Euro 2024 Ποδόσφαιρο

Euro 2024: Ανάλυση και προγνωστικά | Σλοβενία – Σερβία | Δανία – Αγγλία

Βαλκανικό ντέρμπι στο Μόναχο ανάμεσα σε Σλοβενία και Σερβία, με… προηγούμενα από τον ημιτελικό του 2021 ανταμώνουν ξανά Δανία και Αγγλία, σούπερ αγώνες στο στοίχημα. Στη NetBet θα βρείτε τεράστια γκάμα γεγονότων για stoixima.

Ισπανία – Ιταλία | Ανάλυση

Πρόκειται για το πλέον… δυνατό ζευγάρι, από πλευράς ονομάτων στη φάση των ομίλων του Euro 2024. Ισπανία και Ιταλία αναμετρώνται το βράδυ της Πέμπτης 20/6 στην «Αουφ Σάλκε Αρίνα» του Γκέλζενκιρχεν, για τη 2η αγωνιστική των ομίλων, σε έναν κατά πολλούς… πρόωρο τελικό ενώ συναντιούνται σε πέμπτο συνεχόμενο Euro και όγδοο συνολικά! Διαβάστε εδώ την ανάλυση.


Σλοβενία – Σερβία | Ανάλυση

Με βαθμό συνδυάστηκε η επάνοδος της Σλοβενίας σε τελική φάση Euro μετά από 24 χρόνια. Δεν περιόρισε τόσο, όσο απέσπασε 1-1 από τη Δανία αν και κυνηγούσε το σκορ από νωρίς. Ειδικά στο δεύτερο ημίχρονο η ομάδα του Ματίας Κεκ βελτιώθηκε πολύ, ο Σλοβένος εκλέκτορας ρίσκαρε με αλλαγές αλλά ο Σπόραρ ήταν αρκετά άστοχος και ο Σέσκο… σκιά του καλού του εαυτού (είχε και δοκάρι), ισοφαρίζοντας πάντως με τρομερό σουτ του στο 77′ του Γιάνζα. «Όλη η Ευρώπη είδε πως μπορούμε να ανταποκριθούμε στο υψηλότερο επίπεδο», τα λόγια του Κεκ.

«Δεν μπορώ να βγάλω από το μυαλό μου το πόσο αφελώς δεχτήκαμε το πρώτο γκολ. Η ομάδα θα γίνει πολύ καλύτερη στη συνέχεια».

Δεν προέκυψαν προβλήματα για τη Σλοβενία. Ο Κεκ παρέταξε σύστημα 4-4-2 στην πρεμιέρα, δεν πρόκειται να αλλάξει διάταξη, με τους Αντραζ Σπόραρ του Παναθηναϊκού και Μπένιαμιν Σέσκο της Λειψίας στη γραμμή κρούσης. Θέση στο αρχικό σχήμα διεκδικεί ο Μπένιαμιν Βέρμπιτς του ΠΑΟ, ο οποίος είχε μικροενοχλήσεις και προτιμήθηκε να έρθει από τον πάγκο στον πρώτο αγώνα.

Πιθανή ενδεκάδα (4-4-2): Όμπλακ – Κάρνιτσικ, Ντρκούσιτς, Μπιγιόλ, Γιάνζα – Στογιάνοβιτς, Τσέριν, Έλσνικ, Μλάκαρ – Σπόραρ, Σέσκο.

