Euro 2024 Ποδόσφαιρο

Euro 2024: Ανάλυση και προγνωστικά | Ελβετία – Γερμανία | Σκωτία – Ουγγαρία

Με τις δύο, τελευταίες αναμετρήσεις του 1ου ομίλου (και τα δύο παιχνίδια την Κυριακή στις 22:00) συνεχίζεται το Euro 2024 στη Γερμανία κι εσύ απολαμβάνεις το stoixima με σούπερ αποδόσεις και μοναδικές προσφορές* από τη NetBet στα στοιχημα αποτελεσματα.

Ελβετία – Γερμανία | Ανάλυση

Οι 4 βαθμοί κατά 99,99% θα αποδειχθούν ούτως ή άλλως αρκετοί για την Ελβετία αναφορικά με την παρουσία της στους «16», ακόμη και ως μια από τις καλύτερες τρίτες των ομίλων. Δεδομένα όμως με ισοπαλία προκρίνεται ως δεύτερη και με νίκη ως πρώτη. Στο τελευταίο έμεινε στο 1-1 με τη Σκωτία ισοφαρίζοντας στο 26’ με γκολάρα του Σερντάν Σακίρι.

Αγωνιστικά, η Ελβετία δεν μπήκε καλά τελευταίο στο παιχνίδι, με αποτέλεσμα να βρεθεί πίσω στο σκορ στο 13′, όταν βρήκε την ισοφάριση στο 26′ με τον δαιμόνιο Σακίρι, έκτοτε πίεσε αλλά ανούσια.

Ο στόπερ Φαμπιάν Σαρ της Νιούκαστλ έσπασε τη μύτη του στη διάρκεια του α’ μέρους, συνέχισε να παίζει ως το τέλος αλλά τώρα θα προφυλαχθεί. Παραμένει αμφίβολος ο μεσοεπιθετικός Στίβεν Τσούμπερ της ΑΕΚ, που τραυματίστηκε στο φιλικό με την Αυστρία κι ενώ προοριζόταν για να ξεκινήσει βασικός το τουρνουά.

Πιθανή ενδεκάδα (3-4-3): Ζόμερ – Σαρ (ή Ελβέντι), Ακάνζι, Ροντρίγκεζ – Τσάκα, Φρόιλερ, Βίντμερ, Αμπισερ – Βάργκας (ή Σακίρι), Ντόι (ή Εμπολό), Ντουά.

ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΕΣ ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ* ΑΠΟ ΤΗ NETBET ΣΤΟ ΕΥΡΩΠΑΪΚΟ!

Η Γερμανία, επικρατώντας μετά της Σκωτίας (5-1) και της Ουγγαρίας (2-0) εξασφάλισε ήδη την πρόκρισή της στα νοκ άουτ, στόχος η πρωτιά στον όμιλο για την οποία της αρκεί και η ισοπαλία.

Σκόραρε σε δεύτερο σερί ματς ο Τζαμάλ Μουσιάλα, κινδύνεψε πάντως από τους Μαγυάρους σε αρκετές φάσεις, δεν ήταν τόσο πειστική όσο στην πρεμιέρα. Ωστόσο, με την πρόκριση εξασφαλισμένη, ανανεώθηκε αυτομάτως το συμβόλαιο με τον εκλέκτορα Γιούλιαν Νάγκελσμαν έως το Παγκόσμιο Κύπελλο του 2024, με τον 36χρονο στον πάγκο τα «πάντσερ» έχουν απολογισμό 6-2-2. «Ήταν ένα σκληρό ματς, με δύσκολες στιγμές, αλλά όλα αυτά εντάσσονται σε μία διαδικασία ωρίμανσης. Στόχος μας τώρα είναι η πρώτη θέση» είπε ο Γερμανός εκλέκτορας.

Δεδομένα ο Νάγκελσμαν θα προχωρήσει σε αλλαγές στην ενδεκάδα, όχι όμως σε ολικό rotation όπως δήλωσε στη συνέντευξη Τύπου («δεν υπάρχει περίπτωση να κάνω, για παράδειγμα, επτά αλλαγές»). Οι στόπερ Ρούντιγκερ και Τα έχουν δεχθεί από μια κίτρινη, όπως και ο αριστερός μπακ Μίτελστεντ και ο χαφ Αντριχ – αν δεχθούν άλλη μία, χάνουν το επόμενο, εξ ου και κάποιοι θα μείνουν εκτός ενδεκάδας.

Πιθανή ενδεκάδα (4-2-3-1): Νόιερ – Κίμιχ, Ρούντιγκερ, Σλότερμπεκ, Ράουμ – Κρόος, Εμρέ Τσαν– Μουσιάλα, Γκουντογκάν, Βιρτς – Φίλκρουγκ.

