Euro 2024 Ποδόσφαιρο

Euro 2024: Ανάλυση | Ουκρανία – Βέλγιo | Σλοβακία – Ρουμανία | Γεωργία – Πορτογαλία | Τσεχία – Τουρκία

Με τις δύο, τελευταίες αναμετρήσεις του 5ου ομίλου και του 6ου ομίλου συνεχίζεται το Euro 2024 στη Γερμανία κι εσύ απολαμβάνεις το stoixima με σούπερ αποδόσεις και μοναδικές προσφορές* από τη NetBet στα στοιχημα αποτελεσματα.

 Ουκρανία – Βέλγιo | Ανάλυση

Η Ουκρανία, θεωρητικά, θέλει μόνο νίκη αφού αν έρθουν και τα δύο ματς του ομίλου ισόπαλα, θα μείνει τέταρτη λόγω της διαφοράς τερμάτων – και θα αποκλειστεί. Αν όμως υπάρξει νικητής στο άλλο ματς (Σλοβακία – Ρουμανία) είναι πολύ πιθανό να προκριθεί με ισοπαλία ως μία από τις καλύτερες τρίτες.

Στο τελευταίο η ομάδα του Σερχέι Ρεμπρόφ έβγαλε χαρακτήρα και, με την τρίτη ανατροπή στα τέσσερα τελευταία επίσημα παιχνίδια της, επικράτησε 2-1 της Σλοβακίας, δίκαια. Κυνηγούσε το σκορ από το 17’, αλλά αυτή τη φορά ήταν πιο προσεκτική, ισοφάρισε στο 54’ με τον Σαπαρένκο και ο ίδιος έδωσε την ασίστ για το δεύτερο γκολ στο 80’ από τον Γιάρεμτσουκ.

Τέσσερις αλλαγές έκανε στο βασικό σχήμα ο Ρεμπρόφ σε σχέση με το πρώτο παιχνίδι και την ήττα από τη Ρουμανία και ευλόγως θα της διατηρήσει. Αμφίβολη η επάνοδος του εξτρέμ Βίκτορ Τσιχάνκοφ της Τζιρόνα, ερώτημα και ο μπακ Βιτάλι Μικολένκο της Εβερτον.

Πιθανή ενδεκάδα (4-2-3-1): Τρούμπιν – Τίμτσουκ, Ζαμπάρνι, Ματβιγένκο, Ζιτσένκο – Μπράζκο, Σαπαρένκο – Γιαρμολένκο, Σουντάκοφ, Μούντρικ – Ντόβμπικ.

Το Βέλγιο προκρίνεται με νίκη ή και ισοπαλία, ενώ υπάρχει σενάριο πρόκρισης του και με ήττα όμως θα μείνει εκτός συνέχειας ως τέταρτο, εάν ηττηθεί και δεν χάσει η Ρουμανία στο άλλο ματς.

Αναθάρρησε αγωνιστικά το Βέλγιο και ρέφερε την ήττα-ψυχρολουσία της πρεμιέρας από τη Σλοβακία, υποτάσσοντας με 2-0 τη Ρουμανία ενώ μπορούσε… υπερδιπλάσιο σκορ. Στα… 74 δευτερόλεπτα άνοιξε το σκορ ο Τίλεμανς, είχε τον έλεγχο, είδε το VAR να ακυρώνει εκ νέου γκολ του Λουκάκου πριν ο γκολκίπερ Κάστελς κρατήσει το προβάδισμα με καίρια επέμβαση σε τετ α τετ των Ρουμάνων στο 68′ και ο Ντε Μπράινε… σφραγίσει τη νίκη στο 80′, χάνοντας ευκαιρίες και για μεγαλύτερο σκορ μέχρι το φινάλε.

