Euro 2024 Ποδόσφαιρο

Euro 2024: Ισπανία – Γερμανία | Η ισπανική… κατάρα και τα 36 γερμανικά χρόνια!

Ισπανία και Γερμανία αναμετρώνται στην 60.558 θέσεων «MHPArena» της Στουτγκάρδης για τα προημιτελικά του Euro 2024 και στη NetBet θα βρείτε τεράστια γκάμα προσφερόμενων αγορών για στοιχημα. Βet builder, cash out και καθημερινές προσφορές για stoixima.

Όποια προκριθεί, παίζει στα ημιτελικά με Πορτογαλία ή Γαλλία.

Διαιτητής ο Αγγλος Αντονι Τέιλορ.

Ισπανία – Γερμανία | Ανάλυση

Αν και βρέθηκε πίσω στο σκορ, στο 18’ με αυτογκόλ του Λε Νορμάντ, η Ισπανία νίκησε 4-1 τη Γεωργία στην Κολωνία κάνοντας εξαιρετικό παιχνίδι μετά το 30’, Οι Ρόδρι (39’), Φαμπιάν Ρουίθ (51’), Νίκο Γουίλιαμς (75’) και Όλμο (82’) υπέγραψαν την επικράτηση της «ρόχα» που είχε στήσει… πολιορκία έξω από την περιοχή του Μαμαρντασβίλι από το πρώτο λεπτό.

Μια ανεξάντλητη πηγή ταλέντων, που εκπροσωπεί εδώ και 20 χρόνια τις πιο σύγχρονες ποδοσφαιρικές τάσεις στον πλανήτη, η Ισπανία πέρασε στην 8άδα έχοντας ως ηγέτη τον απίθανο Νίκο Γουίλιαμς. Η ομάδα του Λουίς ντε λα Φουέντε παίζει σταθερά καλά από την έναρξη της διοργάνωσης, αποδίδει όμορφο ποδόσφαιρο, σκοράρει μετά ευκολίας κι έχει κλέψει την παράσταση σε μια διοργάνωση όπου απουσιάζουν οι ομάδες που παίζουν ελκυστικό ποδόσφαιρο.

«Έχουμε την καλύτερη ομάδα και τους καλύτερους παίκτες, συνεχίζουμε με την ιδέα να κατακτήσουμε το τρόπαιο. Ο επόμενος αντίπαλος είναι πολύ δυνατός, θα είναι ένα πολύ κλειστό παιχνίδι» είπε ο Αλβαρο Μοράτα.

«Η Γερμανία είναι μια φανταστική ομάδα, έχει μερικούς από τους καλύτερους παίκτες στον κόσμο, είναι πειθαρχημένη και πολύ οργανωμένη. Είναι αφοσιωμένοι στο πλάνο του προπονητή τους και είναι δύσκολο να τους νικήσεις. Ωστόσο είμαστε πεινασμένοι για διακρίσεις» είπε ο Λουίς ντε λα Φουέντε.

Δύσκολα θα αλλάξει πλάνα ο Ντε λα Φουέντε καθώς δεν αντιμετωπίζει προβλήματα απουσιών και αναμένεται να παρατάει την ενδεκάδα του αγώνα με τη Γεωργία. Ακραίο μεν, σενάριο δε, να ξεκινήσει ως φορ ο Ντάνι Ολμο αντί του Αλβαρο Μοράτα. Σταθερή η τριάδα στα χαφ με Ρόδρι, Πέδρι και Φαμπιάν Ρουίθ, δεν βγαίνουν από την ενδεκάδα οι δαιμόνιοι εξτρέμ Λαμίν Γιαμάλ και Νίκο Ουίλιαμς.

Στο όριο καρτών οι Καρβαχάλ, Λε Νορμάντ, Μοράτα και Βίβιαν.

Πιθανή ενδεκάδα (4-3-2-1): Ουνάι – Καρβαχάλ, Λε Νορμάντ, Λαπόρτ, Κουκουρέγια – Πέδρι, Ρόδρι, Φάμπιαν Ρουίθ – Γιαμάλ, Νίκο Γουίλιαμς – Μοράτα (Ολμο).

