Euro 2024 Ποδόσφαιρο

Euro 2024: Ολλανδία – Αγγλία | Οι θύμησες του «οράνιε» ’88 και το αγγλικό διακύβευμα!

Ολλανδία και Αγγλία αναμετρώνται στο 81.3556 θέσεων «Βέστφαλεν» του Ντόρτμουντ για τα ημιτελικά του Euro 2024 και στη NetBet θα βρείτε τεράστια γκάμα προσφερόμενων αγορών για στοιχημα. Βet builder, cash out και καθημερινές προσφορές για stoixima.

Διαιτητής ο Γερμανός Φέλιξ Σβάιερ. 

ΟλλανδίαΑγγλία | Ανάλυση

Πώς προκρίθηκε

Με μεγάλη ανατροπή μέσα σε 7 λεπτά στο δεύτερο ημίχρονο, η Ολλανδία έφερε τα πάνω κάτω με την Τουρκία, που είχε προηγηθεί στο 35’, νίκησε 2-1 στο «Ολίμπιασταντιον» του Βερολίνου και πέρασε στα ημιτελικά. Με το γκολ του Ντε Φράι (70’) και το αυτογκόλ του Μουλντούρ (76’) η ομάδα του Ρόναλντ Κούμαν κατάφερε να κάμψει την αντίσταση των αξιόμαχων Τούρκων, που είχαν προηγηθεί στο σκορ από το 35’ με κεφαλιά του (γνωστού μας) Σαμέτ Ακαϊντίν και είχαν βάλει δύσκολα στους «οράνιε».

Το ματς είχε πολύ γρήγορο ρυθμό από το ξεκίνημά του, με την Ολλανδία να έχει την κατοχή και ευκαιρίες αλλά μετά το γκολ να «παγώνει», στο 56′, μάλιστα, λίγο έλλειψε να γίνει το 2-0, με το απευθείας φάουλ του Γκιουλέρ να διώχνει όσο χρειαζόταν ο Φερμπρούχεν. Τελικά η Ολλανδία, χωρίς να έχει τη μεγάλη φάση στο β’ μέρος, έφτασε στην ισοφάριση στο 70ό λεπτό με την καρφωτή κεφαλιά του Ντε Φράι μετά από σέντρα του Ντεπάι και η ανατροπή ήρθε στο 76′ με τον Χάκπο να σκοράρει με αρκετή δόση τύχης (2-1, χρεώθηκε εντέλει ως αυτογκόλ) μετά από την κάθετη πάσα του Ντάμφρις. Τεράστια διπλή ευκαιρία έχασε η Τουρκία στο 85′ για να στείλει το παιχνίδι στην παράταση, αρχικά με τον Ντε Φράι να διώχνει σχεδόν πάνω στη γραμμή το πλασέ του Γιοκουσλού, ενώ στην εξέλιξη της φάσης ο Ακτούρκογλου πλάσαρε, αλλά η μπάλα βρήκε στα πεσμένα κορμιά των αμυντικών κι έφυγε κόρνερ. Τρομερή απόκρουση στο 91’ έκανε ο Φερμπρούχεν σε κοντινό σουτ του Γιλμάζ, σε μία πραγματικά απίθανη ευκαιρία για την ομάδα του Μοντέλα…

Η πορεία της

Έφτασε ως τα ημιτελικά με ποίκιλλες εμφανίσεις η Ολλανδία. Στον όμιλο νίκησε αρκετά την Πολωνία με 2-1 κάνοντας πολύ καλό παιχνίδι. Εν συνεχεία έμεινε στο 0-0 με τη Γαλλία σε ματς όπου πιέστηκε πολύ αλλά είχε κακώς ακυρωθέν γκολ στο 71’ και, στο τελευταίο, υποτάχθηκε με 3-2 στην Αυστρία κινδυνεύοντας με… διπλάσιο σκορ.

Στους 16» η ομάδα του Κούμαν έκανε το καλύτερό της παιχνίδι με το 3-0 επί της Ρουμανίας και, στους «8», απέκλεισε την Τουρκία με ανατροπή στο σκορ.

Για την Ολλανδία, που βρέθηκε σε τρία από τα πέντε παιχνίδια της ως τώρα να… κυνηγάει το σκορ, 3 γκολ έχει σημειώσει ο Κόντι Χάκπο, δύο ο Ντόνιελ Μάλεν κι από ένα οι Μέμφις Ντεπάι, Στέφαν ντε Φράι και Φουτ Φέχορστ ενώ είχε υπέρ της κι ένα αυτογκόλ.