Ο δεξιός μπακ Τόμας Μενιέ της Τράμπζονσπορ κατέφτασε την Κυριακή στη Γερμανία και ξεκίνησε ομαδικές προπονήσεις μετά τον τραυματισμό του σε φιλικό αλλά δύσκολα θα αγωνιστεί. Επιστροφή στις προπονήσεις και για τον στόπερ/χαφ Αξελ Βίτσελ της Ατλέτικο, χωρίς όμως να είναι απόλυτα έτοιμος για τον αγώνα με τους Ουκρανούς. Ο Τεντέσκο αναμένεται να συνεχίσει σε αυτό το 4-3-3 που σε φάση επίθεσης μετατρέπεται σε 3-4-3 με τον αριστερό μπακ Τεάτε να γίνεται τρίτος στόπερ και τον δεξιό μπακ Καστάνιε να περνά στη μεσαία γραμμή ενώ λείπει ο τιμωρημένος εξτρέμ Λουκεμπάκιο της Σεβίλλης και θα επανέλθει βασικός ο Τροσάρ της Αρσεναλ.

Πιθανή ενδεκάδα (4-3-3): Κάστελς – Καστάνιε, Φαές, Βερτόγκεν, Τεάτε – Ονάνα, Ντε Μπράουνε, Τίλεμανς – Τροσάρ, Λουκάκου, Ντοκού.

Stat attack

  • Διεξάγεται στη Στουτγκάρδη, διαιτητής ο Αγγλος Αντονι Τέιλορ.
  • Οι δύο χώρες ανταμώνουν για πρώτη φορά, ούτε καν φιλικό δεν έχουν δώσει.
  • Κανένας από τους τελευταίους 19 αγώνες του Βελγίου σε Euro δεν έχει λήξει ισόπαλος (10-0-9)! Ήτοι, από το 0-0 με την Ιταλία στην τελευταία αγωνιστική του ομίλου το… 1980 στη Ρώμη.
  • Το γκολ του Γιούρι Τίλεμανς στα 73 δευτερόλεπτα ήταν το πιο γρήγορο του Βελγίου σε Μουντιάλ και Euro και τρίτο πιο γρήγορο σε Euro: πρώτο του Αλβανού Νεντίμ Μπαϊράμι φέτος με την Ιταλία (23 δευτερόλεπτα) και δεύτερο του Ρώσου Ντμίτρι Κιριτσένκο το 2004 κόντρα στην Ελλάδα (65 δευτερόλεπτα).
  • Από το 2014, κανείς άλλος Βέλγος δεν μετείχε σε περισσότερα γκολ, σε Μουντιάλ και Euro, από τον Κέβιν ντε Μπράινε με 4 τέρματα και 9 ασίστ.
  • Ο Γιαν Βερτόνχεν, σε ηλικία 37 ετών και 59 ημερών, έγινε ο γηραιότερος Βέλγος που αγωνίζεται σε Euro.
  • Μέσω VAR έχουν ακυρωθεί συνολικά σε Euro 14 γκολ, εκ των οποίων 4 σημειώθηκαν από τον… Ρομέλου Λουκάκου!
  • Το Βέλγιο δεν έχει ηττηθεί σε κανένα από τα προηγούμενα 22 παιχνίδια, όταν κλήθηκε να αντιμετωπίσει μία ομάδα για πρώτη φορά, κερδίζοντας τα 13 από αυτά (13-9-0). Τελευταία του ήττα το 1999 σε φιλικό από την Αίγυπτο (0-1).
  • Σε καμία από τις 6 προηγούμενες παρουσίες του σε τελική φάση μεγάλης διοργάνωσης δεν έχασε το Βέλγιο για την τελευταία αγωνιστική της φάσης των ομίλων (5-1-0). Τελευταία ήττα από την Τουρκία (0-2) στο Euro του 2000.
  • Η Ουκρανία έχει δεχθεί γκολ και στα 13 παιχνίδια που έχει δώσει διαχρονικά σε τελική φάση Euro.
  • Στους 13 αγώνες που έχει δώσει η Ουκρανία σε τελική φάση Euro δεν έφερε καμία ισοπαλία (4-0-9).
  • Η Ουκρανία πήρε τη νίκη σε αγώνα Euro για πρώτη φορά αφού δέχθηκε πρώτη γκολ μετά το 2012 και το 2-1 με τη Σουηδία (μεσολάβησαν εννέα αγώνες).
  • Με μέσο όρο τα 25 έτη και τις 259 ημέρες, η ενδεκάδα της Ουκρανίας ήταν η νεότερη που παρατάχθηκε μέχρι στιγμής στο Euro 2024.
  • Η Ουκρανία έχει ηττηθεί μόνο 1 φορά στις 11 προηγούμενες περιπτώσεις, που αντιμετώπισε έναν αντίπαλο για πρώτη φορά (0-1 από τη Μάλτα το 2017).

 ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΕΣ ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ* ΑΠΟ ΤΗ NETBET ΣΤΟ ΕΥΡΩΠΑΪΚΟ!

Προγνωστικά

Λογικός ο φαβοριτισμός των Βέλγων, είναι πιο ισχυρή ομάδα, αλλά όχι υπόδειγμα αμυντικής σταθερότητας. Το ματς ξεκινά με γκολ εκατέρωθεν…

Και θα ρίξουμε κι ένα bet builder με 1Χ διπλή ευκαιρία, αμφίτερμα, τουλάχιστον 3 γκολ στον αγώνα, τουλάχιστον 8 κόρνερ στον αγώνα, τουλάχιστον 5 βέλγικα κόρνερ, και να σκοράρει ο Λουκάκου…


Σλοβακία – Ρουμανία | Ανάλυση

Με δική της νίκη και παράλληλα μη επικράτηση της Ουκρανίας επί του Βελγίου, η Σλοβακία τερματίζει στην πρώτη θέση. Αν κερδίσουν οι Ουκρανοί, τότε βγαίνει δεύτερη. Σε περίπτωση ισοπαλίας, τερματίζει σε κάθε περίπτωση 3η και, με 4 βαθμούς, περνάει ως μία από τις καλύτερες τρίτες. Αν όμως ηττηθεί, θα περιμένει και ήττα του Βελγίου για να καταταγεί και πάλι 3η, αλλά με 3 βαθμούς δεν έχει σίγουρη την πρόκριση. Αλλά αν δεν ηττηθεί το Βέλγιο, τερματίζει τελευταία.

Στο τελευταίο, όπως και στην πρεμιέρα με το Βέλγιο, έτσι και με την Ουκρανία τη δεύτερη αγωνιστική κατάφερε να προηγηθεί νωρίς στο σκορ, με σκόρερ ξανά ο τον Σρανζ (17’), προβάδισμα που διατηρήθηκε μέχρι την ανάπαυλα. Οι Ουκρανοί πίεσαν και έκαναν την ανατροπή στην επανάληψη (54’ και 80’).

Αμφίβολος ο μπακ Νταβίντ Χάντσκο της Φέγενορντ, η θέση του θα καλυφθεί πιθανότατα από τον Ανταμ Ομπερτ της Κάλιαρι ενώ ο Φρανσέσκο Καλτζόνα θα κάνει μια αλλαγή στην επίθεση μιας και ο Ρόμπερτ Μποζένικ της Μποαβίστα δεν έχει ικανοποιήσει ιδιαίτερα με την παρουσία του, με πιθανότερο αντικατάσταση τον Νταβίντ Στρέλετς της Σλόβαν Μπρατισλάβας.

Πιθανή ενδεκάδα (4-3-3): Ντουμπράφκα – Πέκαρικ, Βάβρο, Σκρίνιαρ, Όμπερτ – Ντούντα, Λομπότκα, Κούτκσα – Σχρανζ, Στρέλετς, Χαράσλιν

Αν η Ρουμανία νικήσει δεν νικήσει το Βέλγιο την Ουκρανία, είναι πρώτη. Με νίκη και παράλληλα νίκη του Βελγίου, είναι δεύτερη. Με ισοπαλία κόντρα στους Σλοβάκους τερματίζει και πάλι δεύτερη. Σε ήττα, τότε θα περιμένουν ήττα της Ουκρανίας προκειμένου να καταλάβει την 3η θέση και να συνεχίσει στους «16».

Στο τελευταίο η Ρουμανία δέχθηκε γκολ… από τα αποδυτήρια με το Βέλγιο, δέχθηκε και δεύτερο προς το τέλος, γενικώς δεν ήταν καλή και δίκαια υποτάχθηκε με 2-0. Είχε και μια καλή κεφαλιά στο 5’ για το 1-1, σε όλο το υπόλοιπο του α’ ημιχρόνου όμως η άμυνα υπέφερε, κυρίως λόγω του Ντοκού.