Η αποστολή της Ισπανίας

Τερματοφύλακες: Ουνάι Σιμόν (Αθλέτικ Μπιλμπάο), Νταβίδ Ράγια (Άρσεναλ), Αλεξ Ρεμίρο (Σοσιεδάδ)

Αμυντικοί: Ντάνι Καρβαχάλ (Ρεάλ Μαδρίτης), Χεσούς Νάβας (Σεβίλλη), Ντάνιελ Βίβιαν (Αθλέτικ Μπιλμπάο), Ομερίκ Λαπόρτ (Αλ Νασρ), Νάτσο (Ρεάλ Μαδρίτης), Ρομπίν λε Νορμάντ (Σοσιεδάδ), Μαρκ Κουκουρέγια (Τσέλσι), Αλεξ Γκριμάλντο (Λεβερκούζεν)

Μέσοι: Ρόδρι (Μάντσεστερ Σίτι), μάρτιν Θουμπιμέντι (Σοσιεδάδ), Μίκελ Μερίνο (Σοσιεδάδ), Φάμπιαν Ρουίθ (Παρί Σεν Ζερμέν), Πέδρι (Μπαρτσελόνα), Φερμίν Λόπεθ (Μπαρτσελόνα), Αλεξ Μπαένα (Βιγιαρεάλ).

Επιθετικοί: Αλβαρο Μοράτα (Ατλέτικο), Χοσέλου (Ρεάλ Μαδρίτης), Φεράν Τόρες (Μπαρτσελόνα), Λαμίν Γιαμάλ (Μπαρτσελόνα), Ντάνι Όλμο (Λειψία), Μίκελ Οϊαρθάμπαλ (Σοσιεδάδ), Νίκο Γουίλιαμς (Αθλέτικ Μπιλμπάο), Αγιόθε Πέρεθ (Μπέτις).

ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΕΣ ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ* ΑΠΟ ΤΗ NETBET ΣΤΟ ΕΥΡΩΠΑΪΚΟ!

Τα… στοιχεία της φύσης ενώθηκαν για να σχηματίσουν ένα φυσικό ανάχωμα στο δρόμο προς τον τελικό, αλλά οι παίκτες του Γιούλιαν Νάγκελσμαν αποδείχθηκαν ικανοί σε κάθε συνθήκη. Αφού ο αγώνας διακόπηκε για 25 λεπτά λόγω της έντονης χαλαζόπτωσης, η Γερμανία επέστρεψε για να… ποδοπατήσει τη Δανία και με δυο γκολ στο β’ ημίχρονο έκλεισε ένα εισιτήριο για τους «8».

Προτού ωστόσο οι καιρικές συνθήκες στο Ντόρτμουντ πάρουν τα ηνία, κυρίαρχη στο γήπεδο ήταν η Γερμανία έχοντας και ακυρωθέν γκολ του Σλότερμπεκ στο 4’, όπως για τους Δανούς στο 48’ μέσω VAR για οριακό οφσάιντ του Ντιλέινι. Στο 53’ όμως το VAR εντόπισε χέρι του Άντερσεν στην περιοχή, ο διαιτητής Όλιβερ έδειξε την άσπρη βούλα και ο Χάβερτς ευστόχησε. Η πρόκριση «κλείδωσε» στο 66’ όταν, έπειτα από άψογη βαθιά μπαλιά του Σλότερμπεκ στην πλάτη της άμυνας, ο Μουσιάλα με άψογο πλασέ νίκησε τον Σμάιχελ. Στις καθυστερήσεις, αν ήταν λίγο πιο προσεκτική θα μπορούσε να δώσει και διαστάσεις θριάμβου στην επικράτησή της.

«Μεγαλώνουμε και ωριμάζουμε, αγώνα με τον αγώνα. Απέναντι στη Δανία κάναμε ένα πολύ καλό παιχνίδι, είχαμε υπομονή και κρατήσαμε πολύ την μπάλα. Αυτά θα χρειαστεί απέναντι στην Ισπανία να τα κάνουμε ακόμη πιο σωστά. Είμαι αισιόδοξος για την ομάδα μου» είπε ο Νάγκελσμαν.

«Η πίστη στην ομάδα έχει μεγαλώσει τους τελευταίους μήνες, πλέον πιστεύουμε ότι μπορούμε να ξεπεράσουμε τις δυσκολίες ενός αγώνα και να φτάσουμε στη νίκη. Δεν θα επέστρεφα στην εθνική αν δεν πίστευα ότι μπορούμε να κατακτήσουμε το Ευρωπαϊκό», τόνισε ο Τόνι Κρόος.