Η Σερβία… υποχρέωσε την Αγγλία, με την τακτική και τον δυναμισμό της, σε ένα άθλιο ματς ωστόσο δεν απέφυγε την ήττα με 1-0 από τα «τρία λιοντάρια» στην πρεμιέρα, κυνηγώντας το σκορ από το 13ο λεπτό. Έκτοτε προσπάθησε να απαντήσει, όμως οι «πλάβι» ήταν άστοχοι ενώ γλίτωσαν δεύτερο τέρμα από δοκάρι στο 77’. Σημαντική η συμβολή του Φίλιπ Μλαντένοβιτς του Παναθηναϊκού που μπήκε ως αλλαγή στο 43’ και ήταν εξαιρετικός από τα αριστερά. «Είμαι υπερήφανος για τον τρόπο που αντέδρασαν οι παίκτες. Δεν δεν υπάρχει απογοήτευση εκτός από το αποτέλεσμα. Παίξαμε με την Αγγλία όμως, όχι με κάποιον τυχαίο. Ως προπονητής δεν μου αρέσει να χάνω, αλλά αυτό είναι μέρος του αθλήματος», ανέφερε ο Σέρβος ομοσπονδιακός Ντράγκαν Στοΐκοβιτς.

Έκπληξη προκάλεσε το γεγονός πως δεν ξεκίνησε ο ηγετικός μέσος Ντούσαν Τάντιτς, ο οποίος δεν έκρυψε τη δυσαρέσκειά του δημόσια.

Σοβαρός αποδείχθηκε εντέλει ο τραυματισμός του ακραίου Φίλιπ Κόστιτς της Γιουβέντους και χάνει το υπόλοιπο του EURO. Στη θέση του θα ξεκινήσει βασικός ο Μλαντένοβιτς. Ο εκλέκτορας Ντράγκαν χώρεσε έβαλε τους Ντούσαν Βλάχοβιτς της Γιουβέντους και Αλεξάνταρ Μίτροβιτς της Αλ Χιλάλ στην ενδεκάδα αλλά ίσως, με την είσοδο του Τάντιτς, ο Βλάχοβιτς βρεθεί στον πάγκο.

Πιθανή ενδεκάδα (3-4-3): Ραΐκοβιτς – Βελίκοβιτς, Μιλένκοβιτς, Πάβλοβιτς – Ζίβκοβιτς, Μιλίνκοβιτς Σάβιτς, Γκουντέλι, Μλαντένοβιτς – Βλάχοβιτς (ή Λούκιτς), Μίτροβιτς, Τάντιτς

Stat attack

  • Στην «Αλιάνζ Αρίνα» του Μονάχου ο αγώνας.
  • Διαιτητής ο Ρουμάνος Ιστβαν Κόβατς.
  • Άλλες τέσσερις φορές έχουν ανταμώσει με απολογισμό 1-2-1: στα προκριματικά του Euro 2012 ήρθαν 1-1 στο Βελιγράδι και 1-0 για τη Σλοβενία στη Λιουμπλιάνα και, στο Nations League 2022-23, η Σερβία νίκησε με 4-1 εντός κι απέσπασε 2-2 στη Σλοβενία.
  • Έχουν κι άλλο ένα ματς και, δη, σε Euro! Το 2000, σε όμιλο, έφεραν ισοπαλία στο Σαρλερουά του Βελγίου με 3-3 (23’ και 57’ Ζλάτκο Ζάχοβιτς, 52’ Μίραν Πάβλιν / 67’ και 73’ Σάβο Μιλόσεβιτς, 70’ Λιούμπινκο Ντρούλοβιτς) αλλά τότε υπήρχε ακόμη η Γιουγκοσλαβία, απλά χωρίς Σλοβενία και Κροατία…
  • Μόλις δεύτερη συμμετοχή σε τελική φάση Euro για τη Σλοβενία. Δεν έκανε… σεφτέ στην προηγούμενη το 2000, μετρώντας δύο ισοπαλίες και μία ήττα κι άλλη μια ισοπαλία μετρά φέτος.
  • Στα 2-3 γκολ έληξαν τα 6/8 τελευταία της Σλοβενίας σε όλες τις διοργανώσεις.
  • Η Σλοβενία έχει βρει δίχτυα σε 13 διαδοχικά ματς, επίσημα και φιλικά.
  • Οκτώ over 2,5 στα τελευταία 11 παιχνίδια της, φιλικά και επίσημα, μετράει η Σερβία.
  • H Σερβία σκόραρε στα τελευταία 15/18 και δέχθηκε γκολ στα τελευταία 15/20.

