Euro Ποδόσφαιρο

Euro 2024: Ισπανία – Γαλλία | Η ισχύς, η… ρέντα και τα προηγούμενα!

Ισπανία και Γαλλία αναμετρώνται στην 75.025 θέσεων «Αλιάνζ Αρίνα» του Μονάχου για τα ημιτελικά του Euro 2024 και στη NetBet θα βρείτε τεράστια γκάμα προσφερόμενων αγορών για στοιχημα. Βet builder, cash out και καθημερινές προσφορές για stoixima.

Όποια προκριθεί, παίζει στον τελικό με Ολλανδία ή Αγγλία.

Διαιτητής ο Σλοβένος Σλάβκο Βίντσιτς.

ΙσπανίαΓαλλία | Ανάλυση

Πώς προκρίθηκε

Ένα υπέροχο γκολ του Μίκελ Μερίνο με κεφαλιά στο 119’ χάρισε στην Ισπανία μία τεράστια νίκη επί της Γερμανίας με 2-1 στην παράταση και την πρόκριση στα ημιτελικά του Euro 2024. Σε έναν καταπληκτικό προημιτελικό στην «MHPArena» της Στουτγκάρδης ανάμεσα σε δύο πολύ μεγάλες ομάδες, η «ρόχα» κατάφερε να πάρει για πρώτη φορά την πρόκριση σε νοκ-άουτ αγώνα Euro ή Παγκοσμίου Κυπέλλου απέναντι σε διοργανώτρια ομάδα, βάζοντας τέλος στην «κατάρα» που την… κυνηγούσε και πλέον βάζει πλώρη για το τέταρτο τρόπαιο της ιστορίας της.

Ο Ντάνι Ολμο άνοιξε το σκορ για τους Ισπανούς στο 51’, ενώ ο ΦλόριανΒιρτς έδωσε το… φιλί της ζωής για τη «νατσιονάλμανσαφτ» ισοφαρίζοντας στο 89’. Ο τελευταίος λόγος όμως άνηκε στον Μερίνο και στην Ισπανία που «χτύπησε» στο 119’ και πήρε το «εισιτήριο» για τους «4».

Σημειωτέον πως ο Ολμο είχε μπει ως αλλαγή στο 8’ αντί του τραυματία Πέδρι, με τον Λουίς Ντε λα Φουέντε να αλλάζει νωρίς νωρίς διάταξη, αναγκαστικά…

Η αλήθεια είναι πως πέρασε η ομάδα που το πίστεψε περισσότερο, η Ισπανία δεν είχε την αποτελεσματικότητα άλλων αγώνων, ούτε το μενταλιτέ καθώς η Γερμανία μπορούσε κάλλιστα να ισοφαρίσει αρκετά νωρίτερα και να δώσει νέα τροπή στον αγώνα – ειδικά στο 77’ με το δοκάρι του Φίλκρουγκ. Η «ρόχα» είχε 1,45 xGoals έναντι 2,03, κατοχή 52% (αρκετά κάτω από τα στάνταρ της) και 18 προσπάθειες για γκολ έναντι 23 ενώ ο Ουνάι υποχρεώθηκε σε 4 επεμβάσεις.

Η πορεία της

Έφτασε ως τα ημιτελικά με τέσσερις… καθαρές νίκες και μια στην παράταση, δεχόμενη μόλις δύο γκολ (και κανέναν στον όμιλο) και φτάνοντας τα 11 γκολ ενεργητικό.

Στο γκρουπ πρώτευσε επικρατώντας διαδοχικά της Κροατίας με 3-0, της Ιταλίας με 1-0 και της Αλβανίας επίσης με 1-0, στους «16» απέκλεισε τη Γεωργία με 4-1 και στους «8» τη Γερμανία με 2-1 στην παράταση.

Από δύο γκολ έχουν σημειώσει ως τώρα ο μέσος Φάμπιαν Ρουίθ και ο αναπληρωματικός Ντάνι Ολμο – από τα… παράδοξα της «ρόχα».