Ενδεκάδα που κερδίζει, συνήθως δεν αλλάζει για τον Νάγκελσμαν που κάνει αλλαγή μόνο όταν είναι αναγκασμένος, όπως η παρουσία του Σλότερμπεκ τις προάλλες με τη Δανία καθότι ο Τα ήταν τιμωρημένος – αλλά επιστρέφει και παίρνει φανέλα βασικού. Ερώτημα αν αριστερός μπακ θα διατηρηθεί ο Ράουμ ή θα επανέλθει ο Μίτελστεντ, δεδομένη η επάνοδος του Βιρτζ αντί του Σανέ (που πήρε την ευκαιρία του με τη Δανία αλλά ήταν αρνητικός), σταθερά βασικός στην κορυφή της επίθεσης ο Χάβερτζ και στον πάγκο ο Φίλκρουγκ.

Στο όριο καρτών οι Αντριχ, Μίτελσταντ και Ρούντιγκερ.

Πιθανή ενδεκάδα (4-3-2-1): Νόιερ – Κίμιχ, Ρούντιγκερ, Τα, Ράουμ (ή Μίτελστεντ), Αντριχ, Κρόος, Γκιντογάν – Βιρτζ, Μουσιάλα – Χάβερτζ.

Η αποστολή της Γερμανίας

Τερματοφύλακες: Όλιβερ Μπάουμαν (Χόφενχαϊμ), Μάνουελ Νόιερ (Μπάγερν), Μαρκ-Αντρέ τερ Στέγκεν (Μπαρτσελόνα)

Αμυντικοί: Βάλντεμαρ Άντον (Στουτγκάρδη), Μπένγιαμιν Χένριχς (Λειψία), Γιόσουα Κίμιχ (Μπάγερν), Ρόμπιν Κοχ (Άιντραχτ Φρανκφούρτης), Μαξιμίλιαν Μίτελστεντ (Στουτγκάρδη), Ντάβιντ Ράουμ (Λειψία), Αντόνιο Ρίντιγκερ (Ρεάλ Μαδρίτης), Νίκο Σλότερμπεκ (Ντόρτμουντ), Τζόναθαν Τα (Λέβερκουζεν)

Μέσοι: Ρόμπερτ Άντριχ (Λέβερκουζεν), Κρις Φίριχ (Στουτγκάρδη), Πάσκαλ Γκρος (Μπράιτον), Ιλκάι Γκιντογκάν (Μπαρτσελόνα), Τόνι Κρόος (Ρεάλ Μαδρίτης), Τζαμάλ Μουσιάλα (Μπάγερν), Εμρέ Τσαν (Ντόρτμουντ), Λιρόι Σανέ (Μπάγερν), Φλόριαν Βιρτς (Λέβερκουζεν)

Επιθετικοί: Μαξιμίλιαν Μπάιερ (Χόφενχαϊμ), Νίκλας Φίλκρουγκ (Ντόρτμουντ), Κάι Χάφερτς (Άρσεναλ), Τόμας Μίλερ (Μπάγερν), Ντένιζ Ούνταβ (Στουτγκάρδη)

Η προϊστορία…

Συνολικά άλλες φορές έχουν ανταμώσει, με μοιρασμένο απολογισμό (9-9-8 για τη Γερμανία) σε επίσημα και φιλικά. Μονάχα μια ήττα στα τελευταία οκτώ για τη «ρόχα» (4-3-1).

Επί γερμανικού εδάφους, ο απολογισμός είναι 5-4-1 για τη Γερμανία με μοναδική ήττα τον Μάιο του… 1935 (με 1-2), στην πρώτη τους καταγεγραμμένη αναμέτρηση.

Επιμέρους στα επίσημα είναι 4-4-4, απόλυτη ισορροπία διαχρονικά. Ωστόσο η Γερμανία, που τότε ήταν ακόμη… Δυτική, έχει να επιβληθεί σε επίσημο των Ισπανών από το Euro του 1988, έκτοτε 0-2-4. Συμπτωματικά μάλιστα, όπως και φέτος, ήταν διοργανώτρια του Euro, τότε όμως σε τουρνουά -μόλις- οκτώ ομάδων και η ομάδα του Φραντς Μπέκενμπαουερ είχε επιβληθεί με 2-0 με ισάριθμα γκολ του Ρούντι Φέλερ (νυν διευθυντής της εθνικής Γερμανίας!).

