Euro 2024 Ποδόσφαιρο

Euro 2024: Ανάλυση και προγνωστικά | Κροατία – Αλβανία | Γερμανία – Ουγγαρία | Σκωτία – Ελβετία

Η οικοδέσποινα Γερμανία υποδέχεται την Ουγγαρία επιδιώκοντας το 2/2 στα στοιχημα αποτελεσματα, η Κροατία αναζητά ρελάνς ενάντια στην Αλβανία και, στο τρίτο αποψινό ματς για το στοίχημα, παίζουν Ελβετία και Σκωτία. 

Κροατία – Αλβανία | Ανάλυση 

Χειρότερη πρεμιέρα στο φετινό Euro δεν μπορούσε να φανταστεί η Κροατία, η οποία ρίχτηκε στη μάχη με όνειρα και προσδοκίες και εκκίνησε με ήττα 3-0 από την Ισπανία – και, δη, με το σκορ διαμορφωμένο από το ημίχρονο. Τίποτε δεν λειτούργησε σωστά στην ομάδα του Ζλάτκο Ντάλιτς που, για να ελπίζει σε πρόκριση, θέλει πάση θυσία νίκη επί της Αλβανίας αλλά και τουλάχιστον 1 βαθμό με την Ιταλία στο τελευταίο ματς του ομίλου.

Στην επανάληψη η Κροατία το πάλεψε (xGoals 2,48 έναντι ), έχασε μέχρι και πέναλτι στο 80’ με τον Πέτκοβιτς. «Είχαμε πρόβλημα στο κάθετο παιχνίδι της Ισπανίας και ήμασταν πολύ αργοί» παραδέχθηκε ο Κροάτης ομοσπονδιακός. «Με αντιπάλους όπως η Ισπανία δεν μπορείς να παίζεις παθητικά ή χωρίς ένταση» παραδέχθηκε ο αρχηγός Λούκα Μόντριτς.

Πάει, ευλόγως, σε αλλαγές ο Ντάλιτς στο 4-3-3. Η κύρια αλλαγή που θα γίνει στο αρχικό σχήμα είναι να επαναφέρει τον Γκβάρντιολ στη θέση του αριστερού στόπερ, με τον Σόσα να παίρνει φανέλα βασικού ως αριστερό μπακ. Στην επίθεση ίσως ξεκινήσει ο Πέρισιτς αντί του Μάγερ ή του Κράμαριτς (που μπορεί να πάει δεξιά) ενώ στην κορυφή της επίθεσης ο Πέτκοβιτς αναμένεται να αντικαταστήσει τον Μπούντιμιρ. Αποχώρησε από την αποστολή λόγω μυϊκού τραυματισμού ο εξτρέμ Νίκολα Βλάσιτς της Τορίνο και χάνει το υπόλοιπο τουρνουά.

Πιθανή ενδεκάδα (4-3-3): Λιβάκοβιτς – Στάνισιτς, Σούταλο, Γκβάρντιολ, Σόσα – Μόντριτς, Μπρόζοβιτς, Κόβατσιτς – Κράμαριτς, Πέτκοβιτς, Πέρισιτς.

Η Αλβανία μπορεί να μην κέρδισε βαθμούς ενάντια στην Ιταλία, χάνοντας με 2-1, ωστόσο κέρδισε αν μη τι άλλο τις εντυπώσεις. Το γκολ του Μπαϊράμι στα 23 δευτερόλεπτα (το πιο γρήγορο στην ιστορία των Euro) σκόρπισε ντελίριο ενθουσιασμού όμως το σκορ είχε ανατραπεί έως το 16’ και έκτοτε περισσότερο κινδύνεψε με τρίτο (γλίτωσε από δοκάρι στο 33΄), παρά απείλησε, αν και στο 90΄ είχε τη στιγμή της, αλλά ο Μανάι νικήθηκε από τον Ντοναρούμα.