Η μεγαλύτερη νίκη της…

Η Ισπανία βρίσκεται λοιπόν ξανά στα ημιτελικά, όπως πριν από από τρία χρόνια στα γήπεδα της Αγγλίας και πλέον θα προσπαθήσει να βρεθεί ξανά σε έναν μεγάλο τελικό, για πρώτη φορά μετά το 2012, τότε που έγινε η πρώτη χώρα στην ιστορία με δύο σερί κατακτήσεις Euro αλλά και, ενδιάμεσα, του Μουντιάλ του 2010, σε μια ιστορική γενιά που κατέκτησε τον κόσμο…

Βέβαια, η Ισπανία είναι ήδη… νικήτρια σε αυτό το Euro αναφορικά με το μέλλον της, βλέποντας τον 17χρονο Λαμίν Γιαμάλ Λαμίν, που προηγείται στον πίνακα με τις ασίστ έχοντας καταγράψει 3 ως τώρα, και τους 21χρονους Πέδρι και Νίκο Γουίλιαμς…

Αγωνιστικά νέα

Επί των αγωνιστικών, ο προημιτελικός με τους διοργανωτές άφησε πολλές «πληγές» στην Ισπανία, με πρώτη όλων τον τραυματισμό του Πέδρι. Ο μέσος της Μπαρτσελόνα τραυματίστηκε στον έσω πλάγιο του αριστερού γονάτου και θα λείψει για σχεδόν ένα μήνα. Παράλληλα ο δεξιός μπακ Ντάνι Καρβαχάλ, που αποβλήθηκε με δεύτερη κίτρινη στο 6ο λεπτό των καθυστερήσεων της παράτασης, αλλά και ο στόπερ Ρομπίν λε Νορμάντ της Σοσιεδάδ, που συμπλήρωσε κάρτες, χάνουν τον ημιτελικό. Αντίθετα, όπως ενημέρωσε η UEFA, ο Άλβαρο Μοράτα δεν τιμωρήθηκε εντέλει με κίτρινη κάρτα στο φινάλε της παράτασης, ενώ βρισκόταν στον πάγκο, παρά το γεγονός πως κατεγράφη κάτι τέτοιο απ’ τα στατιστικά της τηλεοπτικής παραγωγής.

Προφανείς οι αντικαταστάτες τους στην άμυνα, με τον πολύπειρο μπακ Χεσούς Νάβας και τον Νάτσο να παίρνουν φανέλα βασικού ενώ αντί του Πέδρι είτε θα μπει ξανά ο Ολμο είτε ο Ντε λα Φουέντε θα δοκιμάσει τον Μπαένα της Βιγιαρεάλ.

Πιθανή ενδεκάδα (4-3-3): Ουνάι – Νάβας, Νάτσο, Λαπόρτ, Κοουκουρέγια – Μπαένα (ή Ολμο), Ρόδρι, Φάμπιαν Ρουίθ – Γιαμάλ, Μοράτα, Γουίλιαμς.

Η αποστολή της Ισπανίας

Τερματοφύλακες: Ουνάι Σιμόν (Αθλέτικ Μπιλμπάο), Νταβίδ Ράγια (Άρσεναλ), Αλεξ Ρεμίρο (Σοσιεδάδ)

Αμυντικοί: Ντάνι Καρβαχάλ (Ρεάλ Μαδρίτης), Χεσούς Νάβας (Σεβίλλη), Ντάνιελ Βίβιαν (Αθλέτικ Μπιλμπάο), Ομερίκ Λαπόρτ (Αλ Νασρ), Νάτσο (Ρεάλ Μαδρίτης), Ρομπίν λε Νορμάντ (Σοσιεδάδ), Μαρκ Κουκουρέγια (Τσέλσι), Αλεξ Γκριμάλντο (Λεβερκούζεν)

Μέσοι: Ρόδρι (Μάντσεστερ Σίτι), Μάρτιν Θουμπιμέντι (Σοσιεδάδ), Μίκελ Μερίνο (Σοσιεδάδ), Φάμπιαν Ρουίθ (Παρί Σεν Ζερμέν), Πέδρι (Μπαρτσελόνα), Φερμίν Λόπεθ (Μπαρτσελόνα), Αλεξ Μπαένα (Βιγιαρεάλ).

Επιθετικοί: Αλβαρο Μοράτα (Ατλέτικο), Χοσέλου (Ρεάλ Μαδρίτης), Φεράν Τόρες (Μπαρτσελόνα), Λαμίν Γιαμάλ (Μπαρτσελόνα), Ντάνι Όλμο (Λειψία), Μίκελ Οϊαρθάμπαλ (Σοσιεδάδ), Νίκο Γουίλιαμς (Αθλέτικ Μπιλμπάο), Αγιόθε Πέρεθ (Μπέτις).

ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΕΣ ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ* ΑΠΟ ΤΗ NETBET ΣΤΟ ΕΥΡΩΠΑΪΚΟ!

