Euro 2024 Ποδόσφαιρο

Euro 2024: Ανάλυση και προγνωστικά | Κροατία – Ιταλία | Αλβανία – Ισπανία

Με τις δύο, τελευταίες αναμετρήσεις του 2ου ομίλου (και τα δύο παιχνίδια τη Δευτέρας στις 22:00) συνεχίζεται το Euro 2024 στη Γερμανία κι εσύ απολαμβάνεις το stoixima με σούπερ αποδόσεις και μοναδικές προσφορές* από τη NetBet στα στοιχημα αποτελεσματα.

Κροατία – Ιταλία | Ανάλυση

Η Κροατία θέλει μόνο τη νίκη για να ελπίζει στην πρόκριση, είτε ως δεύτερη είτε ως μία από τις τέσσερις καλύτερες τρίτες των ομίλων, μετά τη νέα αποτυχία της και 2-2 με τη μαχητική Αλβανία παραμένοντας χωρίς νίκη στον 2ο όμιλο. Στο 11’ έκανε λάθος ο γκολκίπερ Λιβάκοβιτς για το 0-1 των Αλβανών, η Κροατία κινδύνευσε και με δεύτερο, στην ανάπαυλα αντικαταστάθηκαν οι αρνητικοί Μπρόζοβιτς και Μάγερ από τους Σούτσιτς και Πάσαλιτς και η εικόνα βελτιώθηκε. Ισοφάρισε στο 74’ με τον Κράμαριτς, το γύρισε στο 76’ με αυτογκόλ αλλά έπαιξε αφελώς, στο 92’ κινδύνευσε με την ισοφάριση, τη δέχτηκε στο 94’ μετά από τεράστια γκάφα του Σούταλο και στο επόμενο λεπτό μάλιστα απειλήθηκε και με την ήττα.

Ο Ζλάτκο Ντάλιτς σε σχέση με την πρεμιέρα έκανε τρεις αλλαγές, έπαιξε με νέα αμυντικά άκρα τους Γιουράνοβιτς και Πέρισιτς και στην κορυφή της επίθεσης έβαλε τον Πέτκοβιτς αντί του Μπούντιμιρ αλλά τα προβλήματα όμως παρέμειναν. «Είμαστε ακόμα στο παιχνίδι της πρόκρισης και κρατάμε την τύχη στα χέρια μας. Το δεύτερο ημίχρονο ήταν ενθαρρυντικό αλλά στο πρώτο παίξαμε πολύ άσχημα. Σε αυτό το επίπεδο κάθε αβλεψία την πληρώνεις ακριβά» είπε ο Κροάτης εκλέκτορας.

Στο αγωνιστικό κομμάτι ο μεσοεπιθετικός Νικόλα Βλάσιτς της Τορίνο υπέστη έπαθε υποτροπή στον τραυματισμό του και θα χάσει το υπόλοιπο του τουρνουά, ερώτημα είναι ο ντεφορμέ στο τουρνουά χαφ Μαρτσέλο Μπρόζοβιτς της Αλ Νασρ ενώ ο στόπερ Ντομαγκόι Βίντα της ΑΕΚ, που δεν αγωνίστηκε λεπτό στα πρώτα δύο παιχνίδια, αισθάνθηκε χθες πόνο στον αστράγαλο, έφυγε από το γήπεδο κουτσαίνοντας και δίνεται αμφίβολος. Ο Μπρόζοβιτς μπορεί να δώσει τη θέση του στον Σούτσιτς, με τον οποίο η Κροατία βελτιώθηκε στο δεύτερο ημίχρονο με την Αλβανία. Στην κορυφή της επίθεσης ο Μπούντιμιρ αναμένεται να επιστρέψει και πιθανώς να πάρει φανέλα βασικού ο Πάσαλιτς, αντί του επίσης προβληματικού Μάγερ.