Όλοι οι παίκτες είναι στη διάθεση του Σιλβίνιο, μάλιστα ο ο Βραζιλιάνος τεχνικός μάλιστα επέτρεψε στους παίκτες να συναντήσουν τις οικογένειές τους μετά από προπόνηση, προκειμένου να ανακάμψουν ψυχολογικά μετά την ήττα. Επίσης, συναντήθηκαν και με τον πρωθυπουργό Έντι Ράμα, ο οποίος τους επισκέφθηκε στο προπονητικό κέντρο κοντά στο Ντόρτμουντ.

Ο Σιλβίνιο διατηρεί το 4-3-3, για τερματοφύλακα προτίμησε τον Στρακόσια αντί του Μπερίσα, κάτι που δεν είναι βέβαιο πως θα συνεχιστεί. Ξεπέρασε τις μυϊκές ενοχλήσεις ο επιθετικός Γιασίρ Ασάνι της νοτιοκορεάτικης Γκουανγκζού και θα ξεκινήσει ξανά στο βασικό σχήμα.

Πιθανή ενδεκάδα (4-3-3): Στρακόσα (ή Μπερίσα) – Χίσαϊ, Αγέτι, Τζιμσίτι, Μιτάι – Ραμαντάνι, Μπαϊράμι, Ασλάνι – Ασάνι, Μπρόγια, Σεφέρι\

ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΕΣ ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ* ΑΠΟ ΤΗ NETBET ΣΤΟ ΕΥΡΩΠΑΪΚΟ!

Stat attack

  • Διαιτητής του αγώνα ο Γάλλος Φρανσουά Λετεσιέ
  • Οι δύο χώρες αναμετρώνται για πρώτη φορά στα χρονικά, ούτε καν σε φιλικό δεν είχαν ανταμώσει.
  • Επί ημερών Ζλάτκο Ντάλιτς στον πάγκο (από το 2017) η Κροατία προκρίθηκε από τον όμιλο και στις τέσσερις μεγάλες διοργανώσεις που συμμετείχε.

Προγνωστικά

Σαν να μην… έγινε η πρεμιέρα καθώς το σετ αποδόσεων φαβοριτίζει αρκετά τους Κροάτες. Και λογικό καθώς αναμένεται η αντίδρασή τους. Πλην όμως η Αλβανία έδειξε, ενάντια στην Ιταλία, ότι έχει μεσοεπιθετικές αρετές και αυτό την καθιστά επικίνδυνη. Μια επιλογή το… απλό, ήτοι το αλβανικό γκολ, και μια άλλη το αμφίτερμα συνδυαζόμενο με τουλάχιστον 3 γκολ στον αγώνα.

Σε πιο εναλλακτικά, ο Ντάλιτς αντί του Μπούντιμιρ ρίχνει τον Πέτκοβιτς της Ντίναμο Ζάγκρεμπ, ένας φορ που παίζει περισσότερο στην περιοχή ενώ εκτελεί και τα φάουλ.


Γερμανία – Ουγγαρία | Ανάλυση

Χάρμα ιδέσθαι ήταν η Γερμανία στην πρεμιέρα της στο Euro, διαλύοντας με 5-1 τη Σκωτία στο Μόναχο, έχοντας πέντε διαφορετικούς σκόρερ (Βιρτζ, Μουσιάλα, Χάβερτζ με πέναλτι, Φίλκρουγκ και Τσαν). Η «νατσιονάλμανσαφτ» σημείωσε τη μεγαλύτερη σε εύρος νίκη της σε τελική φάση Euro, αλλά και τη μεγαλύτερη σε έκταση νίκη που έχει σημειωθεί ποτέ σε πρεμιέρα Euro στα 64 χρόνια ζωής της διοργάνωσης ενώ ο Τόνι Κρόος μέτρησε 101 εύστοχες πάσες απ’ τις 102 που επιχείρησε στο ματς (!).

«Ήμασταν κυριαρχικοί και δεν κάναμε κανένα λάθος. Σημαντικό βήμα, αλλά μόνο το πρώτο» δήλωσε ο ικανοποιημένος Γιούλιαν Νάγκελζμαν.