Stat attack

  • Στο «Βάλντσταντιον» της Φρανκφούρτης.
  • Διαιτητής ο Ιταλός Ντανιέλε Ορσάτο που σφύριξε και το Σερβία – Αγγλία 0-1.
  • Στο 36-8-9 η συνολική τους παράδοση σε όλα, υπέρ της Γερμανίας φυσικά, η οποία έχει υποστεί μονάχα μια ήττα στα τελευταία 21 παιχνίδια, ανεξαρτήτως έδρας και διοργάνωσης, κόντρα στους Ελβετούς (17-3-1), αυτή ήταν σε φιλικό με 5-3 το 2012 στη Βασιλεία (με χατ-τρικ του Ερέν Ντερντιγιόκ).
  • Επιμέρους σε επίσημα είναι 3-3-1 υπέρ των Γερμανών με μόνη ήττα στο Μουντιάλ του… 1938 στο Παρίσι. Τότε μάλιστα, νοκ άουτ τα ματς, δεν προβλέπονταν πέναλτι μετά την παράταση αλλά επαναληπτικός: το πρώτο έληξε 1-1 και πέντε μέρες μετά η Ελβετία επιβλήθηκε με 4-2.
  • Πλην του 1938, σε τελικές φάσεις αντάμωσαν ακόμη σε άλλα δύο Μουντιάλ (και ποτέ σε Euro) με ισάριθμες (δυτικο)γερμανικές νίκες σε φάσεις ομίλων: 2-1 το 1962 στο Σαντιάγο της Χιλής και 5-0 το 1966 στο Σέφιλντ της Αγγλίας.
  • Η Ελβετία έχει προκριθεί από τον όμιλο και στις πέντε τελευταίες μεγάλες διοργανώσεις (δύο Euro, τρία Παγκόσμια Κύπελλα).
  • Ο Σερντάν Σακίρι έφτασε τα 10 γκολ σε τελικές φάσεις (Euro και Μουντιάλ) στο 1-1 με τη Σκωτία. Ήτοι έχει περισσότερα από παίκτες όπως ο Εουσέμπιο (9), ο Αλαν Σίρερ (9) και ο Ραούλ (6).
  • O Σακίρι, έγινε, δε, ο μόνος παίκτης στον κόσμο που έχει σκοράρει σε κάθε Euro και Μουντιάλ από το 2014!
  • O Σακίρι έγινε επίσης ο πρώτος παίκτης που σκοράρει σε Euro ενώ αγωνίζεται σε ομάδα βόρειας ή νότιας Αμερικής (ανήκει στους Σικάγο Φάιρ).
  • Έχει κι άλλο: ο Σακίρι έγινε μόλις ο έβδομος παίκτης που έχει σημειώσει τουλάχιστον 5 γκολ σε Euro και τουλάχιστον 5 γκολ σε Μουντιάλ, μαζί με τους Ζινεντίν Ζιντάν, Τιερί Ανρί, Μισέλ Πλατινί, Γιούργκεν Κλίνσμαν, Ρονάλντο και Ρομέλου Λουκάκου!
  • Η Ελβετία έχει υποστεί μονάχα μια ήττα στα τελευταία 12 παιχνίδια της σε Euro (4-7-1).
  • Η Ελβετία παρατάχθηκε με τη γηραιότερη ενδεκάδα της στην ιστορία της σε Euro: 30 έτη και 199 ημέρες. Στο φετινό Euro μόνο η Σλοβακία παρέταξε μεγαλύτερη ηλικιακά (30 χρόνια και 229 ημέρες).
  • Η Γερμανία νίκησε την Ουγγαρία σε τελική φάση μεγάλης διοργάνωσης για πρώτη φορά από τον τελικό του Μουντιάλ του… 1954 (3-2 τότε), είχε μεσολαβήσει το μεταξύ τους 2-2 στο Μόναχο για το Euro 2021.
  • Και το 1972, και το 1908 και το 1996 που η Γερμανία κατέκτησε το τρόπαιο, είχε ξεκινήσει με 2/2 νίκες.
  • Η Γερμανία έγινε η πέμπτη διοργανώτρια Euro που εκκινεί με 2/2 νίκες μετά τις Ισπανία (1964), Γαλλία (1984), Ολλανδία (2000) και Γαλλία (2016). Πλην «οράνιε» οι άλλες τρεις έφτασαν ως τον τελικό!
  • Τα 7 γκολ της Γερμανίας στα πρώτα δύο ματς είναι ήδη τα περισσότερα που έβαλε ποτέ σε φάση ομίλων Euro!
  • Τόσα είχε βάλει και η Ολλανδία, στο Euro 2008, μετά από δύο αγώνες.
  • Σε ηλικία 21 ετών και 114 ημερών ο Τζαμάλ Μουσιάλα έγινε ο νεότερος που σκοράρει στα πρώτα δύο παιχνίδια ομίλου Euro και ο πρώτος Γερμανός μετά τον Μάριο Γκόμεζ το 2012.
  • Ο Μανουέλ Νόιερ έφτασε τα 17 παιχνίδια σε Euro… ισοφαρίζοντας τον Τζιανλουίτζι Μπουφόν στη σχετική λίστα των τερματοφυλάκων (από 16 έχουν ο Εντβιν Φαν ντερ Σάαρ και ο Ρουί Πατρίσιο).

