Euro 2024 Ποδόσφαιρο

Euro 2024: Ανάλυση | Γαλλία – Πολωνία | Ολλανδία – Αυστρία | Αγγλία – Σλοβενία | Δανία – Σερβία

Με τις δύο, τελευταίες αναμετρήσεις του 3ου ομίλου και του 4ου ομίλου συνεχίζεται το Euro 2024 στη Γερμανία κι εσύ απολαμβάνεις το stoixima με σούπερ αποδόσεις και μοναδικές προσφορές* από τη NetBet στα στοιχημα αποτελεσματα. 

Γαλλία – Πολωνία | Ανάλυση

H Γαλλία έχει ήδη προκριθεί, εκκρεμεί το τελικό της πλασάρισμα στον όμιλο: βγαίνει πρώτη με καλύτερο αποτέλεσμα από την Ολλανδία ενώ, για να πέσει στην 3η θέση, θα πρέπει να ηττηθεί, και παράλληλα η Αυστρία να κερδίσει την Ολλανδία, και το σκορ ήττας να είναι χειρότερο από της Ολλανδίας.

Καλύτερη ανά διαστήματα με την Ολλανδία, (1,33 έναντι 0,39 xGoals, 16-8 σουτ (3-4 στην εστία), 6-3 κόρνερ και 613/664 εύστοχες πάσες), έμεινε όμως στο 0-0 καθώς η απουσία του Κιλιάν Εμπαπέ ήταν εμφανής από την επιθετική της γραμμή (διόλου τυχαία όχι χωρίς τον Γάλλο σταρ δεν έχει νίκη σε επτά ματς από το 2022) ενώ ο Αντουάν Γκριζμάν ήταν μοιραίος με δύο χαμένες κλασικές ευκαιρίες.

Ο Ντιντιέ Ντεσάν με την Ολλανδία άλλαξε το 4-3-3 σε κάτι σαν 4-4-2, με τον Γκριζμάν ελεύθερο πίσω από τον Τιράμ, δίχως πάντως να αποδώσει απόλυτα. Ο Εμπαπέ φορά προστατευτική μάσκα και λογικά θα προφυλαχθεί, πάντως σε φιλικό με την Πάντερμπορν έπαιξε, έδωσε 2 ασίστ, έβαλε και 2 γκολ κι έπαιξε σε όλη τη διάρκεια (ήταν 60 λεπτών). Η Γαλλία μάλιστα δεν έχει σκοράρει… κανονικά ακόμη καθώς το 1-0 με την Αυστρία ήρθε με αυτογκόλ!

Με πρόβλημα στη γάμπα από το ματς με την Ολλανδία όπου πήρε τα πρώτα του λεπτά είναι αμφίβολος ο μέσος Κίνγκσλεϊ Κομάν της Μπάγερν, προφυλάχθηκε για να είναι 100% έτοιμος ο μέσος Εντουάρντο Καμαβινγκά της Ρεάλ Μαδρίτης.

Πιθανή ενδεκάδα (4-4-2): Μενιάν – Κουντέ, Ουπαμεκανό, Σαλιμπά, Τ. Ερναντέζ – Ντεμπελέ, Τσουαμενί, Καντέ, Ραμπιό (ή Καμαβινγκά) – Γκριζμάν, Εμπαπέ (ή Τιράμ).

Όσες καλές εντυπώσεις άφησε στην πρεμιέρα και στο 2-1 από την Ολλανδία τις… άφησε στα αποδυτήρια η Πολωνία, ηττήθηκε δίκαια με 3-1 από την Αυστρία και αποκλείστηκε και μαθηματικά. Έγινε μάλιστα μόλις η τρίτη ομάδα στην ιστορία της διοργάνωσης που αποκλείεται ύστερα από τις πρώτες δύο αγωνιστικές. Παρά την προσωρινή ισοφάριση με τον Πιόντεκ στο 30’, πλήρωσε τα αμυντικά της λάθη.

Ο Μιχαλ Προμπίερζ περιμένει το μέλλον του να ξεκαθαρίσει με την επιστροφή στην Πολωνία, πιθανότατα θα συνεχίσει και στο το επερχόμενο Nations League.

Ευλόγως αναμένονται αλλαγές στην ενδεκάδα ενώ ο κίπερ Βόιτσεκ Στσέζνι της Γιουβέντους θα αγωνιστεί για 85η και τελευταία φορά με την εθνική του.