Πιθανή ενδεκάδα (4-3-3): Λιβάκοβιτς – Στάνισιτς, Σούταλο, Γκβάρντιολ, Σόσα – Μόντριτς, Σούτσιτς, Κόβατσιτς – Πάσαλιτς, Μπούντιμιρ, Κράμαριτς.

ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΕΣ ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ* ΑΠΟ ΤΗ NETBET ΣΤΟ ΕΥΡΩΠΑΪΚΟ!

Η Ιταλία με ισοπαλία παίρνει την πρόκριση, μετά την ήττα με 1-0 από την Ισπανία, είτε ως δεύτερη είτε ως μία από τις τέσσερις καλύτερες τρίτες των έξι ομίλων.

Ματς που κρίθηκε μεν από ένα τέρμα αλλά οι «ατζούρι» ήταν εξόχως απογοητευτικοί και συγκυριακά δεν δέχθηκαν νωρίτερα από το 55’ άλλο τέρμα πλην αυτογκόλ του στόπερ Καλαφιόρι στο 55’. Οι αριθμοί δεν ψεύδονται: η ομάδα του Λουτσιάνο Σπαλέτι είχε μόλις 0,21 xGoals με μόλις 4 τελικές (και μονάχα ένα σου στην εστία) έναντι… 20, είχε 43% κατοχή ενώ ο Ντοναρούμα προέβη σε 7 αποκρούσεις. «Τη διαφορά την έκανε η φρεσκάδα. Αν δεν είσαι σε καλή φυσική κατάσταση, δεν μπορείς να πάρεις γρήγορες αποφάσεις στο γήπεδο. Πλέον πρέπει να ανασυνταχθούμε» είπε ο Ιταλός εκλέκτορας Λουτσιάνο Σπαλέτι. «Η ήττα από την Ισπανία δεν πρέπει να μας κάνει να αμφισβητήσουμε την ποιότητά μας. Κόντρα στην Κροατία οφείλουμε να βαδίσουμε χωρίς φόβο».

Η ενδεκάδα είναι γρίφος και ο Σπαλέτι θα κάνει αλλαγές. Ίσως στο κέντρο άμυνας δει την περίπτωση του Μαντσίνι. Ο μπακ Φεντερίκο Ντιμάρκο της Ιντερ αποκόμισε ενοχλήσεις και απείχε από τις προπονήσεις, είναι αμφίβολος και αν δεν τα καταφέρει θα τον αντικαταστήσει ο συμπαίκτης του στους «νερατζούρι» Ματέο Νταρμιάν. Δεύτερη πιθανή αλλαγή η παρουσία του Φατζόλι στα χαφ δίπλα στον Μπαρέλα. Τρίτη, Ρετέγκι αντί Σκαμάκα στην επίθεση, με τον φορ της Αταλάντα να μην ικανοποιεί στα δύο πρώτα παιχνίδια και τη σκυτάλη ίσως να περάσει στον επιθετικό της Τζένοα. Μένει έξω και ο Πελεγκρίνι, με τον Καμπιάσο να παίζει δεξιός εξτρέμ και τον Κιέζα να πηγαίνει αριστερά.

Πιθανή ενδεκάδα (4-2-3-1): Ντοναρούμα – Ντι Λορέντζο, Μπαστόνι (ή Μαντσίνι), Καλαφιόρι, Ντιμάρκο (ή Νταρμιάν) – Ζορζίνιο (ή Φατζόλι), Μπαρέλα – Καμπιάσο, Φρατέζι, Κιέζα – Σκαμάκα (ή Ρετέγκι).