Οι θύμησες του «χρυσού» ’88!

Η Ολλανδία είχε 20 χρόνια να βρεθεί σε ημιτελικό Euro – κι αυτό λέει πολλά. Ήτοι, από τον αποκλεισμό από την οικοδέσποινα Πορτογαλία με 2-1, έκτοτε ίσα που είχε φτάσει μια φορά στους «8» ενώ το ναδίρ της ήταν η απουσία από την τελική φάση το 2016. Πριν από ενάμισι χρόνο μάλιστα ήταν στα προημιτελικά του Παγκοσμίου Κυπέλλου του Κατάρ και, αν και αήττητη, αποκλείστηκε (στα πέναλτι από την Αργεντινή), με τον Λουίς φαν Χάαλ στον πάγκο τότε.

Η αλήθεια είναι ότι στη χώρα της τουλίπας βλέπουν αρκετά κοινά με τη φετινή πορεία κι εκείνη στο Euro 1988, το οποίο είχε διεξαχθεί ξανά στη Γερμανία και έκλεισε με τον τίτλο χάρη στην επικράτηση επί της Σοβιετικής Ενωσης στον τελικό. Στον μόνο τίτλο, ως τώρα, των «οράνιε» που είναι η μοναδική χώρα με τρεις χαμένους τελικούς Μουντιάλ (1974, 1976 και 2010…).

Αγωνιστικά νέα

Το θετικό είναι πως ο Ρόναλντ Κούμαν δεν αντιμετωπίζει σοβαρά αγωνιστικά προβλήματα, ενώ ο ίδιος έδειξε και στα προηγούμενα ματς πως δεν θέλει να διαφοροποιεί πρόσωπα και σύστημα. Με 4-2-3-1 παρατάχθηκε ως επί το πλείστον ως τώρα ενώ η καλή εμφάνιση του στόπερ Ντε Φράι στο τελευταίο… ακύρωσε τα σενάρια περί εισόδου αντ’ αυτού του Ντε Λιχτ στην ενδεκάδα. Επίσης, παρά τα γκολ που έχει σημειώσει, ο Μάλεν δεν χωράει ως βασική επιλογή – στο τελευταίο ξεκίνησε εξτρέμ ο Μπέρχβαϊν αλλά ήταν κάκιστος κι έγινε αλλαγή στην ανάπαυλα, για να μπει ο Φέχορστ που είναι όμως φορ περιοχής και όχι ακραίος – συν ότι αποτελεί την πρώτη αλλαγή για τα… δύσκολα.

Πιθανή ενδεκάδα (4-3-3): Φερμπρούχεν – Ντάμφρις, Ντε Λιχτ, Φαν Ντάικ, Άκε – Σχάουτεν, Σίμονς, Ρέιντερς – Μάλεν (ή Μπέρχβαϊν), Ντεπάι, Χάκπο.

Η αποστολή της Ολλανδίας

Τερματοφύλακες: Γιούστιν Μπάιλοφ (Φέγενορντ), Μαρκ Φλέκεν (Μπρέντφορντ), Μπαρτ Φερμπρούχεν (Μπράιτον)

Αμυντικοί: Νέιθαν Άκε (Μάντσεστερ Σίτι), Ντάλεϊ Μπλιντ (Τζιρόνα), Ματάις ντε Λιχτ (Μπάγερν), Στέφαν ντε Φράι (Ίντερ), Τζέρεμι Φρίμπονγκ (Λέβερκουζεν), Λουτσχαρέλ Χεερτρούιντα (Φέγενορντ), Μίκι Φαν ντε Φεν (Τότεναμ), Βίρτζιλ φαν Ντάικ (Λίβερπουλ), Ίαν Μάατσεν (Ντόρτμουντ)

Μέσοι: Ντένζελ Ντάμφρις (Ίντερ), Ράιαν Χράφενμπερχ (Λίβερπουλ), Γιόεϊ Φέερμαν (Αϊντχόφεν), Τιγιάνι Ρέιντερς (Μίλαν), Γέρντι Σχούτεν (Αϊντχόφεν), Χεορχίνιο Βαϊνάλντουμ (Αλ Ετιφάκ), Τσάβι Σίμονς (Λειψία)

Επιθετικοί: Στέφεν Μπέρχβαϊν (Άγιαξ), Μπράιν Μπρόμπεϊ (Άγιαξ), Μέμφις Ντεπάι (Ατλέτικο Μαδρίτης), Κόντι Χάκπο (Λίβερπουλ), Ντόνιελ Μάλεν (Ντόρτμουντ), Φουτ Φέχορστ (Χόφενχαϊμ), Γιόσουα Ζίρζκεϊ (Μπολόνια)

ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΕΣ ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ* ΑΠΟ ΤΗ NETBET ΣΤΟ ΕΥΡΩΠΑΪΚΟ!