Ένα μόνο δίλλημα για τον Ρουμάνο τεχνικό, αν θα βάλει τον Κομάν ή τον Μιχάιλα στα αριστερά. Με την Ουκρανία έπαιξε ο πρώτος, με το Βέλγιο ο δεύτερος, ίσως επανέλθει τώρα ο Κομάν.

Πιθανή ενδεκάδα (4-1-4-1): Νίτα – Ράτιου, Μπούρτσα, Ντραγκούσιν, Μπάνκου – Μ. Μαρίν – Μαν, Ρ. Μαρίν, Στάντσιου, Κομάν – Ντραγκούς.

Stat attack

  • Διεξάγεται στη Φρανκφούρτη, διαιτητής ο Γερμανός Ντάνιελ Ζίμπερτ.
  • Στο 5-5-1 υπέρ της Ρουμανίας η μεταξύ τους παράδοση σε επίσημα και φιλικά. Μόνη σλοβάκικη νίκη, σε φιλικό το 1942 όταν η περιοχή είχε αποσχιστεί από την Τσεχοσλοβακία, υπό τις ευλογίες της ναζιστικής Γερμανίας και εξελίχθηκε σε χώρα-μαριονέτα.
  • Σε επίσημα είναι 3-1-0 υπέρ των Καρπάθιων.
  • Η Ρουμανία έχει κερδίσει μόλις δύο από τα προηγούμενα 18 παιχνίδια που έχει δώσει σε τελική φάση στο στοίχημα Euro (2-5-11).
  • Μία φορά έχει περάσει τον όμιλο στις πέντε προηγούμενες παρουσίες της στα τελικά της διοργάνωσης η Ρουμανία, στο Euro του 2000.
  • Η Σλοβακία στα 9 παιχνίδια της σε τελική φάση Euro έχει κρατήσει μόλις δύο φορές ανέπαφη την εστία της (η μία φέτος με το Βέλγιο).
  • Παρά την ήττα της από την Ουκρανία, η Σλοβακία είχε 14 σουτ, στην καλύτερή της επίδοση σε Μουντιάλ και Euro – πρωτιά για την εθνική ομάδα της χώρας και οι 480 πάσες.
  • Η Σλοβακία τερμάτισε στην 3η θέση και στα προηγούμενα δύο Euro, τα μοναδικά στην ιστορία της. Προκρίθηκε μονάχα το 2016 με 4 βαθμούς, αποκλείστηκε το 2021 με 3 βαθμούς.

ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΕΣ ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ* ΑΠΟ ΤΗ NETBET ΣΤΟ ΕΥΡΩΠΑΪΚΟ!

Προγνωστικά

Τι θα συμβεί αν λήξει ισόπαλο; Η Σλοβακία θα είναι 3η με 4 βαθμούς και προκρίνεται ως μία από τις καλύτερες τρίτες και η Ρουμανία θα τερματίσει δεύτερη. Τόσο απλά. Εξ ου και το… Χ πληρώνει τόσο χαμηλά.

Δεν περιμένουμε να δούμε… φιλικό αλλά το να ψάξει κανείς ισοπαλία με γκολ, έχει την αξία του.


Γεωργία – Πορτογαλία | Ανάλυση

Μόνο νίκη θέλει η Γεωργία για να ελπίζει σε πρόκριση, έστω ως μία από τις καλύτερες 3ες των ομίλων – ακόμη και με ισοπαλία μένει εκτός.

Έχοντας ως τεράστιο πρωταγωνιστή τον εξαιρετικό γκολκίπερ Μαμαρντασβίλι, πανηγύρισε τον παρθενικό της βαθμό σε Euro με το 1-1 απέναντι στην Τσεχία ενώ στο 95’ έχασε τεράστια ευκαιρία για να σκοράρει, με τον Λομπανίτζε. Και να πάρει τη νίκη. Στο α’ ημίχρονο πιέστηκε αλλά σκόραρε με πέναλτι στο 45’, δέχθηκε την ισοφάριση στο 59′ και έκτοτε είχε τις ευκαιρίες της.