Stat attack

  • Στη «Red Bull Arena» της Λειψίας.
  • Διαιτητής ο Ολλανδός Ντάνι Μάκελι, έχει σφυρίξει και το Γερμανία – Ουγγαρία 2-0.
  • Στο 3-5-1 υπέρ της Κροατίας η συνολική παράδοση, σε επίσημα και φιλικά. Μόνη νίκη της Ιταλίας το… 1942, την προηγούμενη φορά που η Κροατία ήταν ανεξάρτητο κράτος.
  • Επιμέρους σε επίσημα είναι 2-4-0 με τους Κροάτες αήττητους!
  • Σε τελικές φάσεις μεγάλων διοργανώσεων αντάμωσαν άλλες δύο φορές, ξανά σε όμιλο. Για το Μουντιάλ του 2002 στην Κασίμα η Κροατία είχε νικήσει με 2-1 (73’ Ιβιτσα Ολιτς, 76’ Μίλαν Ράπαϊτς / 55’ Κρίστιαν Βιέρι) ενώ στο Euro 2012 στο Πόζναν είχαν μείνει στο 1-1 (72’ Μάριο Μάντζουκιτς / 39’ Αντρέα Πίρλο).
  • Η Κροατία είναι η μοναδική εθνική που έχασε από τις τέσσερις νικήτριες μεγάλων διοργανώσεων: Ισπανία το 2012, Πορτογαλία το 2016, Γαλλία το 2018 και Αργεντινή το 2022 – η Ιταλία είναι η κάτοχος του Euro…
  • Ο Κροάτης Αντρέι Κράμαριτς έγινε, στο 2-2 με την Αλβανία, ο τρίτος παίκτης που σκοράρει σε Euro ανήμερα των γενεθλίων του μετά τον Γάλλο Ζαν Φρανσουά Ντομέρζ το 1984 και τον Ολλανδό Βέσλι Σνάιντερ το 2008.
  • Ο Λούκα Μόντριτς έγινε ο γηραιότερος που πραγματοποιεί 100+ πάσες σε αγώνα Euro: 38 ετών και 284 ημερών.
  • Ο Μόντριτς έφτασε τις 177 συμμετοχές με την Κροατία, ξεπερνώντας τον Τζίτζι Μπουφόν που σταμάτησε στις 176. Ο Κροάτης είναι στην 3η θέση της λίστας των Ευρωπαίων διεθνών, πίσω μόνο από Κριστιάνο Ρονάλντο (208) και Σέρχιο Ράμος (180).
  • Για την Ιταλία τερματίστηκε αήττητο σερί 10 αγώνων σε τελική φάση Euro (ήταν στο 7-3-0), ήταν αήττητη από το 2016 και το 1-0 από την Ιρλανδία.
  • Η Ιταλία έκανε μόλις 4 σουτ (μόλις το ένα στην εστία), τα λιγότερα σε αγώνα Euro στην ιστορία της (από το 1980 που καταγράφονται)!
  • Πρώτο ιταλικό αυτογκόλ (από τον Ρικάρδο Καλαφιόρι) σε μεγάλο τουρνουά για την Ιταλία μετά του Κρίστιαν Τζακάρντο ενάντια στις ΗΠΑ στο Μουντιάλ του 2006 – δεν έχει βάλει άλλο!
  • 18 συνολικά οι ισοπαλίες της Ιταλίας σε τελική φάση Euro. Δέκα από αυτές είχαν τελικό σκορ το 1-1.

Προγνωστικά

Αμφότερες ήταν απογοητευτικές στα τελευταία τους παιχνίδια. Οι αποδόσεις φαβοριτίζουν μεν την πρωταθλήτρια Ευρώπης, η Ιταλία προφανώς μπορεί να βγάλει αντίδραση αλλά και η Κροατία δεν πάει πίσω. Αγώνας για γκολ, λογικά ξεκινάει από το 1-1 και, μιας και η ισοπαλία δεν ευνοεί τους Κροάτες που θέλουν μονάχα νίκη, θα κοιτάξουμε και για τρίτο γκολ επιλέγοντας το over 2,5.

Από σκόραρε, καλή λύση είναι ο Μάριο Πάσαλιτς της Αταλάντα που με την είσοδό του στο ματς με την Αλβανία, βοήθησε στην αλλαγή της εικόνας της Κροατίας. Και πατάει περιοχή, και δοκιμάζει σουτ από μακριά.


