Euro 2024 Ποδόσφαιρο

Euro 2024: Γαλλία – Βέλγιο | Ανάλυση | Στατιστικά | Προγνωστικά

Γαλλία και Βέλγιο αναμετρώνται στην 54.600 θέσεων «Μέρκουρ Σπιλ Αρένα» του Ντίσελντορφ για τη φάση των «16» του Euro 2024 και στη NetBet θα βρείτε τεράστια γκάμα προσφερόμενων αγορών για στοιχημα. Βet builder, cash out και καθημερινές προσφορές για stoixima.

Όποια προκριθεί, παίζει στα προημιτελικά με Πορτογαλία ή Σλοβενία.

Διαιτητής ο Σουηδός Γκλεν Νίμπεργκ.

ΓαλλίαΒέλγιο | Ανάλυση

Μένοντας στο 1-1 με την αποκλεισμένη Πολωνία στο τελευταίο ματς του ομίλου, η Γαλλία απώλεσε και την πρώτη θέση και έπεσε πάνω στο Βέλγιο αντί να αντιμετωπίσει την Τουρκία στους «16». Φλύαρη, εκ νέου, επιθετικά αλλά χωρίς μεγάλες φάσεις, παρουσίασε εκ νέου δυστοκία στα τελειώματα και σκόραρε στο 56’ με πέναλτι του Κιλιάν Εμπαπέ, ο οποίος αγωνίστηκε φορώντας προστατευτική μάσκα στη σπασμένη του μύτη.

Ευλόγως κρίθηκε ως αποτυχία ότι δεν πέρασε ως πρώτη, εμφανώς η απόδοσή της ήταν, ως έγραψε η «l’Equipe», «προκλητικά αδιάφορη» ενώ ο Αντουάν Γκριζμάν προφυλάχθηκε, μπήκε ως αλλαγή αλλά δεν βοήθησε. Αλγεινή εντύπωση προκάλεσε πως ο Ντιντιέ Ντεσάν ξεκίνησε με επιθετική τριπλέτα αυτή της Παρί Σεν Ζερμέν (Ντεμπελέ, Εμπαπέ, Μπαρκολά) και μόνο ο τελευταίος απέδωσε καλά.

«Δημιουργούμε προϋποθέσεις για να κάνουμε ευκαιρίες αλλά η αναποτελεσματικότητα που έχουμε ζημιώνει την εικόνα μας» είπε ο Ντεσάν.

Ο εξτρέμ Κίνγκλσεϊ Κομάν, που προφυλάχθηκε με την Πολωνία, αποθεραπεύτηκε πλήρως, λευκό το γαλλικό απουσιολόγιο. Ο Ντεσάν δοκιμάζει διάφορες τακτικές δείχνοντας πως δεν είναι καθόλου κατασταλαγμένος, ειδικά σε κέντρο και επίθεση, και αναμένεται να επαναφέρει το 4-2-3-1 αντί του 4-3-3, με την επάνοδο και του Γκριζμάν.

Πιθανή ενδεκάδα (4-2-3-1): Μενιάν – Κουντέ, Ουπαμεκανό, Σαλιμπά, Τ. Ερναντέζ – Καντέ, Τσουαμενί – Ντεμπελέ, Γκριζμάν, Ραμπιό – Μ’ Μπαπέ.

ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΕΣ ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ* ΑΠΟ ΤΗ NETBET ΣΤΟ ΕΥΡΩΠΑΪΚΟ!

Τέλος καλό, σχεδόν όλα καλά για το Βέλγιο στον όμιλο που ναι μεν εκκίνηση ως το εύλογο φαβορί για την κατάληψη της πρώτης θέσης, ωστόσο μετά την ήττα στην πρεμιέρα του από τη Σλοβακία το βάρος ως στόχο έπεσε στην πρόκριση – και μόνο. Και τα κατάφερε ως δεύτερη ομάδα του ομίλου με 4 βαθμούς (1-1-1 με γκολ 2-1) σε γκρουπ που ισοβάθμησαν όλες στους 4 βαθμούς! Ομολογουμένως πάντως, η απόδοση της ομάδας του Ντομένικο Τεντέσκο κινήθηκε στη μετριότητα, ενώ η αμυντική του λειτουργία ήταν σταθερά προβληματική.