Επί των αγωνιστικών, ο Νάγκελσμαν δεν αντιμετωπίζει το παραμικρό πρόβλημα, όλοι οι παίκτες του είναι διαθέσιμοι και θεωρείται δύσκολο να αλλάξει πρόσωπα στο αρχικό σχήμα. Παραμένει στην κορυφή της επίθεσης ο Χάβερτζ, ο οποίος βρήκε δίχτυα στα τελευταία τρία ματς σε Euro, με τους Βιρτς και Μουσιάλα να τον πλαισιώνουν, οπότε ο Σανέ θα κρατηθεί ξανά στον πάγκο.

Πιθανή ενδεκάδα (4-2-3-1): Νόιερ – Κίμιχ, Ρούντιγκερ, Τα, Μίτελστεντ – Κρόος, Αντριχ – Μουσιάλα, Γκιντογκάν, Βιρτς – Χάβερτς.

Η Ουγγαρία απογοήτευσε με το 3-1 από την Ελβετία στην πρεμιέρα. Όχι τόσο επειδή ηττήθηκε αλλά επειδή η απόδοσή της ήταν κάτω του μετρίου. Βρέθηκε να κυνηγά το σκορ από το 12’, ανέβηκε δειλά στο γήπεδο, όμως η αντίπαλός της ήταν καλύτερη και πήγε στα αποδυτήρια με δύο γκολ στην… πλάτη. Μείωσε στο 66′ με κεφαλιά του Βάργκα, πίεσε (ανορθόδοξα) κι άφησε κενούς χώρους στην άμυνα, με συνέπεια να μην αποφύγει το τρίτο στον έξτρα χρόνο. «Τα δώσαμε όλα στο δεύτερο ημίχρονο. Δεν έχω παράπονο από τους παίκτες» είπε ο Μάρκο Ρόσι.

Δεν προέκυψαν νέοι τραυματισμοί για τους Μαγυάρους αλλά η ενδεκάδα θα έχει κάποιες αλλαγές. Δεν έπαιξαν στο πρώτο ματς λόγω ενοχλήσεων οι μέσοι Κάλουμ Στάιλς της Σάντερλαντ και Λόικ Νέγκο της Χάβρης και αμφότεροι παραμένουν αμφίβολοι. Ο Φιόλα μπορεί να γυρίσει πίσω παίρνοντας την θέση του Λανγκ και στα χαφ να μετακινηθεί ο Μπολά που μπήκε στο ημίχρονο και ήταν καλός.

Πιθανή ενδεκάδα (3-4-2-1) Γκουλάτσι – Α. Σαλάι, Όρμπαν, Φιόλα – Κερκέζ, Σέιφερ, Νάγκι, Μπολά – Ρ. Σαλάι, Σομποσλάι – Βάργκα

Stat attack

  • Διαιτητής ο Ολλανδός Ντάνι Μάκελι.
  • Μοιρασμένη η μεταξύ τους παράδοση σε επίσημα και φιλικά, με 13-12-11 υπέρ της Γερμανίας.
  • Επιμέρους σε επίσημα είναι 1-2-2 καθώς τα 31 ήταν φιλικά!
  • Σε τελικές φάσεις αντάμωσαν άλλες τρεις φορές. Οι δύο στο… επικό Μουντιάλ του 1954 στην Ελβετία με την (πανίσχυρη τότε) Ουγγαρία να συνθλίβει με 8-3 τη (Δυτική, ακόμη…) Γερμανία στον όμιλο, να τη συναντά στον τελικό της Βέρνης, να προηγείται με 2-0 στο 80 λεπτό αλλά εντέλει να χάνει τον παγκόσμιο τίτλο με 3-2!
  • Σε Euro αναμετρήθηκαν πάλι το 2021 στο Μόναχο, σε όμιλο (τελευταία αγωνιστική) με τελικό αποτέλεσμα 2-2 (66’ Χάβερτζ, 84’ Γκορέτσκα / 11’ Σζαλάι, 68’ Σάφερ).
  • Και ακολούθησαν τα ματς του Nations League 2022-23 με την Ουγγαρία αήττητη: 1-1 στη Βουδαπέστη και 1-0 στη Λειψία!
  • Η Γερμανία έγινε, στο 5-1 με τη Σκωτία, η πρώτη με 3+ γκολ σε ημίχρονο αγώνα Euro από τη Γαλλία (το 1984 κόντρα στο Βέλγιο και το 2016 ενάντια στην Ισλανδία).
  • Η Ουγγαρία κράτησε το μηδέν στην άμυνα μόνο μία φορά στους συνολικά 12 αγώνες που έδωσε σε Euro (στη νίκη με 2-0 επί της Αυστρίας το 2016).

ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΕΣ ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ* ΑΠΟ ΤΗ NETBET ΣΤΟ ΕΥΡΩΠΑΪΚΟ!

Προγνωστικά

Απολύτως λογικός ο φαβοριτισμός των διοργανωτών του Euro που έδειξαν… κεφάτοι μεν, απέναντι στη Σκωτία αλλά, κακά τα ψέματα, δεν είχαν απέναντί τους και καμιά σοβαρή αντίπαλο. Χαμηλές οι αποδόσεις, στροφή στα ειδικά. Ο Φλόριαν Βιρτζ ήταν ένας από τους σκόρερ της πρεμιέρας, το άλλο του γκολ με το εθνόσημο ήταν τον Μάρτιο σε φιλικό με τη Γαλλία, γενικώς δοκιμάζει το πόδι του ο άσος της Λέβερκουζεν.

Κι ένα bet builder με γερμανική νίκη, νίκη της με 2+ γκολ διαφορά, τουλάχιστον δύο γκολ στον αγώνα, τουλάχιστον 7 κόρνερ, τουλάχιστον 5 γερμανικά κόρνερ και να υπάρξει και δοκάρι στο ματς.


Σκωτία – Ελβετία | Ανάλυση

Για 12η φορά είναι παρούσα σε τελική φάση, Μουντιάλ ή Euro, η Σκωτία και ποτέ (μα ποτέ) δεν κατόρθωσε να προκριθεί από όμιλο! Έχει απολογισμό 4-7-12 σε Παγκόσμιο Κύπελλο και 2-2-6 σε Ευρωπαϊκό, ήτοι τυχόν πρόκριση στους «16» (ακόμη και ως 3η…) θα θεωρηθεί μεγάλη επιτυχία ευλόγως.

Αλλά πώς να ελπίζει όταν στην πρεμιέρα, ενάντια στην (οικοδέσποινα του τουρνουά) Γερμανία, έχασε τα… αυγά και τα πασχαλιά και συνετρίβη; Δεν είναι τόσο το τελικό 5-1, όσο η εμφάνιση. Καμία τελική στην εστία δεν είχε και σκόραρε… με αυτογκόλ ενώ έπαιζε με δέκα ελέω της αποβολής του Πόρτους πριν από την ανάπαυλα (στη φάση του πέναλτι).

Ο Στιβ Κλαρκ βέβαια, αφού παραδέχθηκε τα λάθη του, στηρίζοντας τους ποδοσφαιριστές του, μίλησε για καθαρές ελπίδες πρόκρισης καθώς «είχαμε εξ αρχής ως στόχο τους 4 βαθμούς και μπορούμε να τους μαζέψουμε στα δύο ματς με Ελβετία και Ουγγαρία». Για να δούμε…

Επί των αγωνιστικών, είναι τιμωρημένος προφανώς ο στόπερ Ράιαν Πόρτους της Γουότφορντ («έφαγε» μάλιστα δύο αγωνιστικές ποινής) και με τον Γκραντ Χάνλι της Νόριτς να τον αντικαθιστά. Εκτός ενδεκάδας μένει ο μέσος Ράιαν Κρίστι της Μπόρνμουθ ενώ ίσως παίξει ο Λόρενς Σάκλαντ της Χαρτς στην κορυφή της επίθεσης, αντί του Τσε Άνταμς της Σάουθαμπτον.

