Euro 2024 Ποδόσφαιρο

Euro 2024: Αγγλία – Ελβετία | Το ελβετικό… ρολόι απειλεί τα «τρία λιοντάρια»

Αγγλία και Ελβετία αναμετρώνται στη 54.600 θέσεων «Μέρκουρ Σπίελ Αρένα» του Ντίσελντορφ για τα προημιτελικά του Euro 2024 και στη NetBet θα βρείτε τεράστια γκάμα προσφερόμενων αγορών για στοιχημα. Βet builder, cash out και καθημερινές προσφορές για stoixima.

Όποια προκριθεί, παίζει στα ημιτελικά με Ολλανδία ή Τουρκία.

Διαιτητής ο Ιταλός Ντανιέλε Ορσάτο. 

Αγγλία – Ελβετία | Ανάλυση

Δια… πυρός και σιδήρου συνεχίζει την πορεία της στο Euro 2024 η Αγγλία, που είδε κι έπαθε μέχρι να αποκλείσει τη Σλοβακία στους «16». Μια πρόκριση που ήρθε in extremis, με γκολ στο τέλος του αγώνα και στο ξεκίνημα της παράτασης, αλλά για μια ακόμη φορά στη διοργάνωση η απόδοσή της ήταν κάτω του μετρίου. Μάλιστα έμεινε πίσω στο σκορ από νωρίς (25’), μετά το 70’ άρχισε να πιέζει κάπως. Είχε δοκάρι στο 81’ με τον Ράις και ισοφάρισε χάρη στη σούπερ έμπνευση του Μπέλινγκχαμ (ψαλιδάκι) στο 95’, σώνοντας την ομάδα του αλλά και τον… Γκάρεθ Σάουγκεϊτ, με τον Χάρι Κέιν να κάνει άμεσα το 2-1 στην παράταση και να το κρατάει έως τέλους.

Πνοή έδωσε στον άξονα ο 19χρονος Μέινου, ο οποίος επιλέχθηκε στο αρχικό σχήμα και έπιασε την ευκαιρία από τα… μαλλιά ενώ χρησιμοποιήθηκε ξανά ως αριστερός μπακ χαφ ο Σάκα και τα πήγε καλά. «Αυτό το αποτέλεσμα θα μας δώσει πίστη για τη συνέχεια. Πρέπει και μπορούμε να είμαστε καλύτεροι,» τόνισε ο Σάουθγκεϊτ, ο οποίος δέχθηκε έντονες αποδοκιμασίες πριν καν ξεκινήσει το παιχνίδι.

Πλήγμα η τιμωρία του βασικού στόπερ Γκουέι, με μικροπροβλήματα ο στόπερ Στόουνς και ο μπακ Τρίπιερ όμως λογικά θα είναι διαθέσιμοι. Με… επίπληξη και πρόστιμο τη γλίτωσε ο Μπέλινγκχαμ για την άσεμνη χειρονομία του προς την πλευρά της Σλοβακίας.

Λογικά ο Κόνσα (παίζει και στα αριστερά) θα μπει αντί του τιμωρημένου Γκουέι, εκτός αν το σύστημα γυρίσει σε τριάδα στην άμυνα (το σκέφτεται ο Αγγλος προπονητής…) γεγονός που ίσως φέρει τους Γουόκερ και Τρίπιερ σε ρόλο στόπερ. Ετοιμοπόλεμος και ο αριστερός μπακ Σο, δύσκολα όμως θα πέσει άμεσα στη μάχη. Θέση στην τριάδα πίσω από τον Κέιν, διεκδικεί ο Πάλμερ, που είναι σταθερά θετικός στον ελάχιστο χρόνο που έχει αγωνιστεί.

Πιθανή ενδεκάδα (4-2-3-1): Πίκφορντ – Γουόκερ, Στόουνς, Κόνσα, Τρίπιερ – Ράις, Μέινου – Σάκα, Μπέλινγκχαμ, Φόντεν (ή Πάλμερ) – Κέιν.