Πώς προκρίθηκε

Σε ένα ματς όπου έλειψε πρακτικά μόνο το γκολ, η Γαλλία πέρασε την Πορτογαλία με την έσχατη διαφορά τους: τα πέναλτι. Μετά από 120, και βάλε, λεπτά 0-0, οι «μπλε» πήραν μια μίνι… εκδίκηση για τον χαμένο τελικό του 2016 στο Παρίσι, εκ νέου όμως δεν έπεισαν αγωνιστικά.

Άλλωστε η ομάδα του Ντιντιέ Ντεσάν έχει σημειώσει, σε πέντε αγώνες, μονάχα 3 γκολ κι αυτά εκτός ροής αγώνα: δύο αυτογκόλ κι ένα πέναλτι!

Ήταν ένα παιχνίδι που από τα πρώτα του λεπτά έδειξε πάνω κάτω πώς θα κυλούσε. Με ελάχιστες φάσεις μπροστά από τις δύο εστίες, πολύ προσεκτικές και τις δύο ομάδες ανασταλτικά, κανένα ρίσκο. Πρώτη καλή φάση στο 20’ με με τον Ντιόγκο Κόστα να διώχνει με γροθιές το δυνατό σουτ του Τεό Ερναντές. Περισσότερη… δράση είχε το β’ ημίχρονο, με άστοχους στο 61’ τον Μπρούνο Φερνάντες, στο 63’ τον Βιτίνια, στο 67’ τον Κολό Μουανί και στο 70’ τον Καμαβινγκά. Η καλύτερη φάση του αγώνα ήρθε στο 102’ με τον Λεάο, ο οποίος από πολύ κοντά έπιασε το σουτ, αλλά παρενέβη ο Ουπαμεκανό με το πόδι αποτρέποντας την πορεία της μπάλας προς τα δίχτυα του Μενιάν.

Στα πέναλτι ο Ζοάο Φέλιξ εξελίχθηκε σε μοιραίο παίκτη για το συγκρότημα του Ρομπέρτο Μαρτίνεθ. Ο διεθνής επιθετικός της Ατλέτικο Μαδρίτης έστειλε την μπάλα στο δεξί δοκάρι στην τρίτη εκτέλεση της ομάδας του, την ώρα που οι Γάλλοι είχαν απόλυτη ευστοχία με τον Ντιόγκο Κόστα να μην μπορεί να επαναλάβει το κατόρθωμα με τη Σλοβενία.

Η πορεία της

Με συνολικό απολογισμό τερμάτων μόλις… 3-1 κι έφτασε ως τα ημιτελικά, με μονάχα ένα γκολ παθητικό, κι αυτό με πέναλτι στον αγώνα με την Πολωνία.

Η Γαλλία στον όμιλο νίκησε 1-0 την Αυστρία, έφερε 0-0 με την Ολλανδία και 1-1 με την Πολωνία. Στους «16» απέκλεισε με 1-0 το Βέλγιο και στους «8» στα πέναλτι (κ.α. 0-0) την Πορτογαλία.

Οι «μπλε» σκόραραν έως τώρα τρεις φορές: δύο με… αυτογκόλ και μια με πέναλτι του Εμπαπέ με την Πολωνία!

Μία είναι η ουσία…

Η αλήθεια πως η Γαλλία δεν έχει… θέλξει με την απόδοσή της έως τώρα. Οι εμφανίσεις της εξακολουθούν να απέχουν πολύ από τις δυνατότητες και το ταλέντο των ποδοσφαιριστών της, δεν σκοράρει πρακτικά και έχει αναδείξει την ουσία εις βάρος του θεάματος. Από την άλλη όμως, παραμένει μια ομάδα που δεν χάνει, που παραμένει φερέγγυα ανασταλτικά και που έχει το know how των προκρίσεων. Ούτε στα προημιτελικά με την Πορτογαλία μεταβλήθηκε το ενεργητικό των γκολ, καθώς πήρε την πρόκριση στα πέναλτι.

