Euro 2024 Ποδόσφαιρο

Euro 2024: Αντίστροφη μέτρηση για το μεγάλο τουρνουά της Γερμανίας

Το UEFA Euro 2024 θα είναι η 17η διοργάνωση του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος Ποδοσφαίρου της UEFA και θα φιλοξενηθεί στη Γερμανία από τις 14 Ιουνίου έως και τον τελικό στο Βερολίνο, στις 14 Ιουλίου 2024, σε μια σούπερ διοργάνωση (και) για το στοιχημα.

Είναι η τρίτη φορά που το Euro θα λάβει χώρα σε γερμανικό έδαφος και η δεύτερη φορά που θα διεξαχθεί στην ενωμένη Γερμανία: η πρώην Δυτική Γερμανία φιλοξένησε τη διοργάνωση του 1988 ενώ τέσσερις αγώνες στα αποτελεσματα στοιχημα του (πανευρωπαϊκού) Euro 2020 διεξήχθησαν στο Μόναχο. Ωστόσο, θα είναι η πρώτη φορά που θα διεξαχθούν αγώνες στο έδαφος της πρώην Ανατολικής Γερμανίας (και συγκεκριμένα στη Λειψία).

Κάτοχος του τίτλου είναι Ιταλία, έχοντας κερδίσει το τρόπαιο του Euro 2020 (που διεξήχθη όμως το καλοκαίρι του 2021, ελέω της πανδημίας…) με αντίπαλο την Αγγλία στον τελικό στο Γουέμπλεϊ.

  • Το Bet Builder έφτασε στη NetBet! Τώρα, χτίζεις εσύ το στοίχημά σου, όπως το θες, πετυχαίνοντας υψηλότερες αποδόσεις συνδυάζοντας με τις συνδυαστικές επιλογές σου!

Euro 2024: Πολυνίκες χώρες και ρεκόρ γκολ

Δέκα χώρες έχουν μοιραστεί τα 16 τρόπαια των προηγούμενων διοργανώσεων Euro. Γερμανία και Ισπανία έχουν από τρία τρόπαια, Ιταλία και Γαλλία από δύο ενώ από μια φορά το κατέκτησαν η Πορτογαλία, η Ολλανδία, η Δανία, η Ελλάδα καθώς και δύο χώρες που δεν υπάρχουν πια: η Τσεχοσλοβακία και η Σοβιετική Ενωση.

Τις περισσότερες παρουσίες σε τελικό έχει η Γερμανία (ως το 1990 ως Δυτική Γερμανία) με 6 κι ακολουθούν η ΕΣΣΔ, η Ιταλία και η Ισπανία (από 4). Η μόνη χώρα με παραπάνω από μια παρουσίες σε τελικό, αλλά δίχως να πάρει το τρόπαιο, ήταν η Γιουγκοσλαβία ενώ η Τσεχοσλοβακία, η Ολλανδία και η Ελλάδα πήραν το τρόπαιο στις μοναδικές τους εμφανίσεις σε τελικό.

Στην πρώτη διοργάνωση το 1960 (με τον τελικό γύρο, σαν Final-4, να λαμβάνει χώρα στη Γαλλία) δήλωσαν συμμετοχή μόνο 17 χώρες, με απούσες τις πιο δυνατές ομάδες της Ευρώπης και πρώτη νικήτρια ήταν η ΕΣΣΔ. Η επιτυχία της διοργάνωσης και η απήχηση που είχε στους φιλάθλους είχαν ως αποτέλεσμα στο δεύτερο ευρωπαϊκό πρωτάθλημα να συμμετάσχουν όλες οι χώρες-μέλη της UEFA.

Έκτοτε, και με τη διάσπαση αρκετών ευρωπαϊκών χωρών, υπάρχουν πολλές πρωτοεμφανιζόμενες (στο Euro 2024 θα εμφανιστεί η Γεωργία, στο προηγούμενο είχαν λάβει το βάπτισμα του πυρός η Φινλανδία και η Βόρεια Μακεδονία).

Στο Euro 2020 πρώτοι σκόρερ ήταν ο Τσέχος Πάτρικ Σικ και ο Πορτογάλος Κριστιάνο Ρονάλντο σημειώνοντας από 5 γκολ, το ρεκόρ σε μια διοργάνωση το έχει ο Γάλλος Μισέλ Πλατινί με 9 τέρματα το 1984. Ο οποίος Ρονάλντο με τη φετινή του εμφάνιση θα φτάσει τις έξι σε τελική φάση Euro και θα είναι ρέκορντμαν, αφήνοντας πίσω τον Ισπανό Ικερ Κασίγιας με πέντε.

Όλα όσα θέλετε να ξέρετε για το Euro 2024

Το Euro 2024 θα διαρκέσει επακριβώς ένα μήνα: ξεκινά στις 14 Ιουνίου με τον εναρκτήριο αγώνα της διοργανώτριας Γερμανίας ενάντια στη Σκωτία στο Μόναχο και ολοκληρώνεται στις 14 Ιουλίου με τον τελικό στο Βερολίνο.