Με μικροτραυματισμό αποχώρησε από την αναμέτρηση κόντρα στους Αυστριακούς ο μέσος Γιάκουμπ Μόντερ της Μπράιτον, απόλυτα έτοιμος ο φορ Ρόμπερτ Λεβαντόφσκι της Μπαρτσελόνα.

Πιθανή ενδεκάδα (3-5-2): Σκορούπσκι – Μπέντναρεκ, Νταβιντόβιτς, Κίβιορ – Φρανκόφσκι, Ρόμαντσιουκ, Ουρμπάνσκι, Ζιελίνσκι, Ζαλέφσκι – Πιόντεκ, Λεβαντόφσκι

Stat attack

  • Στο «Βέστφαλεν» του Ντόρτμουντ ο αγώνας, διαιτητής ο Ιταλός Μάρκο Γκουίντα.
  • Στο 9-5-3 υπέρ της Γαλλίας η συνολική τους παράδοση, σε όλα.
  • Σερί 4-4-0 για τους «μπλε» ανεξαρτήτως έδρας και διοργάνωσης, τελευταία πολωνική νίκη το… 1982 με 4-0 σε ένα φιλικό στο Παρίσι.
  • Στο 3-2-1 υπέρ της Γαλλίας επιμέρους στα επίσημα.
  • Πλην τεσσάρων προκριματικών Euro (2-2-0), σε τελικές φάσεις αντάμωσαν άλλες δύο φορές. Το 1982 στον μικρό τελικό του Μουντιάλ, με την Πολωνία να επικρατεί με 3-2 (44’ Σάρμαχ, 44’ Μαζέφσκι, 46’ Κούπτσεβιτς / 13’ Ζιράρ, 72’ Κουριόλ) και στους «16» του Μουντιάλ του Κατάρ το 2022, με τη Γαλλία να νικά με 3-1 (44’ Ζιρού, 74’ και 91’ Εμπαπέ / 99 πέν. Λεβαντόφσκι).
  • Με τον Ενγκολό Καντέ στο γήπεδο η Γαλλία δεν έχει ηττηθεί ποτέ σε παιχνίδι σε τελική φάση διοργάνωσης (12-5-0)! Αντίθετα, ελλείψει Κιλιάν Εμπαπέ δεν έχει νίκη και στα τελευταία επτά (0-5-2)!
  • Από τον τελικό του Μουντιάλ έχει σε 15 αγώνες 11-3-2 η Γαλλία, με τις δύο ήττες να είναι από τη Γερμανία σε φιλικά ματς.
  • Η Γαλλία απέτυχε να σκοράρει (0-0 με την Ολλανδία) αν και είχε 14 σουτ, από τον τελικό του Euro 2016 με την Πορτογαλία (18 σουτ τότε) είχε να εμφανίσει ανάλογη αποτυχία!
  • Η Γαλλία μετρά 1 γκολ ενεργητικό σε δύο αγωνιστικές. Χειρότερη επίδοση είχε μόνο στο Παγκόσμιο Κύπελλο του 2010 (0-0 με Ουρουγουάη, 0-2 από Μεξικό).
  • Η Πολωνία έχει κερδίσει μόλις το 12,5% των αγώνων της σε τελική φάση Euro (2-7-7).
  • Η Πολωνία έχει σκοράρει και στα 8 τελευταία της ματς σε Euro.
  • Καμίλ Γκροσίτσκι (36 ετών και 13 ημερών) και Ρόμπερτ Λεβαντόφσκι (35 ετών και 305 ημερών) έγιναν οι γηραιότεροι Πολωνοί που αγωνίζονται σε Μουντιάλ και Euro, ξεπερνώντας τον Γιάτσεκ Μπακ (35 ετών και 80 ημερών στο Euro 2008).
  • Η Πολωνία ηττήθηκε στο τελευταίο ματς του ομίλου στις τρεις από τις προηγούμενες τέσσερις συμμετοχές της σε τελική φάση Euro. Εξαίρεση το 1-0 επί της Ουκρανίας το 2016.
  • Ποτέ στην ιστορία της η Πολωνία δεν έχασε και τα τρία ματς στον όμιλο σε τελική φάση μεγάλης διοργάνωσης, Eurο ή Μουντιάλ!

Προγνωστικά

Αδιάφοροι οι Πολωνοί, και με αλλαγές στο τερέν, ακόμη αναμένεται το γαλλικό… ξέσπασμα καθώς δεν της λείπουν οι φάσεις, απλά έχει πρόβλημα στα τελειώματα. Άλλωστε τα 2,03 xGoals με την Αυστρία και τα 1,33 με την Ολλανδία δείχνουν ότι φτάνει με αρκετή ευκολία στην αντίπαλη εστία.