Ωστόσο και με τους Ιβηρες αλλά και στο 0-0 με την Ολλανδία στον όμιλο οι παίκτες του Ντιντέ Ντεσάν δημιούργησαν πολλές ευκαιρίες, ειδικά με τους «οράνιε» και συγκυριακά δεν σκόραραν. Απόρροια τούτου, το εμφανές και παρατεταμένο ντεφορμάρισμα του Κιλιάν Εμπαπέ…

Αγωνιστικά νέα

Ενδεκάδα που κερδίζει ή έστω… δεν χάνει, δεν αλλάζει και ο Ντεσάν θα διατηρήσει επακριβώς την ίδια ενδεκάδα για τους «μπλε», με τον Καμαβινγκά να πιέζει, ελέω της καλής του απόδοσης, να παραμείνει βασικός αν και εξέτισε την ποινή του ο Ραμπιό. Ερώτημα επίσης αν ο Κόλο Μουανί παραμένει βασικός ή επανέλθει ο ασταθής σε απόδοση Ντεμπελέ που ήταν πάντως πολύ καλός στο τελευταίο, μπαίνοντας ως αλλαγή.

Πιθανή ενδεκάδα (4-3-3): Μενιάν – Κουντέ, Ουπαμεκανό, Σαλιμπά, Τεό Ερναντέζ – Καντέ, Τσουαμενί, Καμαβινγκά (ή Ραμπιό) – Γκριζμάν, Εμπαπέ, Κόλο Μουανί (ή Ντεμπελέ).

Η αποστολή της Γαλλίας

Τερματοφύλακες: Μισέλ Μενιάν (Μίλαν), Μπρις Σαμπά (Λανς), Αλφόνς Αρεολά (Γουέστ Χαμ)

Αμυντικοί: Τεό Ερναντέζ (Μίλαν), Φερλάν Μαντί (Ρεάλ Μ.), Μπενζαμέν Παβάρ (Ίντερ), Ιμπραΐμα Κονατέ (Λίβερπουλ), Ζονατάν Κλος (Μαρσέιγ), Ζιλ Κουντέ (Μπαρτσελόνα), Γουίλιαμ Σαλιμπά (Άρσεναλ), Νταγιό Ουπαμεκανό (Μπάγερν Μ.)

Μέσοι: Αντριάν Ραμπιό (Γιουβέντους), Αντουάν Γκριεζμάν (Ατλέτικο Μ.), Ορελιάν Τσουαμενί (Ρεάλ Μ.), Εντουαρντό Καμαβινγκά (Ρεάλ Μ.), Γουαρέν Ζαΐρ-Εμερί (Παρί Σ.Ζ.), Γιουσούφ Φοφανά (Μονακό), Ενγκολό Καντέ (Αλ Ιτιχάντ)

Επιθετικοί: Μπράντλεϊ Μπαρκολά (Παρί Σ.Ζ.), Κίνγκσλεϊ Κομάν (Μπάγερν Μ.), Κιλιάν Εμπαπέ (Παρί Σ.Ζ.), Μαρκους Τιράμ (Ίντερ), Ολιβιέ Ζιρού (Μίλαν), Ουσμάν Ντεμπελέ (Παρί Σ.Ζ.), Ραντάλ Κολό Μουανί (Παρί Σ.Ζ.)

Quotes

«Είμαι σίγουρος ότι όλοι οι ποδοσφαιριστές μου είναι έτοιμοι για τον ημιτελικό. Έχουν συνηθίσει να αγωνίζονται στο πιο υψηλό επίπεδο και έχουν την ευκαιρία να κατακτήσουν τη διοργάνωση. Αυτή η ομάδα έχει πάντα περιθώρια βελτίωσης αλλά δεν μπορεί ουδείς να αμφισβητήσει την υπερηφάνεια, την ποιότητα και την αφοσίωσή τους. Δεν αρκεί να σταματήσουμε τον Εμπαπέ. Όταν υπάρχουν παίκτες με τέτοια χαρακτηριστικά, με ταχύτητα, όπως και ο Ντεμπελέ, το να βοηθάς τον συμπαίκτη σου είναι σημαντικό. Είναι ο μόνος τρόπος και φυσικά πρέπει να έχεις ισορροπία».
(Λουίς Ντε λα Φουέντε, προπονητής Ισπανίας)

«Δεν δεχθήκαμε γκολ στα τέσσερα από τα πέντε παιχνίδια που δώσαμε έως τώρα, δε νομίζω ότι δεν παίζουμε τόσο καλά όσο λέτε. Είμαστε η πλέον επιτυχημένη ευρωπαϊκή χώρα την τελευταία δεκαετία και οδεύουμε προς τον τέταρτο τελικό σε Μουντιάλ και Euro τα τελευταία 8 χρόνια, μια πολύ μεγάλη επίδοση. Η παρουσία στα ημιτελικά δεν εγγυάται παρουσία στον τελικό, θα πρέπει να αποκλείσουμε την Ισπανία που είναι μια πολύ καλή ομάδα. ξέρουμε όμως τι πρέπει να κάνουμε».
(Ντιντιέ Ντεσάν, προπονητής Γαλλίας)

Προϊστορία | Ο τελικός του ’84 και το γαλλικό προβάδισμα

Ισπανία και Γαλλία έχουν ανταμώσει άλλες 36 φορές στην ιστορία τους, με απολογισμό 16-7-13 σε όλα. Παραδόξως, έχουν μονάχα μια ισοπαλία στα τελευταία 12 (6-1-5). Επιμέρους σε επίσημα είναι όμως 6-2-2 υπέρ της Γαλλίας!