Στο Euro 2024 θα λάβουν μέρος 24 χώρες, χωρισμένες σε έξι ομίλους των τεσσάρων. Στα νοκ άουτ προκρίνονται οι πρώτες δύο κάθε ομίλου καθώς και οι τέσσερις καλύτερες τρίτες, τρόπος διεξαγωγής που ίσχυσε και στις προηγούμενες δύο διοργανώσεις. Θα ισχύσει και στο Euro 2028 που θα συνδιοργανώσουν το Ηνωμένο Βασίλειο (Αγγλία, Ουαλία, Σκωτία, Βόρεια Ιρλανδία) και η Ιρλανδία ενώ πιθανώς από το Euro 2032 (που θα συνδιοργανώσουν Ιταλία και Τουρκία) οι ομάδες της τελικής φάσης να αυξηθούν σε 32.

Η Τουρκία είχε καταθέσει υποψηφιότητα και για το φετινό Euro αλλά στην ψηφοφορία υπερίσχυσε η Γερμανία, στην πρώτη μεγάλη διοργάνωση που θα φιλοξενήσει η χώρα μετά το Παγκόσμιο Κύπελλο του 2006.

Οι αγώνες θα λάβουν χώρα σε συνολικά δέκα γήπεδα ισάριθμων πόλεων, σε Βερολίνο, Μόναχο, Ντόρτμουντ, Στουτγκάρδη, Γκέλζενκιρχεν, Φρανκφούρτη, Αμβούργο, Ντίσελντορφ, Κολωνία και Λειψία.

Από παρελθούσες νικήτριες απουσιάζει μόνο η Ελλάδα, που αποκλείστηκε στα πέναλτι του μπαράζ με τη (πρωτοεμφανιζόμενη σε τελική φάση) Γεωργία. Άξια μνείας μόλις η δεύτερη εμφάνιση για Αλβανία και Σλοβενία.

Η φάση των ομίλων του Euro 2024 θα διαρκέσει από τις 14 έως τις 26 Ιουνίου και εν συνεχεία παίρνουν σειρά τα νοκ άουτ. Τα ημιτελικά θα λάβουν χώρα σε Μόναχο και Ντόρτμουντ και ο τελικός στο Βερολίνο.

UEFA Euro 2024, οι όμιλοι

1ος όμιλος: Γερμανία, Σκωτία, Ουγγαρία, Ελβετία

2ος όμιλος: Ισπανία, Κροατία, Ιταλία, Αλβανία.

3ος όμιλος: Σλοβενία, Δανία, Σερβία, Αγγλία.

4ος όμιλος: Πολωνία, Ολλανδία, Αυστρία, Γαλλία.

5ος όμιλος: Βέλγιο, Σλοβακία, Ρουμανία, Ουκρανία.

6ος όμιλος: Τουρκία, Γεωργία, Τσεχία, Πορτογαλία.

UEFA Euro 2024, αποδόσεις κατάκτησης

Αγγλία 4.00 Γαλλία 5.00
Γερμανία 6.50 Πορτογαλία 9.00
Ισπανία 9.00 Ιταλία 15.00
Βέλγιο 15.00 Ολλανδία 17.00
Κροατία 41.00 Δανία 41.00
Τουρκία 51.00 Ελβετία 67.00
Σερβία 67.00 Σκωτία 81.00
Αυστρία 81.00 Ουγγαρία 81.00
Ουκρανία 101.00 Πολωνία 151.00
Τσεχία 151.00 Ρουμανία 201.00
Σλοβενία 251.00 Σλοβακία 501.00
Αλβανία 501.00 Γεωργία 501.00

Φαβορί και αουτσάιντερ

Το Euro 2024 πρόκειται για ένα από τα πλέον αμφίρροπα Euro στην ιστορία με την κάτοχο Ιταλία, τη δευτεραθλήτρια Κόσμου Γαλλία καθώς και τις Γερμανία, Ισπανία και Αγγλία να προβάλλουν ως τα φαβορί για το τρόπαιο, με ισχυρά αουτσάιντερ την Ολλανδία και την Πορτογαλία.

Εξ αυτών, ουδέποτε το έχει κατακτήσει στο παρελθόν μονάχα η Αγγλία, φιναλίστ του τελευταίου τελικού χάνοντας στα πέναλτι από την Ιταλία – και, δη, μέσα στο Γουέμπλεϊ. Με… όπλα τους Φιλ Φόντεν, Τζαντ Μπέλινγκχαμ και Χάρι Κέιν τα «τρία λιοντάρια» του Γκάρεθ Σάουθγκεϊτ ευελπιστούν στο Euro 2024 να… ξορκίσουν την εν λόγω «κατάρα».

Ακολουθεί η Γαλλία του Ντιντιέ Ντεσάν, φιναλίστ του τελικού του Μουντιάλ του Κατάρ το 2022, Κιλιάν Εμπαπέ, Μάρκους Τιράμ και Ουσμάν Ντεμπελέ προεξαρχόντων. Ουδείς φυσικά μπορεί να υποτιμήσει την οικοδέσποινα Γερμανία του Γιούλιαν Νάγκελσμαν που διαθέτει πλειάδα σταρ, από τον Τόμας Μίλερ και τον Τόνι Κρόος έως τους Τζαμάλ Μουσιάλα και Κάι Χάβερτζ.

