Euro 2024 Ποδόσφαιρο

Euro 2024: Γερμανία – Δανία | Ανάλυση | Στατιστικά | Προγνωστικά

Γερμανία και Δανία αναμετρώνται στο 83.000 θέσεων «Βεστφάλεν» του Ντόρτμουντ για τη φάση των «16» του Euro 2024 και στη NetBet θα βρείτε τεράστια γκάμα προσφερόμενων αγορών για στοιχημα. Βet builder, cash out και καθημερινές προσφορές για stoixima.

Όποια προκριθεί, παίζει στα προημιτελικά με Ισπανία ή Γεωργία.

Διαιτητής ο Αγγλος Μάικλ Ολιβερ.

ΓερμανίαΔανία | Ανάλυση

Αν και ο Γιούλιαν Νάγκελσμαν επέλεξε, παρά την εξασφαλισμένη πρόκριση, όχι μόνο να μην ξεκουράσει κανέναν βασικό του παίκτη αλλά να παρατάξει ακριβώς την ίδια ενδεκάδα και στο τρίτο παιχνίδι του ομίλου, η πρώτη γκέλα στο Euro 2024 ήρθε για την οικοδέσποινα. Μάλιστα η Γερμανία απέτρεψε την ήττα στο 92’ με κεφαλιά του (σαν από μηχανής Θεού) Νίκλας Φίλκρουγκ στο 92’. Αν δεν έμπαινε, σήμερα θα αντιμετώπιζε… την Ιταλία.

Η Γερμανία μπήκε δυνατά στο ματς, πίεσε, στο 3’ απώλεσε ευκαιρία με τον Χάβερτζ, ήταν καλύτερη, κυκλοφορούσε σωστά, αλλά δεν μπορούσε να διασπάσει την άμυνα των Ελβετών και στο 17’ είχε ακυρωθέν, ορθώς, γκολ με τον Αντριχ. Εκτοτε έχασε μέτρα στο γήπεδο και κυνηγούσε το σκορ από το 28’, κινδυνεύοντας έκτοτε και με άλλα τέρματα.

Η Γερμανία κόντρα στην… παράδοση (καμία ανατροπή στα επτά τελευταία ματς του Euro που βρέθηκε πίσω) μπήκε δυνατά για να φέρει το ματς στα ίσα, είχε ευκαιρίες αλλά όχι εμπνεύσεις και στο τέλος λυτρώθηκε από την εξαιρετική σέντρα του Ράουμ στο κεφάλι του Φίλκρουγκ.

Η αλήθεια είναι πως η «νατσιονάλμανσαφτ» προβλημάτισε στο πρώτο πραγματικά δύσκολο crash test καθώς είχαν προηγηθεί το άνετο 5-1 με την αδύναμη Σκωτία και το 2-0… στο ρελαντί επί της μέτριας Ουγγαρίας.

«Στο τέλος πήραμε ρίσκα και μπορούσαμε να δεχτούμε γκολ σε αντεπίθεση αλλά αξίζαμε τον βαθμό, αξίζαμε να ισοφαρίσουμε και να κατακτήσουμε την πρώτη θέση στον όμιλο. Η Ελβετία ήταν σπουδαία αντίπαλος και το ματς ήταν θεαματικό. Είναι σημαντικό να έχουμε παίκτες που μπορούν να πετύχουν καθοριστικά γκολ ερχόμενοι από τον πάγκο όπως ο Φίλκρουγκ» είπε ο Νάγκελσμαν, δίχως να εξηγήσει την… εμμονή του με τον Κάι Χάβερτζ σε ρόλο φορ…

Νέα, και σημαντική, απώλεια ο τιμωρημένος βασικός κεντρικός αμυντικός Γιόναταν Τα της Λέβερκουζεν και αμφίβολος ο έτερος βασικός κεντρικός αμυντικός, Αντόνιο Ρούντιγκερ της Ρεάλ Μαδρίτης, με τράβηγμα στον μηρό. Πιθανό το σενάριο της απουσίας συνεπώς και των δύο βασικών στόπερ, με αποτέλεσμα ο Νάγκελσμαν να βάλει τον Νίκο Σλότερμπεργκ αντί του Τα και πιθανότατα τον ουζμπέκικης καταγωγής Βάλντεμαρ Αντον της Στουτγκάρδης αν δεν τα καταφέρει ο Ρούντιγκερ.

Πιθανή ενδεκάδα (4-2-3-1): Νόιερ – Κίμιχ, Αντον (ή Ρούντιγκερ), Σλότερμπεκ, Ράουμ – Κρόος, Άντριχ – Μουσιάλα, Γκιντογάν, Βιρτς – Χάβερτς.

ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΕΣ ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ* ΑΠΟ ΤΗ NETBET ΣΤΟ ΕΥΡΩΠΑΪΚΟ!

Συνεπής στο… ραντεβού της η πρωταθλήτρια Ευρώπης του 1992, Δανία, πήρε την πρόκριση χάρη στο ιδιαίτερα κοπιαστικό και δραματικό 0-0 με τη Σερβία. Η ίδια… βολευόταν και με την ισοπαλία και απέφυγε τα ρίσκα, κλείνοντας τους διαδρόμους στους αγχωμένους «πλάβι» και απειλώντας τόσο, όσο την αντίπαλη εστία (xGoals 0,68). Ωστόσο στο μεγαλύτερο μέρος του αγώνα είχε τον έλεγχο και την κατοχή, ενώ δεν επέτρεψε φάσεις, δεχόμενη μονάχα ένα σουτ στην εστία, που δεν ανησύχησε τον Σμάιχελ, κι αυτό στις καθυστερήσεις.

Η ομάδα του Κάσπερ Χιούλμαντ προκρίθηκε με 3/3 ισοπαλίες από τον όμιλο και, κατά σειρά, είχε ένα καλό ημίχρονο στο 1-1 με τη Σλοβενία, ένα πολύ καλό ματς στο 1-1 με την Αγγλία και ένα μάλλον μέτριο και συντηρητικό στ0 0-0 με τους Σέρβους. Και τερμάτισε δεύτερη (πάνω από τη Σλοβενία χάρη στο ranking προκριματικών της UEFA!), αήττητη και με θετικό πρόσημο.

Η Δανία έχει ούτως ή άλλως δύσκολο έργο ενάντια στην οικοδέσποινα Γερμανία αλλά έχει και… οδηγό την πορεία της στο Euro 2020, όπου έφτασε ως τα ημιτελικά κι αποκλείστηκε στην παράταση, άδοξα, από την Αγγλία. Η… πλάκα είναι ότι και τότε είχε περάσει με μόλις 3 βαθμούς από τον όμιλο, χάνοντας από Φινλανδία και Βέλγιο, νικώντας στο τέλους τους Ρώσους και αποκλείοντας διαδοχικά στα νοκ άουτ την Ουαλία και την Τσεχία.

«Δεν έχει να μας κρύψει κάτι η Γερμανία. Γνωρίζουμε τα πάντα για αυτήν. Είχα πει πριν το τουρνουά, ότι είναι το φαβορί. Γνωρίζουμε το έργο μας είναι δύσκολο» σχολίασε ο Χιούλμαντ.

Επί των αγωνιστικών, ο εξτρέμ Αντρέας Σκοβ Όλσεν της Μπριζ είναι απόλυτα έτοιμος και έπαιξε για δεύτερη φορά αλλαγή, πλέον διεκδικεί θέση στην ενδεκάδα. Το μοναδικό, αλλά και σημαντικό πρόβλημα, έχει να κάνει με το ότι συμπλήρωσε κάρτες ο εξαιρετικός χαφ Μόρτεν Χιούλμαντ της Σπόρτινγκ Λισσαβώνας (έκανε εξαιρετικό τουρνουά και σκόραρε απέναντι στην Αγγλία). Δεν αλλάζει η τριάδα στην άμυνα, αν και ο στόπερ Σίμον Κιάερ της Μίλαν είναι απόλυτα έτοιμος. Ο έμπειρος Τόμας Ντελάνι της Σεβίλλης αναμένεται να πάει τη θέση του Χιούλμαντ.

Πιθανή ενδεκάδα (3-5-2): Σμάιχελ – Άντερσεν, Ρ. Κρίστενσεν, Βέστεργκααρντ – Κρίστιανσεν (ή Σκοβ Όλσεν), Ντελάνι, Χόιμπεργκ, Έρικσεν, Μέλε – Βιντ, Χόιλουντ.

Προϊστορία

Η Γερμανία έχει ρεκόρ 15-5-8 στις αναμετρήσεις της, επίσημες και φιλικές, απέναντι στη Δανία. Στις πρόσφατες έξι ωστόσο μετράει μόλις 1-3-2 και δέχτηκε γκολ σε όλες.

Σε επίσημα, επιμέρους, είναι 2-0-2, απόλυτα μοιρασμένη η παράδοση και όλα είναι σε τελικές φάσεις Μουντιάλ και Euro – ουδέποτε αντάμωσαν σε προκριματικά.

