Euro 2024 Ποδόσφαιρο

Euro 2024: Ισπανία – Γεωργία | Ανάλυση | Στατιστικά | Προγνωστικά

Ισπανία και Γεωργία αναμετρώνται στο 50.000 θέσεων «Ράιν Ενεργκί Στάντιον» της Κολωνίας για τη φάση των «16» του Euro 2024 και στη NetBet θα βρείτε τεράστια γκάμα προσφερόμενων αγορών για στοιχημα. Βet builder, cash out και καθημερινές προσφορές για stoixima.

Όποια προκριθεί, παίζει στα προημιτελικά με τη Γερμανία.

Διαιτητής ο Γάλλος Φρανσουά Λετισιέ.

ΙσπανίαΓεωργία | Ανάλυση

Η Ισπανία, ακόμη και παίζοντας με ενδεκάδα… Ισπανίας Β’ (αφού είχε εξασφαλίσει την πρόκριση), υπέταξε με 1-0 την Αλβανία και κατόρθωσε να προκριθεί στην επόμενη φάση με 3/3 νίκες στον όμιλο, χωρίς καν να δεχθεί γκολ. Η ομάδα του Λουίς Ντε λα Φουέντε, παρά το ευρύ rotation, δεν είχε πρόβλημα να υποτάξει και τους Αλβανούς. Το γκολ στο 13’ όταν ο Ντάνι Όλμο έβγαλε μία εντυπωσιακή κάθετη πάσα στον Φεράν Τόρες, που με το αριστερό σημείωσε το μοναδικό γκολ του ματς ενώ στο τέλος ο Ράγια φώναξε παρών όποτε χρειάστηκε, κρατώντας το μηδέν.

Η πολύ καλή εικόνα σε συνδυασμό έχει φέρει στο προσκήνιο την ομάδα του 2008, που είχε κατακτήσει το Euro στα γήπεδα της Αυστρίας και της Ελβετίας. Οι συγκρίσεις είναι πολλές, μεταξύ άλλων και για τους προπονητές, τότε τον αείμνηστο Λουίς Αραγονές και τώρα τον Ντε λα Φουέντε.

«Τρέφουμε τον μέγιστο σεβασμό για έναν μεγάλο αντίπαλο που έχει κάνει ένα σπουδαίο τουρνουά. Από την εμπειρία που έχουμε απέναντί της, έχουμε δει ότι έχει βελτιώσει πολύ την απόδοσή της. Είδαμε ότι έχει αλλάξει κάπως το σύστημα, αλλά όχι την ιδέα του παιχνιδιού της, με παίκτες που βγαίνουν πολύ γρήγορα σε μεταβάσεις και αντεπιθέσεις. Θα πρέπει να είμαστε πολύ προσεκτικοί σε αυτό» είπε ο Ισπανός εκλέκτορας.

Πήραν λοιπόν πολύτιμες ανάσες οι βασικοί και μπαίνουν φρέσκοι στη μάχη των νοκ-άουτ ενώ εξέτισε την ποινή του ο Ρόδρι της Μάντσεστερ Σίτι κι επιστρέφει στη μεσαία γραμμή. Ο φορ Αγιόθε Πέρεθ της Μπέτις έχασε το ματς με την Αλβανία λόγω. προβλήματος και παραμένει αμφίβολος, ενώ ο  στόπερ Νάτσο, που έλειψε από τα δύο τελευταία λόγω μυϊκών ενοχλήσεων, θα ξεκινήσει από τον πάγκο. Στα άκρα της επίθεσης οι δαιμόνιοι Λαμίν Γιαμάλ και Νίκο Ουίλιαμς, με τον Άλβαρο Μοράτα να επανέρχεται στην κορυφή της επίθεσης. Στην εξέλιξη του αγώνα θα πάρουν χρόνο οι Φεράν Τόρες και Ντάνι Όλμο που ήταν αρκετά καλοί ενάντια στην Αλβανία.

Πιθανή ενδεκάδα (4-3-3): Ουνάι Σιμόν – Καρβαχάλ, Λε Νορμάντ, Λαπόρτ, Κουκουρέγια – Ρόδρι, Πέδρι, Φαμπιάν Ρουίθ – Γιαμάλ, Μοράτα, Νίκο Ουίλιαμς

ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΕΣ ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ* ΑΠΟ ΤΗ NETBET ΣΤΟ ΕΥΡΩΠΑΪΚΟ!