Ευχάριστα για τον Βιλί Σανιόλ αφού μπορεί να υπολογίζει και πάλι στις υπηρεσίες του σημαντικού μέσου Οταρ Κιτεϊσβίλι της Στουμ Γκρατς, που αποθεραπεύτηκε.

Πιθανή ενδεκάδα (3-5-2): Μαμαρντασβίλι – Κβιρκβέλια, Κάσια, Ντβάλι – Κακαμπάτζε, Κοτσορασβίλι, Μεκβαμπισβίλι, Τσακβετάτζε, Τσιταϊσβίλι – Μικαουτάτζε, Κβαρατσκέλια.

Αδιάφορη βαθμολογία η Πορτογαλία καθώς τερματίζει πρώτη ό,τι και να συμβεί και στους «16» παίζει με μια από τις τρίτες των ομίλων.

Δύο παιχνίδια, ισάριθμες δύο νίκες για την ομάδα του Ρομπέρτο Μαρτίνεθ που στο τελευταίο έκανε… περίπατο με 3-0 επί της Τουρκίας, βοήθησε ότι ο Ισπανός εκλέκτρας επανέφερε την τακτική σε 4-3-3 και άφησε στην άκρη την τριάδα στην άμυνα. Ο Μπερνάρντο Σίλβα στο 21’, ο Σαμέτ Ακαϊντίν με αυτογκόλ στο 28’ και ο Μπρούνο Φερνάντες στο 56’ από ασίστ πάρε-βάλε του Κριστιάνο Ρονάλντο, τα γκολ της.

Αφού έχει εξασφαλιστεί η πρωτιά, αυτό σημαίνει ότι μπορεί να γίνουν αλλαγές στο τελευταίο ματς και να ξεκουραστούν όσοι χρειάζεται – Ρονάλντο προεξάρχοντος, 39 ετών γαρ. Η απουσία αυτή του φορ Ράφαελ Λεάο της Μίλαν, καθότι τιμωρημένος. Χρειάζεται ανάσες και ο Βιτίνια, που έχει τρέξει άπειρα, όπως και ο… υπερήλικας Πέπε ενώ ο Γκονσάλο Ράμος ίσως πάρει τη θέση του Ρονάλντο και ο Πέδρο Νέτο αυτή του Λεάο.

Πιθανή ενδεκάδα (4-3-3): Ντιόγκο Κόστα – Νταλότ, Ρούμπεν Ντίας, Ινάσιο, Μέντες – Ζοάο Νέβες, Ρούμπεν Νέβες, Μπρούνο Φερνάντες – Φρανσίσκο Κονσεϊσάο, Γκονζάλο Ράμος, Πέδρο Νέτο.

