Euro 2024 Ποδόσφαιρο

Euro 2024: Αγγλία – Σλοβακία | Ανάλυση | Στατιστικά | Προγνωστικά

Αγγλία και Σλοβακία αναμετρώνται στην 62.271 θέσεων «Αουφ Σάλκε Αρίνα» του Γκέλζενκιρχεν για τη φάση των «16» του Euro 2024 και στη NetBet θα βρείτε τεράστια γκάμα προσφερόμενων αγορών για στοιχημα. Βet builder, cash out και καθημερινές προσφορές για stoixima.

Όποια προκριθεί, παίζει στα προημιτελικά με την Ελβετία.

Διαιτητής ο Τούρκος Χαλίλ Ουμούτ Μέλερ. 

ΑγγλίαΣλοβακία | Ανάλυση

Με τα… χίλια ζόρια, με πολύ γκρίνια και μουρμούρα από τα ΜΜΕ της χώρας (κυρίως προς το πρόσωπο του Γκάρεθ Σάουθγκεϊτ και τις επιλογές του) και, κυρίως, χωρίς επ’ ουδενί να πείσει με την απόδοσή της, πέρασε στους «16» η Αγγλία.

Στο τελευταίο έμεινε στο 0-0 με τη Σλοβενία απειλώντας ελάχιστα, μπορεί να πήρε και με τη βούλα την πρωτιά στον όμιλο παρόλα αυτά η εικόνα της και στο τρίτο ματς του τουρνουά γέννησε προβληματισμούς. Μάλιστα ο Σάουθγκεϊτ αποδοκιμάστηκε από μερίδα των οπαδών, βλέποντας τα «τρία λιοντάρια» να μην μπορούν να κάνουν μια ευκαιρία της προκοπής και, κυρίως, να παρουσιάζουν μια πολύ αργή ομάδα.

Στη μετριότητα εκ νέου οι σταρ Φόντεν, Μπέλινγκχαμ και Κέιν. «Μπορώ να αντιληφθώ την αντίδραση που αφορά στο πρόσωπο μου και μάλλον είναι καλύτερα που όλο αυτό στρέφεται προς εμένα και όχι προς την ομάδα. Υπάρχουν πολλά πράγματα που αρχίζουν να δένουν, να παίρνουν τη μορφή που θέλουμε. Πήραμε πράγματα από παίκτες που έρχονται από τον πάγκο και είμαι αισιόδοξος» είπε ο Αγγλος εκλέκτορας.

Η τελευταία αναφορά έχει να κάνει κυρίως με τον Κόμπι Μέινου της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ που άλλαξε στο ημίχρονο τον απογοητευτικό Κόνορ Γκάλαχερ της Τσέλσι ενώ και ο Κόουλ Πάλμερ που μπήκε στο τελευταίο 20λεπτο, έδωσε πνοή επιθετικά.

Ο Φιλ Φόντεν μετά τη Σλοβενία πέταξε για Αγγλία αφού έγινε για τρίτη φορά πατέρας αλλά επέστρεψε εγκαίρως. Ερώτημα αν οι Πάλμερ, Γκόρντον πάρουν θέση βασικού. Παραμένει εκτός ο μπακ Λιουκ Σο. Κατά τα λοιπά το τρικ με τον Τρίπιερ ως αριστερός μπακ δεν βγαίνει, ούτε η επιλογή του Φόντεν στα αριστερά της επίθεσης – αλλά ο Σάουθγκεϊτ επιμένει…

Εξ ου και η Αγγλία σημείωσε μόλις 2 γκολ στον όμιλο.

Πιθανή ενδεκάδα (4-2-3-1): Πίκφορντ – Γουόκερ, Στόουνς, Γκουέ, Τρίπιερ – Ράις, Μέινου – Σακά, Μπέλινγκχαμ, Φόντεν (ή Πάλμερ) – Κέιν.

ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΕΣ ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ* ΑΠΟ ΤΗ NETBET ΣΤΟ ΕΥΡΩΠΑΪΚΟ!