Η αποστολή της Αγγλίας

Τερματοφύλακες: Άαρον Ράμσντεϊλ (Άρσεναλ), Τζόρνταν Πίκφορντ (Έβερτον), Ντιν Χέντερσον (Κρίσταλ Πάλας)

Αμυντικοί: Τζον Στόουνς (Μάντσεστερ Σίτι), Μαρκ Γκουέι (Κρίσταλ Πάλας), Έζρι Κόνσα (Άστον Βίλα), Τζο Γκόμεζ (Λίβερπουλ), Λιούις Ντανκ (Μπράιτον), Λουκ Σο (Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ), Τρεντ Αλεξάντερ-Άρνολντ (Λίβερπουλ), Κάιλ Γουόκερ (Μάντσεστερ Σίτι), Κίεραν Τρίπιερ (Νιουκάστλ)

Μέσοι: Ντέκλαν Ράις (Άρσεναλ), Κόνορ Γκάλαχερ (Τσέλσι), Κόμπι Μέινου (Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ), Άνταμ Γουάρτον (Κρίσταλ Πάλας), Τζουντ Μπέλινγκχαμ (Ρεάλ Μαδρίτης), Κόουλ Πάλμερ (Τσέλσι), Εμπερέτσι Έζε (Κρίσταλ Πάλας)

Επιθετικοί: Άντονι Γκόρντον (Νιουκάστλ), Φιλ Φόντεν (Μάντσεστερ Σίτι), Μπουκάγιο Σάκα (Άρσεναλ), Τζάροντ Μπόουεν (Γουέστ Χαμ), Χάρι Κέιν (Μπάγερν Μονάχου), Όλι Γουότκινς (Άστον Βίλα), Άιβαν Τόνεϊ (Μπρέντφορντ)

ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΕΣ ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ* ΑΠΟ ΤΗ NETBET ΣΤΟ ΕΥΡΩΠΑΪΚΟ!

Για δεύτερο συνεχόμενο Euro η Ελβετία δηλώνει παρούσα στα προημιτελικά (και έκτη διαδοχική συμμετοχή της σε νοκ άουτ φάση μεγάλης διοργάνωσης Μουντιάλ και Euro). Προ τριετίας είχε αποκλείσει τη Γαλλία στα πέναλτι, αυτή τη φορά πέταξε εκτός συνέχειας άλλο ένα… όνομα και, δη, την κάτοχο του τίτλου Ιταλία με τη νίκη της μάλιστα να έρχεται… εύκολα και καθαρά με 2-0. Σκόραρε με τους Φρόιλερ στο 37’ και Βάργκας το 46’, ο οποίος έδωσε και ασίστ στο πρώτο γκολ, απειλήθηκε ελάχιστα και ήταν και λίγο τυχερή σε δύο δοκάρια στο δεύτερο ημίχρονο, που δεν ήρθαν πάντως στη ροή του αγώνα.

Η ομάδα του Μουράτ Γιακίν αρχίζει πλέον να βγάζει χαρακτήρα απέναντι σε βαριές φανέλες αφού άγγιξε τη νίκη με την οικοδέσποινα Γερμανία στον όμιλο (ισοφαρίστηκε στο 92’) ενώ με την Ιταλία την έπαιξε σαν τη… γάτα με το ποντίκι.

«Υπάρχει μια φοβερή ενέργεια στο γκρουπ. Δεν θα πω πως θα κερδίσουμε το τουρνουά αλλά θα κάνουμε τα πάντα για να το πετύχουμε» τόνισε ο αρχηγός Γκράνιτ Τσάκα. «Θα είναι εντελώς διαφορετικό ματς απ’ αυτό με τη Ιταλία. Η Αγγλία παίζει κάθετο ποδόσφαιρο αλλά αν την πιέσουμε, θα της βάλουμε δύσκολα» τόνισε ο Γιακίν, που νιώθει απαλλαγμένος από κάθε πίεση αφού ήδη έχει πετύχει απόλυτα στο στόχο του.

Επί των αγωνιστικών, εξέτισε τιμωρία ενός αγώνα ο δεξιός μπακ Βίντμερ, ο ηγετικός μέσος Τσάκα είχε ενοχλήσεις στους προσαγωγούς μετά το παιχνίδι με την Ιταλία αλλά οι εξετάσεις δεν έδειξαν κάτι ανησυχητικό και απλά ακολούθησε συντηρητικό πρόγραμμα. Η μόνη αλλαγή που είναι πιθανή είναι η επιστροφή του Βίντμερ αν και ο Ρίντερ ικανοποίησε απόλυτα, ο Γιακίν βρίσκεται σε δίλημμα.

Πιθανή ενδεκάδα (3-4-3): Ζόμερ – Σαρ, Ακάνζι, Ροντρίγκεζ – Βίντμερ (ή Ρίντερ), Τσάκα, Φρόιλερ, Αμπισερ – Βάργκας, Εμπολό, Εντόι.