Πρώτη επιλογή η γαλλική νίκη με τουλάχιστον 3 γκολ στον αγώνα και, έτερη, αυτή τη φορά ο Γκριζμάν να είναι στοιχειωδώς πιο εύστοχος…

ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΕΣ ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ* ΑΠΟ ΤΗ NETBET ΣΤΟ ΕΥΡΩΠΑΪΚΟ!


Ολλανδία – Αυστρία | Ανάλυση

Με 4 βαθμούς η Ολλανδία έχει ήδη προκριθεί, εκκρεμεί το τελικό της πλασάρισμα στον όμιλο: βγαίνει πρώτη με καλύτερο αποτέλεσμα από τη Γαλλία, και ως 3η έχει μεγάλες ελπίδες πρόκρισης, ακόμη δηλαδή και αν ηττηθεί.

Στο τελευταίο, η ομάδα του Ρόναλντ Κούμαν περιόρισε σε μεγάλο βαθμού τα ατού της Γαλλίας (πλην του απόντος Εμπαπέ φυσικά), είχε τις ευκαιρίες της, ειδικά στο ξεκίνημα, αλλά απέφυγε τα πολλά ρίσκα μένοντας στο 0-0. Πάντως είχε κακώς ακυρωθέν γκολ στο 69′, ως οφσάιντ του Ντάμφρις, μετά από ενέργεια του Ντεπάι, απόκρουση του Μενιάν και σουτ του Σίμονς. Σημαντικό ενάντια σε μια ομάδα από την οποία είχε χάσει δύο φορές μέσα στο 2023 για τα προκριματικά του Euro.

Ο Κούμαν επιμένει στο 4-3-3 αφήνοντας στην άκρη το 5-3-2 του προκατόχου του Λουίς φαν Χάαλ ενώ εξέπληξε βάζοντας τον Σίμονς δεκάρι και τον Φριμπόνγκ στα δεξιά. Κάτι που απέδωσε.

Η τετράδα στην άμυνα δεν αλλάζει, στον πάγκο πάλι ο Ντε Λιχτ και βασικός ο Ντε Φράι, Φριμπόνγκ και Σίμονς παραμένουν βασικοί ενώ ο ντεφορμέ φορ Ντεπάι θα δώσει τη θέση του στον Φέχορστ που ξεκινά για πρώτη φορά βασικός.

Πιθανή ενδεκάδα (4-3-3): Φερμπρούχεν – Ντούμφρις, Ντε Φράι, Φαν Ντάικ, Άκε – Σχάουτεν, Σίμονς, Ράιντερς – Φρίμπονγκ, Φέχορστ, Χάκπο.

Μόνο με νίκη η Αυστρία προκρίνεται απευθείας ως μια από τις πρώτες δύο του ομίλου, και με ισοπαλία όμως έχει πολύ μεγάλες πιθανότητες.

Η ομάδα του Ραλφ Ράνγκνικ έπιασε εξαιρετική απόδοση στο Βερολίνο και υπέταξε δικαιότατα με 3-1 την Πολωνία. Στο 9’ από σέντρα του Εμουένε ο προωθημένος Τράουνερ με κεφαλιά άνοιξε το σκορ. Δέχθηκε την ισοφάριση στο 30’, στο 66’ ο φορμαρισμένος Μπάουμγκαρτνερ βρήκε ξανά δίχτυα, χάρη στην ασίστ του έτερου αριστερού μπακ χαφ, Πρας και το σκορ έκλεισε στο 78’ με πέναλτι ο Αρναούτοβιτς. «Δίχως αμφιβολία ήταν το πιο σπουδαίο ματς από τότε που ανέλαβα την εθνική Αυστρίας», ανέφερε ο Ράνγκνικ.

Κόντρα στους Πολωνούς ρέφαρε την ήττα της πρεμιέρας (0-1) με αντίπαλο τη Γαλλία και έτσι επέκτεινε ένα εξαιρετικό ρεκόρ στα τελευταία 18 παιχνίδια της (επίσημα και φιλικά ) σε 13-3-2.

Ο σκόρερ στο τελευταίο ματς, στόπερ Γκέρνοτ Τράουνερ της Φέγενορντ, αποχώρησε τραυματίας, με τον Κέβιν Ντάνσο της Λανς να τον αντικαθιστά. Επτά Αυστριακοί είναι στο όριο καρτών: Βέμπερ, Μουενέ, Λάιμερ, Μπαουμγκάρτνερ, Βίμερ και Αρναούτοβιτς.