Η Σλοβακία κατόρθωσε να προκριθεί ως τρίτη μεταξύ… ίσον, ήτοι από τον όμιλο όπου όλες ισοβάθμησαν στους 4 βαθμούς και τα κατάφερε χάρη στη διαφορά τερμάτων (με γκολ 3-3).

Άλλωστε ήρθε καλοδεχούμενα, και μάλλον… βολικά, η ισοπαλία 1-1 στο τελευταίο με τη Ρουμανία, αποτέλεσμα που άφησε και τις δύο ομάδες ευχαριστημένες, περνώντας χέρι-χέρι ατα νοκ άουτ φάση. Η Σλοβακία μάλιστα άνοιξε το σκορ -όπως έκανε σε κάθε παιχνίδι της στους ομίλους!- με κεφαλιά του Ντούντα στο 24’, έπειτα από σέντρα του Κούτσκα αλλά ένα αμφισβητούμενο πέναλτι στο 37’ έφερε το ματς σε ισορροπία ξανά. Μετά το 60’ έπιασε και δυνατή βροχή και άπαντες περίμεναν τη λήξη…

Η Σλοβακία προκρίθηκε στους «16» για δεύτερη φορά στην ιστορία της στη διοργάνωση, σε συνολικά τρεις συμμετοχές, τα είχε καταφέρει το 2016, πάλι ως καλύτερη τρίτη, πάλι με 4 βαθμούς και ισοπαλία την τελευταία αγωνιστική. Αντίπαλός της τότε; Η… Αγγλία.

Πρωταγωνιστής την πρόκρισης ο δεξιός εξτρέμ Ιβάν Σχρανζ της Σλάβια Πράγας, που έχει σκοράρει τα δυο από τα τρία τέρματα της ομάδας του, η οποία ήταν ανταγωνιστική και στα τρία παιχνίδια που έδωσε έως τώρα: νίκησε το Βέλγιο, έχασε οριακά από την Ουκρανία και έφερε ισοπαλία με τους Ρουμάνους.

«Χαίρομαι που δεν τύχαμε πάνω στην Ισπανία, όμως δεν έχει μεγάλη διαφορά. Έχει και πάλι περισσότερες πιθανότητες η Αγγλία για να προκριθεί κι ας μην πείθει με τις εμφανίσεις της. Ωστόσο εμείς είμαστε σε καλύτερη ψυχολογική κατάσταση και έχουμε μεγαλύτερη αυτοπεποίθηση» είπε ο Φραντσέσκο Καλτζόνα.

Ο Ιταλός εκλέκτορας δεν αντιμετωπίζει κάποιο πρόβλημα τόσο από άποψη τραυματισμών όσο και καρτών και επαναφέρει στην ενδεκάδα τον φορ Ρόμπερ Μπόζενικ της Μποαβίστα που πήρε ανάσες.

Πιθανή ενδεκάδα (4-3-3): Ντουμπράφκα – Πέκαρικ, Βάβρο, Σκρίνιαρ, Χάντσκο – Ντούντα, Λομπότκα, Κούτκσα – Σχρανζ, Μποζένικ, Χαράσλιν

Προϊστορία

Έξι φορές έχουν συναντηθεί ξανά Αγγλία και Σλοβακία και μόνο μία φορά δεν νίκησαν τα «τρία λιοντάρια» (5-1-0). Εξ αυτών μόνο ένα ήταν φιλικό (4-0 η Αγγλία το 2009).

Σε τελική φάση αντάμωσαν ξανά, στο Euro 2016, σε όμιλο (που συμπλήρωναν Ουαλία και Ρωσία). Οι Σλοβάκοι απέσπασαν 0-0 στο «Ζοφρέ Γκισάρ» της Σεντ Ετιέν, σε ένα βαρετό ματς, με την ισοπαλία πρακτικά να βολεύει αμφότερες καθώς πέρασαν στους «16».