Για… πρωτάρα η Γεωργία πήρε (παραπάνω) από άριστα καθώς από εκεί που έπαιρνε στα πέναλτι, απέναντι στην Ελλάδα, την παρθενική της πρόκριση στα τελικά, έφτασε στα νοκ άουτ του Euro 2024! Τούτο, απόρροια της νίκης της επί της Πορτογαλίας, την οποία βέβαια πέτυχε μεν αδιάφορη βαθμολογικά αλλά με σωρεία αστέρων στην αντίπαλη ενδεκάδα, Ρονάλντο προεξάρχοντος.

Η Γεωργία δεν θα μπορούσε να μπει με καλύτερο τρόπο στο παιχνίδι αφού στο 2’ ο Μικαουτάτζε εκμεταλλεύτηκε τη λανθασμένη πάσα του Αντόνιο Σίλβα στη μεσαία γραμμή και έβγαλε τον Κβαρατσχέλια μόνο του στον χώρο που με εξαιρετικό τελείωμα με το αριστερό άνοιξε το σκορ. Ο… Κβαραντόνα έκανε τρομερό παιχνίδι εκείνο το βράδυ…

Η ομάδα του Βιλί Σανιόλ βρήκε αυτό που ήθελε νωρίς και στη συνέχεια ανέλαβε τον ρόλο που της ταίριαζε: μένοντας πίσω από την μπάλα, αφενός περιόρισε τους Ίβηρες και αφετέρου έψαξε τις δικές της στιγμές στην κόντρα. Και τη βρήκε στο 55′, μέσω VAR, όταν κέρδισε το πέναλτι από την κλωτσιά του Αντόνιο Σίλβα στον Λοκοσβίλι και ο, προς ώρας, πρώτος σκόρερ του Euro με 3 γκολ, Μικαουτάτζε έκανε τη δουλειά του από την άσπρη βούλα και έδωσε αέρα δύο τερμάτων στην ομάδα του – και, εντέλει, το παιχνίδι. Άνετη ως τέλους, όπου χρειάστηκε επενέβη ο απίθανος κίπερ Μαμαρντασβίλι.

Ο πρώην πρωθυπουργός και επιχειρηματίας, Μπίτζινα Ιβανισβίλι, και προσέφερε 10 εκατ. ευρώ μπόνους στην αποστολή, τα οποία θα διπλασιάσει σε περίπτωση νέας πρόκρισης στα προημιτελικά!

Τιμωρημένος είναι ο χαφ Ανζορ Μεκβαμπισβίλι της ρουμάνικης Ουνιβερσιτάτεα Κραϊόβα.

Πιθανή ενδεκάδα (5-3-1-1): Μαμαρντασβίλι – Κακαμπάτζε, Κβιρκβέλια (ή Γκβελεσιάνι), Κάσια, Ντβάλι, Λοτσοσβίλι – Κοτσορασβίλι, Κιτεϊσβίλι, Τσακβετάτζε – Κβαρατσκέλια – Μικαουτάτζε.

Προϊστορία

Έξι φορές έχουν ανταμώσει σε επίσημα, ισάριθμες νίκες για την Ισπανία με γκολ 16-3.

Μια φορά έδωσαν φιλικό, το 2016 στη Μαδρίτη και η Γεωργία είχε πάρει τη νίκη με 1-0.

Αντάμωσαν συμπτωματικά και στα προκριματικά του φετινού Euro, με την Ισπανία να συνθλίβει τους Γεωργιανούς με 7-1 στην Τιφλίδα (χατ-τρικ ο Μοράτα, αυτογκόλ ο Κβερκέλια, από ένα οι Ολμο, Γιαμάλ και Νίκο Γουίλιαμς) και να επικρατεί με 3-1 στο Βαγιαδολίδ (με γκολ από Λε Νορμάντ, Φεράν Τόρες και αυτογκόλ του Λοκοσβίλι).