Πιθανή ενδεκάδα (3-4-3): Γκαν – Χέντρι, Χάνλι, Τίρνι – Ράλστον, ΜακΤόμινι, ΜακΓκρέγκορ, Ρόμπερτσον – ΜακΓκιν, Σάκλαντ (ή Άνταμς), Κρίστι.

Η Ελβετία ήταν εξαιρετική απέναντι στην Ουγγαρία (xGoals 2,50 – 1,34) και έφτασε δίκαια στην επικράτηση με 3-1 ξεκινώντας με το δεξί τις υποχρεώσεις της στη διοργάνωση. Απόλυτα κυρίαρχη από νωρίς, προηγήθηκε στο 12’ με τον Ντουά και διπλασίασε τα τέρματά της ακριβώς πριν από τη λήξη του ημιχρόνου με τον Έμπισερ. Οι Ούγγροι μείωσαν στο 66’, όμως ο Εμπολό ήρθε από τον πάγκο και «κλείδωσε» το τρίποντο στις καθυστερήσεις. Ο Μουράτ Γιακίν αιφνιδίασε, άφησε στον πάγκο τους Αμντουνί και Σακίρι, όμως δικαιώθηκε για τις επιλογές του, όπως και για τη χρησιμοποίηση του Κουάντουο Ντουά της Λουντογκόρετς σε θέση φορ.

«Οι παίκτες μου άξιζαν τη νίκη απέναντι στην Ουγγαρία, όμως το ματς της Τετάρτης είναι εντελώς διαφορετικό. Ήταν πολύ σημαντικό το ότι κερδίσαμε το πρώτο μας παιχνίδι», ανέφερε ο Γιακίν, που δεν αναμένεται να πραγματοποιήσει αλλαγές στην ενδεκάδα.

Επάνοδος για τον Ντένις Ζακάρια, καθώς ο χαφ της Μονακό έβγαλε κανονικά την προπόνηση και τέθηκε στη διάθεση του Γιακίν. Αντίθετα, ο Στίβεν Τσούμπερ της ΑΕΚ, συνέχισε το ατομικό πρόγραμμα και δύσκολα θα προλάβει.

Πιθανή ενδεκάδα (3-4-3) Ζόμερ – Σαρ, Ακάνζι, Ροντρίγκεζ – Βίντμερ, Τσάκα, Φρόιλερ, Αμπισερ – Βάργκας, Ντουά, Εμπολό (ή Αμντουνί)

Stat attack

  • Διαιτητής ο Σλοβάκος Ιβάν Κρούζλιακ.
  • Στο 7-3-5 η συνολική τους παράδοση σε επίσημα και φιλικά.
  • Επιμέρους σε επίσημα είναι 4-3-2 υπέρ των Σκωτσέζων.
  • Σε τελική φάση αντάμωσαν άλλη μια φορά, στο Euro του 1996 στο Μπέρμιγχαμ. Σε ματς ομίλου η Σκωτία νίκησε με 1-0 με τέρμα του εμβληματικού Αλι ΜακΚόιστ αλλά ισοβάθμησε με την Ολλανδία στον όμιλο και δεν πέρασε στα νοκ άουτ… για ένα γκολ.
  • Τις άλλες τρεις φορές που η Σκωτία βρέθηκε σε τελική φάση Euro, δεν κατάφερε καν να σκοράρει στη 2η αγωνιστική, έχοντας απολογισμό 0-1-2: Γερμανία 0-2, Αγγλία 0-2 και Αγγλία 0-0.
  • Η, δε, Ελβετία δεν έχει κερδίσει ποτέ σε 2η αγωνιστική ομίλων Euro. Μετράει μία ισοπαλία και τέσσερις ήττες (!): 0-2 από Ολλανδία το 1996, 3-0 από Αγγλία το 2004, 2-1 από Τουρκία το 2008, 2-0 από Γαλλία το 2016 και 3-0 από την Ιταλία το 2021!
  • Η Ελβετία είναι, μαζί με τη Γαλλία, οι μόνες δύο χώρες που έχουν φτάσει στα νοκ άουτ σε καθεμία από τις 5 τελευταίες μεγάλες διοργανώσεις (Μουντιάλ 2014, Euro 2016, Μουντιάλ 2018, Euro 2020 και Μουντιάλ 2022)!
  • Ο Μπρέελ Εμπολό έγινε ο πρώτος Ελβετός ποδοσφαιριστής που έχει σκοράρει και στις τρεις τελευταίες μεγάλες διοργανώσεις (Euro 2020, Μουντιάλ 2022, Euro 2024).