Σε τελικές φάσεις έχουν αναμετρηθεί άλλες οκτώ φορές, ποτέ όμως σε προημιτελικό όπως φέτος. Ο εν λόγω απολογισμός είναι 3-2-3, ξανά ισορροπία. Εξ αυτών νοκ άουτ, όπως το φετινό του Euro 2024, ήταν μονάχα δύο: ο τελικός του Euro 2008 και ο ημιτελικός του Παγκοσμίου Κυπέλλου το 2010 και αμφότεροι έληξαν με 1-0 υπέρ των Ισπανών.

  • 1966, Μουντιάλ (όμιλοι): Δυτική Γερμανία – Ισπανία 2-1 (38’ Εμεριχ, 84’ Ζέελερ / 22’ Φουστέ).
  • 1982, Μουντιάλ (β’ φάση ομίλων): Δυτική Γερμανία – Ισπανία 2-1 (50’ Λιτμπάρσκι, 75’ Φίσερ / 82’ Ζαμόρα)
  • 1984, Euro (όμιλοι): Ισπανία – Δυτική Γερμανία 1-0 (90’ Μακέντα)
  • 1988, Euro (όμιλοι): Δυτική Γερμανία – Ισπανία 2-0 (30’ και 51’ Φέλερ)
  • 1994, Μουντιάλ (όμιλοι): Γερμανία – Ισπανία 1-1 (48’ Κλίνσμαν / 14’ Γκοϊκοετσέα)
  • 2008, Euro (τελικός): Ισπανία – Γερμανία 1-0 (33’ Τόρες)
  • 2010, Μουντιάλ (ημιτελικός): Ισπανία – Γερμανία 1-0 (73’ Πουγιόλ)
  • 2022, Μουντιάλ (όμιλοι): Ισπανία – Γερμανία 1-1 (62’ Μοράτα / 83’ Φίλκρουγκ)

…και η ισπανική «κατάρα»

Κι αν η Γερμανία έχει 36 ολόκληρα χρόνια να νικήσει σε επίσημο ματς τους Ισπανούς, η «ρόχα» δεν έχει επικρατήσει ποτέ, μα ποτέ όμως, της οικοδέσποινας χώρας σε νοκ άουτ φάση μεγάλης διοργάνωσης, είτε πρόκειται για Euro, είτε Μουντιάλ!

Συνολικά, η Ισπανία έχει αντιμετωπίσει εννέα φορές στην ιστορία της μια ομάδα που διοργανώνει ένα μεγάλο τουρνουά, σε νοκ άουτ φάση, με πιο πρόσφατη τη Ρωσία στο Παγκόσμιο Κύπελλο του 2018, όταν η αποκλείστηκε στη διαδικασία των πέναλτι.

Ο απολογισμός της ενάντια στους εν λόγω εννέα διοργανωτές είναι 0-5-5. Ειδικότερα σε Euro, δεν έχει σκοράρει καν κόντρα στην ομάδα που είναι διοργανώτρια! Αναλυτικά…:

1934, Μουντιάλ: αποκλεισμός από την Ιταλία στα προημιτελικά, σε διπλά ματς μιας και το πρώτο έληξε 1-1 μετά την παράταση και δεν είχαν ανακαλυφθεί ακόμη τα… πέναλτι (η Ιταλία πέρασε με 1-0 στο δεύτερο, με τους Ισπανούς να φωνάζουν δικαιολογημένα για τη διαιτησία…).

1950, Μουντιάλ: αντί για ημιτελικά και τελικό, για πρώτη (και τελευταία…) φορά διεξήχθη ένας τελικός όμιλος των τεσσάρων παρουσία της οικοδέσποινας Βραζιλίας, της Ουρουγουάης, της Ισπανίας και της Σουηδίας. Οι Ιβηρες συνετρίβησαν με 6-1 από τη «σελεσάο».

1980, Euro: στην πρεμιέρα του ομίλου του τουρνουά της Ιταλίας, έμεινε στο 0-0 με τους διοργανωτές και, εντέλει, στην τελευταία θέση του ομίλου.

1984, Euro: στον τελικό η Ισπανία έπαιξε με τη διοργανώτρια Γαλλία και ηττήθηκε με 2-0 πληρώνοντας τα λάθη του κίπερ Λουίς Αρκονάδα.