Προγνωστικά

Αναμετρώνται δύο γιουγκοσλάβικες σχολές ποδοσφαίρου με παρόμοιο στυλ παιχνιδιού, οι Σέρβοι έχουν μεγαλύτερη ποιότητα αλλά οι Σλοβένοι είναι πιο ταχείς. Θα ρισκάρουμε επιλέγοντας οι Σλοβένοι να σκοράρουν πρώτοι ή, αν θέλετε, οι Σέρβοι να δεχθούν εκ νέου πρώτοι γκολ καθώς αμυντικά δεν πείθουν.

Κι ακριβώς επειδή δεν πείθουν, αξίζει το… ξερό ποντάρισμα στο αουτσάιντερ…


Δανία – Αγγλία | Ανάλυση

Με το… αριστερό μπήκε στο φετινό Euro η Δανία, μια διοργάνωση που η ίδια αύξησε τον πήχη των προσδοκιών και των απαιτήσεων με την παρουσία της στα ημιτελικά το 2021. Η ομάδα του Κάσπερ Χιούλμαντ ήταν καλή μόνο στο πρώτο ημίωρο ενάντια στη Σλοβενία, προηγήθηκε στο 17’ με τον Ερικσεν αλλά έκτοτε έχασε έδαφος στο γήπεδο. Αν και είχε δοκάρι με τον Χόιλουντ, δέχθηκε την ισοφάριση στο 77’. Ο Χιούλμαντ βρέθηκε στο επίκεντρο κριτικής μερίδας των Μέσων της χώρας για κάποιες από τις επιλογές που έκανε στην ενδεκάδα. «Θα ήταν ένα διαφορετικό ματς, αν είχαμε κάνει το 2-0 στο δεύτερο μέρος. Δεν μετανιώνω για τις αλλαγές που κάναμε αργά. Κοιτάζουμε μπροστά» σχολίασε.

Αγωνιστικά, προέρχονται από τραυματισμούς και δεν έπαιξαν ούτε λεπτό στο ματς της πρεμιέρας ο έμπειρος αμυντικός Σίμον Κιάερ της Μίλαν και ο εξτρέμ Αντρέας Σκοβ Ολσεν της Κλαμπ Μπριζ και κάνουν αγώνα δρόμου. Ερώτημα αν η Δανία εμφανιστεί ξανά με 3-5-2 ή επιλεγεί το 4-3-3.

Πιθανή ενδεκάδα (3-5-2): Σμάιχελ – Άντερσεν, Ρ. Κρίστενσεν, Βέστεργκααρντ – Κρίστιανσεν, Νόργκααρντ, Χόιμπεργκ, Έρικσεν, Μέλε – Πάουλσεν, Χόιλουντ.

Πιάνοντας μέτρια απόδοση, η Αγγλία έβαλε τον σκοπό πάνω από το θέμα και υπέταξε με 1-0 τη Σερβία χάρη σε γκολ του Τζουντ Μπέλινγκχαμ στο 13ο λεπτό. Η ομάδα του Γκάρεθ Σάουθγκεϊτ δεν ήταν απειλητική, ο Χάρι Κέιν έδειχνει απομονωμένος μπροστά ενώ Σακά και Φόντεν δεν πήραν τις μπάλες που θα ήθελαν στα πλάγια. Κυρίως, δε, ο μπακ Αλεξάντερ Άρνολντ της Λίβερπουλ δεν… τράβηξε ως χαφ.

«Δουλέψαμε σωστά αμυντικά, είναι ένα τουρνουά που θα μας γίνουν δύσκολες και διαφορετικές ερωτήσεις από κάθε αντίπαλο, οπότε το πώς θα διαχειριστούμε τις καταστάσεις είναι το σημείο κλειδί. Ξέρουμε ότι θα απαιτηθεί να ανεβάσουμε ταχύτητα. Με τους Δανούς θα είναι ένα εντελώς διαφορετικό παιχνίδι, άλλο το στιλ τους, άλλες οι απαιτήσεις, οπότε πρέπει να το διαβάσουμε ακόμη καλύτερα» είπε ο Άγγλος εκλέκτορας.