Προγνωστικά

Φαβορί του 1.88 η Ελβετία, λογικό μιας και έδωσε… ρέστα ενάντια στους Ούγγρους. Οι Σκωτσέζοι, όσο ψυχωμένα κι αν παίξουν, στερούνται ποιότητας. Εξ ου και επιλέξαμε bet builder με κόρνερ, γκολ Εμπολό και κάρτα στον συχνά… άτακτο ΜακΓκρέγκορ!


Προγνωστικά Τετάρτης 19/6

ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΕΣ ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ* ΑΠΟ ΤΗ NETBET ΣΤΟ ΕΥΡΩΠΑΪΚΟ!

⚽ (19/6, 16:00) ♦️ Κροατία – Αλβανία ▶️ Αλβανία over 0,5 1.85

⚽ (19/6, 16:00) ♦️ Κροατία – Αλβανία ▶️ Goal/goal & over 2,5 2.68

⚽ (19/6, 16:00) ♦️ Κροατία – Αλβανία ▶️ Γκολ Πέτκοβιτς 2.65

⚽ (19/6, 19:00) ♦️ Γερμανία – Ουγγαρία ▶️ Γκολ Βιρτζ 2.75

⚽ (19/6, 19:00) ♦️ Γερμανία – Ουγγαρία ▶️ 1 με 2+ γκολ διαφορά & over 1,5 γκολ & over 6,5 κόρνερ & Γερμανία over 4,5 κόρνερ & δοκάρι στον αγώνα 3.60

⚽ (19/6, 22:00) ♦️ Ελβετία – Σκωτία ▶️ Over 6,5 κόρνερ & Ελβετία over 3,5 κόρνερ & γκολ Εμπολό & κάρτα ΜακΓκρέγκορ 13.00

Χάρη στη NetBet λες «ναι στο παιχνίδι» με

Επιλέγοντας τη NetBet στοίχημα, μπορείτε να απολαύσετε μια μεγάλη γκάμα από κορυφαία αθλήματα και αγορές. Ό,τι κι αν επιλέξετε, να θυμάστε πάντα να στοιχηματίζετε με υπευθυνότητα. Στη NetBet, η διασκέδαση των παικτών είναι η υπ’ αριθμόν ένα προτεραιότητά μας – μπορείτε να ανατρέξετε στη σελίδα μας, συμβουλές και εργαλεία υπεύθυνου στοιχηματισμού, για περισσότερες πληροφορίες.

H Netbet είναι κάτι παραπάνω από μια απλή πλατφόρμα ψυχαγωγίας. Πρόκειται για μία ζωντανή κοινότητα ανθρώπων που αναζητούν ακριβώς την ίδια ποιότητα και διασκέδαση με εσένα.

Εξ ου και λες «ναι στο παιχνίδι» απολαμβάνοντας σούπερ προσφορές* σε ένα σύγχρονο, γρήγορο και φιλικό περιβάλλον, με απόλυτη ασφάλεια για τις συναλλαγές σου και άμεση διευθέτηση.

  • Οι αποδόσεις ενδέχεται να υπόκεινται σε αλλαγές | *Ισχύουν όροι και προϋποθέσεις

21+ | ΑΡΜΟΔΙΟΣ ΡΥΘΜΙΣΤΗΣ ΕΕΕΠ | ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΕΘΙΣΜΟΥ & ΑΠΩΛΕΙΑΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ | ΓΡΑΜΜΗ ΒΟΗΘΕΙΑΣ ΚΕΘΕΑ: 210 9237777 | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