Προγνωστικά

Σε τυχόν ισοπαλία, αμφότερες προκρίνονται… χέρι χέρι στους «16», η Γερμανία ως πρώτη και η Ελβετία ως 2η. Ερώτημα βέβαια αν οι Γερμανοί τυχόν… διαλέξουν αντίπαλο αλλά είναι απίθανο να συμβεί κάτι τέτοιο. Ερώτημα και η ενδεκάδα της…

Μια επιλογή να σκοράρουν και οι δύο ομάδες, που είναι αρκετά πιθανό, και μια άλλη να σκοράρει (είναι ή όχι στο βασικό σχήμα) ο φορ Νίκλας Φίλκρουγκ της Ντόρτμουντ.


Σκωτία – Ουγγαρία | Ανάλυση

Ένα βαθμό έχει η Σκωτία, απόρροια του 1-1 με την Ελβετία στο τελευταίο, Η Σκωτία θέλει νίκη για το όριο των 4 βαθμών, τερματίζει 3η στον όμιλο και με μια ισοπαλία, πολύ δύσκολα όμως θα προκριθεί με 2 βαθμούς. Μπορεί και τη 2η θέση η Σκωτία με δική της νίκη και ήττα της Ελβετίας από τους Γερμανούς, πρέπει όμως να καλύψει μεγάλη διαφορά τερμάτων (στο -6 αυτή τη στιγμή).

Η ομάδα του Στιβ Κλαρκ παρέμεινε, ωστόσο ζωντανή στο κυνήγι της πρόκρισης. Δικαιώθηκαν μερικώς και οι Σκωτσέζοι που ταξίδεψαν στη Γερμανία και θεωρούνται ως μία από τις πιο ένθερμες οπαδικές βάσεις της διοργάνωσης.

Μετά τον τιμωρημένο στόπερ Ράιαν Πόρτους της Γουότφορντ λείπει και ο τραυματίας μπακ Κίραν Τίρνι της Σοσιεδάδ που χτύπησε στο τελευταίο. Ο Σκοτ ΜακΚένα της Κοπεγχάγης θα αντικαταστήσει τον Τίρνι, ο μέτριος Άνταμς ίσως στην κορυφή της επίθεσης, αντικατασταθεί από τον Σάνκλαντ.

Πιθανή ενδεκάδα (5-4-1): Γκαν – Ράλστον, Χέντρι, Χάνλι, ΜακΚένα, Ρόμπερτσον – ΜακΤόμινι, Γκίλμουρ, ΜακΓκρέγκορ, ΜακΓκιν – Άνταμς (ή Σάνκλαντ).

ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΕΣ ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ* ΑΠΟ ΤΗ NETBET ΣΤΟ ΕΥΡΩΠΑΪΚΟ!

Στους μηδέν βαθμούς παραμένει η Ουγγαρία που, μετά την Ελβετία ηττήθηκε κι από την οικοδέσποινα Γερμανία. Αν και παρουσιάστηκε εμφανώς πιο βελτιωμένη σε σχέση με το παιχνίδι κόντρα στην Ελβετία (1-3) και δημιούργησε ευκαιρίες λύγισε δίκαια με 2-0. «Η ομάδα στάθηκε όρθια, αλλά δεν ήταν αρκετό. Είχαμε ευκαιρίες αλλά ήμασταν άτυχοι» είπε ο Μάρκο Ρόσι.

Η Ουγγαρία συνεχίζει να έχει τραυματίες τους μέσους Λόικ Νέγκο της Χάβρης και Κάλουμ Στάιλς της Σάντερλαντ που. λόγω της μεγάλης αποχής τους από τα γήπεδα αλλά και της κρισιμότητας του αγώνα, μάλλον δεν θα χρησιμοποιηθούν. Ο Ιταλός εκλέκτορας θα ξεκινήσει τους ίδιους έντεκα στον τελευταίο αγώνα του ομίλου.