Stat attack

  • Διεξάγεται στο Γκέλζενκιρχεν, διαιτητής ο Ελβετός Σάντρο Σέρερ.
  • Οι δύο χώρες αντάμωσαν ξανά μόλις μια φορά, σε φιλικό, το 2008, νίκη 2-0 η Πορτογαλία με γκολ από Ζοάο Μουτίνιο και Σιμάο Σαμπρόσα.
  • Από τον τελικό του Euro 2016 ανάμεσα σε Γαλλία και Πορτογαλία (10) είχαν να βγουν τόσες πολλές κίτρινες κάρτες σε αγώνα Euro, όπως οι 9 στο Γεωργία – Τσεχία 1-1.
  • Ο Γκιόργι Μαμαρντασβίλι είχε 8 αποκρούσεις στο πρώτο ημίχρονο του αγώνα με την Τσεχία και συνολικά11, τις περισσότερες μετά τις 12 του Λετονού Κολίνκο κόντρα στην Ολλανδία στο Euro του 2004.
  • Ο Γκιόργκι Μικαουτάτζε σημείωσε το πιο… αργό γκολ σε πρώτο ημίχρονο στην ιστορία του Euro (στα 48:20)!
  • Ο Μικαουτάτζε έχει πετύχει και τα 2 γκολ της Γεωργίας στο τουρνουά. Μόνο ο Δυτικογερμανός Γκερντ Μίλερ και Βούλγαρος Κρίστο Στόιτσκοφ σκόραραν και στα πρώτα τρία παιχνίδια σε τελική φάση στην ιστορία του Euro.
  • Η Γεωργία ψάχνει την πρώτη νίκη στην ιστορία της σε τελική φάση Euro. Η μοναδική ομάδα που πέτυχε την πρώτη της νίκη κόντρα στην Πορτογαλία ήταν η Ελλάδα το 2004.
  • Η Πορτογαλία συνέχισε το… κρεσέντο της που τη θέλει να νικά πάντα την Τουρκία σε επίσημα ματς, κάνοντας το 7/7 και, επιμέρους, το 4/4 σε τελική φάση Euro.
  • Με το 3-0 η Πορτογαλία… ισοφάρισε τη μεγαλύτερη νίκη της σε Euro, όπως είχε κάνει ενάντια σε Κροατία (1996), Γερμανία (2000) και Ουγγαρία (2020).
  • Η Πορτογαλία έχει ήδη δύο νίκες στον όμιλο, περισσότερες από ό,τι στα δύο προηγούμενα Euro στους ομίλους, 2016 και 2020 (1-4-1)!
  • Με τον Ρομπέρτο Μαρτίνεθ στον πάγκο η Πορτογαλία «τρέχει» με απολογισμό 12/12 νίκες στα επίσημα (προκριματικά και τελική φάση).
  • Η Πορτογαλία έχει συμπληρώσει 28 παιχνίδια χωρίς ισοπαλία, σερί που είναι το μεγαλύτερο στην ιστορία της.
  • Άλλο ρεκόρ ψάχνει ο Κριστιάνο Ρονάλντο, που αν σκοράρει θα γίνει ο γηραιότερος σκόρερ στην ιστορία του Euro και ο μόνος με γκολ σε 6 διαφορετικές διοργανώσεις, κι άλλο πέτυχε: έφτασε τις 7 ασίστ σε Euro, τις περισσότερες από κάθε άλλον (ήταν… ισόβαθμος στις 6 με τον Τσέχο Κάρελ Πομπόρσκι).
  • Ο Κριστιάνο Ρονάλντο θα γίνει απόψε ο πρώτος Ευρωπαίος με 50 ματς σε τελική φάση μεγάλης διοργάνωσης (Μουντιάλ και Euro).
  • Η Μπρούνο Φερνάντες έχει συμμετοχή σε 28 γκολ στις τελευταίες 23 εμφανίσεις του με την Πορτογαλία: 15 τέρματα και 13 ασίστ.
  • Και στα δύο παιχνίδια της Πορτογαλίας στον όμιλο είχαν… αυτογκόλ αντιπάλων, πρώτη στη σχετική λίστα η Ισπανία το 2020 αλλά όχι σε τρία συνεχόμενα ματς – δεν έχει συμβεί ποτέ αυτό.

ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΕΣ ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ* ΑΠΟ ΤΗ NETBET ΣΤΟ ΕΥΡΩΠΑΪΚΟ!

Προγνωστικά

Το αναμενόμενα ευρύ rotation της Πορτογαλίας έρχεται σε αντιδιαστολή με τις αποδόσεις που τη φαβοριτίζουν κάτω του 1.40. Βέβαια, είδαμε και τα… δεύτερα της Ισπανίας προχθές (νίκησαν την Αλβανία). Υποχρεωμένοι να ψάξουν τη νίκη οι Γεωργιανοί, έδειξαν ότι έχουν ταλέντο μπροστά οπότε το αμφίτερμα αξίζει το ποντάρισμα.


Τσεχία – Τουρκία | Ανάλυση

Η Τσεχία θέλει μόνο νίκη για να τερματίσει 2η ή 3η, εκτός κι αν η Γεωργία κερδίσει την Πορτογαλία με μεγαλύτερη διαφορά γκολ. Σε περίπτωση ισοπαλίας και μη νίκη της Γεωργίας, ελπίζει για πρόκριση μέσω των καλύτερων τρίτων αλλά δύσκολα με 2 βαθμούς…

Στο τελευταίο, ήταν ξεκάθαρα ανώτερη της Γεωργίας, ωστόσο δεν μπόρεσε να κερδίσει τον εξαιρετικό γκολκίπερ της και έμεινε στο 1-1, έχοντας ισοφαρίσει στο 59’ με τυχερό γκολ του Πάτρικ Σικ και χάνοντας ως τέλους αρκετές ευκαιρίες και δεν κατάφερε να πάρει το πρώτο τρίποντο στη διοργάνωση.

