Euro 2024 Ποδόσφαιρο

Euro 2024: Πορτογαλία – Σλοβενία | Ανάλυση | Στατιστικά | Προγνωστικά

Πορτογαλία και Σλοβενία αναμετρώνται στο 58.000 θέσεων «Βάλντσταντιον» της Φρανκφούρτης για τη φάση των «16» του Euro 2024 και στη NetBet θα βρείτε τεράστια γκάμα προσφερόμενων αγορών για στοιχημα. Βet builder, cash out και καθημερινές προσφορές για stoixima.

Όποια προκριθεί, παίζει στα προημιτελικά με Γαλλία ή Βέλγιο.

Διαιτητής ο Ιταλός Ντανιέλε Ορσάτο.

ΠορτογαλίαΣλοβενία | Ανάλυση

Τα έκανε… ρόιδο στο τελευταίο η Πορτογαλία, πληρώνοντας το rotation του Ρομπέρτο Μαρτίνεθ (8/11 αλλαγές) σε αποτέλεσμα που θύμισε… Ελλάδα του 2004. Διότι όπως και τότε στην πρεμιέρα, έστω και φέτος αντιμετώπισε ομάδα που δεν είχε νίκη στα τελικά του Euro και η Γεωργία την τιμώρησε δίκαια, επικρατώντας με 2-0. Βέβαια οι Ιβηρες ήταν παντελώς αδιάφοροι βαθμολογικά αφού είχαν εξασφαλίσει και την πρόκριση αλλά και την πρώτη θέση του ομίλου τους.

Πολλά πήγαν στραβά και από την αρχή, αφού δέχτηκε γκολ μόλις στο 2’, η ενδεκάδα με την οποία παρατάχθηκε δεν είχε καμία ομοιογένεια ενώ ο Κριστιάνο Ρονάλντο ξεκίνησε και επί 65 λεπτά ήταν μέσα στα νεύρα ενώ είδε και κίτρινη για διαμαρτυρίεα στον διαιτητή.

Ψύχραιμος ο Ισπανός τεχνικός, δήλωσε ότι «κάναμε πολλές αλλαγές, η εστίαση ήταν στην προετοιμασία όλων των παικτών και τώρα είμαστε καλύτερα προετοιμασμένοι για τη φάση των “16”. Δεν μας αρέσει να χάνουμε, είναι το πρώτο επίσημο παιχνίδι που χάσαμε, αλλά ο στόχος έχει επιτευχθεί και τώρα είμαστε καλύτερα προετοιμασμένοι».

Επί των αγωνιστικών, είναι ξανά διαθέσιμος ο φορ Ράφα Λεάο της Μίλαν, που εξέτισε την ποινή του, πλήρης η Πορτογαλία. Με το 4-3-3 που έπαιξε και στο 3-0 κόντρα στην Τουρκία αναμένονται οι Πορτογάλοι.

Πιθανή ενδεκάδα (4-3-3): Ντιόγκο Κόστα – Κανσέλο, Ρούμπεν Ντίας, Πέπε, Μέντες – Βιτίνια, Παλίνια, Μπρούνο Φερνάντες – Μπερνάρντο Σίλβα, Κριστιάνο Ρονάλντο, Λεάο.

ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΕΣ ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ* ΑΠΟ ΤΗ NETBET ΣΤΟ ΕΥΡΩΠΑΪΚΟ!

Έγραψε ιστορία καθώς δεν έχει νίκη σε δύο, μαζί με τη φετινή, εμφανίσεις σε τελική φάση Euro αλλά μπήκε στα νοκ άουτ η Σλοβενία! Στο τελευταίο δεν είχε, εντέλει, πρόβλημα να περιορίσει τη νωχελική και φλύαρη Αγγλία και, κρατώντας το 0-0 μέχρι τέλους, έφτασε στην τρίτη της ισοπαλία σε ισάριθμα ματς και πήρε την πρόκριση ως μια από τις καλύτερες τρίτες. MVP του ματς ο Άνταμ Τσέριν του Παναθηναϊκού, που έκανε τρομερό παιχνίδι στον χώρο της μεσαίας γραμμής.

Μπορεί η ομάδα του Ματίας Κεκ να ισοβάθμησε με τη δεύτερη Δανία, ωστόσο το γεγονός του ότι είχε μια παραπάνω κίτρινη κάρτα (αυτή που δέχθηκε ο βοηθός του Κεκ κόντρα στους Άγγλους), την έβαλε από κάτω στην κατάταξη.

Αν μη τι άλλο, μεγάλη επιτυχία και μόνο που έφτασε έως εδώ. Στη δεύτερη παρουσία της σε Eurο πέρασε για πρώτη φορά στην ιστορία της σε νοκ άουτ, σε Μουντιάλ δεν το κατάφερε ακόμη ενώ στον όμιλο δεν έχασε από κανέναν (Δανία, Σερβία, Αγγλία) έχοντας αδικήσει εαυτόν στο 1-1 με τους Σέρβους, όπου δέχθηκε γκολ στο 95’.