Πιθανή ενδεκάδα (3-4-2-1) Γκουλάτσι – Ντάρνταϊ, Όρμπαν, Φιόλα – Κέρκεζ, Σέιφερ, Νάγκι, Μπολά – Σόμποσλαϊ, Σάλαϊ – Βάργκα

Stat attack

  • Στη «MHArena» της Στουτγκάρδης.
  • Διαιτητής ο Αργεντινός Φακούντο Τέγιο.
  • Στο 4-2-3 υπέρ της Ουγγαρίας η μεταξύ τους παράδοση συνολικά. Και όλα ήταν σε φιλικά παιχνίδια, ουδέποτε αντάμωσαν ξανά σε επίσημο!
  • Η Σκωτία παραμένει χωρίς νίκη σε Euro από το 1996, και τότε είχε νικήσει… την Ελβετία με 1-0, με την οποία έμεινε στο 1-1 φέτος, στο τελευταίο.
  • Η Σκωτία κατόρθωσε να σκοράρει σε τελική φάση Euro για πρώτη φορά σε αγώνα 2ης αγωνιστικής, τις άλλες είχε αποτύχει (Γερμανία 0-2, Αγγλία 0-2 και Αγγλία 0-0).
  • Η Ουγγαρία κράτησε το μηδέν στην άμυνα μόνο μία φορά στους συνολικά 13 αγώνες που έδωσε σε Euro (στη νίκη με 2-0 επί της Αυστρίας το 2016).
  • Μετά από εκείνο το ματς, η Ουγγαρία δεν έκανε άλλη νίκη σε τελικά Euro (0-4-4).

Προγνωστικά

Δύο γκολ έχει βάλει ως τώρα η Σκωτία στο φετινό Euro και αμφότερα ήταν… με αυτογκόλ. Ελάχιστα έχει απειλήσει ως τώρα, αλλά απόψε θέλει μόνο νίκη για να περάσει, έστω ως μια από τις καλύτερες τρίτες. Ναι, η Ουγγαρία έχει δείξει πιο… ομάδα ως τώρα, πλην όμως και βαθμό δεν έχει και εξαρτάται σε μεγάλο βαθμό από τον σταρ Ντομινίκ Σόμπολσαϊ της Λίβερπουλ. Αντίστοιχα, πλέον φιλότιμος από τους Σκωτσέζους ο Σκοτ ΜακΤόμινι της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ.

Κρατήσαμε αμφότερους για σκόρερ, συν τη σκωτσέζικη νίκη διότι ποτέ, σε 8 παρουσίες σε Μουντιάλ και άλλες 3 σε Euro, δεν πέρασαν οι «χαϊλάντερς» από τον όμιλο! Ποτέ… Μήπως ήρθε η ώρα τους;


Προγνωστικά Κυριακής 23/6

⚽ (23/6, 22:00) ♦️ Σκωτία – Ουγγαρία ▶️ 1 2.63

⚽ (23/6, 22:00) ♦️ Σκωτία – Ουγγαρία ▶️ Γκολ Σόμπολσαϊ 3.40

⚽ (23/6, 22:00) ♦️ Σκωτία – Ουγγαρία ▶️ Γκολ ΜακΤόμινι 4.00

⚽ (23/6, 22:00) ♦️ Ελβετία – Γερμανία ▶️ Goal/goal 1.78

⚽ (23/6, 22:00) ♦️ Ελβετία – Γερμανία ▶️ Γκολ Φίλκρουγκ 3.00

Χάρη στη NetBet λες «ναι στο παιχνίδι» με

Επιλέγοντας τη NetBet στοίχημα, μπορείτε να απολαύσετε μια μεγάλη γκάμα από κορυφαία αθλήματα και αγορές. Ό,τι κι αν επιλέξετε, να θυμάστε πάντα να στοιχηματίζετε με υπευθυνότητα. Στη NetBet, η διασκέδαση των παικτών είναι η υπ’ αριθμόν ένα προτεραιότητά μας – μπορείτε να ανατρέξετε στη σελίδα μας, συμβουλές και εργαλεία υπεύθυνου στοιχηματισμού, για περισσότερες πληροφορίες.

H Netbet είναι κάτι παραπάνω από μια απλή πλατφόρμα ψυχαγωγίας. Πρόκειται για μία ζωντανή κοινότητα ανθρώπων που αναζητούν ακριβώς την ίδια ποιότητα και διασκέδαση με εσένα.

Εξ ου και λες «ναι στο παιχνίδι» απολαμβάνοντας σούπερ προσφορές* σε ένα σύγχρονο, γρήγορο και φιλικό περιβάλλον, με απόλυτη ασφάλεια για τις συναλλαγές σου και άμεση διευθέτηση.

  • Οι αποδόσεις ενδέχεται να υπόκεινται σε αλλαγές | *Ισχύουν όροι και προϋποθέσεις

 

21+ | ΑΡΜΟΔΙΟΣ ΡΥΘΜΙΣΤΗΣ ΕΕΕΠ | ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΕΘΙΣΜΟΥ & ΑΠΩΛΕΙΑΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ | ΓΡΑΜΜΗ ΒΟΗΘΕΙΑΣ ΚΕΘΕΑ: 210 9237777 | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