Αλβανία – Ισπανία | Ανάλυση

Πολύ… σκληρή για να πεθάνει η Αλβανία, πήρε τον πρώτο της βαθμό στον όμιλο, με το ισόπαλο 2-2 κόντρα στην Κροατία, όπου ισοφάρισε στα χασομέρια και παραλίγο να το πάρει στο τέλος. Αν νικήσει την Ισπανία, προκρίνεται στην επόμενη φάση ακόμη και ως 3η. Με ήττα ή ισοπαλία μένει έξω.

Αν και η ομάδα του Σιλβίνιο ήταν καλύτερη στο πρώτο ημίχρονο, προηγήθηκε με τον Λάτσι στο 11’ και είχε μεγάλες ευκαιρίες για δεύτερο, έπεσε πάνω στον αντίπαλο γκολκίπερ Λιβάκοβιτς. Ισοφαρίστηκε στο 74’ και δέχθηκε το δεύτερο με αυτογκόλ του Γκιασούλα στο 76’. Κινδύνεψε και με τρίτο, όμως ξεπέρασε το σοκ και στο τελευταίο δεκάλεπτο έψαξε την ισοφάριση. Αφού έχασε 1-2 ευκαιρίες, έφτασε στο 2-2 με την Γκιασούλα στο 95’.

«Κάναμε ένα υπέροχο παιχνίδι, το τέλος ήταν δύσκολο για εμάς. Η ισοπαλία ήταν σαν νίκη για εμάς. Το αλβανικό έθνος πρέπει να είναι περήφανο για τον ομάδα», δήλωσε ο Σιλβίνιο. «Ήμασταν η καλύτερη ομάδα στο γήπεδο. Το χάσαμε μετά από αυτό, αλλά θα μπορούσαμε να είχαμε κερδίσει αν ήμασταν πιο ήρεμοι στο τέλος».

Επί των αγωνιστικών, τιμωρήθηκε από την UEFA με δυο αγωνιστικές ο επιθετικός Μιρλίντ Ντάκου της Ρούμπι Καζάν για τα υβριστικά συνθήματα εναντίον της Βόρειας Μακεδονίας μετά το τέλος του αγώνα της Αλβανίας με την Κροατία. Δεν προέκυψε κάποιο άλλο πρόβλημα από το παιχνίδι με την Κροατία. Ο Ασάνι που είχε κάποιες ενοχλήσεις πριν από αυτό, τις ξεπέρασε κι αγωνίστηκε κανονικά. Έτσι, ο Σιλβίνιο αναμένεται να παρατάξει την ίδια ενδεκάδα. Με ενοχλήσεις ο πρώην αμυντικός του ΠΑΟΚ, Ενέα Μιχάι.

Πιθανή ενδεκάδα (4-3-3): Στρακόσα – Χίσαϊ, Αγέτι, Τζιμσίτι, Μιτάι – Ραμαντάνι, Λάτσι, Ασλάνι – Ασάνι, Μανάι, Μπαϊράμι

ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΕΣ ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ* ΑΠΟ ΤΗ NETBET ΣΤΟ ΕΥΡΩΠΑΪΚΟ!

Δύο νίκες σε ισάριθμα ματς και ήδη στους «16» η Ισπανία, η οποία δίχως υπερβολή… πάτησε την Ιταλία και το 1-0 της νίκης της ήταν «φτωχό» εν συγκρίσει με την εικόνα του αγώνα. Είχε 2,05 xGoals, 20 τελικές (έναντι 4), 8 στην εστία (έναντι μιας), 5-2 κόρνερ και άλλαξε οι παίκτης της 548/594 εύστοχες πάσες. Ανάλυση: Πολλές ήταν ευκαιρίες που δημιούργησε η ομάδα του Λουίς Ντε λα Φουέντε αλλά είχε πρόβλημα στο τελείωμα και το γκολ σημειώθηκε με… βοήθεια αντιπάλου (αυτογκόλ στο 55’), είχε και δοκάρι ενώ οι δύο ακραίοι, ο 21χρονος Νίκο Γουίλιαμς και ο 16χρονος Λαμίν Γιαμάλ έκαναν… παπάδες στο γήπεδο.