Έτοιμος δηλώνει ο Λιουκ Σο, μπακ της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ και ίσως πάρει τη θέση του Κίραν Τρίπιερ της Νιούκαστλ.

Πιθανή ενδεκάδα (4-2-3-1): Πίκφορντ – Γουόκερ, Στόουνς, Γκουέ, Τρίπιερ (ή Σο) – Ράις, Άρνολντ – Σακά, Μπέλιγχαμ, Φόντεν- Κέιν.

Έχουν… προηγούμενα

Αγγλία και Δανία έχουν ανταμώσει άλλες 22 φορές με απολογισμό 12-6-4 υπέρ των «τριών λιονταριών» σε όλα, και, επιμέρους (πλην 11 φιλικών), 5-4-2 στα επίσημα. Μάλιστα οι Δανοί παρέμειναν αήττητοι στα 90λεπτα στα τελευταία τρία, δύο στο Nations League συν τον ημιτελικό του Euro 2020 στο Γουέμπλεϊ (2-1 στην παράταση: 39’ αυτ. Κιάερ, 104’ Χάρι Κέιν / 30’ Ντάμσγκααρντ). Συνολικά μετρούν δύο ισοπαλίες σε Euro, μια αγγλική νίκη σε Μουντιάλ, 7-2-2 στα φιλικά, 4-1-1 στα προκριματικά και 0-1-1 στο UNL.

Σε τελική φάση, Αγγλοι και Δανοί αντάμωσαν λοιπόν άλλες τρεις φορές. Στην πρεμιέρα του Euro 1992 στο Μάλμε ήρθαν ισόπαλες 0-0, με τη (μετέπειτα πρωταθλήτρια Ευρώπης) ομάδα του Ρίτσαρντ Μέλερ Νίλσεν να είναι καλύτερη στο γήπεδο, έχοντας βασικούς τον (πατέρα του νυν τερματοφύλακα) Πέτερ Σμάιχελ αλλά και τον άλλοτε παίκτη του Ολυμπιακού, Μπεντ Κρίστενσεν. Το 2002, στο Μουντιάλ της Απω Ανατολής, αντάμωσαν στους «16» στη Σαϊτάμα, με την Αγγλία του Σβεν Γκόραν Ερικσον να προκρίνεται εύκολα με 3-0 με γκολ από Φέρντιναντ, Οουεν και Χέσκι.

Και, τέλος, είναι και ο ημιτελικός του 2021 στο Γουέμπλεϊ που κρίθηκε στον έξτρα χρόνο. Εκεί όπου οι Άγγλοι πήραν την πρόκριση στην παράταση με ένα πολυσυζητημένο πέναλτι με «βουτιά» του Ραχίμ Στέρλινγκ (ο Κέιν αστόχησε, πήρε το… ριμπάουντ και σκόραρε).