Euro, 1988: ήταν στον όμιλο της γηπεδούχου Δυτικής Γερμανίας, από την οποία ηττήθηκε με 2-0 στο τελευταίο και αποκλείστηκε.

Euro, 1996: στα προημιτελικά έπαιξε με τη γηπεδούχο Αγγλία στο Γουέμπλεϊ και, μετά το 0-0 των 120 λεπτών, αποκλείστηκε με 4-2 στα πέναλτι.

Μουντιάλ, 2002: αντιμετώπισε στα προημιτελικά τη Νότια Κορέα η οποία είχε ήδη ευνοηθεί σκανδαλωδώς από τα σφυρίγματα στην πρόκριση επί της Ιταλίας και με την Ισπανία έγινε το ίδιο, αυτή τη φορά όμως πέρασε με 5-3 στα πέναλτι (κ.δ. 0-0).

Euro, 2004: ήταν στον όμιλο της Εθνική μας, μαζί με τη Ρωσία και την οικοδέσποινα Πορτογαλία, από την οποία ηττήθηκε με 1-0.

Μουντιάλ, 2018: έπαιξε με τη διοργανώτρια Ρωσία στους «16», έμεινε στο 1-1 και αποκλείστηκε με 4-3 στα πέναλτι.

Opta stats

  • Γκολ (4 αγώνες): 10 φορές σκόραρε η Γερμανία, 9 η Ισπανία, έκαστη είχαν από ένα τέρμα από κεφαλιές ενώ 5/7 σουτ των Ισπανών έγιναν γκολ με το αριστερό πόδι.
  • Προσπάθειες για γκολ: 84 είχε η Ισπανία έναντι 71 της Γερμανίας, με τα σουτ στην εστία να είναι 29 και 28 αντίστοιχα.
  • Πάσες: στο 92,3% το ποσοστό ακρίβειας στις πάσες για τη Γερμανία, στο 91% για την Ισπανία.
  • Κατοχή μπάλας: ο μέσος όρος των Γερμανών ήταν στο 62% και των Ισπανών στο 58,5%.
  • Οφσάιντ: 10 φορές υποδείχθηκαν οι Γερμανοί, 7 οι Ισπανοί.
  • Τάκλιν: 51 της Ισπανίας, 45 της Γερμανίας.
  • Αποκρούσεις γκολκίπερ: 7 για τη Γερμανία, 10 για την Ισπανία.
  • Φάουλ: σε 57 υπέπεσαν οι Ισπανοί, σε 46 οι Γερμανοί.

Stat attack

  • Από το 1996, που αυξήθηκαν οι ομάδες στο Euro και υπήρξαν και προημιτελικά, η Ισπανία μετρά 3/5 προκρίσεις από τα προημιτελικά (και τρεις σερί): απέκλεισε το 2008 την Ιταλία (0-0, 4-2 πέν.), το 2012 τη Γαλλία (2-0) και το 2020 την Ελβετία (1-1, 3-1 πέν.) και αποκλείστηκε το 1996 από την Αγγλία (0-0, 2-4 πέν.) και το 2000 από τη Γαλλία (1-2).
  • Μαζί με τους προημιτελικούς σε Μουντιάλ η Ισπανία μετά 4/10! Έχει τέσσερις αποκλεισμούς στους «8» στα Παγκόσμια Κύπελλα και η μόνη της πρόκριση ήταν το 2010 με την Παραγουάη (1-0), τουρνουά που κατέκτησε στο τέλος.
  • Το γκολ με τη Γεωργία είναι το πρώτο που δέχθηκε η Ισπανία στο φετινό Euro (9-1 τα τέρματά της) κι αυτό από… αυτογκόλ.
  • Μάλιστα, όπως και στα προκριματικά του Euro 2024 όπου συμπτωματικά είχαν αναμετρηθεί, μπήξε ξανά αυτογκόλ! Τότε, στο 7-1 της Τιφλίδας και στο 3-1 της Ισπανίας είχαν σημειώσει από ένα οι Γεωργιανοί, στην τελική φάση ήταν η σειρά των Ισπανών…
  • Ειρήσθω εν παρόδω η Ισπανία σημείωσε αυτογκόλ σε δεύτερο σερί Euro στη φάση των «16»: το 2021 ήταν ο Πέδρι με την Κροατία, φέτος ο Ρομπίν Λε Νορμάντ με τη Γεωργία.
  • Αδιανόητη επίδοση από τον Νίκο Γουίλιαμς. Από το 1980, που υπάρχει τέτοια στατιστική καταμέτρηση, ουδείς άλλος είχε στο ίδιο παιχνίδι και γκολ, και ασίστ και 100% εύστοχες πάσες (46/46)!
  • Τα 17 σουτ της Ισπανίας στο πρώτο ημίχρονο με τη Γεωργία ήταν επίδοση-ρεκόρ για νοκ άουτ αγώνα στην ιστορία του Euro.
  • Ο Λαμίν Γιαμάλ έβγαλε δύο ασίστ και έγινε ο πρώτος teenager στο Euro που κάνει κάτι ανάλογο μετά τον Κριστιάνο Ρονάλντο το 2004.
  • Ο Γιαμάλ είχε 6 ευκαιρίες για γκολ, ισοφαρίζοντας το ηλικιακό (για κάτω των 21) ρεκόρ του Σεσκ Φάμπρεγας από το 2008.
  • Ο οποίος Γιαμάλ, σε ηλικία 16 ετών και 353 ημερών έγινε ο νεότερος που εμφανίζεται σε νοκ άουτ αγώνα Μουντιάλ και Euro μετά τον Πελέ στο Μουντιάλ της Σουηδίας το 1958.