Πιθανή ενδεκάδα (4-5-1): Πεντς – Πος, Λίνχαρτ, Ντάνσο, Εμουένε – Βίμερ, Ζάιβαλντ, Λάιμερ, Ζάμπιτσερ, Μπάουμγκαρτνερ – Αρναούτοβιτς.

Stat attack

  • Στο «Ολίμπιασταντιον» του Βερολίνου το ματς, διαιτητής ο Σλοβάκος Ιβάν Κρούζλιακ.
  • Στο 9-4-6 υπέρ της Ολλανδίας η συνολική τους παράδοση, σε επίσημα και φιλικά.
  • Ανεξαρτήτως έδρας και διοργάνωσης οι Ολλανδοί μετρούν επτά σερί νίκες, η τελευταία νίκη της Αυστρίας ήταν το 1990 σε φιλικό με 3-2 (έπαιζε βασικός και είχε σκοράρει στο 60’ ο νυν εκλέκτορας των «οράνιε», Ρόναλντ Κούμαν).
  • Επιμέρους σε επίσημα είναι 4-2-2, με την Ολλανδία αήττητη από το 1984, τότε 1-0 η Αυστρία στη Βιέννη για τα προκριματικά του Μουντιάλ του 1986.
  • Σε τελικές φάσεις έχουν συναντηθεί άλλες δύο φορές, αμφότερες σε ομίλους και αμφότερες με νίκες της Ολλανδίας:
  • Το 1978 στο Μουντιάλ της Αργεντινής με 5-1 (6’ Μπραντς, 35’ πέν. Ρέσενμπρικ, 36’ και 53’ Ρεπ, 82’ Φαν ντε Κέρκοφ / 79’ Ομπερμάιερ) – στον πάγκο της Αυστρίας καθόταν ο Χέλμουτ Σενέκοβιτς που από το 1981 εργάστηκε σε Παναθηναϊκό, Ολυμπιακό και ΑΕΚ και το 1989-90 στον Πανιώνιο ενώ βασικός ήταν ο μετέπειτα τεχνικός της Ξάνθης (1966-97), Κουρτ Γιάρα.
  • Το 2021 στο Euro με 2-0 στο Αμστερνταμ (11’ πέν. Ντεπάι, 67’ Ντούμφρις).
  • Η Ολλανδία παραμένει αήττητη με τη Γαλλία σε τελική φάση Euro (2-2-0)!
  • Εξαιρουμένων των προκρίσεων που κρίθηκαν στα πέναλτι, η Ολλανδία έχει μονάχα μια ήττα στα τελευταία 18 ματς σε τελική φάση Μουντιάλ και Euro (12-4-1), τον αποκλεισμό από την Τσεχία με 2-0 στο Euro 2021.
  • Η Ολλανδία είχε τη λιγότερη κατοχή μπάλας σε αγώνα Euro από το… 1980, που υπάρχει η εν λόγω στατιστική, με μόλις 37%!
  • 27 χρόνια και 39 ημέρες ήταν ο μέσος όρος ηλικίας της ενδεκάδας της Ολλανδίας, ο νεότερος από το Euro 2008 (26 ετών και 20 ημερών απέναντι στη Ρουμανία).
  • Πρώτη φορά νίκησε σε επίσημο ματς η Αυστρία την Πολωνία (ήταν στο 0-2-3).
  • Το γκολ του Γκέρνοτ Τράουνερ στο 9ο λεπτό ήταν το γρηγορότερο για την Αυστρία σε Euro και γενικά σε μεγάλο τουρνουά από το… 1954 (δύο γκολ ως το 4’!) ενάντια στην Τσεχοσλοβακία.
  • Σε ηλικία 35 ετών και 73 ημερών ο Μάρκο Αρναούτοβιτς έγινε ο δεύτερος γηραιότερος σκόρερ της Αυστρίας σε Μουντιάλ και Euro, πίσω από τον Ιβιτσα Βάστιτς που σε ηλικία 38 ετών και 357 ημερών κρατά ακόμη το ρεκόρ του γηραιότερου σκόρερ της διοργάνωσης από το Euro 2008.

Προγνωστικά

Η Αυστρία είναι σε πολύ καλή κατάσταση τους τελευταίους 18 μήνες, έχει την ευκολία στο γκολ και μπορεί να βάλει… δύσκολα στην Ολλανδία, σε ματς που δείχνει να ξεκινά από το 1-1 αλλά κομμάτι δύσκολο να μείνει εκεί.

Πλην του combo των γκολ, αξία υπάρχει και στους σκόρερ με τον φορμαρισμένο Μπάουμγκαρτνερ που δοκιμάζει συνεχώς το πόδι του.

ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΕΣ ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ* ΑΠΟ ΤΗ NETBET ΣΤΟ ΕΥΡΩΠΑΪΚΟ!


Αγγλία – Σλοβενία | Ανάλυση

Με 4 βαθμούς η Αγγλία έχει ήδη προκριθεί στα νοκ άουτ, ακόμη και ως μια από τις τέσσερις καλύτερες τρίτες των ομίλων.

Στο τελευταίο, η ομάδα του Γκάρεθ Σάουθγκεϊτ επιβεβαίωσε το σερί που τη θέλει να μην κάνει ποτέ 2/2 νίκες σε όμιλο Euro, έμεινε στο 1-1 με τη Δανία και… πάλι καλά να λέει καθώς ήταν εκ νέου (όπως στο 1-0 με τη Σερβία) απογοητευτική. Κι αυτό αν και ξανά άνοιξε νωρίς το σκορ: στο 13’ ο Μπέλινγκχαμ με τους Σέρβους, στο 18’ ο Κέιν με τους Δανούς. Δέχθηκε την ισοφάριση στο 34’ και έκτοτε κινδύνεψε σε πολλές περιπτώσεις. Στο δεύτερο είχε δοκάρι με τον Φόντεν, αλλά δεν άλλαξε κάτι.

Μεγάλη, πια, η κριτική που ασκείται στον Σάουθγκεϊτ ελέω της διαχείρισης του ρόστερ και της ενδεκάδας: το τρικ με τον Αλεξάντερ-Άρνολντ στα χαφ δεν βγαίνει, ενώ ακόμη χειρότερο είναι ότι τον κάνει πρώτη αλλαγή, αν και υπάρχουν χειρότεροι. Επίσης, ο Φόντεν δεν μπορεί να παίξει αριστερά και όλο αυτό δημιουργεί μπέρδεμα… Αρνητική εντύπωση επίσης έχει προκαλέσει το γεγονός πως δεν έχει πάρει λεπτό συμμετοχής ο μεσοεπιθετικός Πάλμερ, ο οποίος σκόραρε 22 γκολ με την Τσέλσι φέτος. Δεν αποκλείεται να υπάρξουν αλλαγές κυρίως μεσοεπιθετικά. Στον άξονα το πιθανότερο είναι να μείνει πάγκο ο Άρνολντ, οι Μέινου και Γκάλαχερ αποτελούν επιλογές, εκτός αν γυρίσει σαν καθαρός εσωτερικός χαφ ο Μπέλινγκχαμ. Μπροστά Πάλμερ, Γκόρντον αλλά και Έζε πιέζουν για φανέλα βασικού.

Πιθανή ενδεκάδα (4-2-3-1): Πίκφορντ – Γουόκερ, Στόουνς, Γκουέ, Τρίπιερ – Ράις, Μέινου – Σάκα, Μπέλινγκχαμ, Γκόρντον – Κέιν.

Μόνη με νίκη εξασφαλίζει 100% την πρόκριση η Σλοβενία καθώς με ισοπαλία, και έχοντας 3 βαθμούς, θα είναι δύσκολο να είναι στο τέλος μια από τις τέσσερις καλύτερες τρίτες των ομίλων.

Τρομερά άτυχη, ήταν… αγκαλιά με την πρώτη της νίκη στην ιστορία της σε Euro αλλά δέχθηκε το 1-1 από τη Σερβία, από κεφαλιά μετά από εκτέλεση κόρνερ, στην τελευταία φάση του αγώνα. Και είναι κρίμα διότι και είχε προηγηθεί στο 69’ με τον Κάρνιτσνικ, και γενικώς στεκόταν πολύ καλύτερα στο γήπεδο ως τότε – αλλά όσο περνούσε η ώρα η πίεση των αντιπάλων αυξανόταν και μετά από ένα στημένο στη λήξη των καθυστερήσεων, δέχτηκε την ισοφάριση. Βάσει εικόνας στα δύο ματς, μπορούσε να πάρει περισσότερους βαθμούς…«Η Αγγλία είναι το φαβορί, ξεκάθαρα. Αλλά και οι Δανοί και οι Σέρβοι ήταν φαβορί εναντίον μας…» είπε με νόημα ο Κεκ.

«Λευκό» είναι το απουσιολόγιο του Ματίας Κεκ. Ο σταρ επιθετικός Μπέντζαμιν Σέσκο της Λειψίας αποκόμισε ενοχλήσεις στο τελευταίο παιχνίδι, έγινε αλλαγή αλλά δηλώνει πανέτοιμος.