Η αποστολή της Ελβετίας

Τερματοφύλακες: Γιαν Ζόμερ (Ίντερ), Γκρέγκορ Κόμπελ (Ντόρτμουντ), Ιβόν Εμβογκό (Λοριάν)

Αμυντικοί: Μανουέλ Ακάντζι (Μάντσεστερ Σίτι), Νίκο Ελβέντι (Ντόρτμουντ), Ρικάρντο Ροντρίγκες (Τορίνο), Φάμπιαν Σαρ (Νιούκαστλ), Λεωνίδας Στεργίου (Στουτγκάρδη), Σιλβάν Βίντμερ (Μάιντς), Σέντρικ Τσέζινγκερ (Βόλφσμπουργκ)

Μέσοι: Γκρανίτ Τσάκα (Λεβερκούζεν), Ντένις Ζακάρια (Μονακό), Μισέλ Αμπισερ (Μπολόνια), Ρέμο Φρόιλερ (Μπολόνια), Αρντόν Τζασάρι (Κλαμπ Μπριζ), Φάμπιαν Ρίντερ (Ρεν), Βενσάν Σιερό (Τουλούζ), Ρενάτο Στέφεν (Λουγκάνο), Στίβεν Τσούμπερ (ΑΕΚ)

Επιθετικοί: Ζεκί Αμντουνί (Μπέρνλι), Μπριλ Εμπολό (Μονακό), Κουάντο Ντουά (Λουντογκόρετς), Νταν Εντόι (Μπολόνια), Νόα Όκαφορ (Μίλαν), Σρντάν Σακίρι (Σικάγο Φάιερ), Ρούμπεν Βάργκας (Άουγκσμπουργκ)

Προϊστορία

Άλλες 27 φορές έχουν συναντηθεί Αγγλία και Ελβετία, με απολογισμό 16-6-3 υπέρ των Αγγλων σε επίσημα και φιλικά, που μετρούν αήττητο σερί 13 αγώνων (9-4-0). Ήτοι από το 1981 και προκριματικά του Μουντιάλ της Ισπανίας, χάνοντας με 2-1 στη Βασιλεία.

Επιμέρους στα επίσημα η παράδοση είναι 7-4-1 υπέρ της Αγγλίας, με μόνη ήττα την προαναφερθείσα.

Σε τελικές φάσεις έχουν αναμετρηθεί άλλες τρεις φορές, όλες σε ομίλους και με την Αγγλία αήττητη με απολογισμό 2-1-0.

  • 1954, Μουντιάλ (όμιλοι): Αγγλία – Ελβετία 2-0 (43’ Μιούλεν, 69’ Γουίσλοου)
  • 1996, Euro (όμιλοι): Αγγλία – Ελβετία 1-1 (23’ Σίρερ / 93’ πέν. Τουρκγιλμάζ)
  • 2004, Euro (όμιλοι): Αγγλία – Ελβετία 3-0 (23’ και 76’ Ρούνεϊ, 82’ Τζέραρντ)

Opta stats

  • Γκολ (4 αγώνες): 4 έβαλε η Αγγλία (τα 2 με κεφαλιές) και 7 η Ελβετία (τα 5 με το δεξί και δύο με το αριστερό).
  • Προσπάθειες για γκολ:, 44 η Αγγλία, 46 η Ελβετία με τα σουτ στην εστία να είναι 12 για τους Αγγλους και 18 για τους Ελβετούς.
  • Πάσες: στο 89,5% το ποσοστό ακρίβειας στις πάσες για την Αγγλία, στο 85,3% για την Ελβετία.
  • Κατοχή μπάλας: ο μέσος όρος των Αγγλων ήταν στο 60,5% και των Ελβετών στο 48%.
  • Οφσάιντ: 4 φορές υποδείχθηκαν οι Αγγλοι και 9 οι Ελβετοί.
  • Τάκλιν: 47 της Αγγλίας, 36 της Ελβετίας.
  • Αποκρούσεις γκολκίπερ: 10 για την Αγγλία, μόλις 6 για την Ελβετία.
  • Φάουλ: σε 36 υπέπεσαν οι Αγγλοι, σε 47 οι Ελβετοί.