 

Πώς προκρίθηκε

H Αγγλία μέσα από τη διαδικασία των πέναλτι πήρε το «εισιτήριο» για τους «4» του Euro 2024, επικρατώντας με 5-3 της Ελβετίας στο Ντίσελντορφ, έχοντας απόλυτη ευστοχία από την… ασβεστένια βούλα κι ενώ ο Πίκφορντ είχε αποκρούσει την εκτέλεση του Ακάντζι.

Σε ένα από τα χειρότερα, ίσως το χειρότερο, ματς που έχουν παιχτεί έως τώρα στο Euro 2024, η Αγγλία πέρασε στη… ρώσικη ρουλέτα ενώ στα πρώτα 45 λεπτά δεν έγινε καν φάση μπροστά από τις δύο . Κάποιες ατομικές ενέργειες του Σάκα, ο οποίος «ταλαιπώρησε» τον Αμπισερ ήταν ό,τι καλύτερο είχε να επιδείξει η Αγγλία στο διάστημα του πρώτου μέρους. Το σκηνικό στο δεύτερο ημίχρονο δεν άλλαξε καθόλου, τουλάχιστον, μέχρι το 75ο λεπτό: τότε η Ελβετία στη μοναδική φάση που έκανε στο ματς κατάφερε να πάρει το προβάδισμα με την κοντινή προβολή του Εμπολό μετά το γύρισμα του Εντόι και την αδυναμία του Στόουνς να απομακρύνει τη μπάλα.

Το γκολ ανάγκασε τον Γκάρεθ Σαουθγκέιτ να προχωρήσει άμεσα σε τρεις αλλαγές κάνοντας την ομάδα του άκρως επιθετική. Πέντε λεπτά μετά την ψυχρολουσία που δέχτηκαν οι Άγγλοι κατάφεραν να «επιστρέψουν». Ο Σάκα πήρε τη μπάλα έξω την περιοχή, την έφερε στο αριστερό του πόδι και με άπιαστο σουτ την έστειλε πρώτα στο δεξί δοκάρι και μετά στα δίχτυα του Ζόμερ για το 1-1.

Η Αγγλία ήταν πιο «ζωντανή» στην παράταση και στο 95′ έφτασε κοντά στο 2-1, αλλά ο Ζόμερ έκανε σπουδαία επέμβαση σε κόρνερ στο σουτ του Ράις. Νέα καλή στιγμή για τους Άγγλους στο 102′, με τον γκολκίπερ της Ελβετίας να μπλοκάρει το αδύναμο σουτ του Μπέλιγχαμ μέσα από την περιοχή. Ωστόσο, η ομάδα που έχασε τις μεγάλες ευκαιρίες στα τελευταία λεπτά του επιπλέον ημιώρου ήταν αυτή του Μουράτ Γιακίν. Αρχικά στο 118′ με το δοκάρι του Σακίρι με το απευθείας κόρνερ που εκτέλεσε ο επιθετικός των Ελβετών κι ένα λεπτό μετά με το σουτ του Βίντμερ από κοντά, το οποίο έφυγε άουτ.

Η πορεία της

Σκοράροντας με το… σταγονόμετρο αλλά ούσα άκρως αποτελεσματική αμυντικά, παρά τις ελλείψεις, έφτασε ως τα ημιτελικά η Αγγλία. Στην πρεμιέρα νίκησε τη Σερβία με 1-0, ακολούθως περιορίστηκε σε 1-1 με τη Δανία σε ματς που κινδύνεψε πολύ και έκλεισε τον όμιλο με το απογοητευτικό 0-0 με τη Σλοβενία.