  • Από το 1996, που αυξήθηκαν οι ομάδες στο Euro και υπήρξαν και προημιτελικά, η Γερμανία μετρά 4/4 προκρίσεις από προημιτελικούς Euro! Το 1996 με 2-1 επί της Κροατίας, το 2008 με 3-2 επί της Πορτογαλίας, το 2012 με 2-0 επί της Γαλλίας και το 2016 στα πέναλτι επί της Ιταλίας (κ.α. 1-1).
  • Μαζί με τα Παγκόσμια Κύπελλα ο απολογισμός της «νατσιονάλμασαφτ» σε προημιτελικούς είναι 16/19 προκρίσεις! Οι μόνες φορές που απέτυχε, πάντα σε Μουντιάλ, ήταν το 1962 με τη Γιουγκοσλαβία (1-2), το 1994 με τη Βουλγαρία (1-2) και το 1998 με την Κροατία (0-3) – συμπτωματικά, και οι τρεις φορές με βαλκανικές χώρες!
  • Νικώντας 2-0 τη Δανία η Γερμανία έφτασε στους 8» του Euro για πρώτη φορά από το 2016.
  • Ποτέ άλλοτε οι Γερμανία δεν είχε σκοράρει 10 φορές μετά από τέσσερις αγώνες σε Euro – τόσα έβαλε το 1996, το 2008 και το 2012 σε ολάκερες τις διοργανώσεις.
  • Η Γερμανία έφτασε τα 5 κερδισμένα πέναλτι σε Euro, μόνο η Γαλλία και η Ολλανδία (από 6) έχουν περισσότερα.
  • Ο Κάι Χάβερτζ σημείωσε το 4ο γκολ του σε Euro, μόνο ο Γιούργκεν Κλίνσμαν και ο Μάριο Γκόμες έχουν περισσότερα (5) για τη Γερμανία.
  • Μόνο ο Γουέιν Ρούνεϊ (4 γκολ) έχει περισσότερα τέρματα ηλικιακά ως νεότερος σε Euro από τον Τζαμάλ Μουσιάλα, που έφτασε τα 3: ο Αγγλος ήταν 18 ετών, 7 μηνών και 28 ημερών το 2004, ο Γερμανός απόψε 21 ετών, 4 μηνών και 3 ημερών.
  • Ο Μάνουελ Νόιερ έφτασε τις 38 παρουσίες για τη Γερμανία σε Μουντιάλ και Euro, ισοφαρίζοντας τον Σεμπάστιαν Σβάινσταϊγκερ. Οι 19 εξ αυτών σε Euro, ουδείς άλλος Γερμανός έχει περισσότερες.
  • Η νίκη της Ισπανίας με 4-1 επί της Γεωργίας ήταν η μεγαλύτερη σε τελική διαφορά τερμάτων υπέρ ομάδας που δέχθηκε πρώτη γκολ σε αγώνα Euro, σε όλη την ιστορία της διοργάνωσης.
  • Η Ισπανία είχε… 12 χρόνια να δει νοκ άουτ αγώνα της στο Euro να λήγει στο 90λεπτο! Τότε, 4-0 την Ιταλία στον τελικό και έκτοτε πέντε αγώνες της κρίθηκαν στην παράταση ή στα πέναλτι.

 ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΕΣ ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ* ΑΠΟ ΤΗ NETBET ΣΤΟ ΕΥΡΩΠΑΪΚΟ!

Προγνωστικά

Από τη μια η Ισπανία που δεν έχει νικήσει, ως αναφέραμε, ποτέ διοργανώτρια (Μουντιάλ ή Euro) χώρα, μετρώντας 0-5-5, από την άλλη μια Γερμανία που περιμένει από το 1988 να επιβληθεί της «ρόχα» σε επίσημο παιχνίδι. Η αλήθεια είναι αφενός ότι η Ισπανία έχει παίξει καλύτερα ως τώρα, αφετέρου πως δεν βρήκε δα και σοβαρά εμπόδια στο διάβα των 4/4 νικών (αποδείχθηκε στη συνέχει η φετινή μετριότητα των Ιταλίας και Κροατίας). Ούτε και η Γερμανία είχε δύσκολο δρομολόγιο και στα 2-0 με Ουγγαρία και Δανία είχε διαστήματα που δυσκολεύτηκε.

Θα κριθεί στα άκρα και το κατά πόσο οι πιτσιρικάδες Γιαμάλ και Νίκο Ουίλιαμς θα τα βρουν… σκούρα απέναντι στους πιο έμπειρους Κίμιχ και Ράουμ. Πιθανώς ναι, από την άλλη όμως το ισπανικό κέντρο είναι ανώτερο του γερμανικού.

  • Καθαρή τριπλή από σημείο, εναλλακτικές επιλογές και ειδικά στοιχήματα για το αμφίρροπο αυτό παιχνίδι η πρότασή μας.
  • Το να σκοράρει ο Τόνι Κρόος, που δοκιμάζει συχνά το πόδι του από μακριά, στο ίσως τελευταίο παιχνίδι της καριέρας του…
  • Το να κριθεί στην παράταση (και να μη φτάσει στα πέναλτι) μιας και αμφότερες έχουν καλές λύσεις στους πάγκους.
  • Να τις βρει το ημίχρονο ισόπαλες.

⚽ (5/7, 19:00) ♦️ Ισπανία – Γερμανία ▶️ Γκολ Κρόος 9.50

⚽ (5/7, 19:00) ♦️ Ισπανία – Γερμανία ▶️ Να κριθεί στην παράταση 5.10

⚽ (5/7, 19:00) ♦️ Ισπανία – Γερμανία ▶️ Χ ημίχρονο 2.03


Χάρη στη NetBet λες «ναι στο παιχνίδι» με

Επιλέγοντας τη NetBet στοίχημα, μπορείτε να απολαύσετε μια μεγάλη γκάμα από κορυφαία αθλήματα και αγορές. Ό,τι κι αν επιλέξετε, να θυμάστε πάντα να στοιχηματίζετε με υπευθυνότητα. Στη NetBet, η διασκέδαση των παικτών είναι η υπ’ αριθμόν ένα προτεραιότητά μας – μπορείτε να ανατρέξετε στη σελίδα μας, συμβουλές και εργαλεία υπεύθυνου στοιχηματισμού, για περισσότερες πληροφορίες.

H Netbet είναι κάτι παραπάνω από μια απλή πλατφόρμα ψυχαγωγίας. Πρόκειται για μία ζωντανή κοινότητα ανθρώπων που αναζητούν ακριβώς την ίδια ποιότητα και διασκέδαση με εσένα.

Εξ ου και λες «ναι στο παιχνίδι» απολαμβάνοντας σούπερ προσφορές* σε ένα σύγχρονο, γρήγορο και φιλικό περιβάλλον, με απόλυτη ασφάλεια για τις συναλλαγές σου και άμεση διευθέτηση.

  • Οι αποδόσεις ενδέχεται να υπόκεινται σε αλλαγές | *Ισχύουν όροι και προϋποθέσεις

21+ | ΑΡΜΟΔΙΟΣ ΡΥΘΜΙΣΤΗΣ ΕΕΕΠ | ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΕΘΙΣΜΟΥ & ΑΠΩΛΕΙΑΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ | ΓΡΑΜΜΗ ΒΟΗΘΕΙΑΣ ΚΕΘΕΑ: 210 9237777 | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