Την Πορτογαλία καθοδηγεί ο άλλοτε εκλέκτορας του Βελγίου, ο Ισπανός Ρομπέρτο Μαρτίνεθ, στο (ως όλα δείχνουν) τελευταίο μεγάλο τουρνουά του, 39χρονου πια, Κριστιάνο Ρονάλντο, συνεπικουρούμενος από Ζοάο Φέλιξ, Βιτίνια και Ραφαέλ Λεάο.

Στα φαβορί του Euro 2024 και η Ισπανία, η μόνη με δύο σερί κατακτήσεις στο παρελθόν (2008-12), στηριζόμενη και στα ταλέντα της Μπαρτσελόνα (Λαμίν Γιαμάλ, Γκάβι) αλλά και στους έμπειρους Χεζούς Νάβας, Ρόδρι και Αλβαρο Μοράτα.

Το Βέλγιο προπονεί πλέον ο Ιταλός Ντομένικο Τεντέσκο, διαχειριζόμενος ένα εξαιρετικό ρόστερ (Κέβιν Ντε Μπράινε, Λοΐς Οπεντά, Ρομέλου Λουκάκου) ενώ, μετά το Μουντιάλ, διαδέχθηκε τον Λουίς φαν Χάαλ στην Ολλανδία ο Ρόναλντ Κούμαν έχοντας ένα από τα καλύτερα ρόστερ των τελευταίων ετών (Μέμφις, Ντεπάι, Κόνι Χάκπο, Τζορτζίνιο Βαϊνάλντουμ).

Όσο για την κάτοχο του τροπαίου και διεκδικήτρια του Euro 2024, Ιταλία; Ο Λουτσιάνο Σπαλέτι αντικατέστησε τον Ρομπέρτο Μαντσίνι μετά την αποτυχία πρόκρισης στο Μουντιάλ του Κατάρ και προέβη σε ανανέωση των «ατζούρι» καλώντας πολλά πρόσωπα από τη νέα γενιά.

Μεγάλη γκάμα στοιχημάτων στο Euro 2024

Στο Euro 2024 μπορείς να βρεις εκατοντάδες προσφερόμενα στοιχήματα για κάθε αγώνα της τελικής φάσης. Μπορείς επίσης να χτίσεις το στοίχημά σου με το νέο Bet Builder που οδηγεί τη διασκέδασε σε άλλο… level, διαμορφώνοντας εσύ το κουπόνι σου όπως το θες.

Στα, δε, μακροχρόνια στοιχήματα του Euro 2024 μπορείς να ποντάρεις από κατάκτηση (πρώτα φαβορί Αγγλία και Γαλλία) έως το να φτάσει μια χώρα στον τελικό ή απλά στα ημιτελικά, τον πρώτο σκόρερ της διοργάνωσης και τον πρώτο παίκτη σε ασίστ.

Μπορείς επίσης να βρεις αποδόσεις για νικήτριες χώρες ομίλων, για την πρώτη δυάδα των ομίλων αλλά και από ποιον όμιλο θα προέρχεται η χώρα που θα κατακτήσει το τρόπαιο.

Φυσικά, στο Euro 2024 μπορείς να ποντάρεις live όλους τους αγώνες, με κορυφαίες αποδόσεις και άμεση διευθέτηση κερδών.

Χάρη στη NetBet λες «ναι στο παιχνίδι» με

Επιλέγοντας τη NetBet στοίχημα, μπορείτε να απολαύσετε μια μεγάλη γκάμα από κορυφαία αθλήματα και αγορές. Ό,τι κι αν επιλέξετε, να θυμάστε πάντα να στοιχηματίζετε με υπευθυνότητα. Στη NetBet, η διασκέδαση των παικτών είναι η υπ’ αριθμόν ένα προτεραιότητά μας – μπορείτε να ανατρέξετε στη σελίδα μας, συμβουλές και εργαλεία υπεύθυνου στοιχηματισμού, για περισσότερες πληροφορίες.

H Netbet είναι κάτι παραπάνω από μια απλή πλατφόρμα ψυχαγωγίας. Πρόκειται για μία ζωντανή κοινότητα ανθρώπων που αναζητούν ακριβώς την ίδια ποιότητα και διασκέδαση με εσένα.

Εξ ου και λες «ναι στο παιχνίδι» απολαμβάνοντας σούπερ προσφορές* σε ένα σύγχρονο, γρήγορο και φιλικό περιβάλλον, με απόλυτη ασφάλεια για τις συναλλαγές σου και άμεση διευθέτηση.

  • Οι αποδόσεις ενδέχεται να υπόκεινται σε αλλαγές.

21+ | ΑΡΜΟΔΙΟΣ ΡΥΘΜΙΣΤΗΣ ΕΕΕΠ | ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΕΘΙΣΜΟΥ & ΑΠΩΛΕΙΑΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ | ΓΡΑΜΜΗ ΒΟΗΘΕΙΑΣ ΚΕΘΕΑ: 210 9237777 | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