Ο Σικ της Λέβερκουζεν σκόραρε αλλά τραυματίστηκε κόντρα στους Γεωργιανούς και χάνει το κομβικό ματς με τους Τούρκους. Ο Μόιμιρ Τσιτίλ της Σλάβια Πράγας δείχνει ως ο επικρατέστερος αντικαταστάτης του. Ο κόουτς Χάσεκ δεν αναμένεται να αλλάξει το 3-4-3, αλλά ούτε και να προχωρήσει σε διαφοροποιήσεις προσώπων.

Πιθανή ενδεκάδα (3-4-3): Στάνεκ – Χόλες, Χράνατς, Κρέιτσι – Τσούφαλ, Σούτσεκ, Πρόβοντ, Ντ. Γιούτρασεκ – Μ. Γιούρασεκ (ή Τσέρνι), Τσιτίλ, Χλόζεκ.

Στην Τουρκία αρκεί έστω η ισοπαλία για να τερματίσει στη 2η θέση. Σε περίπτωση που δεν τα καταφέρει και ηττηθεί, ακόμη και με 3 βαθμούς ελπίζει σε πρόκριση.

Η ομάδα του Βιντσέντζο Μοντέλα ήταν πάντως απογοητευτική κόντρα στην Πορτογαλία, χάνοντας δίκαια με 3-0 και κάνοντας σωρεία λαθών στην άμυνα.

Εκτός ο τιμωρημένος αμυντικός Αμπντουλκερίμ Μπαρντακτσί της Γαλατασαράι, αμφίβολος ο γνωστός μας στόπερ Σαμέτ Ακαϊντίν ελέω ενοχλήσεων, αποθεραπεύτηκε ο μέσος Ιρφάν Καχβετσί της Φενέρμπαχτσε ενώ ο σταρ της Ρεάλ Μαδρίτης, Αρντά Γκιουλέρ, και αντιμετωπίζει μικροτραυματισμό και είχε κόντρα με τον Ιταλό εκλέκτορα στις προπονήσεις. Οι στόπερ αναγκαστικά θα αλλάξουν με τους Ντεμιράλ της Αλ Αχλι και Καπλάν του Αγιαξ βασικούς. Πρόβλημα τραυματισμού αντιμετωπίζει και ο τερματοφύλακας Γκιουνόκ και ίσως λάβει τη θέση του ο Τσακίρ.

Πιθανή ενδεκάδα (4-2-3-1): Τσακίρ – Τσελίκ, Ντεμιράλ, Αϊχάν, Καντιόγλου – Γιουκσέκ, Τσαλχάνογλου – Καχβετσί, Γιαζιτσί, Κενάν Γιλντίζ – Μπερτούγκ Γιλμάζ.

Stat attack

  • Διεξάγεται στο Αμβούργο, διαιτητής ο Ρουμάνος Ίστβαν Κόβατς.
  • Μοιρασμένη η μεταξύ τους παράδοση, στο 5-1-5 σε επίσημα και φιλικά, τρεις οι σερί νίκες για την Τουρκία.
  • Επιμέρους σε επίσημα είναι 3-0-1 υπέρ της Τουρκίας.
  • Οι δύο χώρες έχουν ανταμώσει άλλα δύο φορές σε τελική φάση, αμφότερες σε ομίλους Euro. Το 2008 στη Γενεύη η Τουρκία του Φατίχ Τερίμ είχε επιβληθεί με 3-2 με μια… μυθική ανατροπή στα τελευταία λεπτά (75’ Αρντά Τουράν, 87’ και 89’ Νιχάτ Καχβετσί / 34’ Γιαν Κόλερ, 62’ Γιάροσλαβ Πλάσιλ) και το 2016 στο Λανς, ξανά με τον Τερίμ στον πάγκο, με 2-0 (10’ Μπουράκ Γιλμάζ, 65’ Οζάν Τουφάν). Συμπτωματικά και τα δύο, όπως και το φετινό, διεξήχθησαν την 3η και τελευταία αγωνιστική των ομίλων!
  • Η Τσεχία απαρίθμησε 12 σουτ στην εστία κόντρα στη Γεωργία, τις περισσότερες για χώρα σε Euro που αποτυγχάνει να νικήσει από το 1980, οπότε και υπάρχουν τα σχετικά στατιστικά!
  • Με το τυχερό του γκολ ο Πάτρικ Σικ έφτασε τα 6 γκολ για την Τσεχία σε Euro, ξεπερνώντας τα 5 του Μίλαν Μπάρος.
  • Σε έξι παιχνίδια έχει καθίσει στον πάγκο της Τσεχίας ο Ιβάν Χάσεκ, τέσσερα φιλικά και δύο επίσημα, σε κανένα δεν κράτησε ανέπαφη την εστία της. Η Τουρκία έφτασε τις 11 ήττες σε ομίλους Euro, μόνο η Δανία έχει περισσότερες (13).

ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΕΣ ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ* ΑΠΟ ΤΗ NETBET ΣΤΟ ΕΥΡΩΠΑΪΚΟ!

Προγνωστικά

Υψηλός ο φαβοριτισμός των Τσέχων, και σωστός. Έχουν δείξει ως τώρα καλύτερη ομάδα από τους Τούρκους, οι οποίοι όμως κατεβαίνουν με αλλαγμένα τα 3/5 της άμυνάς τους και ουδείς γνωρίσει αν αποδώσει καλύτερα αυτό, συν ότι από της Τσεχία θα λείψει ο καλός φορ Σικ. Σε πολύ καλή απόδοση το combo των γκολ.


Προγνωστικά Τετάρτης 26/6

⚽ (26/6, 19:00) ♦️ Βέλγιο – Ουκρανία ▶️ Goal/goal 1.77

⚽ (26/6, 19:00) ♦️ Βέλγιο – Ουκρανία ▶️ 1Χ & goal/goal & over 2,5 & over 7,5 κόρνερ & Βέλγιο & 4,5 κόρνερ & γκολ Λουκάκου 6.00

⚽ (26/6, 19:00) ♦️ Σλοβακία – Ρουμανία ▶️ Χ & goal/goal 3.30

⚽ (26/6, 22:00) ♦️ Γεωργία – Πορτογαλία ▶️ Goal/goal 1.84

⚽ (26/6, 22:00) ♦️ Τσεχία – Τουρκία ▶️ Goal/goal & over 2,5 2.20

Χάρη στη NetBet λες «ναι στο παιχνίδι» με

Επιλέγοντας τη NetBet στοίχημα, μπορείτε να απολαύσετε μια μεγάλη γκάμα από κορυφαία αθλήματα και αγορές. Ό,τι κι αν επιλέξετε, να θυμάστε πάντα να στοιχηματίζετε με υπευθυνότητα. Στη NetBet, η διασκέδαση των παικτών είναι η υπ’ αριθμόν ένα προτεραιότητά μας – μπορείτε να ανατρέξετε στη σελίδα μας, συμβουλές και εργαλεία υπεύθυνου στοιχηματισμού, για περισσότερες πληροφορίες.

H Netbet είναι κάτι παραπάνω από μια απλή πλατφόρμα ψυχαγωγίας. Πρόκειται για μία ζωντανή κοινότητα ανθρώπων που αναζητούν ακριβώς την ίδια ποιότητα και διασκέδαση με εσένα.

Εξ ου και λες «ναι στο παιχνίδι» απολαμβάνοντας σούπερ προσφορές* σε ένα σύγχρονο, γρήγορο και φιλικό περιβάλλον, με απόλυτη ασφάλεια για τις συναλλαγές σου και άμεση διευθέτηση.

  • Οι αποδόσεις ενδέχεται να υπόκεινται σε αλλαγές | *Ισχύουν όροι και προϋποθέσεις

21+ | ΑΡΜΟΔΙΟΣ ΡΥΘΜΙΣΤΗΣ ΕΕΕΠ | ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΕΘΙΣΜΟΥ & ΑΠΩΛΕΙΑΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ | ΓΡΑΜΜΗ ΒΟΗΘΕΙΑΣ ΚΕΘΕΑ: 210 9237777 | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