Στους 16» απέκλεισε τη Σλοβακία με 2-1 στον έξτρα χρόνο σκοράροντας στην τελευταία φάση της κανονικής διάρκειας και στην πρώτη της παράτασης (!) και στους «8» την Ελβετία στα πέναλτι.

Οι Τζαντ Μπέλινγκχαμ και Χάρι Κέιν έχουμ σημειώσει από 2 γκολ ως τώρα για τους Αγγλους και άλλο ένα ο Μπουκάγιο Σάκα.

Μεγάλο το διακύβευμα…

Αν μη τι άλλο το να βρεθεί η Αγγλία για τρίτη φορά σε ημιτελικό στα τελευταία τέσσερα μεγάλα τουρνουά (Μουντιάλ και Euro) προφανώς συνιστά επιτυχία. Και σβήνει και τη μέτρια πορεία της στο Μουντιάλ του Κατάρ. Από την άλλη όμως, είναι ομάδα που, ως γράφει και ο φλεγματικός βρετανικός Τύπος, προκαλεί πολλά… χασμουρητά στο κοινό της.

Ωστόσο το διακύβευμα είναι μεγάλο. Τεράστιο για τους Αγγλους, που έχουν αγωνιστεί μόλις δύο φορές σε τελικό: το 1966 (και κατέκτησαν το Μουντιάλ με 4-2 στην παράταση επί της Δυτικής Γερμανίας) και το 2021 (χάνοντας στα πέναλτι το Euro από την Ιταλία). Κοινή συνισταμένη; Αμφότερα ήταν επί αγγλικού εδάφους – δεν έχει αγωνιστεί ποτέ σε τελικό εκτός Νησιού…

Αγωνιστικά νέα

Εξέτισε ο στόπερ Γκουέι αλλά στο τελευταίο, ελλείψει αυτού, ο Σάουθγκεϊτ άφησε στην άκρη το 4-2-3-1 κατεβάζοντας τριάδα πίσω με 3-4-3 και η Αγγλία κάπως… βλεπόταν λίγο καλύτερα. Πιθανότατα θα το διατηρήσει, με τον Γκουέι αντί του Κόνσα στην ενδεκάδα,  και τον Σάκα ξανά σε ρόλο μπακ χαφ. Μηδενική η ανησυχία για τον τραυματισμό του Χάρι Κέιν στην παράταση (έγινε αναγκαστική αλλαγή). Συνεχίζει λογικά στον άξονα ο Μέινου, που έχει αφήσει εξαιρετικές εντυπώσεις.

Πιθανή ενδεκάδα (3-4-3): Πίκφορντ – Γουόκερ, Στόουνς, Γκουέι – Τρίπιερ, Ράις, Μέινου, Σακά – Μπέλινγκχαμ, Κέιν, Φόντεν.

Η αποστολή της Αγγλίας

Τερματοφύλακες: Άαρον Ράμσντεϊλ (Άρσεναλ), Τζόρνταν Πίκφορντ (Έβερτον), Ντιν Χέντερσον (Κρίσταλ Πάλας)

Αμυντικοί: Τζον Στόουνς (Μάντσεστερ Σίτι), Μαρκ Γκουέι (Κρίσταλ Πάλας), Έζρι Κόνσα (Άστον Βίλα), Τζο Γκόμεζ (Λίβερπουλ), Λιούις Ντανκ (Μπράιτον), Λουκ Σο (Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ), Τρεντ Αλεξάντερ-Άρνολντ (Λίβερπουλ), Κάιλ Γουόκερ (Μάντσεστερ Σίτι), Κίεραν Τρίπιερ (Νιουκάστλ)

Μέσοι: Ντέκλαν Ράις (Άρσεναλ), Κόνορ Γκάλαχερ (Τσέλσι), Κόμπι Μέινου (Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ), Άνταμ Γουάρτον (Κρίσταλ Πάλας), Τζουντ Μπέλινγκχαμ (Ρεάλ Μαδρίτης), Κόουλ Πάλμερ (Τσέλσι), Εμπερέτσι Έζε (Κρίσταλ Πάλας)

Επιθετικοί: Άντονι Γκόρντον (Νιουκάστλ), Φιλ Φόντεν (Μάντσεστερ Σίτι), Μπουκάγιο Σάκα (Άρσεναλ), Τζάροντ Μπόουεν (Γουέστ Χαμ), Χάρι Κέιν (Μπάγερν Μονάχου), Όλι Γουότκινς (Άστον Βίλα), Άιβαν Τόνεϊ (Μπρέντφορντ)