«Δεν υπάρχει καλύτερη ομάδα από εμάς! Θεωρώ ότι έχουμε κάθε λόγο να ελπίζουμε στο τρόπαιο» είπε ο υπεραισιόδοξος Ισπανός εκλέκτορας.

Ο αμυντικός Νάτσο της Ρεάλ Μαδρίτης έχασε το προηγούμενο ματς λόγω τραυματισμού και δίνεται αμφίβολος, όπως και ο αναπληρωματικός εξτρέμ Αγιόθε Πέρεθ της Μπέτις ενώ θα λείψει ο τιμωρημένος ηγετικός μέσος Ρόδρι, την ώρα που ο Ντε λα Φουέντε ετοιμάζει μεγάλο rotation με έως και 11 αλλαγές (!).

Πιθανή ενδεκάδα (4-3-3): Ραγιά – Χεσούς Νάβας, Λαπόρτ, Βίβιαν, Γκριμάλντο – Μερίνο, Μπαένα, Θουμιμέντι – Φεράν Τόρες, Ογιαρθάμπαλ, Ολμο.

Stat attack

  • Στη «Μέρκουρ Σπορτ Αρένα» του Ντίσελντορφ.
  • Διαιτητής ο Σουηδός Γκλεν Νίμπεργκ, είχε σφυρίξει και το Ρουμανία – Ουκρανία 3-0.
  • Άλλες 8 φορές έχουν συναντηθεί, σε επίσημα και φιλικά, και η Ισπανία μετρά ισάριθμες νίκες με γκολ 31-3!
  • Εξ αυτών μάλιστα μόνο ένα ήταν φιλικό (2-1 η Ισπανία το 2022 στη Βαρκελώνη) και όλα τα άλλα για προκριματικά Euro και Μουντιάλ. Μεταξύ αυτών και το… 9-0 τον Δεκέμβριο του 1990 στη Σεβίλλη (με καρέ του Εμίλιο Μπουτραγκένιο, δύο του Κάρλος κι από ένα γκολ των Γκιγέρμο Αμόρ, Φερνάντο Ιέρο και Χοσέ Μαρί Μπακέρο) ενώ άλλες δύο φορές η «ρόχα» έβαλε 5άρες.
  • Σημειωτέον ότι, σε εκείνο τον προκριματικό όμιλο του 1992, δεν διεξήχθη ποτέ αγώνας στα Τίρανα λόγω της έκρυθμης κατάστασης τότε στη περιοχή και στη γειτονική Γιουγκοσλαβία, άλλωστε αμφότερες είχαν αποκλειστεί και δεν υπήρχε κανένα νόημα να παίξουν.
  • Η Ισπανία νίκησε την Ιταλία (1-0) σε τελική φάση μεγάλης διοργάνωσης μόλις για δεύτερη φορά σε 12 αγώνες (2-6-4) και πρώτη από τον τελικό του Euro 2012 με 4-0 στο Κίεβο, στην πιο «βαριά» ήττα των «ατζούρι» στην ιστορία τους σε Euro.
  • Μόλις για δεύτερη φορά στην ιστορία της η Ισπανία κάνει 2/2 νίκες σε όμιλο δίχως να δεχθεί γκολ, η προηγούμενη ήταν το 2016 (1-0 την Τσεχία και 3-0 την Τουρκία).
  • Η Ισπανία έχει 4/4 νίκες όταν αντιμετωπίζει σε Euro κάτοχο του τίτλου: 2-1 την ΕΣΣΔ το 1964, 1-0 τη Δυτική Γερμανία το 1984, 2-1 την Ελλάδα το 2008 και 1-0 την Ιταλία φέτος!
  • Ο Πέδρι έφτασε τις 12 παρουσίες σε αγώνες Euro και Μουντιάλ, μονάχα ο Κριστιάνο Ρονάλντο είχε κάνει κάτι ανάλογο κάτω των 21 ετών.
  • Ο Κλάους Γκιασούλα έγινε, στο Κροατία – Αλβανία 2-2, εκτός από τον πρώτο αναπληρωματικό που σκοράρει στο φετινό Euro (!), μόλις ο δεύτερος που πέτυχε γκολ και αυτογκόλ στο ίδιο ματς σε τελική φάση Euro! Πρώτος ήταν το 1976 ο Τσεχοσλοβάκος Άντον Όντρους στον ημιτελικό με την Ολλανδία (3-1 στην παράταση).
  • Ο Γκιασούλα σκόραρε μάλιστα στο 94:23, δεν έχει σημειωθεί πάλι γκολ σε 90λεπτο Euro τόσο αργά!

