Euro 2024 Ποδόσφαιρο

Euro 2024: Ρουμανία – Ολλανδία | Ανάλυση | Στατιστικά | Προγνωστικά

Ρουμανία και Ολλανδία αναμετρώνται στην 75.025 θέσεων «Αλιάνζ Αρίνα» του Μονάχου για τη φάση των «16» του Euro 2024 και στη NetBet θα βρείτε τεράστια γκάμα προσφερόμενων αγορών για στοιχημα. Βet builder, cash out και καθημερινές προσφορές για stoixima.

Όποια προκριθεί, παίζει στα προημιτελικά με Αυστρία ή Τουρκία.

Διαιτητής ο Γερμανός Φέλιξ Σβάιερ.

ΡουμανίαΟλλανδία | Ανάλυση

Η Ρουμανία κατόρθωσε να πάρει μια… ιστορική πρωτιά στον 5ο όμιλο, στην (απόλυτη, στους 4 βαθμούς!) ισοβαθμία με Βέλγιο, Σλοβακία και Ουκρανία, απόρροια και της… βολικής της ισοπαλίας με τη Σλοβακία, η οποία επίσης προκρίθηκε, αλλά και του 0-0 των Βέλγων με τους Ουκρανούς. Τοιουτοτρόπως, μόλις για δεύτερη φορά στην ιστορία της θα αγωνιστεί σε νοκ άουτ φάση του Euro: η προηγούμενη το 2000 στη συνδιοργάνωση Βελγίου και Ολλανδίας, όπου αποκλείστηκε από την Ιταλία με 2-0.

Στο τελευταίο, στο 1-1 με τη Σλοβακία, δέχτηκε το 1-0 στο 24′ και ισοφάρισε στο 37’ με πέναλτι του Ραζβάν Μάριν, έκτοτε απείλησε αλλά όχι αποτελεσματικά. «Ζούμε κάτι φανταστικό και δεν θέλουμε να τελειώσει. Είμαι τυχερός που προπονώ αυτούς τους παίκτες, πάντα τους πίστευα», δήλωσε ο Ιορντανέσκου.

Στόχος των Καρπάθιων του Έντουαρντ Ιορντανέσκου ο πρώτος προημιτελικός μετά το 1994 και το Μουντιάλ των ΗΠΑ, οπότε η παρέα των Χάτζι, Μουντεάνου, Ντουμιτρέσκου, Ποπέσκου και Μπελοντέντιτσι είχε αποκλείσει στους «16» την Αργεντινή και στους «8» έμεινε εκτός στα πέναλτι από τη Σουηδία.

Επί των αγωνιστικών, είναι τιμωρημένος ελέω καρτών, είναι ο έμπειρος αριστερός μπακ Νικούσορ Μπάνκου της Ουνιβερσιτάτεα Κραϊόβα και ο Ντέιαν Σορέσκου της πολωνικής Ράκοφ θα καλύψει το κενό. Ο Ιορντανέσκου διατηρεί το 4-1-4-1 απαρέγκλιτα αλλά στις θέσεις των εξτρέμ, αντί των Φλορινέλ Κομάν της Στεάουα και Ιάνις Χάτζι της Ρέιντζερς είναι αρκετά πιθανό να ξεκινήσουν οι Βαλεντίν Μιχάιλα και Ντένις Μαν, αμφότεροι της Πάρμα.

Πιθανή ενδεκάδα (4-1-4-1): Νίτα – Ράτιου, Μπούρτσα, Ντραγκούσιν, Σορέσκου – Μ. Μάριν – Μαν, Ρ. Μάριν, Στάντσιου, Μιχάιλα – Ντράγκους.

ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΕΣ ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ* ΑΠΟ ΤΗ NETBET ΣΤΟ ΕΥΡΩΠΑΪΚΟ!

Δεύτερη σερί πρόκριση στα νοκ άουτ του Euro για την Ολλανδία, είχε ήδη εξασφαλίσει την πρόκρισή της προ του αγώνα με την Αυστρία αλλά η άμυνά της εκτέθηκε πλειστάκις, ηττήθηκε με 3-2 και ίσα που μπορούσε να δεχθεί κι άλλα τόσα τέρματα! Η ομάδα του Ρόναλντ Κούμαν βρέθηκε τρεις φορές πίσω στο σκορ (στο 6’ από αυτογκόλ, στο 59’ και στο 80’), απάντησε μόνο στις δύο με τους Χάκπο (47’) και Ντεπάι (75’) και στο τέλος (93’) παραλίγο να ισοφαρίσει.

Στόχος των «οράνιε» ο πρώτος προημιτελικός σε Euro από το 2008, τότε που είχαν αποκλειστεί με 3-1 στην παράταση από τη Ρωσία. Έκτοτε όμως, αν και στα Euro ήταν απογοητευτικοί, έπαιξαν μια φορά σε τελικό Μουντιάλ (2010), μια φορά βγήκαν τρίτοι στον κόσμο (2014) ενώ το 2022 στο Μουντιάλ του Κατάρ αποκλείστηκαν στα πέναλτι του προημιτελικού από τη μετέπειτα πρωταθλήτρια Κόσμου, Αργεντινή.

