, ειδικά μεσοεπιθετικά. Το ταλέντο των «οράνιε» αδιαμφισβήτητο και δεν έχουν να φοβηθούν σε τίποτα την Τουρκία πλην της αφερέγγυας άμυνάς τους. Εξ ου και το… κυνήγι των γκολ είναι νομοτελειακό.

Από σκόρερ, θα κρατήσουμε φυσικά τον Κόντι Χάκπο που δίνει… διαπιστευτήρια στο φετινό Euro… Με τη Ρουμανία, είχε γκολ, δοκάρι, έδωσε ασίστ, είχε ακυρωθέν τέρμα, είναι σε δαιμονιώδη κατάσταση.

⚽ (6/7, 22:00) ♦️ Ολλανδία – Τουρκία ▶️ Over 2,5 1.77

⚽ (6/7, 22:00) ♦️ Ολλανδία – Τουρκία ▶️ Over 1,5 στο 2ο ημίχρονο 2.01

⚽ (6/7, 22:00) ♦️ Ολλανδία – Τουρκία ▶️ Γκολ Χάκπο 2.67


Χάρη στη NetBet λες «ναι στο παιχνίδι» με

Επιλέγοντας τη NetBet στοίχημα, μπορείτε να απολαύσετε μια μεγάλη γκάμα από κορυφαία αθλήματα και αγορές. Ό,τι κι αν επιλέξετε, να θυμάστε πάντα να στοιχηματίζετε με υπευθυνότητα. Στη NetBet, η διασκέδαση των παικτών είναι η υπ’ αριθμόν ένα προτεραιότητά μας – μπορείτε να ανατρέξετε στη σελίδα μας, συμβουλές και εργαλεία υπεύθυνου στοιχηματισμού, για περισσότερες πληροφορίες.

H Netbet είναι κάτι παραπάνω από μια απλή πλατφόρμα ψυχαγωγίας. Πρόκειται για μία ζωντανή κοινότητα ανθρώπων που αναζητούν ακριβώς την ίδια ποιότητα και διασκέδαση με εσένα.

Εξ ου και λες «ναι στο παιχνίδι» απολαμβάνοντας σούπερ προσφορές* σε ένα σύγχρονο, γρήγορο και φιλικό περιβάλλον, με απόλυτη ασφάλεια για τις συναλλαγές σου και άμεση διευθέτηση.

Exit mobile version