Εξ αυτών των τεσσάρων, τα τρία ήταν σε ομίλους και νοκ άουτ ένα… και καλό: ο τελικός του Euro 1992 στη Στοκχόλμη, τότε που εμφανίστηκε για πρώτη φορά σε Euro η Γερμανία ενωμένη ενώ η Δανία αντικατέστησε άρον άρον τη Γιουγκοσλαβία λόγω του εμφυλίου. Κι όμως, ενώ οι διεθνείς της έκαναν… διακοπές (οι περισσότεροι σε ελληνικά νησιά) οι Σκανδιναβοί, σε τουρνουά -μόλις- δύο ομίλων πήγαν στον τελικό και υπέταξαν με 2-0 τους Γερμανούς με γκολ των Γιον Γένσεν και Κιμ Βίφορτ!

Αντάμωσαν επίσης τρεις φορές σε ομίλους. Στο Μουντιάλ του 1986 στο Μεξικό με τη Δανία να επικρατεί με 2-0 (43’ πέν. Ολσεν, 62’ Ερικσεν), στο Euro του 1988 με τη Γερμανία να νικά με 2-0 στο Γκέλζενκιρχεν (10’ Κλίνσμαν, 85’ Τον) και στο Euro του 2012 με γερμανική νίκη με 2-1 (19’ Ποντόλσκι, 80’ Μπέντνερ / 24’ Κρον Ντέλι).

Opta stats

  • Καμία άλλη ομάδα δεν έβαλε περισσότερα γκολ στους ομίλους φέτος από ό,τι η Γερμανία, με 8 (τα 5 με σουτ δεξιοπόδαρων, τα 2 αριστεροπόδαρων και ένα με κεφαλιά), η Δανία σημείωσε μόλις 2.
  • Η Γερμανία δημιούργησε 57 ευκαιρίες για γκολ, εκ των οποίων 19 στην εστία, αντίστοιχα η Δανία είχε 14/42.
  • Η Γερμανία είχε επίσης τις περισσότερες πάσες, 2.070 εκ των οποίων 1.924 ολοκληρωμένες με… τρομερό ποσοστό 93%, η Δανία ήταν στο 1.566 / 1.796 (ήτοι 87%).
  • Στο 64,3% ο μέσος όρος κατοχής μπάλας για τη Γερμανία, στο 52,3% για τη Δανία.
  • Μόνο η Πορτογαλία έκανε περισσότερες επιθέσεις από ό,τι η Γερμανία (207 έναντι 213), η Δανία αρκετά πίσω με 146.
  • Σε μόλις 5 αποκρούσεις υποχρεώθηκε σε τρία ματς ο Νόιερ, σε επίσης μόλις 5 ο Σμάιχελ!
  • 39 τα φάουλ των Γερμανών, 33 των Δανών με 5 και 6 κάρτες αντίστοιχα.
  • 35 τάκλιν έκαναν οι Γερμανοί, 41 οι Δανοί.

Stat attack

  • Η Γερμανία έγινε φέτος η πέμπτη διοργανώτρια Euro που εκκινεί με 2/2 νίκες σε όμιλο μετά τις Ισπανία (1964), Γαλλία (1984), Ολλανδία (2000) και Γαλλία (2016). Πλην «οράνιε» οι άλλες τρεις έφτασαν ως τον τελικό!
  • Και το 1980 και το 1996 που η Γερμανία κατέκτησε το τρόπαιο, είχε ξεκινήσει με 2/2 νίκες στον όμιλο. Τι έκανε στο τρίτο ματς του ομίλου; 0-0 με την Ελλάδα το 1980, 0-0 με την Ιταλία το 1996 και 1-1 με την Ελβετία φέτος!
  • Τα 8 γκολ της Γερμανίας στα πρώτα δύο ματς είναι ήδη τα περισσότερα που έβαλε ποτέ σε φάση ομίλων Euro και όσα έβαλε το 2006 στον όμιλο του Μουντιάλ που επίσης διοργάνωσε (τότε ενάντια σε Εκουαδόρ, Κόστα Ρίκα και Πολωνία).
  • Ο Μανουέλ Νόιερ έφτασε τα 18 παιχνίδια σε Euro ξεπερνώντας τον Τζιανλουίτζι Μπουφόν στη σχετική λίστα των τερματοφυλάκων (από 16 έχουν ο Εντβιν Φαν ντερ Σάαρ και ο Ρουί Πατρίσιο).
  • Ο φορ Νίκλας Φίλκρουγκ της Ντόρτμουντ έφτασε τα 13 γκολ σε μόλις 19 εμφανίσεις με το γερμανικό εθνόσημο!
  • Ο Φίλκρουγκ έγινε ο πρώτος Γερμανός με 2+ γκολ σε Euro ενώ μπήκε ως αλλαγή μετά τον Ολιβερ Μπίερχοφ το 1996 ενώ, μαζί με τα Μουντιάλ, μετρά 4 τέρματα ως αλλαγή – ουδείς άλλος Ευρωπαίος έχει τέτοια επίδοση!
  • Η Δανία πέρασε στα νοκ άουτ για τρίτη φορά στις τελευταίες τέσσερις συμμετοχές της σε Euro.
  • Ο Κρίστιαν Έρικσεν σημείωσε ρεκόρ συμμετοχών με την Δανία φτάνοντας τις 133 και αφήνοντας στις 132 τον Σίμον Κίαερ.
  • Η Δανία, με ηλικία 28 έτη και 148 ημέρες κατά μέσο όρο, παρέταξε στο 0-0 με τη Σερβία τη γηραιότερη ενδεκάδα της σε Euro από το 2004 και το 2-2 με τη Σουηδία.
  • Η Δανία έχει δεχθεί γκολ στα 9 από τα τελευταία 12 παιχνίδια της.

ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΕΣ ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ* ΑΠΟ ΤΗ NETBET ΣΤΟ ΕΥΡΩΠΑΪΚΟ!

Προγνωστικά

Δεν είναι τόσο εύκολο για τη Γερμανία όσο δείχνει με μια πρώτη ματιά. Η Δανία δεν λύγισε ακόμη στο τουρνουά, δε νίκησε κιόλας (αλλά τουλάχιστον με την Αγγλία, το άξιζε), οι διεθνείς της απειλούν συχνά με μακρινά σουτ (όπου ο Νόιερ έχει διαχρονικό θέμα…) ενώ στο μόνο ματς που οι οικοδεσπότες δέχθηκαν πρώτοι γκολ, δυσκολεύτηκαν και ισοφάρισαν στο 92’ με τον υψηλόσωμο Φίλκρουγκ.

Με μια πρώτη σκέψη, ο αγώνας δύσκολα θα φύγει από το εύρος των 2-3 γκολ. Και, περιμένοντας γερμανική πρόκριση μεν, δύσκολα δε, χτίσαμε ένα bet builder με το να σκοράρουν αμφότερες, να έχει τουλάχιστον 3 γκολ ο αγώνας, να σημειώσει η Γερμανία τουλάχιστον 2 γκολ, να υπάρξουν τουλάχιστον 8 κόρνερ στον αγώνα και η Γερμανία να κερδίσει τουλάχιστον 6 κόρνερ,

⚽ (29/6, 22:00) ♦️ Γερμανία – Δανία ▶️ 2-3 γκολ 1.85

⚽ (29/6, 22:00) ♦️ Γερμανία – Δανία ▶️ Over 2,5 & goal/goal & Γερμανία over 1,5 & over 7,5 κόρνερ & Γερμανία over 5,5 κόρνερ 5.10


Χάρη στη NetBet λες «ναι στο παιχνίδι» με

Επιλέγοντας τη NetBet στοίχημα, μπορείτε να απολαύσετε μια μεγάλη γκάμα από κορυφαία αθλήματα και αγορές. Ό,τι κι αν επιλέξετε, να θυμάστε πάντα να στοιχηματίζετε με υπευθυνότητα. Στη NetBet, η διασκέδαση των παικτών είναι η υπ’ αριθμόν ένα προτεραιότητά μας – μπορείτε να ανατρέξετε στη σελίδα μας, συμβουλές και εργαλεία υπεύθυνου στοιχηματισμού, για περισσότερες πληροφορίες.

H Netbet είναι κάτι παραπάνω από μια απλή πλατφόρμα ψυχαγωγίας. Πρόκειται για μία ζωντανή κοινότητα ανθρώπων που αναζητούν ακριβώς την ίδια ποιότητα και διασκέδαση με εσένα.

Εξ ου και λες «ναι στο παιχνίδι» απολαμβάνοντας σούπερ προσφορές* σε ένα σύγχρονο, γρήγορο και φιλικό περιβάλλον, με απόλυτη ασφάλεια για τις συναλλαγές σου και άμεση διευθέτηση.

  • Οι αποδόσεις ενδέχεται να υπόκεινται σε αλλαγές | *Ισχύουν όροι και προϋποθέσεις

 

21+ | ΑΡΜΟΔΙΟΣ ΡΥΘΜΙΣΤΗΣ ΕΕΕΠ | ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΕΘΙΣΜΟΥ & ΑΠΩΛΕΙΑΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ | ΓΡΑΜΜΗ ΒΟΗΘΕΙΑΣ ΚΕΘΕΑ: 210 9237777 | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