Σε τελικές φάσεις έχουν ανταμώσεις άλλες πέντε φορές, μια σε Μουντιάλ και τέσσερις σε Euro και με απολογισμό 3-1-1 για τη Γαλλία.

Κορυφαίο αντάμωμα όλων βέβαια, ο τελικός του Euro 1984 στο Παρίσι, με τον Μισέλ Πλατινί να ανοίγει το σκορ με φάουλ στο 57’ (στο 9ο γκολ του στο τουρνουά, επίδοση αξεπέραστη ως και σήμερα!), σουτ που… έπνιξε ο κίπερ Λουίς Αρκονάδα και το σκορ να κλείνει ο Μπρούνο Μπελονέ στο 90’.

Στο Euro 1996 έπαιξαν σε όμιλο, στο Λιντς, μένοντας στο 1-1 με τα γκολ των Γιούρι Ντζοργκαέφ στο 49’ και Χοσέ Λουίς Καμινέρο στο 86’.

Στο Euro 2000 ήρθε η σειρά του προημιτελικού, στο Μπριζ, με τη Γαλλία να προκρίνεται με 2-1 με τέρματα των Ζινεντίν Ζιντάν στο 32’ και Γιούρι Ντζοργκαέφ στο 44’, είχε ισοφαρίσει προσωρινά με πέναλτι στο 48’ ο Γκάιθκα Μεντιέντα και στο 89’ έχασε πέναλτι ο Ραούλ.

Και στα δύο προαναφερθέντα ήταν βασικός ο νυν εκλέκτορας των «μπλε», Ντιντιέ Ντεσάν…

Συναντήθηκαν και στο Μουντιάλ του 2006, για τους «16» στο Αννόβερο, με την Ισπανία να προηγείται με πέναλτι του Νταβίδ Βίγια στο 28’ και τους «μπλε» να κάνουν την ανατροπή με 3-1 και γκολ των Φρανκ Ριμπερί (41’), Πατρίκ Βιεϊρά (83’) και Ζινεντίν Ζιντάν (90’).

Ξανά νοκ άουτ και στο Euro 2012, στον προημιτελικό του Ντονέτσκ, με την Ισπανία να επικρατεί αυτή τη φορά με 2-0 με δύο τέρματα του Τσάμπι Αλόνσο (19’ και 91’ πέν.).

Opta stats

Η Ισπανία είναι πρώτη σε συνολικά σουτ στη διοργάνωση, καθώς έχει καταγράψει 93, δεύτερη στις ντρίμπλες ένας εναντίον ενός (163), πίσω μόνο από την Πορτογαλία (187) και μπροστά από την τρίτη Γαλλία (150), καθώς και τρίτη στις σέντρες με 91. Πορτογαλία (131) και Γερμανία (92) καταλαμβάνουν τις θέσεις από πάνω της.

Οι Γάλλοι, πέραν της τρίτης θέσης στις ντρίμπλες, έχουν την πρωτιά σε μια αρκετά σημαντική κατηγορία: στις επαφές στην αντίπαλη περιοχή. Έχουν καταγράψει 144 και βρίσκονται πάνω από την Πορτογαλία που είχε 142 και δεν συνεχίζει πλέον στη διοργάνωση.

Είναι, επίσης, πρώτοι στα κουβαλήματα μπάλας (135) και δεύτεροι σε κερδισμένα φάουλ (61), πίσω από τους Άγγλους (72).

Στο αμυντικό κομμάτι, οι Γάλλοι έχουν επιτρέψει 44 σουτ εναντίον τους, λιγότερα από κάθε άλλον μονομάχο στα ημιτελικά και έχουν δεχθεί μόλις ένα γκολ.

ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΕΣ ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ* ΑΠΟ ΤΗ NETBET ΣΤΟ ΕΥΡΩΠΑΪΚΟ!