Πιθανή ενδεκάδα (4-4-2): Ομπλακ – Κάρνιτσικ, Ντρκούσιτς, Μπιγιόλ, Γιάνζα – Στογιάνοβιτς, Τσέριν, Έλσνικ, Μλάκαρ – Σπόραρ, Σέσκο.

Stat attack

  • Στο «Ράιν Ενεργκί Στάντιον» της Κολωνίας ο αγώνας, διαιτητής ο Γάλλος Κλεμάν Τουρπέν.
  • Στο 5-1-0 υπέρ της Αγγλίας η παράδοσή τους σε επίσημα και φιλικά (επιμέρους 4-1-0 στα επίσημα με γκολ 8-3).
  • Σε τελική φάση έπαιξαν ξανά σε όμιλο, στο Μουντιάλ της Νότιας Αφρικής το 2010 με την Αγγλία να επικρατεί με 1-0 με γκολ του Ζερμέν Ντεφό στο 72’. Στον πάγκο της Σλοβενίας καθόταν τότε ο… νυν, ο Ματίας Κεκ.
  • Με εξαίρεση την ήττα στα πέναλτι στον τελικό του Euro ’20, η Αγγλία έχασε μόλις έναν από τους τελευταίους 20 αγώνες της σε Euro (11-8-1): από την Ισλανδία με 2-1 το 2016.
  • Ο Χάρι Κέιν έχει σημειώσει συνολικά, πλέον, 13 γκολ σε τελικές φάσεις Euro και Μουντιάλ. Μονάχα οι Μάικλ Οουεν και Γουέιν Ρούνεϊ είχαν σκοράρει σε τέσσερα διαφορετικά μεγάλα τουρνουά για την Αγγλία.
  • Η Σλοβενία παραμένει χωρίς νίκη σε τελική φάση Euro με 0-4-1.
  • Η Σλοβενία έχει βρει δίχτυα σε 14 διαδοχικά ματς, επίσημα και φιλικά.

Προγνωστικά

Θα πρέπει να τρυπήσουν το ταβάνι τους οι Σλοβένοι και αυτό δεν είναι εύκολο. Αλλά, έτσι όπως έχει παίξει η Αγγλία, ειδικά μεσοεπιθετικά, δεν τρομάζει την ομάδα του Κεκ η οποία με Σπόραρ και Σέσκο είναι ικανή να της βάλει δύσκολα.

Πρώτη επιλογή να ανοίξουν το σκορ οι Σλοβένοι, έτερη να… νικήσουν! Εναλλακτική, για πιο safe, το ασιατικό +1 με πληρωμή σε Χ2 και επιστροφή μίζας σε άσο ως ένα γκολ διαφορά. Ωστόσο ομάδα που δεν έχει ηττηθεί στα τελευταία 14, σκοράροντας σε όλα, δεν την υποτιμάς.

ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΕΣ ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ* ΑΠΟ ΤΗ NETBET ΣΤΟ ΕΥΡΩΠΑΪΚΟ!


Δανία – Σερβία | Ανάλυση

Η Δανία προκρίνεται ως πρώτη με νίκη και να μην κερδίσει η Αγγλία, περνάει και ως δεύτερη αν νικήσει και επιβληθεί η Αγγλία της Σλοβενίας. Με ισοπαλία όλα θα κριθούν από το αποτέλεσμα της Σλοβενίας, αν ηττηθεί χάσει και δεν ηττηθεί η Σλοβενία, θα τερματίσει 4η.

Στο τελευταίο, η ομάδα του Κάσπερ Χιούλμαντ άξιζε τη νίκη στο 1-1 με την Αγγλία: κυνηγούσε το σκορ από το 18’, αναθάρρησε, ισοφάρισε με τον Μόρτεν Χιούλμαντ στο 34’ με σουτ από 25 μέτρα, πίεσε, απείλησε, γλίτωσε στο δοκάρι του Φόντεν και σε γενικές γραμμές άξιζε παραπάνω.

Ο πολύπειρος στόπερ Σίμον Κιάρ της Μίλαν έχει ξεπεράσει πλήρως τις ενοχλήσεις, αλλά ακόμα δεν έχει πάρει χρόνο συμμετοχής στο Euro, έμεινε στον πάγκο απέναντι στους Άγγλους. Δεν αγωνίστηκε στο τελευταίο ο μέσος Τόμας Ντιλέινι της Άντερλεχτ, λόγω μικροτραυματισμού, ωστόσο προπονήθηκε κανονικά και είναι ξανά διαθέσιμος. Δεν αλλάζει τα αγωνιστικά του πλάνα ο τεχνικός των Δανών, θα ρίξει την ενδεκάδα που έπαιξε ενάντια στην Αγγλία.