Opta stats

  • 5 γκολ σημείωσε η Ισπανία, τα 3 από αριστεροπόδαρους και επί συνόλω 16 σουτ στην εστία και συνολικά 48 προσπαθειών για γκολ σε 3 αγώνες. Η, δε, Γεωργία σκόραρε 4 φορές σε μόλις 8 σουτ στην εστία και σε συνολικά 27 προσπάθειες.
  • Στο 90% οι εύστοχες πάσες της Ισπανίας (1.470 / 1.628) με 54% κατοχή μπάλας κατά μέσο όρο ενώ η Γεωργία είχε εύστοχες πάσες κατά 81,7% (843 / 1.012) και 41,7% κατοχή.
  • Η ομάδα με τα περισσότερα τάκλιν και στις 24 ομάδες του Euro ήταν η Γεωργία με 55 (η Ισπανία έκανε 39) ενώ υπέπεσαν σε 25 και 46 φάουλ αντίστοιχα.
  • Πρώτος σε αποκρούσεις ο Γεωργιανός κίπερ Μαμαρντασβίλι με 20 σε τρεις αγώνες, μισές (10) οι ισπανικές αποκρούσεις.

Stat attack

  • Από 4 κίτρινες έβγαλε ο Γάλλος ρέφερι Λετισιέ στα άλλα ματς του φετινού Euro που διαιτήτευσε (Κροατία – Αλβανία 2-2 και Δανία – Σερβία ).
  • Με το φετινό 1-0, η Ισπανία νίκησε έφτασε τις 9/9 νίκες απέναντι στην Αλβανία, σε επίσημα και φιλικά.
  • Για πρώτη φορά στην ιστορία της, η Ισπανία δεν δέχθηκε γκολ σε φάση ομίλων Euro και Μουντιάλ (5-0)!
  • Και έγινε μόλις η δεύτερη ομάδα με 3/3 νίκες και δίχως να δεχθεί γκολ σε όμιλο Euro μετά την Ιταλία στο Euro 2020 – το οποίο, ως γνωστόν, κατέκτησε!
  • Από το 2016 και τον αγώνα με την Ιταλία είχε η Ισπανία να… βιώσει αγώνα που έκανε λιγότερα σουτ στην εστία (είχε 3 έναντι 4 της Αλβανίας).
  • Η Ισπανία έχει χρησιμοποιήσει 24 διαφορετικούς παίκτες στο Euro 2024. Μόνο η Ιταλία στο Euro 2020 είχε χρησιμοποιήσει περισσότερους ποδοσφαιριστές (25), διοργάνωση, την οποία κατέκτησε.
  • Ο Φεράν Τόρες επί ημερών Λουίς Ντε λα Φουέντε μετρά 5 γκολ και 2 ασίστ σε 9 εμφανίσεις με τη «ρόχα».
  • Σε ηλικία 16 ετών και 338 ημερών ο Λαμίν Γιαμάλ έγινε ο νεαρότερος παίκτης στην ιστορία του Euro, ξεκινώντας βασικός στη νίκη της Ισπανίας με 3-0 επί της Κροατίας στην πρεμιέρα. Πλέον ο Γιαμάλ απειλεί και το ρεκόρ του νεότερου σκόρερ (ο Ελβετός Γιόχαν Φονλάντεν ήταν 18 ετών και 141 ημερών στο γκολ απέναντι στη Γαλλία το 2004).
  • Η πρωτάρα Γεωργία πήρε την πρώτη νίκη στην ιστορία της σε τελική φάση Euro με το 2-0 επί της Πορτογαλίας. Η μοναδική, άλλη ομάδα που πέτυχε την πρώτη της νίκη κόντρα στην Πορτογαλία ήταν η… Ελλάδα το 2004!
  • Η Γεωργία έγινε η πρώτη πρωτάρα που περνάει στα νοκ άουτ μετά την Ισλανδία το 2016.
  • Η Γεωργία είχε μόλις 28% κατοχή με την Πορτογαλία και έγινε η μόνη ομάδα που παίρνει τη νίκη με τόσο χαμηλό ποσοστό σε Euro.
  • Ο Γκιόργκι Μικαουτάτζε έγινε βάζοντας γκολ στην Πορτογαλία, ο ένατος στην ιστορία του Euro που σκοράρει και στα τρία παιχνίδια των ομίλων. Ανάλογη επίδοση είχαν κάνει ο Μισέλ Πλατινί με τη Γαλλία το 1984, ο Αλαν Σίρερ με την Αγγλία το 1996, ο Χρίστο Στόιτσκοφ με τη Βουλγαρία το 1996, ο Σάβο Μιλόσεβιτς με τη Γιουγκοσλαβία το 2000, ο Μίλαν Μπάρος με την Τσεχία το 20004, ο Ρουντ φαν Νίστελροϊ με την Ολλανδία το 2004, ο Γκάρεθ Μπέιλ με την Ουαλία το 2016 και ο Κριστιάνο Ρονάλντο με την Πορτογαλία το 2021.
  • Ο Γκιόργκι Μαμαρντασβίλι έκανε 20 αποκρούσεις σε τρία ματς ομίλων, 7 περισσότερες από οποιονδήποτε άλλο τερματοφύλακα στο φετινό Euro.

ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΕΣ ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ* ΑΠΟ ΤΗ NETBET ΣΤΟ ΕΥΡΩΠΑΪΚΟ!

Προγνωστικά

Δαυίδ εναντίον Γολιάθ στην Κολωνία και προφανώς οι Γεωργιανοί έχουν… σφεντόνα, ονόματι Κβαρατσκέλια, το ερώτημα είναι αν αρκεί ενάντια σε μια Ισπανία που έχει δείξει ως τώρα… φορτσάτη και πολύ καλοδουλεμένη.

Ευλόγως χαμηλές οι αποδόσεις για το φαβορί οπότε ο αγώνας προσφέρεται για special bets.

Το να σκοράρει ο 16χρονος Λαμίν Γιαμάλ και να γίνει ο νεότερος σκόρερ στην ιστορία του Euro, το ένα ενδεχόμενο.

Ετερο, το να σημειωθεί… αυτογκόλ: και στο φετινό Euro μπαίνουν πολλά περισσότερα από τον μέσο όρο, και στα προκριματικά οι Γεωργιανοί σημείωσαν από ένα στα δύο ματς με την Ισπανία.

Και θα χτίσουμε κι ένα bet builder τεσσάρων επιλογών…

⚽ (30/6, 22:00) ♦️ Ισπανία – Γεωργία ▶️ Γκολ Γιαμάλ 2.63

⚽ (30/6, 22:00) ♦️ Ισπανία – Γεωργία ▶️ Αυτογκόλ 8.30

⚽ (30/6, 22:00) ♦️ Ισπανία – Γεωργία ▶️ 1 & over 1,5 & Ισπανία over 5,5 κόρνερ & no goal 2.90


Χάρη στη NetBet λες «ναι στο παιχνίδι» με

Επιλέγοντας τη NetBet στοίχημα, μπορείτε να απολαύσετε μια μεγάλη γκάμα από κορυφαία αθλήματα και αγορές. Ό,τι κι αν επιλέξετε, να θυμάστε πάντα να στοιχηματίζετε με υπευθυνότητα. Στη NetBet, η διασκέδαση των παικτών είναι η υπ’ αριθμόν ένα προτεραιότητά μας – μπορείτε να ανατρέξετε στη σελίδα μας, συμβουλές και εργαλεία υπεύθυνου στοιχηματισμού, για περισσότερες πληροφορίες.

H Netbet είναι κάτι παραπάνω από μια απλή πλατφόρμα ψυχαγωγίας. Πρόκειται για μία ζωντανή κοινότητα ανθρώπων που αναζητούν ακριβώς την ίδια ποιότητα και διασκέδαση με εσένα.

Εξ ου και λες «ναι στο παιχνίδι» απολαμβάνοντας σούπερ προσφορές* σε ένα σύγχρονο, γρήγορο και φιλικό περιβάλλον, με απόλυτη ασφάλεια για τις συναλλαγές σου και άμεση διευθέτηση.

  • Οι αποδόσεις ενδέχεται να υπόκεινται σε αλλαγές | *Ισχύουν όροι και προϋποθέσεις

21+ | ΑΡΜΟΔΙΟΣ ΡΥΘΜΙΣΤΗΣ ΕΕΕΠ | ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΕΘΙΣΜΟΥ & ΑΠΩΛΕΙΑΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ | ΓΡΑΜΜΗ ΒΟΗΘΕΙΑΣ ΚΕΘΕΑ: 210 9237777 | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