Στις αμυντικές μονομαχίες κυριαρχούν οι Ισπανοί, που έχουν 296 και είναι τέταρτοι στη σχετική λίστα, ενώ έχουν δεχθεί δύο γκολ.

Οι «μπλε» υπερτερούν στα κοψίματα (196 έναντι 181 των Ισπανών).

Στον δείκτη του Challenge Intensity, που μετρά τις αμυντικές ενέργειες ανά λεπτό κατοχής του αντιπάλου, κυριαρχούν και πάλι οι Ισπανοί με 4.9, όπως κυριαρχούν και στο PPDA (οι πάσες που επιτρέπει μια ομάδα στο 60% του τερέν μέχρι να πραγματοποιήσει μια αμυντική ενέργεια), στο πιο ακριβές metric για την πίεση: είναι δεύτεροι στο τουρνουά με 9.6, πίσω μόνο από τους Αυστριακούς. Κάνουν τα περισσότερα φάουλ, είναι τρίτοι στις κίτρινες κάρτες, αλλά είναι πολύ πιεστικοί.

Τέλος, οι Γάλλοι κυριαρχούν γενικά στη διοργάνωση στα deep completions (71), δηλαδή στις πάσες που δεν χαρακτηρίζονται σέντρες και φέρνουν την μπάλα στη ζώνη των 20 μέτρων από την αντίπαλη εστία. 

Οι άλλοι ημιτελικοί…

…της Ισπανίας | Στο 80%

Η «ρόχα» θα λάβει μέρος για έκτη φορά σε ημιτελικό Euro και έχει 80% ποσοστό προκρίσεων! Μόνη της αποτυχία στο Euro 2020, όπου ισοφάρισε την Ιταλία στο Γουέμπλεϊ στο 80’ με τον Αλβαρο Μοράτα αλλά αποκλείστηκε στα πέναλτι με… μοιραίους τους Ντάνι Ολμο και Μοράτα στη «ρώσικη ρουλέτα».

Ως τότε η Ισπανία έχει 4/4 προκρίσεις από ημιτελικούς: το 1964 με 2-1 στην παράταση επί της Ουγγαρίας στη Μαδρίτη, το 1984 στα πέναλτι (κ.α. 1-1) επί της Δανίας, το 2008 με 3-0 επί της Ρωσίας και το 2012 στα πέναλτι επί της Πορτογαλίας (κ.α. 0-0).

Μαζί με τους ημιτελικούς σε Παγκόσμια Κύπελλα, η Ισπανία είναι συνολικά στο 5/6 καθώς μόνη της παρουσία στους «4» εκεί ήταν το 2010 με το 1-0 επί της Γερμανίας.

…της Γαλλίας | Εχει 7 στις 12

Έκτος ημιτελικός στην ιστορία των «μπλε» σε Euro και απαριθμούν 3/5 προκρίσεις.

Το 1984 η Γαλλία απέκλεισε στην παράταση την Πορτογαλία με 3-2 με γκολ του Μισέλ Πλατινί στο 119’, το 2000 απέκλεισε ξανά στην παράταση… ξανά την Πορτογαλία με 2-1 (με «χρυσό γκολ» του Ζινεντίν Ζιντάν, με πέναλτι, στο 117’) και το 2016 νίκησε με 2-0 τη Γερμανία.

Αντίθετα, το 1960 ηττήθηκε με 5-4 από τη Γιουγκοσλαβία στο Παρίσι και το 1996 αποκλείστηκε στα πέναλτι από την Τσεχία (κ.α. 0-0).

Μαζί με τους ημιτελικούς σε Παγκόσμια Κύπελλα (4/7), η Γαλλία μετρά συνολικά 7 προκρίσεις σε 12 παρουσίες στους «4».