Στο τελευταίο, έμεινε στο 0-0 με την Ουκρανία και στο τέλος του αγώνα η ομάδα αποδοκιμάστηκε από τους Βέλγους που βρίσκονταν στις εξέδρες, με τον Λουκάκου να χάνει δύο καλές ευκαιρίες και τους «κόκκινους διαβόλους» να έχουν μια ανούσια κατοχή μπάλας ενώ χρειάστηκε ο γκολκίπερ Καστέλς να κάνει μια σωτήρια επέμβαση στο 83 για να μείνει το μηδέν.

Επί των αγωνιστικών, επιστρέφει από τιμωρία ο ακραίος επιθετικός Ντόντι Λουκεμπάκιο της Σεβίλλης, αμφίβολοι καθότι αναρρώνουν ο δεξιός μπακ Τόμας Μενιέ της Τράμπζονσπορ και ο μεσοαμυντικός Αξελ Βίτσελ της Ατλέτικο. Δύσκολα θα γίνουν μεγάλες διαφοροποιήσεις στο βασικό σχήμα από τον Τεντέσκο. Μοναδική πιθανή αλλαγή σε σχέση με τον αγώνα απέναντι στους Ουκρανούς η επιστροφή του Λουκεμπάκιο στο δεξιό άκρο της επίθεσης, με τον Ντοκού να επιστρέφει στα αριστερά, αφού η μέχρι στιγμής παρουσία του Τροσάρ στη διοργάνωση είναι απογοητευτική.

Πιθανή ενδεκάδα (4-3-3): Καστέλς – Καστάνιε, Φαές, Βερτόνχκεν, Τεάτε – Ονάνα, Ντε Μπράινε, Τίλεμανς – Λουκεμπάκιο, Λουκάκου, Ντοκού.

Προϊστορία

Οι δύο χώρες έχουν ανταμώσει, σε επίσημα και φιλικά, άλλες 75 φορές (!) με απολογισμό 30-19-26 υπέρ των Βέλγων.

Επιμέρους σε επίσημα ο απολογισμός είναι όμως 7-3-3 υπέρ της Γαλλίας, με σερί 3-1-0 και τελευταία βέλγικη νίκη το… 1981 με 2-0 για τα προκριματικά του Μουντιάλ της Ισπανίας.

Σε τελικές φάσεις έχουν συναντηθεί άλλες τέσσερις φορές, με τη Γαλλία αήττητη απαριθμώντας 3-1-0 και με την ισοπαλία να κρίνεται υπέρ τους στην παράταση. Σε Euro είχαν ανταμώσει το 1984 στη Νάντη, για τη 2η αγωνιστική του 1ου ομίλου και η μέλλουσα πρωταθλήτρια Ευρώπης είχε συνθλίψει τους Βέλγους με… 5-0. Αναλυτικά:

      • 1938, Μουντιάλ, 1ος γύρος: Γαλλία – Βέλγιο 3-1 (Βεϊνάν, 16’ και 69’ Νικολά / 38’ Ισεμπόργκ)
      • 1984, Euro, όμιλοι: Γαλλία – Βέλγιο 5-0 (4’, 74’ πέν. και 89’ Πλατινί, 33’ Ζιρές, 43’ Φερναντέζ)
      • 1986, Μουντιάλ, μικρός τελικός: Γαλλία – Βέλγιο 4-2 παρ. (27’ Φερερί, 43 Παπέν, 104’ Ζενγκινί, 111’ πέν. Αμορός / 11’ Κέλεμανς, 73’ Κλάεσεν)
      • 2018, Μουντιάλ, ημιτελικός: Γαλλία – Βέλγιο 1-0 (51’ Ουμτιτί)