Σημειολογία; Η Ολλανδία αντιμετωπίζει τους Ρουμάνους στο Μόναχο, την πόλη όπου στέφθηκε πρωταθλήτρια Ευρώπης το 1988 (2-0 την ΕΣΣΔ) αλλά και την πόλη που έχασε στον τελικό του Μουντιάλ το 1974 (2-1 από τη Δυτική Γερμανίας).

«Σίγουρα είναι ένα κακό αποτέλεσμα. Αναλαμβάνω την ευθύνη και κοιτάμε μπροστά. Πρέπει πολλά να διορθωθούν, ειδικά στον τρόπο που αμυνόμαστε» είπε ο Κούμαν.

Επανέρχεται στο βασικό σχήμα ο δεξιός μπακ Ντένζελ Ντάμφρις της Ιντερ, στον πάγκο θα μείνει ο χαφ Τζοέι Φέερμαν της PSV Αϊντχόφεν με τον Τσάβι Σίμονς της Λειψίας να τον αντικαθιστά έχοντας πιο επιτελικά χαρακτηριστικά ενώ ο Τζέρεμι Φρίμπονγκ της Λέβερκουζεν θα αφήσει στον πάγκο τον Ντόνιελ Μάλεν. Ο, δε, στόπερ Στέφαν ντε Φράι της Ιντερ ήταν αρκετά κακός ως τώρα και ίσως ξεκινήσει Ματίας ντε Λιχτ της Μπάγερν.

Πιθανή ενδεκάδα (4-3-3): Φερμπρούχεν – Ντάμφρις, Ντε Λιχτ (ή Ντε Φράι), Φαν Ντάικ, Άκε – Σχάουτεν, Σίμονς, Ρέιντερς – Φρίμπονγκ, Ντεπάι, Χάκπο.

Προϊστορία

Στο 9-3-1 υπέρ της Ολλανδίας η συνολική τους παράδοση, σε επίσημα και φιλικά, με την Ολλανδία να μετράει τέσσερις σερί νίκες. Έσχατη νίκη της Ρουμανίας το 2007 με 2-0 στα προκριματικά του Euro.

Επιμέρους στα επίσημα είναι 5-1-0 υπέρ των «οράνιε» με γκολ 14-2.

Σε τελική φάση αντάμωσαν ξανά μια φορά, σε Euro πάλι, το 2008, σε αγώνα ομίλου στη Γενεύη, με την Ολλανδία να επικρατεί με 2-0 με γκολ από Κλάας Γιαν Χούντελααρ στο 54’ και Ρόμπιν φαν Πέρσι στο 87’.

Opta stats

  • Και οι δύο ομάδες σημείωσαν από 4 γκολ σε 3 αγώνες αλλά η Ρουμανία, μετά το 3-0 επί της Ουκρανίας στην πρεμιέρα, σκόραρε μόνο με πέναλτι.
  • 14 σουτ στην εστία και 32 προσπάθειες για γκολ είχε η Ρουμανία, 10 σουτ στην εστία και 39 προσπάθειες για γκολ η Ολλανδία.
  • Μόλις 77% ευστοχία στις πάσες είχε η Ρουμανία (720 στις 932), στο 88% η Ολλανδία (1.241 στις 1.406), στο 41,3% έναντι 53% ο μέσος όρος κατοχής μπάλας, αντίστοιχα.
  • 32 τάκλιν έκαναν οι Ρουμάνοι, 42 οι Ολλανδοί, αντίστοιχα υπέπεσαν σε 30 και 31 φάουλ.
  • Σε 13 αποκρούσεις υποχρεώθηκε ο Ρουμάνος κίπερ Νίτα, σε 12 ο Ολλανδός ομόλογός του Φερμπρούχεν.