Stat attack

  • Η Ισπανία απέκλεισε στην παράταση τη Γερμανία με 2-1, κάτι που σημαίνει ότι παρέμειναν 3 οι διοργανώτριες επί συνόλω 16, πια, διοργανώσεων που κατέκτησαν το τρόπαιο (το 2021 διεξήχθη σε πολλές χώρες): η Ισπανία το 1964, η Ιταλία το 1968 και η Γαλλία το 1984. Κρατά, πια, 40 χρόνια το σερί…
  • Η Ισπανία έφτασε τις 5/5 νίκες στο Euro 2024, κάτι ανάλογο έκαναν μόνο η Γαλλία το 1984 και η Ιταλία το 2021 – και αμφότερες στο τέλος κατέκτησαν το τρόπαιο!
  • Η Ισπανία παρέμεινε χωρίς νίκη στο 90λεπτο επί γερμανικού εδάφους ενάντια στη Γερμανία από τον Μάιο του… 1935, έκτοτε στο 1-4-4 πλέον.
  • Αν υπολογιστούν οι προκρίσεις και αποκλεισμοί, τότε η Ισπανία για πρώτη, μα πρώτη, φορά στην ιστορία της απέκλεισε την εκάστοτε διοργανώτρια Μουντιάλ και Euro. Αν υπολογιστούν ως αποτελέσματα ως το 90’, σε 10 περιπτώσεις και συνολικά 11 αγώνες δεν τα είχε καταφέρει ακόμη, πλέον στο 0-6-5!
  • Εκτος o προσεχής ημιτελικός σε Euro για την Ισπανία, μόνο η Γερμανία (8) έχει περισσότερους.
  • Για την Ισπανία ήταν η τέταρτη συνεχόμενη πρόκριση από προημιτελικό Euro: το 2008 στα πέναλτι την Ιταλία, το 2012 με 2-0 τη Γαλλία, το 2020 στα πέναλτι την Ελβετία και φέτος στην παράταση τη Γερμανία.
  • Ο Μίκελ Μερίνο σκόραρε μόλις για δεύτερη φορά με τη «ρόχα», επί συνόλω 26 συμμετοχών.
  • 39 φάουλ έγιναν στον αγώνα Ισπανίας – Γερμανίας, τα περισσότερα μετά τα 40 στο Κροατία – Πορτογαλία το 2016 ενώ βγήκαν 15 κίτρινες και μια κόκκινη, στη δεύτερη θέση μετά το φετινό Τσεχία – Τουρκία (16 κίτρινες, 2 κόκκινες).
  • Ο Λαμίν Γιαμάλ, μια εβδομάδα πριν κλείσει τα 17 του, έγινε ο νεότερος που μετρά 3 ασίστ σε ένα Euro.

  • Η Γαλλία απέκλεισε στα πέναλτι την Πορτογαλία και συνεχίστηκαν τα μεταξύ τους σερί. Αφενός ότι η Πορτογαλία δεν την έχει νικήσει (στο 90λεπτο) από το… 1975 και ένα φιλικό 2-1 στο «Παρκ ντε Πρενς».
  • Επιμέρους στα επίσημα οι Γάλλοι παραμένουν αήττητοι (πάντα στα 90λεπτα), με απολογισμό 2-6-0!
  • Σε, δε, τελικές φάσεις Μουντιάλ και Euro έφτασαν φέτος τις έξι συναντήσεις και οι πέντε έληξαν ισόπαλες ωστόσο για πρώτη φορά οδηγήθηκαν στα πέναλτι και δεν κρίθηκε στην παράταση!
  • Σημειώνοντας μόλις 3 γκολ και όλα εκτός ροής αγώνα (δύο με αυτογκόλ κι ένα με πέναλτι) σε πέντε αγώνες, έφτασε ως τα ημιτελικά η Γαλλία, η οποία είναι η μοναδική ομάδα που δεν έχει μείνει πίσω στο σκορ σε αυτό το Euro!
  • Η Γαλλία θα αγωνιστεί για έκτη φορά σε ημιτελικό Euro, μόνο η Γερμανία έχει περισσότερους (8) και τρεις τέσσερις προκρίσεις σε τελικούς.
  • Ο Ουσμάν Ντεμπελέ, αν και μπήκε αλλαγή στο 67’, είχε έξι ευκαιρίες για γκολ, ισοφαρίζοντας την ανάλογη επίδοση για αναπληρωματικό που κρατούσε ο Σεσκ Φάμπρεγας από το 2008 στον αγώνα της Ισπανία με τη Ρωσία.
  • Από τον τελικό του Μουντιάλ 2022 η Γαλλία μετρά 12-5-2 σε 19 αγώνες, με τις δύο ήττες να είναι από τη Γερμανία σε φιλικά ματς.
  • Με τον Ενγκολό Καντέ στο γήπεδο η Γαλλία δεν έχει ηττηθεί ποτέ σε παιχνίδι σε τελική φάση διοργάνωσης (13-7-0), επιμέρους σε Euro είναι στο 7-6-0!
  • Ο Αντουάν Γκριζμάν έφτασε τις 35 συμμετοχές με τη Γαλλία σε Μουντιάλ και Euro, ισοφαρίζοντας τον γκολκίπερ Ούγκο Γιορίς.
  • Και ο Ζιλ Κούντε, και ο Μπράντλεϊ Μπαρκολά, δεν είχαν εκτελέσει ποτέ ξανά πέναλτι στην καριέρα τους!
  • Έγιναν 35 προσπάθειες για γκολ στο ανάμεσα σε Πορτογαλία (15) και Γαλλία (20), μόνο το Αγγλία – Ιταλία το 2012 με 45 είχε περισσότερα στην ιστορία της διοργάνωσης.

ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΕΣ ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ* ΑΠΟ ΤΗ NETBET ΣΤΟ ΕΥΡΩΠΑΪΚΟ!

Προγνωστικά

Η Γαλλία παραμένει η ομάδα που δεν έχει μείνει πίσω στο σκορ ούτε ένα λεπτό σε αυτό το Euro, η Ισπανία μια φορά… κυνήγησε το σκορ, και αυτή για λίγο και με αυτογκόλ απέναντι στη Γεωργία. Οι άμυνές τους, μια χαρά.

Σημείωση πρώτη: λείπει η μισή ισπανική άμυνα…

Μπροστά; 11 τα ισπανικά γκολ έως τώρα, μόλις 3 και… συγκυριακά της Γαλλίας. Το Euro σχεδόν τελειώνει κι άπαντες αναμένουν τη γαλλική… αφύπνιση. Αν το ματς κριθεί αγωνιστικά, η Ισπανία έχει τον πρώτο λόγο, αν μπει στο ζύγι η γαλλική… ρέντα, όλα ανοιχτά.

Πρώτη επιλογή το ασιατικό over 2 γκολ, και σε καλή τιμή, καλύπτει και το σενάριο του 1-1 και της παράτασης. Κάπως, με κάποιον τρόπο, θα βρουν γκολ οι Γάλλοι (απέναντι στην ελλιπή ισπανική άμυνα), ενώ η Ισπανία ξεκινά από 1 γκολ και… βλέπει.

Fun bet, να κριθεί στα πέναλτι και, από σκόρερ, μήπως ήρθε τελικά η ώρα ο διαρκώς δραστήριος Λαμίν Γιαμάλ να γίνει ο νεότερος σκόρερ στην ιστορία της διοργάνωσης.

⚽ (9/7, 22:00) ♦️ Ισπανία – Γαλλία ▶️ Over 2 ΑΗ 1.89

⚽ (9/7, 22:00) ♦️ Ισπανία – Γαλλία ▶️ Να κριθεί στα πέναλτι 4.90

⚽ (9/7, 22:00) ♦️ Ισπανία – Γαλλία ▶️ Γκολ Γιαμάλ 4.90


Χάρη στη NetBet λες «ναι στο παιχνίδι» με

Επιλέγοντας τη NetBet στοίχημα, μπορείτε να απολαύσετε μια μεγάλη γκάμα από κορυφαία αθλήματα και αγορές. Ό,τι κι αν επιλέξετε, να θυμάστε πάντα να στοιχηματίζετε με υπευθυνότητα. Στη NetBet, η διασκέδαση των παικτών είναι η υπ’ αριθμόν ένα προτεραιότητά μας – μπορείτε να ανατρέξετε στη σελίδα μας, συμβουλές και εργαλεία υπεύθυνου στοιχηματισμού, για περισσότερες πληροφορίες.

H Netbet είναι κάτι παραπάνω από μια απλή πλατφόρμα ψυχαγωγίας. Πρόκειται για μία ζωντανή κοινότητα ανθρώπων που αναζητούν ακριβώς την ίδια ποιότητα και διασκέδαση με εσένα.

Εξ ου και λες «ναι στο παιχνίδι» απολαμβάνοντας σούπερ προσφορές* σε ένα σύγχρονο, γρήγορο και φιλικό περιβάλλον, με απόλυτη ασφάλεια για τις συναλλαγές σου και άμεση διευθέτηση.

  • Οι αποδόσεις ενδέχεται να υπόκεινται σε αλλαγές | *Ισχύουν όροι και προϋποθέσεις

21+ | ΑΡΜΟΔΙΟΣ ΡΥΘΜΙΣΤΗΣ ΕΕΕΠ | ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΕΘΙΣΜΟΥ & ΑΠΩΛΕΙΑΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ | ΓΡΑΜΜΗ ΒΟΗΘΕΙΑΣ ΚΕΘΕΑ: 210 9237777 | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