Opta stats

  • Η Γαλλία έβαλε μόλις 2 γκολ σε τρία ματς στον όμιλο, ένα με αυτογκόλ (με την Αυστρία) κι ένα με πέναλτι (με την Πολωνία) ενώ είχε συνολικά 49 προσπάθειες για γκολ και 14 στην εστία.
  • Δύο και τα βέλγικα γκολ στον όμιλο, αμφότερα με σουτ (το ένα εκτός περιοχής) ενώ μέτρησε 43 προσπάθειες για γκολ και 18 στην εστία.
  • Στο 89,7% οι εύστοχες πάσες της Γαλλίας (1.501 / 1.666), στο 87,3% αυτές του Βελγίου (1.375 / 1.576) αλλά οι Βέλγοι είχαν παραπάνω κατοχή κατά μέσο όρο (55,7% έναντι 54,3%).

Stat attack

  • Για πρώτη φορά μετά από έξι μεγάλα τουρνουά η Γαλλία απέτυχε να καταταγεί πρώτη στον όμιλό της, ήτοι από το Euro 2012 (τότε είχε μείνει πίσω από την Αγγλία).
  • Λίγο έλειψε να… ισοφαρίσει το αρνητικό ρεκόρ του 2010 η Γαλλία, που στο Μουντιάλ της Νότιας Αφρικής είχε σημειώσει μόλις ένα γκολ στον όμιλο. Εντέλει σημείωσε δύο: ένα με αυτογκόλ και ένα με πέναλτι… Δεν είναι όμως το μεγαλύτερο: στο Μουντιάλ του 2002, κι ενώ ταξίδεψε ως παγκόσμια πρωταθλήτρια, σε όμιλο με Σενεγάλη, Δανία και Ουρουγουάη είχε σημειώσει… μηδέν γκολ.
  • Η Γαλλία συνέχισε το αήττητο (4-5-0) με την Πολωνία, ανεξαρτήτως έδρας και διοργάνωσης, τελευταία πολωνική νίκη το… 1982 με 4-0 σε ένα φιλικό στο Παρίσι.
  • Από τον τελικό του Μουντιάλ έχει σε 15 αγώνες 11-4-2 η Γαλλία, με τις δύο ήττες να είναι από τη Γερμανία σε φιλικά ματς.
  • Με τον Ενγκολό Καντέ στο γήπεδο η Γαλλία δεν έχει ηττηθεί ποτέ σε παιχνίδι σε τελική φάση διοργάνωσης (12-6-0)!
  • Ο Κιλιάν Εμπαπέ έχει σκοράρει 12 φορές με τη Γαλλία σε τελική φάση Μουντιάλ, μόλις μια φορά σε Euro! Ξεκίνησε… άσφαιρος με την Αυστρία, έχασε την Ολλανδία και σκόραρε με πέναλτι στο 1-1 με την Πολωνία. Πρώτο του γκολ μετά από 6 αγώνες στη διοργάνωση.
  • Ο Εμπαπέ έφτασε τα 13 γκολ σε Μουντιάλ και Euro μαζί, πρώτος Γάλλος στη λίστα ο Μισέλ Πλατινί με 14.
  • Ο Αντουάν Γκριζμάν έφτασε τις 33 συμμετοχές με τη Γαλλία σε Μουντιάλ και Euro, μόνο ο γκολκίπερ Ούγκο Γιορίς έχει περισσότερες (35).
  • Σε καμία από τις επτά, μαζί με τη φετινή, τελευταίες, παρουσίες του σε τελική φάση μεγάλης διοργάνωσης δεν έχασε το Βέλγιο για την τελευταία αγωνιστική της φάσης των ομίλων (5-2-0). Τελευταία ήττα από την Τουρκία (0-2) στο Euro του 2000.
  • Ο Ρομέλου Λουκάκου απέτυχε να σκοράρει στα τελευταία πέντε παιχνίδια σε Μουντιάλ και Euro, έχοντας όμως 15 σουτ σε αυτά. Ενδεικτικό ότι είχε σημειώσει 7 γκολ στα προηγούμενα πέντε! Φέτος έκανε 10 σουτ (τα 7 στην εστία) συν τρία ακυρωθέντα μέσω VAR!
  • Οι 26 ντρίπλες του Βέλγου Ζερεμί Ντοκού στο ματς με την Ουκρανία (0-0) ήταν οι περισσότερες σε ματς ομίλων Euro μετά τις 32 του Φρανκ Ριμπερί το 2012.
  • Κέβιν ντε Μπράινε και Ρομέλου Λουκάκου έφτασαν τις 25 συμμετοχές σε Μουντιάλ και Euro για το Βέλγιο, ισοφαρίζοντας τον Τιμπό Κουρτουά.

ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΕΣ ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ* ΑΠΟ ΤΗ NETBET ΣΤΟ ΕΥΡΩΠΑΪΚΟ!

Προγνωστικά

Αμφότερες έχουν, βάσει ονομάτων και ρόστερ, απογοητεύσει ως τώρα. Ωστόσο το Βέλγιο, χωρίς να… φανεί με γυμνό μάτι, ήταν πιο απειλητικό μπροστά – μη ξεχνάμε ότι ο… άμοιρος ο Λουκάκου είδε τρία γκολ να του ακυρώνονται, οριακά, μέσω VAR. Οι Βέλγοι θέλουν να πάρουν και… εκδίκηση για τον αποκλεισμό τους στον ημιτελικό του Μουντιάλ του 2018 και ίσως βγάλουν παραπάνω πείσμα. Η Γαλλία δείχνει μεν «κοιμώμενος γίγαντας» αλλά δεν έχει σχέση με την προ διετίας ομάδας που έφτασε ένα… πέναλτι μακριά από την κατάκτηση του Μουντιάλ. Βέλγικο το ποντάρισμά μας!

Σε έξι αγώνες που έδωσαν, δε, από τρεις η κάθε μια, μπήκαν όλα κι όλα 6 γκολ. Κι όμως, αν και όλα δείχνουν χαμηλό σκορ, η αδιαμφισβήτητη ποιότητά τους ίσως οδηγήσει σε αγώνα με αρκετά τέρματα.

⚽ (1/7, 19:00) ♦️ Γαλλία – Βέλγιο ▶️ 2 5.00

⚽ (1/7, 19:00) ♦️ Γαλλία – Βέλγιο ▶️ Πρόκριση Βελγίου 2.75

⚽ (1/7, 19:00) ♦️ Γαλλία – Βέλγιο ▶️ Over 2,5 2.23


Χάρη στη NetBet λες «ναι στο παιχνίδι» με

Επιλέγοντας τη NetBet στοίχημα, μπορείτε να απολαύσετε μια μεγάλη γκάμα από κορυφαία αθλήματα και αγορές. Ό,τι κι αν επιλέξετε, να θυμάστε πάντα να στοιχηματίζετε με υπευθυνότητα. Στη NetBet, η διασκέδαση των παικτών είναι η υπ’ αριθμόν ένα προτεραιότητά μας – μπορείτε να ανατρέξετε στη σελίδα μας, συμβουλές και εργαλεία υπεύθυνου στοιχηματισμού, για περισσότερες πληροφορίες.

H Netbet είναι κάτι παραπάνω από μια απλή πλατφόρμα ψυχαγωγίας. Πρόκειται για μία ζωντανή κοινότητα ανθρώπων που αναζητούν ακριβώς την ίδια ποιότητα και διασκέδαση με εσένα.

Εξ ου και λες «ναι στο παιχνίδι» απολαμβάνοντας σούπερ προσφορές* σε ένα σύγχρονο, γρήγορο και φιλικό περιβάλλον, με απόλυτη ασφάλεια για τις συναλλαγές σου και άμεση διευθέτηση.

  • Οι αποδόσεις ενδέχεται να υπόκεινται σε αλλαγές | *Ισχύουν όροι και προϋποθέσεις

21+ | ΑΡΜΟΔΙΟΣ ΡΥΘΜΙΣΤΗΣ ΕΕΕΠ | ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΕΘΙΣΜΟΥ & ΑΠΩΛΕΙΑΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ | ΓΡΑΜΜΗ ΒΟΗΘΕΙΑΣ ΚΕΘΕΑ: 210 9237777 | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