Opta stats

  • H Αγγλία σημείωσε μόλις 2 γκολ σε 3 αγώνες έχοντας μόλις 10 σουτ στην εστία σε 28 προσπάθειες για γκολ – αντίστοιχα η Σλοβακία των 3 γκολ είχε 13/37.
  • Τρίτη στη λίστα σε πάσες του Euro 2024 η Αγγλία με 1.896 εκ των οποίων οι 1.783 εύστοχες (90%) και 59,7% κατοχή μπάλας κατά μέσο όρο. Η Σλοβακία ήταν στο 83% με 1.137 / 1.352 και κατοχή 51%.
  • Σχεδόν ίδιες επιθέσεις έκαναν σε τρία ματς, οι Αγγλοι 132 και οι Σλοβάκοι 131.
  • 33 τα τάκλιν και 4 οι κάρτες των Αγγλων, 50 και 2 των Σλοβάκων αντίστοιχα.
  • 34 φάουλ είχε η Σλοβακία, μόλις 24 η Αγγλία (όσα και οι Αλβανία, τα λιγότερα στο φετινό τουρνουά).

Stat attack

  • Στα νοκ άουτ των Euro η Αγγλία έχει σε 11 αγώνες ρεκόρ 4-5-2 και τέρματα 15-8.
  • Από το 1980 που θεσπίστηκαν οι όμιλοι στα Euro, η Αγγλία σε νοκ άουτ έχει 2-0 προκρίσεις στο 90λεπτο (με Γερμανία και Ουκρανία, αμφότερες το 2021), μια πρόκριση στην παράταση (επί της Δανίας στον ημιτελικό του 2021) και… 1-4 στα πέναλτι! Μόνη της πρόκριση στη «ρώσικη ρουλέτα» επί της Ισπανίας στον προημιτελικό του 1996.
  • Με εξαίρεση την ήττα στα πέναλτι στον τελικό του Euro ’20, η Αγγλία έχασε μόλις έναν από τους τελευταίους 21 αγώνες της σε Euro (11-9-1): από την Ισλανδία με 2-1 το 2016.
  • Από το Euro του 2000 και το 1-0 επί της Γερμανίας είχε η Αγγλία να περιμένει τόσο… πολύ για το πρώτο της σουτ σε αγώνα Euro: τότε 35 λεπτά, φέτος με τη Σλοβενία… 30 λεπτά.
  • Για έβδομη φορά (σε 41 αγώνες) στην ιστορία της στο Euro έφερε 0-0 η Αγγλία, δεύτερη στη λίστα και πίσω μόνο από (ποια άλλη…) την Ιταλία (8 σε 48 αγώνες).
  • Η κατοχή 74% είναι η μεγαλύτερη που έκανε ποτέ η Αγγλία σε Μουντιάλ και Euro ενώ απέτυχε να σκοράρει!
  • Οι Τζον Στόουνς και Τζόρνταν Πίκφορντ είναι οι παίκτες με τα περισσότερα παιχνίδια με την Αγγλία σε Μουντιάλ και Euro επί ημερών Γκάρεθ Σάουθγκεϊτ (από 22 αγώνες).
  • Μόλις ένα γκολ έχει πετύχει έως τώρα ο Χάρι Κέιν, ο οποίος έχει συνολικά 5 σε Euro, κυνηγώντας τους Γουέιν Ρούνεϊ (6) και Άλαν Σίρερ (7).
  • Τρίτη φορά σε νοκ άουτ η Σλοβακία: στο Μουντιάλ του 2010 αποκλείστηκε από την Ολλανδία με 2-1 και στο Euro του 2016 από τη Γερμανία με 3-0/.
  • Το Σλοβακία – Ρουμανία 1-1 έγραψε… ιστορία ως το δεύτερο ματς στην ιστορία του Euro που αγωνίστηκαν τέσσερις παίκτες άνω των 35 ετών (Πέκαρικ, Κούτσκα, Ντουμπράβκα και Νίτα), μετά το Ολλανδία – Γαλλία το 2008.
  • Τρίτη πρόκριση σε νοκ άουτ στα τελευταία τέσσερα Μουντιάλ και Euro για τη Σλοβακία.
  • Η Σλοβακία στα 10 παιχνίδια της σε τελική φάση Euro έχει κρατήσει μόλις δύο φορές ανέπαφη την εστία της (η μία φέτος με το Βέλγιο).
  • Η Σλοβακία τερμάτισε στην 3η θέση και στα τρία Euro που μετείχε. Προκρίθηκε το 2016 με 4 βαθμούς, αποκλείστηκε το 2021 με 3 βαθμούς και προκρίθηκε φέτος, ξανά με 4 βαθμούς.
  • Ο Οντρέι Ντούντα, που είχε βάλει γκολ και στην Ουαλία στο Euro 2016, έγινε ο πρώτος Σλοβάκος που σκοράρει σε δύο διαφορετικές φάσεις.

ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΕΣ ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ* ΑΠΟ ΤΗ NETBET ΣΤΟ ΕΥΡΩΠΑΪΚΟ!

Προγνωστικά

Δεν είναι… τόσο φαβορί όσο δείχνει η Αγγλία κι αντιμετωπίζει μια ομάδα που σκόραρε και στα τρία πρώτα ημίχρονά της ως τώρα, αιφνιδιάζοντας (7’, 17’ και 24’). Και η Αγγλία δεν βρέθηκε ακόμη σε θέση να κυνηγά το σκορ ώστε να δούμε πώς, κι αν, μπορεί να αντιδράσει…

Ανεξαρτήτως λεπτού, πρώτη σκέψη το να προηγηθούν οι μαχητικοί Σλοβάκοι.

Ετερη, η παρουσία του Ουμούτ Μέλερ με 13 πέναλτι σε 28 επίσημα στη σεζόν (καταλόγισε ένα και στο Πολωνία – Αυστρία 1-3) οδηγεί σε ποντάρισμα σε πέναλτι, άλλωστε αναμένεται να γίνουν… μάχες στις περιοχές και των δύο ομάδων.

Και, με το εύλογο ρίσκο φυσικά, να μην ηττηθεί η Σλοβακία στο 90λεπτο – κι ας βρέξει ό,τι κατεβάσει έκτοτε…

⚽ (30/6, 19:00) ♦️ Αγγλία – Σλοβακία▶️ Χ2 2.69

⚽ (30/6, 19:00) ♦️ Αγγλία – Σλοβακία▶️ Πρώτο γκολ: Σλοβακία 3.80

⚽ (30/6, 19:00) ♦️ Αγγλία – Σλοβακία▶️ Καταλογισμός πέναλτι 2.85


Χάρη στη NetBet λες «ναι στο παιχνίδι» με

Επιλέγοντας τη NetBet στοίχημα, μπορείτε να απολαύσετε μια μεγάλη γκάμα από κορυφαία αθλήματα και αγορές. Ό,τι κι αν επιλέξετε, να θυμάστε πάντα να στοιχηματίζετε με υπευθυνότητα. Στη NetBet, η διασκέδαση των παικτών είναι η υπ’ αριθμόν ένα προτεραιότητά μας – μπορείτε να ανατρέξετε στη σελίδα μας, συμβουλές και εργαλεία υπεύθυνου στοιχηματισμού, για περισσότερες πληροφορίες.

H Netbet είναι κάτι παραπάνω από μια απλή πλατφόρμα ψυχαγωγίας. Πρόκειται για μία ζωντανή κοινότητα ανθρώπων που αναζητούν ακριβώς την ίδια ποιότητα και διασκέδαση με εσένα.

Εξ ου και λες «ναι στο παιχνίδι» απολαμβάνοντας σούπερ προσφορές* σε ένα σύγχρονο, γρήγορο και φιλικό περιβάλλον, με απόλυτη ασφάλεια για τις συναλλαγές σου και άμεση διευθέτηση.

  • Οι αποδόσεις ενδέχεται να υπόκεινται σε αλλαγές | *Ισχύουν όροι και προϋποθέσεις

21+ | ΑΡΜΟΔΙΟΣ ΡΥΘΜΙΣΤΗΣ ΕΕΕΠ | ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΕΘΙΣΜΟΥ & ΑΠΩΛΕΙΑΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ | ΓΡΑΜΜΗ ΒΟΗΘΕΙΑΣ ΚΕΘΕΑ: 210 9237777 | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