Πιθανή ενδεκάδα (3-5-2): Σμάιχελ – Άντερσεν, Ρ. Κρίστενσεν, Βέστεργκααρντ – Κρίστιανσεν, Χιούλμαντ, Χόιμπεργκ, Έρικσεν, Μέλε – Βιντ, Χόιλουντ.

Η Σερβία χρειάζεται μόνο νίκη και να μην κερδίσει η Σλοβενία την Αγγλία για να προκριθεί ως δεύτερη. Αν κερδίσει και επιβληθεί η Σλοβενία τότε θα τερματίσει 3η. Με ισοπαλία και ήττα της Σλοβενίας με πάνω από δύο γκολ διαφορά, θα έρθει 3η, αλλά με μειωμένες πιθανότητες να είναι μέσα στις τέσσερις καλύτερες τρίτες των ομίλων.

Στο τελευταίο, η Σερβία έπεσε από την… Ακρόπολη και βρήκε πορτοφόλι στο 95’, ισοφαρίζοντας στην τελευταία φάση του αγώνα με κεφαλιά του Γιόβιτς, 1-1 με τη Σλοβενία. Για 60-70 λεπτά δεν είχε καλή εικόνα, με τις γραμμές της σε απόσταση, βελτιώθηκε στο τέλος, είχε δοκάρι με τον Μίτροβιτς και λυτρώθηκε στο τέλος.

Το πλάνο με τους Μίτροβιτς και Βλάχοβιτς στην ενδεκάδα ως επιθετικό δίδυμο εκ νέου δεν απέδωσε, ίσως ο Βλάχοβιτς της Γιουβέντους μείνει στον πάγκο. Δεδομένη την η του ακραίου μεσοεπιθετικού Φίλιπ Κόστιτς της Γιουβέντους, ο οποίος τραυματίστηκε στην πρεμιέρα και χάνει το υπόλοιπο τουρνουά. Η σκέψη του Ντράκαν Στοΐκοβιτς είναι να αλλάξει ελαφρώς το σύστημα και από 3-4-1-2 να το κάνει 3-4-2-1, με τον Μίτροβιτς στην κορυφή και πίσω τους δύο δημιουργικούς μεσοεπιθετικούς, Τάντιτς και Σάμαρτζιτς.

Πιθανή ενδεκάδα (3-4-2-1): Ραΐκοβιτς – Βελίκοβιτς, Μιλένκοβιτς, Πάβλοβιτς – Ζίβκοβιτς, Μιλίνκοβιτς Σάβιτς, Ίλιτς, Μλαντένοβιτς – Τάντιτς, Σάμαρτζιτς – Μίτροβιτς

Stat attack

  • Στην «Αλιάνζ Αρένα» του Μονάχου το ματς, διαιτητής ο Γάλλος Φρανσουά Λετισιέ.
  • Παράδοση: 5-0-5 σε επίσημα και φιλικά αλλά η Δανία μετά τη διάλυση της Γιουγκοσλαβίας μετρά 3/3 νίκες.
  • Στο 3-0-2 υπέρ των Δανών στα επίσημα.
  • Σε τελική φάση έπαιξαν ξανά το 1984, στο Euro της Γαλλίας, με τη Δανία να κάνει… περίπατο με 5-0 (8’ και 69’ πέν. Αρνεσεν, 16’ Μπέργκρεεν, 82’ Εκγιαρ Λάρσεν, 84’ Λόριντσεν). Για τους «πλάβι» ήταν βασικοί σε εκείνο το ματς ο άλλοτε άσος του Παναθηναϊκού, Βέλιμιρ Ζάετς, ο μετέπειτα τεχνικός του Ολυμπιακού Σρέτσκο Κάτανετς και ο νυν εκλέκτορας, Ντράγκαν Στοΐκοβιτς (!) ενώ εκλέκτορας ήταν ο Τόζα Βεσελίνοβιτς που εργάστηκε για χρόνια στα μέρη μας (Ολυμπιακός 1977-80, Απόλλων 1985-86, Διαγόρας 1986-87, ΑΕΚ 1987-88 και Εθνικός 1997-98).
  • Περιορίζοντας σε ισοπαλία 1-1 την Αγγλία, η Δανία παρέμεινε αήττητη σε τέταρτο συνεχόμενο 90λεπτο ενάντια στα «τρία λιοντάρια».
  • Η Δανία έχει δεχθεί γκολ στα 9 από τα τελευταία 11 παιχνίδια της, κράτησε το μηδέν στην άμυνα στα φιλικά με την Ελβετία και τα Νησιά Φερόε.
  • Σκοράροντας από τα 30,9 μέτρα ο Μόρτεν Χιούλμαντ σημείωσε το πιο… μακρινό γκολ σε Euro μετά από εκείνο του Μίκελ Ντάμσγκαρντ… της Δανίας απέναντι… στην Αγγλία στον ημιτελικό του 2021 (31,7 μέτρα)!