Stat attack

  • Για πρώτη φορά από το 1990, ανεξαρτήτως έδρας και διοργάνωσης, η Ολλανδία ηττήθηκε από την Αυστρία, είχαν μεσολαβήσει επτά σερί νίκες των «οράνιε».
  • Το αυτογκόλ του Ντόνιελ Μάλεν στο 05:58 ήταν το γρηγορότερο αυτογκόλ στην ιστορία των Euro αλλά και το πρώτο που δέχθηκε η Ολλανδία στην ιστορία της στη διοργάνωση. Σε Μουντιάλ σημείωσε δύο, το 1974 από τον Ρουντ Κρολ και το 1978 από τον Μερνι Μπραντς.
  • Το εν λόγω γκολ ήταν το τρίτο γρηγορότερο που δέχεται η Ολλανδία σε Μουντιάλ και Euro μετά από τη Δυτική Γερμανία το 1978 (στο 02:42) και τη Δανία το 1992 (05:09).
  • Πρώτη ήττα σε αγώνα ομίλου Euro για την Ολλανδία από το 2012 και την Πορτογαλία (2-1) ενώ έχασε αγώνα στη διοργάνωση ενώ σκόραρε δις για πρώτη φορά από το 2004 και το 3-2 από την Τσεχία.
  • Ο Κόντι Χάκπο έχει σημειώσει 5 από τα τελευταία 8 γκολ της Ολλανδίας σε αγώνα ομίλων Μουντιάλ και Euro.
  • Ο Μέμφις Ντεπάι έγινε ο τέταρτος Ολλανδός με γκολ σε τέσσερις διαφορές τελικές φάσεις Μουντιάλ και Euro μετά τους Ρόμπιν φαν Πέρσι (5), Ντένις Μπέρκαμπ και Αριεν Ρόμπεν (επίσης από 4).
  • Το Σλοβακία – Ρουμανία 1-1 έγραψε… ιστορία ως το δεύτερο ματς στην ιστορία του Euro που αγωνίστηκαν τέσσερις παίκτες άνω των 35 ετών (Πέκαρικ, Κούτσκα, Ντουμπράβκα και Νίτα), μετά το Ολλανδία – Γαλλία το 2008.
  • Πρώτη πρόκριση στα νοκ άουτ μεγάλο τουρνουά για τη Ρουμανία μετά το Euro 2000.
  • Η Ρουμανία διατήρησε το αήττητο σερί της στα επίσημα ματς κόντρα στη Σλοβακία (4-1-0) με το φετινό 0-0.
  • Η Ρουμανία έχει κερδίσει μόλις δύο από τα προηγούμενα 19 παιχνίδια που έχει δώσει σε τελική φάση στο στοίχημα Euro (2-6-11)… κι όμως, πέρασε στους «16» φέτος με μονάχα μια νίκη. Όπως και στο Euro 2000.
  • Τέσσερα από τα τελευταία 8 γκολ της Ρουμανίας στο Euro σημειώθηκαν με πέναλτι.

ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΕΣ ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ* ΑΠΟ ΤΗ NETBET ΣΤΟ ΕΥΡΩΠΑΪΚΟ!

Προγνωστικά

Η αφελής, ως έδειξε και με την Αυστρία, άμυνα της Ολλανδίας θα εμφανιστεί ή η συγκεντρωμένη που κράτησε στο 0-0 με τη Γαλλία; Πιθανότατα η δεύτερη, Ντάμφρις επανακάμψαντος (οι «οράνιε»… έμπαζαν πολύ από δεξιά στο τελευταίο). Πρώτη επιλογή το combo της ολλανδικής νίκης με τουλάχιστον δύο γκολ από πλευράς της στον αγώνα.

Ετερη επιλογή, το να σκοράρει ο Κόντι Χάκπο που κάνει πολύ καλό τουρνουά στα γερμανικά γήπεδα.

⚽ (2/7, 19:00) ♦️ Ρουμανία – Ολλανδία ▶️ 2 & over 1,5 1.75

⚽ (2/7, 19:00) ♦️ Ρουμανία – Ολλανδία ▶️ Γκολ Χάκπο 2.58


Χάρη στη NetBet λες «ναι στο παιχνίδι» με

Επιλέγοντας τη NetBet στοίχημα, μπορείτε να απολαύσετε μια μεγάλη γκάμα από κορυφαία αθλήματα και αγορές. Ό,τι κι αν επιλέξετε, να θυμάστε πάντα να στοιχηματίζετε με υπευθυνότητα. Στη NetBet, η διασκέδαση των παικτών είναι η υπ’ αριθμόν ένα προτεραιότητά μας – μπορείτε να ανατρέξετε στη σελίδα μας, συμβουλές και εργαλεία υπεύθυνου στοιχηματισμού, για περισσότερες πληροφορίες.

H Netbet είναι κάτι παραπάνω από μια απλή πλατφόρμα ψυχαγωγίας. Πρόκειται για μία ζωντανή κοινότητα ανθρώπων που αναζητούν ακριβώς την ίδια ποιότητα και διασκέδαση με εσένα.

Εξ ου και λες «ναι στο παιχνίδι» απολαμβάνοντας σούπερ προσφορές* σε ένα σύγχρονο, γρήγορο και φιλικό περιβάλλον, με απόλυτη ασφάλεια για τις συναλλαγές σου και άμεση διευθέτηση.

  • Οι αποδόσεις ενδέχεται να υπόκεινται σε αλλαγές | *Ισχύουν όροι και προϋποθέσεις

21+ | ΑΡΜΟΔΙΟΣ ΡΥΘΜΙΣΤΗΣ ΕΕΕΠ | ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΕΘΙΣΜΟΥ & ΑΠΩΛΕΙΑΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ | ΓΡΑΜΜΗ ΒΟΗΘΕΙΑΣ ΚΕΘΕΑ: 210 9237777 | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