Quotes

«Είμαι υπερήφανος για την ομάδα και τους παίκτες μου. Τους αξίζουν συγχαρητήρια. Ξέρω ότι δεν έχουμε φτάσει στο επίπεδο της απόδοσης που μπορούμε και ο κόσμος θέλει παραπάνω, αλλά σημασία έχει ότι βρισκόμαστε στα ημιτελικά και είμαστε έτοιμοι για την επόμενη μεγάλη μάχη που μας περιμένει. Είναι ένα ιστορικό παιχνίδι, ένα πολύ μεγάλο ματς αυτό με την Αγγλία. Εδώ που φτάσαμε στόχος είναι η κατάκτηση.
(Ρόναλντ Κούμαν, προπονητής Ολλανδίας)

 «Αν δεν μπορώ να απολαύσω αυτή τη στιγμή, τότε είναι χάσιμο χρόνου. Λατρεύω τους παίκτες και μοιράζομαι αυτή τη στιγμή μαζί τους. Είμαστε σε έναν τρίτο ημιτελικό σε τέσσερα σερί τουρνουά. Θα συνεχίσουμε να αγωνιζόμαστε και να απολαμβάνουμε αυτό το ταξίδι. «Ανέλαβα αυτή τη δουλειά για να προσπαθήσω να βελτιώσω το αγγλικό ποδόσφαιρο, για να μας χαρίσω τέτοιες στιγμές. Τώρα θέλουμε να προσφέρουμε κάτι ακόμα, δεν έχουμε πάει ποτέ σε τελικό εκτός Αγγλίας, δεν κερδίσαμε ποτέ ένα Euro, οπότε υπάρχουν δύο κομμάτια ιστορίας που θα θέλαμε να δημιουργήσουμε».
(Γκάρεθ Σάουθγκεϊτ, προπονητής Αγγλίας)

Προϊστορία | Ολλανδία, Αγγλία… ισορροπία

Άλλες 22 φορές έχουν συναντηθεί Ολλανδία και Αγγλία, με απολογισμό μοιρασμένο: 6-10-6, σε όλα.

Επιμέρους στα επίσημα είναι 2-3-1 υπέρ των «οράνιε». Μάλιστα, μετά τα προκριματικά του Μουντιάλ του 1994 συναντήθηκαν ξανά… 26 χρόνια μετά, στο Nations League του 2019 (3-1 οι Ολλανδοί στην παράταση).

Σε τελικές φάσεις έχουν συναντηθεί άλλες τρεις φορές, ξανά με ισορροπία (1-1-1)!

Στο Euro του 1988 η μετέπειτα πρωταθλήτρια Ευρώπης, Ολλανδία, είχε επιβληθεί των Αγγλων στο Ντίσελντορφ με 3-1 με χατ-τρικ του Μάρκο φαν Μπάστεν (44’, 71’ και 75’), είχε μειώσει στο 53’ ο Μπράιαν Ρόμπσον.

Στο Μουντιάλ του 1990, ξανά σε όμιλο, είχαν μείνει στο 0-0 (και σε όμιλο με Αίγυπτο και ΕΪΡΕ όπου 5 από τα 6 παιχνίδια είχαν λήξει ισόπαλα!).

Και, στο Euro 1996 στο Γουέμπλεϊ, ξανά σε όμιλο, η Αγγλία είχε επιβληθεί με 4-1 με γκολ των Αλαν Σίρερ (23’ πέν. και 57’) και Τέντι Σέριγχαμ (51’ και 62’), είχε μειώσει στο 78’ ο Πάτρικ Κλάιφερτ.

Στα ματς του ’88 και του ’90 είχε παίξει βασικός για τους «οράνιε» ο Ρόναλντ Κούμαν και σε αυτό του ’96 ο Γκάρεθ Σάουθγκεϊτ, ήτοι οι δύο νυν ομοσπονδιακοί τους…

Opta stats

Η Αγγλία έχει τη μεγαλύτερη κατοχή από την τετράδα των φιναλίστ, καθώς ο μέσος όρος της είναι στο 59,3%, ενώ ακολουθεί η Ισπανία στο 58,1%. Για την ιστορία, πρώτη στη σχετική λίστα ήταν η Πορτογαλία με 66,4%.