Προγνωστικά

Απογοητευτικοί σε ακόμα μία μεγάλη διοργάνωση οι Σέρβοι, θα τα δώσουν όλα απόψε κι αν όντως παίξουν με έναν φορ μπροστά αντί για δύο, ίσως δουλέψει καλύτερα. Οι Δανοί χωρίς να έχουν εντυπωσιάσει ως τώρα στη Γερμανία, έχουν θεωρητικά τον πρώτο λόγο αλλά οι Σέρβοι ίσως τους εκνευρίσουν με φάουλ και μαρκαρίσματα – γνωστή τακτική. Συν ότι η δανέζικη άμυνα δεν είναι φερέγγυα.

Κύρια επιλογή το draw no bet της Σερβίας. Ετερη, ο φορμαρισμένος μέσος Πιέρ Εμίλ Χόιμπιεργκ της Τότεναμ που επιχειρεί πολλά σουτ, είχε 5 ενάντια στους Αγγλους, δεν έχει σκοράρει ακόμη αλλά αξίζει μια… ζαριά.


Προγνωστικά Τρίτης 25/6

⚽ (25/6, 19:00) ♦️ Γαλλία – Πολωνία ▶️ 1 & over 2,5 1.88

⚽ (25/6, 19:00) ♦️ Γαλλία – Πολωνία ▶️ Γκολ Γκριζμάν 2.88

⚽ (25/6, 19:00) ♦️ Ολλανδία – Αυστρία ▶️ Goal/goal & over 2,5 2.05

⚽ (25/6, 19:00) ♦️ Ολλανδία – Αυστρία ▶️ Γκολ Μπάουμγκαρτνερ 4.50

⚽ (25/6, 22:00) ♦️ Αγγλία – Σλοβενία ▶️ 2 +1 ΑΗ 2.37

⚽ (25/6, 22:00) ♦️ Αγγλία – Σλοβενία ▶️ Πρώτο γκολ: Σλοβενία 3.87

⚽ (25/6, 22:00) ♦️ Δανία – Σερβία ▶️ 2 dnb 2.25

⚽ (25/6, 22:00) ♦️ Δανία – Σερβία ▶️ Γκολ Χόιμπιεργκ 5.50

Χάρη στη NetBet λες «ναι στο παιχνίδι» με

Επιλέγοντας τη NetBet στοίχημα, μπορείτε να απολαύσετε μια μεγάλη γκάμα από κορυφαία αθλήματα και αγορές. Ό,τι κι αν επιλέξετε, να θυμάστε πάντα να στοιχηματίζετε με υπευθυνότητα. Στη NetBet, η διασκέδαση των παικτών είναι η υπ’ αριθμόν ένα προτεραιότητά μας – μπορείτε να ανατρέξετε στη σελίδα μας, συμβουλές και εργαλεία υπεύθυνου στοιχηματισμού, για περισσότερες πληροφορίες.

H Netbet είναι κάτι παραπάνω από μια απλή πλατφόρμα ψυχαγωγίας. Πρόκειται για μία ζωντανή κοινότητα ανθρώπων που αναζητούν ακριβώς την ίδια ποιότητα και διασκέδαση με εσένα.

Εξ ου και λες «ναι στο παιχνίδι» απολαμβάνοντας σούπερ προσφορές* σε ένα σύγχρονο, γρήγορο και φιλικό περιβάλλον, με απόλυτη ασφάλεια για τις συναλλαγές σου και άμεση διευθέτηση.

  • Οι αποδόσεις ενδέχεται να υπόκεινται σε αλλαγές | *Ισχύουν όροι και προϋποθέσεις

21+ | ΑΡΜΟΔΙΟΣ ΡΥΘΜΙΣΤΗΣ ΕΕΕΠ | ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΕΘΙΣΜΟΥ & ΑΠΩΛΕΙΑΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ | ΓΡΑΜΜΗ ΒΟΗΘΕΙΑΣ ΚΕΘΕΑ: 210 9237777 | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