Stat attack

  • Στο «Βάλνσταντιον» της Φρανκφούρτης.
  • Διαιτητής ο Πορτογάλος Αρτούρ Σοάρες Ντίας που σφύριξε το Πολωνία – Ολλανδία 1-2.
  • Ο Κρίστιαν Ερικσεν είχε συμμετοχή σε 12 φάσεις της Δανίας (5 σουτ, 7 δημιουργίες φάσεων) επί της Σλοβενίας, ισοφαρίζοντας για παίκτη που αγωνίζεται στο κέντρο τον Γερμανό Μεσούτ Οζίλ από το Γερμανία – Ελλάδα 4-2 το 2012.
  • Ο Ερικσεν έγινε επίσης, σε ηλικία 32 ετών και 123 ημερών, ο γηραιότερος Δανός που σκοράρει στα τελικά Euro.
  • Η Δανία έχει δεχθεί γκολ στα 8 από τα τελευταία 10 της παιχνίδια.
  • Η Δανία έχει σκοράρει τουλάχιστον ένα γκολ στα 14 από τα 16 τελευταία παιχνίδια της.
  • Με εξαίρεση την ήττα στα πέναλτι στον τελικό του Euro ’20, η Αγγλία έχασε μόλις έναν από τους τελευταίους 19 αγώνες της σε Euro (11-7-1): από την Ισλανδία με 2-1 το 2016.
  • Σε φάση ομίλων Euro η Αγγλία έχει δώσει 27 παιχνίδια με ρεκόρ 12-8-8.
  • Επί πέντε σερί ματς δεν δέχεται γκολ σε αγώνες Euro η Αγγλία, ρεκόρ στη διοργάνωση.
  • Ο Χάρι Κέιν έχει σημειώσει συνολικά 12 γκολ στις τελευταίες τρεις τελικές φάσεις Euro και Μουντιάλ.
  • Ο Τζουντ Μπέλινγκχαμ έγινε ο πρώτος Αγγλος που σκοράρει για τα «τρία λιοντάρια» και σε Μουντιάλ και σε Euro ενώ αγωνίζεται εκτός Αγγλίας.

Προγνωστικά

Κυνική εμφανίστηκε η Αγγλία, μέτρια η Δανία. Δεν περιμένουμε, δα, και πολλές αλλαγές στην εικόνα τους. Μια σκέψη η αγγλική νίκη τύπου 1-0, 2-0, ήτοι με no goal. Μια άλλη, να σκοράρει (ξανά) ο… φορτσάτος Μπέλινγκχαμ


Προγνωστικά Πέμπτης 20/6

⚽ (20/6, 16:00) ♦️ Σλοβενία – Σερβία ▶️ Πρώτο γκολ: Σλοβενία 2.62

⚽ (20/6, 16:00) ♦️ Σλοβενία – Σερβία ▶️ 1 5.00

⚽ (20/6, 19:00) ♦️ Δανία – Αγγλία ▶️ 2 & no goal 2.50

⚽ (20/6, 19:00) ♦️ Δανία – Αγγλία ▶️ Γκολ Μπέλινγκχαμ 4.00

⚽ (20/6, 22:00) ♦️ Ισπανία – Ιταλία ▶️ Δείτε εδώ προγνωστικά για τον αγώνα


Χάρη στη NetBet λες «ναι στο παιχνίδι» με

Επιλέγοντας τη NetBet στοίχημα, μπορείτε να απολαύσετε μια μεγάλη γκάμα από κορυφαία αθλήματα και αγορές. Ό,τι κι αν επιλέξετε, να θυμάστε πάντα να στοιχηματίζετε με υπευθυνότητα. Στη NetBet, η διασκέδαση των παικτών είναι η υπ’ αριθμόν ένα προτεραιότητά μας – μπορείτε να ανατρέξετε στη σελίδα μας, συμβουλές και εργαλεία υπεύθυνου στοιχηματισμού, για περισσότερες πληροφορίες.

H Netbet είναι κάτι παραπάνω από μια απλή πλατφόρμα ψυχαγωγίας. Πρόκειται για μία ζωντανή κοινότητα ανθρώπων που αναζητούν ακριβώς την ίδια ποιότητα και διασκέδαση με εσένα.

Εξ ου και λες «ναι στο παιχνίδι» απολαμβάνοντας σούπερ προσφορές* σε ένα σύγχρονο, γρήγορο και φιλικό περιβάλλον, με απόλυτη ασφάλεια για τις συναλλαγές σου και άμεση διευθέτηση.

  • Οι αποδόσεις ενδέχεται να υπόκεινται σε αλλαγές | *Ισχύουν όροι και προϋποθέσεις

21+ | ΑΡΜΟΔΙΟΣ ΡΥΘΜΙΣΤΗΣ ΕΕΕΠ | ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΕΘΙΣΜΟΥ & ΑΠΩΛΕΙΑΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ | ΓΡΑΜΜΗ ΒΟΗΘΕΙΑΣ ΚΕΘΕΑ: 210 9237777 | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