Stat attack

  • Η Αγγλία μετρά τέσσερις νίκες, σε 90λεπτο ή μη, στα ισάριθμα τελευταία παιχνίδια Euro που δέχθηκε πρώτη γκολ, όπως στο τελευταίο με τη Σλοβακία. Μόνο η Γαλλία έχει περισσότερες ανατροπές στον θεσμό (5).
  • Η ισοφάριση των Αγγλων με το τρομερό ψαλιδάκι του Τζουντ Μπέλινγκχαμ στο 94:34 ήταν το πρώτο τους σουτ εντός εστίας στον αγώνα με τη Σλοβακία – όπως και το πιο… αργό γκολ που έχουν σημειώσει ποτέ, και σε Euro και σε Μουντιάλ!
  • Ειρήσθω εν παρόδω ο Μπέλινγκχαμ έφτασε τα 6 γκολ στις καθυστερήσεις αγώνων στη σεζόν 2023-24: τέσσερις φορές για τη Ρεάλ και δύο για την Αγγλία.
  • Ο Χάρι Κέιν έφτασε τα 6 γκολ στο Euro… ισοφαρίζοντας τον Γουέιν Ρούνεϊ (6) και κυνηγώντας πλέον τον Άλαν Σίρερ (7).
  • Μάλιστα το γκολ του Κέιν στο 50ό δευτερόλεπτο της παράτασης είναι το πιο γρήγορο που έχει σημειωθεί σε οποιαδήποτε άλλη παράταση στην ιστορία του Euro – η Αγγλία έχει το αντίστοιχο ρεκόρ και στο Μουντιάλ, σε αγώνα με το Βέλγιο το 1954!
  • Από το 1980 που θεσπίστηκαν οι όμιλοι στα Euro, η Αγγλία σε νοκ άουτ παραμένει με μονάχα δύο προκρίσεις στο 90λεπτο (με Γερμανία και Ουκρανία, αμφότερες το 2021) και, πλέον, δύο παράταση (επί της Δανίας στον ημιτελικό του 2021 και επί Σλοβακίας φέτος), συν… 1-4 στα πέναλτι! Μόνη της πρόκριση στη «ρώσικη ρουλέτα» επί της Ισπανίας στον προημιτελικό του 1996.

  • Συνολικά η Αγγλία έχει 5 προκρίσεις και 4 αποκλεισμούς στα νοκ άουτ…
  • Με εξαίρεση την ήττα στα πέναλτι στον τελικό του Euro ’20, η Αγγλία έχασε μόλις έναν από τους τελευταίους 22 αγώνες της σε Euro (11-10-1): από την Ισλανδία με 2-1 το 2016.
  • Από τον ημιτελικό της Ολλανδίας με την Ιταλία το 2000 είχαν να βγουν 5 κίτρινες στο πρώτο ημίχρονο αγώνα Euro, όπως έγινε στο Αγγλία – Σλοβακία.
  • Επικρατώντας 2-0 της Ιταλίας η Ελβετία βρέθηκε στους «8» του Euro για δεύτερο σερί τουρνουά, επίδοση που κάνει για πρώτη φορά στην ιστορία της.
  • Τα 7 γκολ της Ελβετίας σημείωσαν έως τώρα επτά διαφορετικοί σκόρερ!
  • Πέρασαν 31 χρόνια, από τα προκριματικά του Μουντιάλ 1993, για να επικρατήσει η Ελβετία σε επίσημο παιχνίδι της Ιταλίας.
  • Τέσσερα νοκ άουτ παιχνίδια έχει δώσει στην ιστορία της σε Euro η Ελβετία, τα τρία εξ αυτών οδηγήθηκαν στα πέναλτι! Μόνη εξαίρεση, το 2-0 την περασμένη εβδομάδα απέναντι στην Ιταλία.
  • Η Ελβετία έχει υποστεί μονάχα μια ήττα στα τελευταία 15 παιχνίδια της σε Euro (5-9-1) και έμεινε αήττητη στα τελευταία επτά (3-4-0).
  • Η Ελβετία στα τελευταία 11, επίσημα και φιλικά, δέχθηκε 7 γκολ αλλά σε κανένα πάνω από ένα.
  • Η Ελβετία στα 7 τελευταία παιχνίδια της, επίσημα και φιλικά, σκόραρε σε όλα τα πρώτα ημίχρονα.
  • 92% ευστοχία σε πάσες (470 στις 512) είχε η Ελβετία, το καλύτερο ποσοστό στην ιστορία της σε Euro και Μουντιάλ (από το 1966 που υπάρχουν στατιστικά).
  • Ο Ρούμπεν Βάργκας σκοράροντας στο 45:27 σημείωσε το δεύτερο γρηγορότερο γκολ σε β’ ημίχρονο στην ιστορία του Euro μετά από αυτό του Ρουμάνου Μάρσελ Κόρας το 1984 κόντρα στη Δυτική Γερμανία (45:21).
  • Ο Ρέμο Φρόιλερ μετρά 3 ασίστ και 1 γκολ στο φετινό Euro για την Ελβετία.

ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΕΣ ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ* ΑΠΟ ΤΗ NETBET ΣΤΟ ΕΥΡΩΠΑΪΚΟ!

Προγνωστικά

Όχι, προφανώς και δεν είναι φαβορί αυτή η Αγγλία ενάντια σε αυτή την Ελβετία. Αν βέβαια οι Αγγλοι εμφανιστούν με τριάδα πίσω, ενδέχεται να υπάρξει βελτίωση αλλά, και πάλι, δεν έχουν αφήσει την παραμικρή νότα αισιοδοξίας έως τώρα στους φίλους τους. Κι από την άλλη, υπάρχει μια Ελβετία που κόντραρε στα ίσα τη Γερμανία, απέκλεισε (με άνεση!) την Ιταλία και δεν έχει το παραμικρό να χάσει. Το ασιατικό +0,25 της Ελβετίας, με μισή πληρωμή σε ισοπαλία, είναι σε καλή τιμή.

Σφυρίζει, δε, ο Ιταλός Ντανιέλε Ορσάτο που είναι αρκετά καλός και σοβαρός ρέφερι και δεν χάνει φάσεις. Μάχες θα γίνουν και στις δύο περιοχές, ίσως καταλογιστεί και πέναλτι.

Τέλος, η Ελβετία είναι συνεπής στο σκοράρισμά της στο πρώτο ημίχρονο, το έκανε και στα τέσσερα παιχνίδια της στο Euro έως τώρα ενώ Αγγλία δέχθηκε δύο γκολ ως τώρα, και ήταν αμφότερα στο πρώτο ημίχρονο…

⚽ (6/7, 19:00) ♦️ Αγγλία – Ελβετία ▶️ 2 +0,25 ΑΗ 1.92

⚽ (6/7, 19:00) ♦️ Αγγλία – Ελβετία ▶️ Καταλογισμός πέναλτι 3.50

⚽ (6/7, 19:00) ♦️ Αγγλία – Ελβετία ▶️ Ελβετία over 0,5 στο 1ο ημίχ. 2.80


Χάρη στη NetBet λες «ναι στο παιχνίδι» με

Επιλέγοντας τη NetBet στοίχημα, μπορείτε να απολαύσετε μια μεγάλη γκάμα από κορυφαία αθλήματα και αγορές. Ό,τι κι αν επιλέξετε, να θυμάστε πάντα να στοιχηματίζετε με υπευθυνότητα. Στη NetBet, η διασκέδαση των παικτών είναι η υπ’ αριθμόν ένα προτεραιότητά μας – μπορείτε να ανατρέξετε στη σελίδα μας, συμβουλές και εργαλεία υπεύθυνου στοιχηματισμού, για περισσότερες πληροφορίες.

H Netbet είναι κάτι παραπάνω από μια απλή πλατφόρμα ψυχαγωγίας. Πρόκειται για μία ζωντανή κοινότητα ανθρώπων που αναζητούν ακριβώς την ίδια ποιότητα και διασκέδαση με εσένα.

Εξ ου και λες «ναι στο παιχνίδι» απολαμβάνοντας σούπερ προσφορές* σε ένα σύγχρονο, γρήγορο και φιλικό περιβάλλον, με απόλυτη ασφάλεια για τις συναλλαγές σου και άμεση διευθέτηση.

Οι αποδόσεις ενδέχεται να υπόκεινται σε αλλαγές | *Ισχύουν όροι και προϋποθέσεις

 

21+ | ΑΡΜΟΔΙΟΣ ΡΥΘΜΙΣΤΗΣ ΕΕΕΠ | ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΕΘΙΣΜΟΥ & ΑΠΩΛΕΙΑΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ | ΓΡΑΜΜΗ ΒΟΗΘΕΙΑΣ ΚΕΘΕΑ: 210 9237777 | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