Προγνωστικά

Η Ισπανία κατεβαίνει ως… Ισπανία Β’, η Αλβανία έχει και κίνητρο αλλά και μεσοεπιθετικές αρετές και το αμφίτερμα είναι εκ των ων ουκ άνευ.

Οι Αλβανοί είχαν μάλιστα αιφνιδιάσει τους Ιταλούς στην πρεμιέρα τους, σημειώνοντας το γρηγορότερο γκολ στην ιστορία του Euro! Ίσως αιφνιδιάσουν και τους Ισπανούς…


Προγνωστικά Δευτέρας 24/6

⚽ (24/6, 22:00) ♦️ Κροατία – Ιταλία ▶️ Goal/goal 1.70

⚽ (24/6, 22:00) ♦️ Κροατία – Ιταλία ▶️ Goal/goal & over 2,5 2.20

⚽ (24/6, 22:00) ♦️ Κροατία – Ιταλία ▶️ Γκολ Πάσαλιτς 4.60

⚽ (24/6, 22:00) ♦️ Αλβανία – Ισπανία ▶️ Goal/goal 1.96

⚽ (24/6, 22:00) ♦️ Αλβανία – Ισπανία ▶️ Πρώτο γκολ: Αλβανία 3.18

Χάρη στη NetBet λες «ναι στο παιχνίδι» με

Επιλέγοντας τη NetBet στοίχημα, μπορείτε να απολαύσετε μια μεγάλη γκάμα από κορυφαία αθλήματα και αγορές. Ό,τι κι αν επιλέξετε, να θυμάστε πάντα να στοιχηματίζετε με υπευθυνότητα. Στη NetBet, η διασκέδαση των παικτών είναι η υπ’ αριθμόν ένα προτεραιότητά μας – μπορείτε να ανατρέξετε στη σελίδα μας, συμβουλές και εργαλεία υπεύθυνου στοιχηματισμού, για περισσότερες πληροφορίες.

H Netbet είναι κάτι παραπάνω από μια απλή πλατφόρμα ψυχαγωγίας. Πρόκειται για μία ζωντανή κοινότητα ανθρώπων που αναζητούν ακριβώς την ίδια ποιότητα και διασκέδαση με εσένα.

Εξ ου και λες «ναι στο παιχνίδι» απολαμβάνοντας σούπερ προσφορές* σε ένα σύγχρονο, γρήγορο και φιλικό περιβάλλον, με απόλυτη ασφάλεια για τις συναλλαγές σου και άμεση διευθέτηση.

  • Οι αποδόσεις ενδέχεται να υπόκεινται σε αλλαγές | *Ισχύουν όροι και προϋποθέσεις

21+ | ΑΡΜΟΔΙΟΣ ΡΥΘΜΙΣΤΗΣ ΕΕΕΠ | ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΕΘΙΣΜΟΥ & ΑΠΩΛΕΙΑΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ | ΓΡΑΜΜΗ ΒΟΗΘΕΙΑΣ ΚΕΘΕΑ: 210 9237777 | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