Τα «τρία λιοντάρια» κυριαρχούν στις συνολικές πάσες (3.173), στις μακρινές μπαλιές (232) και στις μεταβιβάσεις στο επιθετικό τρίτο (356).

Από την άλλη, οι Ολλανδοί είναι πρώτοι στις κάθετες πάσες (35). Και είναι αποτελεσματικοί με 8 γκολ για 8,1 xGoals, χωρίς να μετράμε πέναλτι και αυτογκόλ.

ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΕΣ ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ* ΑΠΟ ΤΗ NETBET ΣΤΟ ΕΥΡΩΠΑΪΚΟ!

Oι άλλοι ημιτελικοί…

…της Ολλανδίας | Η μόνη της φορά…

Άλλες πέντε φορές έχει εμφανιστεί σε ημιτελικό Euro η Ολλανδία και προκρίθηκε μονάχα μια φορά: ήταν το 1988 όταν απέκλεισε με 2-1 τη Δυτική Γερμανία στο Αμβούργο (είχε σκοράρει με πέναλτι μάλιστα ο νυν προπονητής της, Ρόναλντ Κούμαν) και εν συνεχεία κατέκτησε το τρόπαιο επικρατώντας 2-0 της ΕΣΣΔ στο Μόναχο.

Οι «οράνιε» ήταν στην 4άδα αλλά αποκλείστηκαν το 1976 από την Τσεχοσλοβακία στην παράταση, το 1992 από τη Δανία στα πέναλτι, το 2000 από την Ιταλία στα πέναλτι και το 2004 από την οικοδέσποινα Πορτογαλία με 2-1!

Κοντολογίς, έχουν μονάχα μια ήττα σε πέντε 90λεπτα ημιτελικών (2-3-1)…

Σε Μουντιάλ, η Ολλανδία έχει τρεις παρουσίες σε τελικούς (όλους χαμένους…) αλλά μονάχα μία σε ημιτελικό! Κι αυτό διότι και το 1974 και το 1978 υπήρχε β’ φάση ομίλων και όχι νοκ άουτ. Και στον μόνο της μουντιαλικό ημιτελικό, το 2010, απέκλεισε την Ουρουγουάη με 3-2.

της Αγγλίας | Μονάχα μια ήττα

Για την Αγγλία ο φετινός είναι ο τέταρτος ημιτελικός Euro και μετρά μία στις τρεις προκρίσεις: αυτή του 2021, στην παράταση επί της Δανίας με 2-1 στο Γουέμπλεϊ. Το 1968 είχε ηττηθεί με 1-0 από τη Γιουγκοσλαβία και το 1996 στα πέναλτι από τη Γερμανία, στο Γουέμπλεϊ με… μοιραίο, και μόνο άστοχο στη «ρώσικη ρουλέτα», τον νυν εκλέκτορά της Γκάρεθ Σάουθγκεϊτ!

Déjà vu επιδόσεων και σε ημιτελικούς Μουντιάλ, με επίσης 1/3 επιτυχίες και επίσης με μόνη πρόκριση… εντός συνόρων: 2-1 την Πορτογαλία το 1966. Αποκλείστηκε το 1990 στα πέναλτι από τη Δυτική Γερμανία και το 2018 στην παράταση από την Κροατία.

Κοντολογίς, σε 90λεπτα ημιτελικών η Αγγλία είναι στο 1-4-1.