«Σε αυτά τα παιχνίδια, σε έναν όμιλο που δεν ήταν εύκολος, αποδείξαμε ότι έχουμε θέση εδώ. Δείξαμε ότι ότι είμαστε ικανοί να κάνουμε πράγματα σε υψηλό επίπεδο», ανέφερε ο Σλοβένος ομοσπονδιακός.

Απών ελέω καρτών ο αριστερός μπακ Ερικ Γιάνζα της πολωνικής Γκόρνικ, ο Γιούρε Μπάλκοβετς της Αλάνιασπορ αναμένεται να καλύψει το κενό του. Δεν αλλάζει το 4-4-2 ο κόουτς Κεκ, οι Σπόραρ και Σέσκο θα είναι η δυάδα κρούσης στην επίθεση για μία ακόμη φορά.

Πιθανή ενδεκάδα (4-4-2): Όμπλακ – Κάρνιτσικ, Ντρκούσιτς, Μπιγιόλ, Μπάλκοβετς – Στογιάνοβιτς, Τσέριν, Έλσνικ, Μλάκαρ – Σπόραρ, Σέσκο.

Προϊστορία

Οι δύο χώρες ανταμώνουν για πρώτη φορά σε επίσημο αγώνα.

Σε φιλικό αντάμωσαν μόλις τον φετινό Μάρτιο, στη Λιουμπλιάνα, με τη Σλοβενία να επικρατεί με 2-0 με γκολ από Ανταμ Τσέριν και Τίμι Ελσνικ.

Opta stats

  • Τα 5 πορτογαλικά γκολ στον όμιλο σημειώθηκαν ένα με το δεξί πόδι, δύο με το αριστερό και δύο με αυτογκόλ. Οι Σλοβένοι σημείωσαν μονάχα 2 τέρματα, ένα με το δεξί κι ένα με το αριστερό.
  • 54 προσπάθειες για γκολ σε τρεις αγώνες είχε η Πορτογαλία με 16 σουτ στην εστία, αντίστοιχα η Σλοβενία ήταν στο 25 και 7 αντίστοιχα (προτελευταία σε προσπάθειες για γκολ ανάμεσα στις 24 συμμετέχουσες και πάνω μόνο από τη Σκωτία).
  • 90% ακρίβεια στις πάσες έχει ως τώρα η Πορτογαλία (1.783 / 1.977) έναντι 78,8% της Σλοβενίας (747 / 949).
  • Η Πορτογαλία είχε τον μεγαλύτερο μέσο όρο κατοχής μπάλας στους ομίλους, με 64,3% έναντι 36,7% της Σλοβενίας, που ήταν ο μικρότερος!
  • Μόλις σε 4 επεμβάσεις υποχρεώθηκε ο Πορτογάλος κίπερ Ντιόγκο Κόστα έναντι 12 του Σλοβένου ομολόγου του, Γιαν Ομπλακ.
  • 34 φάουλ παραχώρησε σε τρία παιχνίδια η Σλοβενία, 25 η Πορτογαλία και 7-6 οι κίτρινες κάρτες αντίστοιχα.

Stat attack

  • Η Πορτογαλία έκανε δύο νίκες σε τρία ματς στον όμιλο, περισσότερες από ό,τι στα δύο προηγούμενα Euro στους ομίλους, 2016 και 2020 (1-4-1)!
  • Το γκολ στο 01:32 με τη Γεωργία είναι το γρηγορότερο που δέχθηκε ποτέ η Πορτογαλία σε Euro.
  • Η εν λόγω ήταν η πρώτη ήττα σε επίσημο παιχνίδι για τον Ρομπέρτο Μαρτίνεθ στον πάγκο της Πορτογαλίας μετά από σερί 12/12 νικών στα επίσημα (προκριματικά και τελική φάση).
  • Η Πορτογαλία έχει συμπληρώσει 29 παιχνίδια χωρίς ισοπαλία, σερί που είναι το μεγαλύτερο στην ιστορία της (22-0-7, από το 1-1 με την Ισπανία τον Ιούνιο του 2022 για το Nations League).
  • Ο Κριστιάνο Ρονάλντο απέτυχε να σκοράρει και στα τρία παιχνίδια ομίλου Μουντιάλ και Euro για πρώτη φορά στην καριέρα του! Σερί που ξεκίνησε φυσικά στο Euro 2004 και συνεχίστηκε για άλλα τέσσερα Euro και πέντε Μουντιάλ!
  • Για πρώτη φορά στην ιστορία του Euro, ομάδα ξεκίνησε με τέσσερις U23 παίκτες στην ενδεκάδα: ήταν η Πορτογαλία στο ματς με τους Γεωργιανούς, με τους Ζοάο Νέβες (19 ετών και 273 ημερών), Αντόνιο Σίλβα (20 ετών και 240 ημερών), Φρανσίσκο Κονσεϊσάο (21 ετών και 195 ημερών) και Γκονζάλο Ινάσιο (22 ετών και 298 ημερών).
  • Άλλες δύο φορές έχει παίξει στη Φρανκφούρτη η Πορτογαλία. Η πρώτη τον Απρίλιο του 1938, οπότε έφερε ισοπαλία, 1-1, με τη Γερμανία, η δεύτερη στους ομίλους του Παγκοσμίου Κυπέλλου του 2006, επικρατώντας του Ιράν με 2-0 με γκολ του Ντέκο στο 63’ και πέναλτι του Ρονάλντο 80’.
  • Ο Μπρούνο Φερνάντες έχει συμμετοχή σε 28 γκολ στις τελευταίες 23 εμφανίσεις του με την Πορτογαλία: 15 τέρματα και 13 ασίστ.
  • Η Σλοβενία παραμένει χωρίς νίκη σε τελική φάση Euro με 0-5-1 και κατόρθωσε να περάσει στους «16» με 3/3 ισοπαλίες! Κάτι ανάλογο είχε κάνει και η Πορτογαλία το 2016 και στο τέλος… κατέκτησε το Euro! Με 3/3 ισοπαλίες πέρασε βέβαια φέτος και η Δανία…
  • Με το 0-0 απέναντι στους Άγγλους, η Σλοβενία έφτασε τα 9 ματς στη σειρά δίχως ήττα, ενώ έχει μόλις μία σε 15 αναμετρήσεις. Η Σλοβενία δεν σκόραρε, στο 0-0 με την Αγγλία, για πρώτη φορά μετά από 14 διαδοχικά ματς, επίσημα και φιλικά.
  • Ο Σλοβένος Γιόζιπ Ιλισιτς, που αποχώρησε από την Αταλάντα για τη Μάριμπορ προ διετίας προκειμένου να νικήσει την κατάθλιψη, μπήκε ως αλλαγή κάνοντας ντεμπούτο σε Euro στα 36 του χρόνια!

ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΕΣ ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ* ΑΠΟ ΤΗ NETBET ΣΤΟ ΕΥΡΩΠΑΪΚΟ!

Προγνωστικά

Η Πορτογαλία έχει αποδώσει ως τώρα όμορφο και επιθετικό ποδόσφαιρο, οι Σλοβένοι έδειξαν στο 0-0 με την Αγγλία ότι μπορούν να παίξουν και (καλή) άμυνα, ωστόσο δεδομένα θα δεχθούν παραπάνω πίεση από την παρέα του Ρονάλντο. Όσο φιλοτιμία κι αν δείξει η ομάδα του Κεκ, πρέπει να κάνει μια απίθανη υπέρβαση για να προκριθεί. Ενδεχομένως να κρατήσει πάντως για κάμποση ώρα, εξ ου και το να τους βρει ισόπαλους η ανάπαυλα δεν είναι απίθανο.

Ο Ιταλός ρέφερι Ορσάτο δεν… χαρίζει κάστανα και ίσως αυτή τη φορά η… γκρίνια του Ρονάλντο πιάσει τόπο αναφορικά με τα μαρκαρίσματα που δέχεται, ειδικά εντός περιοχής.

⚽ (1/7, 22:00) ♦️ Πορτογαλία – Σλοβενία▶️ Χ ημίχ. / 1 τελ. 3.35

⚽ (1/7, 22:00) ♦️ Πορτογαλία – Σλοβενία▶️ Καταλογισμός πέναλτι 2.85


Χάρη στη NetBet λες «ναι στο παιχνίδι» με

Επιλέγοντας τη NetBet στοίχημα, μπορείτε να απολαύσετε μια μεγάλη γκάμα από κορυφαία αθλήματα και αγορές. Ό,τι κι αν επιλέξετε, να θυμάστε πάντα να στοιχηματίζετε με υπευθυνότητα. Στη NetBet, η διασκέδαση των παικτών είναι η υπ’ αριθμόν ένα προτεραιότητά μας – μπορείτε να ανατρέξετε στη σελίδα μας, συμβουλές και εργαλεία υπεύθυνου στοιχηματισμού, για περισσότερες πληροφορίες.

H Netbet είναι κάτι παραπάνω από μια απλή πλατφόρμα ψυχαγωγίας. Πρόκειται για μία ζωντανή κοινότητα ανθρώπων που αναζητούν ακριβώς την ίδια ποιότητα και διασκέδαση με εσένα.

Εξ ου και λες «ναι στο παιχνίδι» απολαμβάνοντας σούπερ προσφορές* σε ένα σύγχρονο, γρήγορο και φιλικό περιβάλλον, με απόλυτη ασφάλεια για τις συναλλαγές σου και άμεση διευθέτηση.

  • Οι αποδόσεις ενδέχεται να υπόκεινται σε αλλαγές | *Ισχύουν όροι και προϋποθέσεις

21+ | ΑΡΜΟΔΙΟΣ ΡΥΘΜΙΣΤΗΣ ΕΕΕΠ | ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΕΘΙΣΜΟΥ & ΑΠΩΛΕΙΑΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ | ΓΡΑΜΜΗ ΒΟΗΘΕΙΑΣ ΚΕΘΕΑ: 210 9237777 | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