Stat attack

  • Η Αγγλία απέκλεισε στα πέναλτι την Ελβετία και πέρασε στα ημιτελικά Euro για τέταρτη φορά στην ιστορία της και για δεύτερη σερί διοργάνωση.
  • Η Αγγλία διατήρησε το… διπλό αήττητο σερί με την Ελβετία: και σε όλα από το 1981 και για 14 ματς πλέον (9-5-0) και σε τελικές φάσεις Μουντιάλ και Euro (2-2-0).
  • Και σε πέμπτο σερί ματς Euro που η Αγγλία δέχθηκε πρώτη γκολ, δεν ηττήθηκε! Με τη Σλοβακία πέρασε στην παράταση και με την Ελβετία στα πέναλτι.
  • Τέσσερις φορές έχει περάσει στα πέναλτι η Αγγλία και οι δύο ήταν επί της… Ελβετίας: στο Nations League το 2019 και φέτος στο Euro.
  • Από το 1980 που θεσπίστηκαν οι όμιλοι στα Euro, η Αγγλία σε νοκ άουτ μετρά πλέον 6 προκρίσεις και 4 αποκλεισμούς. Όλοι οι αποκλεισμοί ήταν στα πέναλτι ενώ δύο φορές πέρασε στο 90λεπτο (με Γερμανία και Ουκρανία, αμφότερες το 2021), δύο παράταση (επί της Δανίας στον ημιτελικό του 2021 και επί της Σλοβακίας φέτος) και δύο φορές στα πέναλτι, με την Ισπανία στον προημιτελικό του 1996 και με την Ελβετία στον φετινό προημιτελικό!
  • Κοντολογίς, το 80% των νοκ άουτ αγώνων της Αγγλίας λήγει ισόπαλος…
  • Για πρώτη φορά στην ιστορία της σε shootout, διαδικασία πέναλτι δηλαδή, η Αγγλία ευστοχεί σε όλα, και στα πέντε. 100% ευστοχία είχε και στην πρόκριση επί της Ισπανίας στον προημιτελικό του Euro 1996 αλλά αρκούσε το 4/4 και δεν εκτέλεσε πέμπτο.
  • Με εξαίρεση την ήττα στα πέναλτι στον τελικό του Euro ’20, η Αγγλία έχασε μόλις έναν από τους τελευταίους 23 αγώνες της σε Euro (11-11-1): από την Ισλανδία με 2-1 το 2016.
  • Ο Τζόρνταν Πίκφορντ έχει αποκρούσει 4 από τα 14 πέναλτι σε… ρώσικες ρουλέτες με την Αγγλία σε Μουντιάλ και Euro. Από το 1990 οι προκάτοχοί του είχαν αποκρούσει… 2 στα 32!

  • Ο Κόμπι Μάινου έγινε ο νεότερος Αγγλος (σε ηλικία 19 ετών και 78 ημερών) που ξεκίνησε βασικός για την εθνική του σε Euro και Μουντιάλ μετά τον Γουέιν Ρούνεϊ το 2004 κόντρα στην Πορτογαλία (18 ετών και 244 ημερών).
  • Ο Μπουκάγιο Σάκα έγινε ο τρίτος παίκτης της Αρσεναλ που σκοράρει για την Αγγλία σε Euro μετά τον Τόνι Ανταμς το 1988 και τον Τίο Γουόλκοτ το 2012.
  • Ο Τζουντ Μπέλινγκχαμ έφτασε τις 34 συμμετοχές με την Αγγλία ενώ αγωνίζεται εκτός… αυτής (σε Ντόρτμουντ και Ρεάλ Μαδρίτης). Πρώτοι στη σχετικοί λίστα είναι οι Ντέιβιντ Μπέκαμ (55) και Οουεν Χάργκρεϊβς (39).
  • Η Ολλανδία απέκλεισε με 2-1 την Τουρκία και θα είναι παρούσα για έκτη φορά στην ιστορία της σε ημιτελικό Euro επί συνόλω 11 εμφανίσεων σε τελική φάση – και πρώτη από το 2004.
  • Από το Euro 2000 είχε να κάνει «καθαρή» (στο 90λεπτο δηλαδή) νίκη σε νοκ άουτ του Euro η Ολλανδία (τότε με το 6-1 επί της Γιουγκοσλαβίας) και φέτος έκανε ήδη… δύο: 3-0 τη Ρουμανία, 2-1 την Τουρκία.
  • Ήταν το πρώτο νοκ άουτ παιχνίδι στην ιστορία του Euro που σκόραραν δύο αμυντικοί (Ακαϊντίν και Ντε Φράι).
  • Η Ολλανδία στα τελευταία της 8 παιχνίδια έχει απολογισμό 6-1-1, ενώ μόλις σε δύο από τα πέντε ματς του Euro έχει καταφέρει να κρατήσει ανέπαφη την εστία της.
  • Τα 9 γκολ έφτασε η Ολλανδία στο τουρνουά, μόνο Ισπανία και Γερμανία (από 11) έβαλαν περισσότερα μετά από 5 αγώνες.
  • Η Ολλανδία δέχθηκε πρώτη γκολ στα τρία από τα πέντε παιχνίδια που έδωσε έως τώρα.
  • Μόλις για δεύτερη φορά σε Euro η Ολλανδία σκόραρε με αυτογκόλ: η προηγούμενη ήταν το 2004 στον ημιτελικό με την Πορτογαλία (του Ζόρζε Ανδράντε).
  • Ο Στέφαν ντε Φράι είχε να σκοράρει με την Ολλανδία από τον Μάρτιο του 2015 απέναντι στην Ισπανία: μεσολάβησαν 9 χρόνια και 97 ημέρες ή, αν προτιμάτε, 3.385 ημέρες! Δεν έχει υπάρξει άλλος Ολλανδός διεθνής με τέτοια χρονική απόσταση ανάμεσα σε γκολ του, πλην του Ράιαν Μπάμπελ (3.481 ημέρες ή 9 χρόνια και 174 ημέρες το 2008-17).

ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΕΣ ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ* ΑΠΟ ΤΗ NETBET ΣΤΟ ΕΥΡΩΠΑΪΚΟ!

Προγνωστικά

Λογικά, χωρίς γκολ δεν θα μείνουν, όσο κυνική και, αν θέλετε… βαρετή είναι τούτη η Αγγλία, ενάντια στην αφελή ολλανδική άμυνα τέρμα λογικά θα βρει. Και ποιος θα το βάλει; Ο Φιλ Φόντεν δεν έχει σκοράρει ακόμη στο Euro 2024 και στο 3-4-3 του Σάουθγκεϊτ παίζει σε θέση που γνωρίζει και δεν είναι χαμένος στο αβυσσαλέο αγγλικό κέντρο του 4-2-3-1.

Κι από την Ολλανδία, κάποιος θα το βάλει, σημασία δεν έχει. Αν δείτε άνωθεν (sic) την αναφορά με τους απολογισμούς τους σε ημιτελικούς, όχι, δεν χάνουν εύκολα. Ήτοι, ισοπαλία με γκολ; Στέκει ως σενάριο.

Και… χτίσαμε κι ένα ωραιότατο bet builder που 13πλασιάζει (!) με τουλάχιστον 2 γκολ στον αγώνα, τουλάχιστον ένα γκολ στο β’ ημίχρονο, γκολ κι από τις δύο γενικά, τουλάχιστον 7 κόρνερ και ακριβές σκορ, γιατί όχι, 2-2!

 ⚽ (10/7, 22:00) ♦️ Ολλανδία – Αγγλία ▶️ Χ & goal/goal 3.75

⚽ (10/7, 22:00) ♦️ Ολλανδία – Αγγλία ▶️ Γκολ Φόντεν 4.80

⚽ (10/7, 22:00) ♦️ Ολλανδία – Αγγλία ▶️ Ακριβές σκορ 2-2 & over 1,5 & goal/goal & over 6,5 κόρνερ & over 0,5 στο 2ο ημίχ. 13.00


Χάρη στη NetBet λες «ναι στο παιχνίδι» με

Επιλέγοντας τη NetBet στοίχημα, μπορείτε να απολαύσετε μια μεγάλη γκάμα από κορυφαία αθλήματα και αγορές. Ό,τι κι αν επιλέξετε, να θυμάστε πάντα να στοιχηματίζετε με υπευθυνότητα. Στη NetBet, η διασκέδαση των παικτών είναι η υπ’ αριθμόν ένα προτεραιότητά μας – μπορείτε να ανατρέξετε στη σελίδα μας, συμβουλές και εργαλεία υπεύθυνου στοιχηματισμού, για περισσότερες πληροφορίες.

H Netbet είναι κάτι παραπάνω από μια απλή πλατφόρμα ψυχαγωγίας. Πρόκειται για μία ζωντανή κοινότητα ανθρώπων που αναζητούν ακριβώς την ίδια ποιότητα και διασκέδαση με εσένα.

Εξ ου και λες «ναι στο παιχνίδι» απολαμβάνοντας σούπερ προσφορές* σε ένα σύγχρονο, γρήγορο και φιλικό περιβάλλον, με απόλυτη ασφάλεια για τις συναλλαγές σου και άμεση διευθέτηση.

  • Οι αποδόσεις ενδέχεται να υπόκεινται σε αλλαγές | *Ισχύουν όροι και προϋποθέσεις

21+ | ΑΡΜΟΔΙΟΣ ΡΥΘΜΙΣΤΗΣ ΕΕΕΠ | ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΕΘΙΣΜΟΥ & ΑΠΩΛΕΙΑΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ | ΓΡΑΜΜΗ ΒΟΗΘΕΙΑΣ ΚΕΘΕΑ: 210 9237777 | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